icon

Je normálne nepúšťať deti na WC počas hodín?

petikpetik1992
15. sep 2026

Ahoj je podľa vás normálne ze učiteľia nechcú pustiť počas hodiny deti na WC?

oskvarka
16. sep 2026
@akvi

@zuzana76 vies, cely tento problem zacina povinnou dochadzkou. Ja to stale vravim, ze kopa problemov by sa vyriesila, ak by dochadzka nebola povinna a skoly by mali tym padom ovela vacsie pravomoci v zmysle - nepaci sa ti, nemusis sem chodit. Takto su ucitelia jednou nohou v base, zaroven su samozrejme priposrati castokrat uplne zbytocne - comu rozumiem a zaroven sa tu prehadzuje zodpovednost ako horuci zemiak. Ale PSD - svaty gral nasho vzdelavania 😅 - to by tu nastala revolucia, nie preto, ze by ta PSD mala v sucasnosti realne dobre vysledky, ale preto, lebo ved "takto to tu bolo vzdy a tym padom to musi byt urcite jedine spravne riesenie".. Zaroven je vtipne, ako sa aj samotne miniterstvo zbavuje zodpovednosti, pretoze absolutne neosetruje v zakone tieto veci - vie, ze odopriet primarnu potrebu nie je mozne, je to proti zakladnym ludskym pravam, tak proste napise nejake bla bla do zakona, ako ma byt zachovana ucta k dietatu a dodrzane zdravotne zasady - kde nepochybne patri aj plnenie primarnych potrieb, ale na druhej strane nepovie, ako to maju tie skoly vlastne naplnat, ked dietatu treba na WC kedykolvek, kedze to nie je stroj.. A zacarovany kruh sa uzatvara a potom tu vznikaju tieto debaty, kde nie je vitaz, iba porazeny..

@akvi presne a preto mám deti doma 😉

anonym_5e8b12
16. sep 2026
@anonym_5db668

@petikpetik1992 a čo je iné, ako keď má svoje dni? vycikám sa predtým a potom, teda po hodine. Vtedy si vymením vložku alebo tampón. Vždy to tak bolo. A vždy to tak bude.

@anonym_5db668 tak zájdite do detailov že ti po 30 minútach presiaknen vlozka a keď sa po 45 minútach postavis tak máš na nohaviciach obrovský červený fľak. A stáva sa ti to pravidelne. Ja som niekoľkokrát bola nútená si opasat sveter okolo pása a zájsť za učiteľkou a tváriť sa(čo nebolo ťažké keďže som bola od prírody brutálne bledá) že minjenpriserne na zvracanie zle a musím ísť domov. Našťastie ma vždy pustila ale doma som mala poriadne problemi že sa flakam a vynechávam hodiny a nikomu som sa ani neodvážila povedať v čom je problém lebo to bolo trápne.

anonym_b260d1
16. sep 2026
@simca06022011

@anonym_359696 len silna a bolestiva ms sa vo svete riesi a vysetruje, lieci.. nie je to totiz normalne, len tu mame znasat a tvarit sa ze pregrcat prvy den ms, krcit sa od bolesti a tiect ako z kohutika je normalne.. nie je. A je to pre zeny skodlive to pausalizovat, ze je to ok,byt par dni v mesiaci KO. je ok ist na wc, za to maju kazdyhc 45min prestavku, predpokladam, ze v ziadnej praci taku vymozenost nemas, ani nejdes 10x denne na zachod za 8 hodin, cize porovnavat pracu so skolou je odveci trosicku. Tize vyberat na zaklade toho pracu, praca sa vybera na zaklade zaujmov a talentu, ms bolestiva sa riesi.

@simca06022011 zial, nie vzdy sa da riesit, ked hormony nesmies a na operaciu sa ti tiez nechce, hlavne ak mas po 50, tak len cakas, trpis a dufas, ze coskoro toto utrpenie skonci. Ale to sme sauz odklonili od temy skoly az k menopauze🙂

oskvarka
16. sep 2026
@anonym_dabe5e

@petikpetik1992 prepac ale tvoja dcera sa potrebuje prebalovat castejsie ako 1x za 45 min??? jasne cez prestavku klabosia a potom cez hodinu potrebuje... nie cez hodinu sa nechodi na wc. stalo sa nam ze dieta bolo pustene na wc lebo ono nevydrzi.... a dostalo epilepticky zachvat na wc udrelo si hlavu o umyvadlo a nasli ho po tom co sa nevracal do triedy... takze nie nepustaju sa deti same cez hodinu na wc, casto tam prave 9taci fajcia vapuju...

@anonym_dabe5e tak ak mám dieťa epileptika tak o tom.viem a nepošlem ho.sameho. čo ak sa mu to stane cez prestávku. Bude na tom lepšie alebo čo ?

anonym_5e8b12
16. sep 2026
@anonym_50f1ef

@abbey1 tak ak by mala moja dcera taky extremny den ms (predpokladam, ze prvy), ze realne ledva vstane z wc, tak za prve to riesim s doktorom (a nie na MK) a za dalsie, keby mi aj nedopne to riesit s doktorom, tak je v ten den doma a nie v skole.

@anonym_50f1ef moja mama bola učiteľka pre moje dni by ma rozhodne doma nenechala. A tiež puritanka rozhodne neuznavala aby malé dievčatá chodili kungynekologovi riešiť také blbosti. Takže tak. Keď máš 14 a si najstarší v rodine tak ešte nemáš tennrozum co teraz... Ale aj keby to tak nebolo ja jednoducho beriem že je to ťažké riešiť kto sa chodí zažívať a kto nie ale zároveň si myslím že by malo.byt mozne slobodné chodiť na záchod kedy potrebuješ a zároveň hlavne cez prestávku.

anonym_5e8b12
16. sep 2026
@anonym_a0476e

@petikpetik1992 prepáč, ale slečna aj počas menštruácie, pokiaľ nepretecie, by mala vydržať. Veď sedí, to ani nemá ako tiecť 🤔 nech si dá lepšiu vložku, tampón. Tiež nebehame každých 15 minut na wc v práci, lebo menštruácia...

@anonym_a0476e no mne sa práve toto stávalo sedela som tak bez pohnutia že som mala menštruáciu pomlu a keď som sa potom postavila že idem na záchod pretiekla som skôr ako som tam došla...aký ste všetci múdry strašne a ano mávala som.privlem.len prvý deň a niekedy vyšiel aj na výkend tak možno dokúpiť 5 kart za rok ale aj tak 🤦.

anonym_2d4257
16. sep 2026
@anonym_f254cd

@anonym_a8453d ukludni sa. To ci trva 30,45, hodinu ci dve je uplne jedno. Ucitelka ani ucitel zakazat detom na wc pocas vyucovania nemoze.

@anonym_f254cd a ucitelka ma teraz co robit, sprevadzat toho jedneho na WC a ostatnych nechat v triede bez dozoru alebo ostat v triede a ten co sa vypytal nech si tam robi co chce a ked mu pride zle, tak nech si tam polezi kym ho niekto nenajde. Alebo za kazdym zhanat sprievod? Deti na ZS su starsie ako 6 rokov, teda 45 minut vydrzat mozu. Ked sa vezu s rodicmi v aute po dialnici, tiez vydrzia az po najblizsiu pumpu, nezastavuju okamzite pri zvodidlach a neskacu do priekopy aby si ulavili.

anonym_2d4257
16. sep 2026
@zuzanaete

@anonym_3ff9a7 Inac, to sa obcas zamyslim, ze ako sa to realne riesi.

@zuzanaete plienkou sa to riesi

simca06022011
16. sep 2026
@anonym_b260d1

@simca06022011 zial, nie vzdy sa da riesit, ked hormony nesmies a na operaciu sa ti tiez nechce, hlavne ak mas po 50, tak len cakas, trpis a dufas, ze coskoro toto utrpenie skonci. Ale to sme sauz odklonili od temy skoly az k menopauze🙂

@anonym_b260d1 tu hovorime o mladych babach a nie menopauze. Hlavne teda, aj ked sa to odklonilo. A mlada zena ma vacsiu motivaciu to podla mna riesit, ako dalsich 30-40rokov sa mordovat s bolestami. ASpon podla mna. A hlavne vie sa zariadit.. ale to je tiez dlha debata, ked to mja dcera zvladla, tak neviem... sama vie, ze zacina jej ms, zacina ju uz boliet brucho, da si nospu, ak treba ibalgin k tomu, vybavene. AK je velmi zle, ostava doma, za pol dna ma pokoj. Inak sa v skole pozvracala a hocico par krat, ale nikdy v zivote nepretiekla.. takze mi to pride divne, ze dospele zeny nevedia sa zariadit, ak neratam ojedinele pripady/nehody ked fakt pride ms necakane, alebo je extra silne krvacanie, co zase poznam ja, ale to fakt nema co mlade dievca mat len tak - aspon podla mna nie teda, nie som lekar. Pouziva tampon, vacsie viac absorbcne vlozky a nestalo sa jej to.

anonym_dabe5e
16. sep 2026
@oskvarka

@anonym_dabe5e tak ak mám dieťa epileptika tak o tom.viem a nepošlem ho.sameho. čo ak sa mu to stane cez prestávku. Bude na tom lepšie alebo čo ?

@oskvarka a co ak dostane prvy zachvat?? alebo moze mat hociake ine ochorenie

mandzula
16. sep 2026
@anonym_dabe5e

@anonym_dabe5e Potom treba kazde dieta preventivne obalit do bublinkovej folie a sledovat ho na kazdom kroku, lebo co ak...

anonym_5e8b12
16. sep 2026
@anonym_dabe5e

@anonym_dabe5e ako prepáč možno sa nerozumiem paragrafom a právu naozaj nie som právnik a viem že dnes a ľudia súdia za všetko čo sa dá ale to ako by som sa mala báť že ho v nutri v škole prejde električka. Ak je škola také nebezpečné miesto asi by sme tam tie deti nemali ani púšťať.
Ak sa mu má niečo stať tak sa to stane ak cez prestávku pokojne ale máš je tá pravdepodobnosť. Zaujímavé že dieťa môže samé cestovať autobusom do školy od určitého dosť nízkeho veku často primerane schopnostiam veku, samé môže chodiť
na krúžky v rámci mesta či sídliska ale nemôže samé na záchod. Neviem tak možno to legislatívne osetrit na začiatku roka ako tie fotky že dávam súhlas že moje dieťa môžete pustit na Wc. Ako ja chápem ak právnu stránku ale celú vec to fakt nelogicky komplikuje. A za mňa aj neeticky. Deti sú tiež ľudia ísť na záchod je raz zakladna potreba a je to podľa mňa veľká diskriminácia tých detí a nerešpekt.

mandzula
16. sep 2026
@anonym_5e8b12

@anonym_dabe5e ako prepáč možno sa nerozumiem paragrafom a právu naozaj nie som právnik a viem že dnes a ľudia súdia za všetko čo sa dá ale to ako by som sa mala báť že ho v nutri v škole prejde električka. Ak je škola také nebezpečné miesto asi by sme tam tie deti nemali ani púšťať.
Ak sa mu má niečo stať tak sa to stane ak cez prestávku pokojne ale máš je tá pravdepodobnosť. Zaujímavé že dieťa môže samé cestovať autobusom do školy od určitého dosť nízkeho veku často primerane schopnostiam veku, samé môže chodiť
na krúžky v rámci mesta či sídliska ale nemôže samé na záchod. Neviem tak možno to legislatívne osetrit na začiatku roka ako tie fotky že dávam súhlas že moje dieťa môžete pustit na Wc. Ako ja chápem ak právnu stránku ale celú vec to fakt nelogicky komplikuje. A za mňa aj neeticky. Deti sú tiež ľudia ísť na záchod je raz zakladna potreba a je to podľa mňa veľká diskriminácia tých detí a nerešpekt.

@anonym_5e8b12 Som zvedava, ako takito rodicia riesia vylety, SvP, tabory, lyziarske... Asi si myslia, ze ucitel kazdu sekundu sleduje prave to ich dieta.

anonym_a8453d
16. sep 2026
@simca06022011

@akvi ale teda co som pisala, cista utopia, dnes ludia musim mat vsetko na papieri osetrene, prikazana, jasne dane, Zdravy rozum, predpoklad, ze ludia sa vedia rozhodnut a vedia zvazit co je dolezite a co nie, pre nich a pre ich deti, sa uz neberie. A mimochodom povinne a veci veci zadarmo si ludia ani nevazia. Ak by mali ucit deti doma, alebo zhanat sukromnych ucitelov, lebo ich dieta sa nevie spravat v skole, prehodnotili by ci sa neoplati trosku to dieta usmernit v urcitych smeroch. Ale teda to uz je ina tema 😇

@simca06022011 To je rovnaké, ako pracovná povinnosť za socíku. Každý brblal, teda skoro každý, že musí chodiť do roboty, aby ho nezavreli. A odrazu, keď sa časy zmenili, akou vzácnou sa práca stala.

loliki
16. sep 2026
@simsalabim

@loliki ja som a narodila v r. 1970...

@simsalabim pochopila som. v tom čase 14-15 ročné dievčatá boli prváčky na SŠ, teraz sú v 9.roč. a teda menzes mali aj vtedy, vložky boli o ničom a nepýtali sa toľko na WC.

loliki
16. sep 2026
@anonym_5e8b12

@anonym_5e8b12 tie deti sú schopné všetci sa vypýtať na záchod a v triede nezostane nikto, chápeš? a učiteľ nemôže ich kontrolovať v kabínkach, čo robia. Majú hodinu, tak majú byť na hodine. Jednoduché pravidlo. Musí tam byť učiteľ a musia tam byť aj žiaci.

mandzula
16. sep 2026
@loliki

@anonym_5e8b12 tie deti sú schopné všetci sa vypýtať na záchod a v triede nezostane nikto, chápeš? a učiteľ nemôže ich kontrolovať v kabínkach, čo robia. Majú hodinu, tak majú byť na hodine. Jednoduché pravidlo. Musí tam byť učiteľ a musia tam byť aj žiaci.

@loliki Ty si zazila nieco take, ze sa na wecko vypytala cela trieda? Ja teda nie.

zuzana76
16. sep 2026
@mandzula

@loliki Ty si zazila nieco take, ze sa na wecko vypytala cela trieda? Ja teda nie.

@mandzula cela trieda nie, ale 5-7 ludi by sa pytalo, consi myslim, ze je tiez dost, to stale niekto vyrusuje otvaranim dveri, napr ked robis posluch s porozumenim, tak taketo nieco vie velmi vyrusovat

zuzana76
16. sep 2026
@anonym_5e8b12

@anonym_5e8b12 ved o to ide, nech sa da suhlas a vybavene, ucitel moze pustat decka do halleluja na zachod

mandzula
16. sep 2026
@zuzana76

@mandzula cela trieda nie, ale 5-7 ludi by sa pytalo, consi myslim, ze je tiez dost, to stale niekto vyrusuje otvaranim dveri, napr ked robis posluch s porozumenim, tak taketo nieco vie velmi vyrusovat

@zuzana76 Mam za sebou x rokov skoly a nikdy som nezazila, ze by sa za hodinu na wecko pytalo tolko deti. A to nas teda bez problemov pustali, vdakabohu za normalnych vyucujucich. Zas sa to tu nafukuje viac, ako to realne hrozi.

zuzana76
16. sep 2026
@mandzula

@zuzana76 Mam za sebou x rokov skoly a nikdy som nezazila, ze by sa za hodinu na wecko pytalo tolko deti. A to nas teda bez problemov pustali, vdakabohu za normalnych vyucujucich. Zas sa to tu nafukuje viac, ako to realne hrozi.

@mandzula nezazila si skolu posledne roky, deti sa zmenili, ja som to teda ako ucitelka zazila, ze chceli ist tolki, tiez som vsetkych nepustila, hlavne tych , co sa pytali uz ku koncu hodiny, tomsom povedala, ze 10 minut do konca vydrzia. Kedysi sme si nedovolili tolko, ja som sa asi nikdy nepytala na wc z hidiny pocas mojich skolskych cias

loliki
16. sep 2026
@mandzula

@mandzula a keď ty si niečo nezažila, tak z toho niečo vyplýva? Jedine, že si ešte nezažila všetko.

zuzana76
16. sep 2026
@mandzula

@mandzula selektujem, ked som videla, ze je zle pustila som, ked sa uskrnal a vyrusoval, nepustila
Som, ked mi povedali, ze mali nejaku akciu pred mojou hodinou a nestihli sa najest a wc, nemala som problem im 10 minut na zaciatku nechat na jedlo a wc, ale odtial potial, niektori su chronicki vymyslaci

mandzula
16. sep 2026
@zuzana76

@mandzula nezazila si skolu posledne roky, deti sa zmenili, ja som to teda ako ucitelka zazila, ze chceli ist tolki, tiez som vsetkych nepustila, hlavne tych , co sa pytali uz ku koncu hodiny, tomsom povedala, ze 10 minut do konca vydrzia. Kedysi sme si nedovolili tolko, ja som sa asi nikdy nepytala na wc z hidiny pocas mojich skolskych cias

@zuzana76 Zazivam s dcerou, vela sa rozpravame aj o skole.

mandzula
16. sep 2026
@zuzana76

@mandzula selektujem, ked som videla, ze je zle pustila som, ked sa uskrnal a vyrusoval, nepustila
Som, ked mi povedali, ze mali nejaku akciu pred mojou hodinou a nestihli sa najest a wc, nemala som problem im 10 minut na zaciatku nechat na jedlo a wc, ale odtial potial, niektori su chronicki vymyslaci

@zuzana76 Selektovat je, samozrejme, v poriadku, tomu absolutne rozumiem, ucitelka by svoje deti mala poznat.

zuzana76
16. sep 2026
@mandzula

@zuzana76 Selektovat je, samozrejme, v poriadku, tomu absolutne rozumiem, ucitelka by svoje deti mala poznat.

@mandzula lenze ver tomu, zevten vyselektovany to doma moze aj inak prezentovat 😉

mandzula
16. sep 2026
@loliki

@mandzula a keď ty si niečo nezažila, tak z toho niečo vyplýva? Jedine, že si ešte nezažila všetko.

@loliki Reagujem na to, co si napisala ty: "deti sú schopné všetci sa vypýtať na záchod a v triede nezostane nikto..." Ani ty si nezazila, no predpokladas uplne zbytocne najhorsi scenar.

mandzula
16. sep 2026
@zuzana76

@mandzula lenze ver tomu, zevten vyselektovany to doma moze aj inak prezentovat 😉

@zuzana76 Aj to mi je jasne, v skole bezna vec.

anonym_8505a9
16. sep 2026

Ja nemám problém pustiť žiaka na WC aj cez hodinu. Boli samozrejme situácie, kedy som nepustila, ale to bolo len vtedy, ak som vedela, že daný človek to zneužíva, robí to naschvál, aby zdržiaval hodinu a tak.

anonym_e1f5f8
16. sep 2026
@abbey1

@anonym_50f1ef Ty si možno nepotrebovala častejšie. A potom sme tu my, ktoré niekedy ledva vstanem z wc.

@abbey1 súhlasím.. niekedy 20 min a komplet maxi vložka aj menštruačné nohavičky pretecene. Ale kto nezažil bude mudrovat