icon

Je normálne nepúšťať deti na WC počas hodín?

petikpetik1992
15. sep 2026

Ahoj je podľa vás normálne ze učiteľia nechcú pustiť počas hodiny deti na WC?

Strana
z7
mentolka12
17. sep 2026
@anonym_5db668

@petikpetik1992 a čo je iné, ako keď má svoje dni? vycikám sa predtým a potom, teda po hodine. Vtedy si vymením vložku alebo tampón. Vždy to tak bolo. A vždy to tak bude.

@anonym_5db668 ja som mala obdobie ked som nevydrzala od prestavky po prestavku. Mala som velmi silne dni prave v skole. Az som skoncila na pohotovosti.

anonym_02e192
17. sep 2026

Z deti robíte to, čím nie sú. Vždy mi chodili deti na wc aj počas hodín. Nikdy to nezneužívali. Ak by aj mali pokusy, tak som ich poznala a vedela by som, že vymýšľajú. S deťmi sa dá krásne dohodnúť aj na pravidlách ohľadom wc. Ja sa deviata kam nečudujem, že chcú ísť počas hodiny, keď majú menštruáciu. My sme vždy schovávali vložky do rukáva v rýchlosti, aby chalani nevideli. Sú deti, ktorým je veľmi nepríjemne ísť na wc občas prestávky. Mala som také dieťa a vždy chodili len cez hodiny. Nikto z triedy s tým nemal problém. Ani neisli ďalší žiaci na wc automaticky.

anonym_77abc6
17. sep 2026
@anonym_3d1c49

Asi tak ako pise @abbey1

Na mojej zakladnej nas vzdy pustili cez hodinu a nikto to nezneuzival, fungovalo to normalne.. ak by som mala dieta na skole kde nepustaju cez hodinu tak by som menila skolu, nepripada mi to normalne, duplom u dievcat.. ale aj u chlapcov, ktory zase chodia castejsie na velku.. kazde dievca moze mat ine dovody preco musi ist na wc zrovna pocas hodiny, je mi jasne ze vacsina zien co krvacaju 4 dni v tyzdni a ledva o tom vedia to nepochopia ale potom je tu aj zvysna mensinova skupina, ktora si musi planovat vymenu vlozky vopred a striehnut aby sa nestala nehoda lebo v najsilnejsi den sa nedokazu ani postavit z wc co tak krvacaju..
ja osobne som za to aby dievcata pocas najsilnejsieho dna ms mohli ostavat doma, kludne nech to maju aj od doktora alebo nech dostanu nejaku pracu na doma ale nie je menstruacia ako menstruacia, tak tu prosim nevypisujte tie co ani neviete ze menstruujete

@anonym_3d1c49 ja som ucitelka a krvacam teda riadne...myslis, ze to niekoho zaujima? nie, nezaujima, tu hodinu tam proste musim vydrzat...a casto aj na chodbe na dozore, lebo zvoni a potom zas zvoni a sup na dalsiu hodinu...ano, je to povolanie, ked ani vlozku si nestihate vymenit....a koho to zaujima?

anonym_662a2c
17. sep 2026

u nas sa ziaci dohadovali, kedy sa vypytaju na wc a potom tam robili bordel, fajcili, upchavali toalety a pod. a niektori spekulanti sa pytali na wc na kazdej hodine...

akje
17. sep 2026
@anonym_77abc6

@anonym_3d1c49 ja som ucitelka a krvacam teda riadne...myslis, ze to niekoho zaujima? nie, nezaujima, tu hodinu tam proste musim vydrzat...a casto aj na chodbe na dozore, lebo zvoni a potom zas zvoni a sup na dalsiu hodinu...ano, je to povolanie, ked ani vlozku si nestihate vymenit....a koho to zaujima?

@anonym_77abc6 jezis mária jozefe. Po zazvoneni na hodinu, cestou do triedy, si zbehnes na záchod, za 1 minútu spravíš čo potrebuješ a budeš v klude.

Trocha začnite byt normálne, nikto nad vami v škole nestojí, či ste prišli na hodinu presne alebo ste prišli 5 minút po zvonení. Jediní, kto si to komplikuje ste vy a drzite sa v strese a potom to robíte detom.

Si tiež iba človek, máš právo počas svojich dni ísť na toaletu a aj po zvonení rovnako ako to dieťa počas hodiny.

Raz som išla za triednou učiteľkou môjho dieťaťa. 10 minút som ju čakala pred triedou po zazvoneni na hodinu. Ona vyšla z kabinetu s úsmevom na tvári, s kavickou v ruke, šťastná, nevystresovana a potom aj deti boli v klude a pokojne. Všetko vždy prebrali čo mali a dieťa malo školu rado.

Prosím, nebuďte také na seba. Mne napríklad záleží na tom, aby sa aj učiteľky cítili v škole príjemne. Zaslúžite si to. Nerobte si to komplikovane.

anonym_77abc6
17. sep 2026
@akje

@anonym_77abc6 jezis mária jozefe. Po zazvoneni na hodinu, cestou do triedy, si zbehnes na záchod, za 1 minútu spravíš čo potrebuješ a budeš v klude.

Trocha začnite byt normálne, nikto nad vami v škole nestojí, či ste prišli na hodinu presne alebo ste prišli 5 minút po zvonení. Jediní, kto si to komplikuje ste vy a drzite sa v strese a potom to robíte detom.

Si tiež iba človek, máš právo počas svojich dni ísť na toaletu a aj po zvonení rovnako ako to dieťa počas hodiny.

Raz som išla za triednou učiteľkou môjho dieťaťa. 10 minút som ju čakala pred triedou po zazvoneni na hodinu. Ona vyšla z kabinetu s úsmevom na tvári, s kavickou v ruke, šťastná, nevystresovana a potom aj deti boli v klude a pokojne. Všetko vždy prebrali čo mali a dieťa malo školu rado.

Prosím, nebuďte také na seba. Mne napríklad záleží na tom, aby sa aj učiteľky cítili v škole príjemne. Zaslúžite si to. Nerobte si to komplikovane.

@akje tak to bolo bud dobre davno alebo vynimocne dobre pracovisko....cakat ta moze akurat tak karne opatrenie za nedodrzanie pracovneho poriadku...po zazvoneni mas ist na hodinu, nie na wc

anonym_77abc6
17. sep 2026
@akje

@akje a to sa teda hlboko mylis, ze nad nami nikto nestoji...mala som sefku, co si zastala par sekund pred zvonenim k dveram zborovne akontrolovala, ci zarovno so zvonenim otvaras klucku....skolstvo je plne psychopatov

akje
17. sep 2026
@anonym_77abc6

@akje a to sa teda hlboko mylis, ze nad nami nikto nestoji...mala som sefku, co si zastala par sekund pred zvonenim k dveram zborovne akontrolovala, ci zarovno so zvonenim otvaras klucku....skolstvo je plne psychopatov

@anonym_77abc6 bolo to pár mesiacov späť. Tak toto je naozaj masaker čo píšeš. 🙈 to mi je moc ľúto, že v niečom takomto pracuješ 😢nie je to normálne.

akvi
17. sep 2026
@anonym_77abc6

@anonym_77abc6 áno, toto poznám. Na mňa sa šiel pozrieť riaditeľ, či ozaj vraciam. 🫤🙄 Bola som tehotná a on striehol na chodbe, kto ide po zvoneni do triedy. A kolegyňa mu povedala, že som na WC, že mi je zle, že nechá otvorené dvere do mojej triedy, aby decká počula, či neblbnu. A on normálne vošiel na ženské WC a počúval, čo robím. 🙄 A nie v zmysle, že ok, kuknem, či tam náhodou neodpadla. Ale v zmysle, zase ide neskoro na hodinu. On bol čistý psycho. Tiež po mne vykrikoval z okna riaditelne, že prečo som s deťmi vonku, že máme mať predsa prirodovedu, nie telesnú. A ja, že no veď, prirodoveda. Nedošlo mu. 😅🙄 V školstve robí viac psychopatov, ako sú ľudia ochotní pripustiť. Som rada, že tam už nerobím.

anonym_76efb5
17. sep 2026

@petikpetik1992 som mlada a mavam uzkosti dosledkom coho chodim na zachod naozaj casto. Neviem si predstavit ze by som dieta nepustila na wc, ked neviem s cim bojuje. Ani ja som dlho nevedela ze to mam zo psychiky. Myslela som si ze problem je s mechurom...

anonym_77abc6
17. sep 2026
@akvi

@anonym_77abc6 áno, toto poznám. Na mňa sa šiel pozrieť riaditeľ, či ozaj vraciam. 🫤🙄 Bola som tehotná a on striehol na chodbe, kto ide po zvoneni do triedy. A kolegyňa mu povedala, že som na WC, že mi je zle, že nechá otvorené dvere do mojej triedy, aby decká počula, či neblbnu. A on normálne vošiel na ženské WC a počúval, čo robím. 🙄 A nie v zmysle, že ok, kuknem, či tam náhodou neodpadla. Ale v zmysle, zase ide neskoro na hodinu. On bol čistý psycho. Tiež po mne vykrikoval z okna riaditelne, že prečo som s deťmi vonku, že máme mať predsa prirodovedu, nie telesnú. A ja, že no veď, prirodoveda. Nedošlo mu. 😅🙄 V školstve robí viac psychopatov, ako sú ľudia ochotní pripustiť. Som rada, že tam už nerobím.

@akvi totálny .....uj ...ano, hemží sa to nimi......ale my sme ten posledny odpad, do ktoreho si kazdy kopne...tato spolocnost je ockovana proti ucitelom....asi nikdy sa to nezacne realne riesit, v akych podmienkach pracujeme

anonym_fc7e65
17. sep 2026
@akje

@akje nám kontroluje vedenie príchod na hodinu. Nemáš celkom pravdu, že si to učitelia robia sami. V prípade, že by sa v triede žiakovi niečo prihodilo, zodpovednosť nesie vyucujuci. Práveže žiaci veľakrát robia hlúposti v čase, keď zazvoní na hodinu, dozor odíde a trieda aj chodba zostanú prázdne.

akje
17. sep 2026
@anonym_fc7e65

@akje nám kontroluje vedenie príchod na hodinu. Nemáš celkom pravdu, že si to učitelia robia sami. V prípade, že by sa v triede žiakovi niečo prihodilo, zodpovednosť nesie vyucujuci. Práveže žiaci veľakrát robia hlúposti v čase, keď zazvoní na hodinu, dozor odíde a trieda aj chodba zostanú prázdne.

@anonym_fc7e65 v takomto prípade s tebou plne suhlasim, že ak sú učitelia takto stresovani, tak sa to proste prenáša ďalej a na váš prípad neplatí, že si to robíte sami. Takto to funguje na všetkých školách?

anonym_fac086
18. sep 2026
@akje

@akje hah tak to máš poriadne skreslenú predstavu? Že nad nami nikto nestojí? Tak to by bol sen, keď idem čo i len s kávou v ruke na hodinu je problém, prečo som si ju nevypila cez prestávku, a veru musím byť v triede so zvonením, neexistuje, že by som si dovolila ísť na toaletu po zvonení. Ale ak máš školu, kde to je vedeniu kompletne jedno a nekontrolujú učiteľov, daj prosím vedieť. Ja by som rada bola v kľude, vysmiata 10 minút po zvonení v kabinete a pozerala do mobilu....

anonym_dfa4ea
20. sep 2026
@anonym_77abc6

@anonym_77abc6 U nás detto. Ešte nás šéfko sleduje cez kamery, na čo právo ani nemá. Zneužíva kamery proti nám. On si vložky meniť nemusí, tak také veci ho ani nezaujímajú.

anonym_3d1c49
Včera o 06:25
@anonym_77abc6

@anonym_77abc6
Ale prosim ta, ked je to urgentne tak vzdy vies poprosit ucitelku z druhej triedy.. a ak by aj nie, ty si si zvolila povolanie, ja napriklad krvacam tak ze by som si nemohla dovolit mat zamestnanie, pocas ktoreho nemozem ist hocikedy na wc, nestalo by mi to za tie nervy ci to vydrzim, bohuzial.. preto nevidim dovod preco by sme tymto mali tyrat dievcata na skolach ked to nie je najmensi problem ich pustit na wc

aurelia2000
Včera o 11:28
@anonym_fac086

@akje hah tak to máš poriadne skreslenú predstavu? Že nad nami nikto nestojí? Tak to by bol sen, keď idem čo i len s kávou v ruke na hodinu je problém, prečo som si ju nevypila cez prestávku, a veru musím byť v triede so zvonením, neexistuje, že by som si dovolila ísť na toaletu po zvonení. Ale ak máš školu, kde to je vedeniu kompletne jedno a nekontrolujú učiteľov, daj prosím vedieť. Ja by som rada bola v kľude, vysmiata 10 minút po zvonení v kabinete a pozerala do mobilu....

@anonym_fac086 To čo máte za buzerplatz? Ja si idem na wc aj cez hodinu, keď ma cez prestávky vyblokujú študenti s rôznymi požiadavkami. Na hodiny chodíme aj my presne, ale aj s kávou alebo čajom, keď je to nevyhnutné. Nie sme stroje, škola je o ľudských bytostiach, keď mi študent povie, že sa nestihol najesť, napiť môže aj cez hodinu. Máme sa tam všetci cítiť príjemne a plniť vzdelávacie ciele, nie sa týrať a šikanovať. Toľko reči o rodinnej atmosfére, tak poďme do dôsledkov.

anonym_fac086
Včera o 13:57
@aurelia2000

@anonym_fac086 To čo máte za buzerplatz? Ja si idem na wc aj cez hodinu, keď ma cez prestávky vyblokujú študenti s rôznymi požiadavkami. Na hodiny chodíme aj my presne, ale aj s kávou alebo čajom, keď je to nevyhnutné. Nie sme stroje, škola je o ľudských bytostiach, keď mi študent povie, že sa nestihol najesť, napiť môže aj cez hodinu. Máme sa tam všetci cítiť príjemne a plniť vzdelávacie ciele, nie sa týrať a šikanovať. Toľko reči o rodinnej atmosfére, tak poďme do dôsledkov.

@aurelia2000 mile rada budem robiť rodinnú atmosféru. Snaha však musí byť zo všetkých 3 strán. Odo mňa, od vedenia aj od žiakov. Bohužiaľ aj keď sa učiteľ snaži akokoľvek...nie vždy to stačí, česť výnimkám ale vo väčšine tried sa mi stáva, že čím som ja milšia, a čím viac im dovolím, tým viac ma ignorujú a som pre nich ešte viac neviditeľná ako keby som nasadila prísnosť.

anonym_359696
Včera o 18:06
@aurelia2000

@aurelia2000 Vďaka Bohu za normálne učiteľky, ďakujem. Ja len nechápem, že prečo niektoré veci v jednej škole fungujú normálne a v inej škole absolútne neprichádzajú do úvahy...

aurelia2000
Včera o 19:01
@anonym_359696

@aurelia2000 Vďaka Bohu za normálne učiteľky, ďakujem. Ja len nechápem, že prečo niektoré veci v jednej škole fungujú normálne a v inej škole absolútne neprichádzajú do úvahy...

@anonym_359696 Záleží aj od toho, pod akým tlakom pracujú, koľko komplikovanych detí majú v triede, akú atmosféru im vytvára vedenie, rodičia, zriaďovateľ. Na niektorých školách sú tak ťažké podmienky, že ten učiteľ sa musí chrániť všetkými metódami, vedenie mu nedá šancu byť ľudský. Ľahko je byť milá, keď sú pomery dobré.

Strana
z7