icon

Koľko investujete do školských pomôcok?

gabika20
25. aug 2026

Dievčatá aj vy toľko investujete do školských pomôcok alebo ja niečo robím zle? Syn ide do štvrtej triedy..školská sada: taška baagl, peračník a vrecko na prezúvky nás vyšlo 100 eur, prezúvky 20 eur, telesná (tenisky, tepláky, kratase, tričko) 30 eur, pomocky cca 50 eur..a to nemám pocit, že by sme kupovali nejaké drahšie, značkové veci...ale zdá sa mi to ozaj veľa.. museli sme všetko kupovať nové nakoľko syn sa od prvej triedy dosť vytiahol (má 150 CM, 39 nohu)

gabika20
autor
25. aug 2026
@euka210

@gabika20 to ma aku velku nohu, ze 39 stvrtak 😮...ale vysoky je teda ...mojmu siedmakovi teraz kupujem 39 😀

@euka210 ide do štvrtej triedy má 150 CM, 39-40 obuv a oblečenie 158-164, to už proste neovplyvním, nohu má ako jeho 16 ročná sestra🙈

anonym_7231b1
25. aug 2026
@gabika20

Keď synovi taska za 100 eur vydržala 3 roky intenzívneho nosenie a kľudne ak by sa nevytiahol ešte rok dva vydrží , tak nekupujem ďalšiu za 100 eur

@gabika20 v tescu mas teraz výpredaj tasiek okolo 30€ stoja. A tiež určite vydržia viac ako 1 rok. Ide o to, ako sa dieta k tým veciam aj chová.

zuzitko74
25. aug 2026

Veľa vecí kupujem priebežne, takže sa to v rozpočte stratí. Ale ja mám teenagerky, ktoré už nerastú.

anonym_690d0e
25. aug 2026
@anonym_7231b1

@anonym_690d0e teraz napr.maju také sady v Bille za 1€. Ceruzky, fixky, lepidlá, pravítka... za 10€ mam nakúpené aj na 2 roky.

@anonym_7231b1 pozerala som keď som okolo toho šla pred par dnami. Mali tam aj sadu kancelárskych sponiek to som si vzala do prace aj bielitka mali aj asi 5ks malych lepiacich pások.. Už to bolo viac menej rozobrane

gabika20
autor
25. aug 2026

Je možné že ja veľa veci objednávam cez internet stránky.. keďže pracujem, s ľuďmi a už nemám energiu a silu z obiehat obchody kupujem drahšie cez e-shopy..

zuzana76
25. aug 2026
@gabika20

Je možné že ja veľa veci objednávam cez internet stránky.. keďže pracujem, s ľuďmi a už nemám energiu a silu z obiehat obchody kupujem drahšie cez e-shopy..

@gabika20 https://www.samdex.sk/skolske-tasky/coocazoo-jo... moje obe deti mali tasky z tejto znacky a vydrzali im celych 9 rokov kazdemu, jeden mal taketo kockove ale v inej farbe a druhy mal iny vzor, taku modro-ciernu, neutralne, pre dieta aj vacsie dieta a pociatocna investicia mi neprisla vela, oblecenie an telesnu som ani nekupovala, vzdy mal doma nieco, co som mu zabalila ako ubor.

anonym_841845
25. aug 2026

Toto sa mi zdá úplne ok. Ja mám tašky darované, peracniky a tieto veci tiež, sa mi zdá, že ľudia už nevedia, kde sa toho zbaviť a ja som spokojný odberateľ, keďže deti sa na tom vôbec nezakladajú. Tenisky som tiež kupovala ďalšiu veľkosť, prezuvky sa u nás nenosia. Najväčší výdavok sú učebnice, ktoré sa kupujú na kompletku, ale aj tak mi to môže byt cele jedno, keďže školné pre 2 deti za mesiac je v prepočte 1000€ (zahraničie). Takže si môžeš povedať, že si neminula skoro nič 🙂

anonym_a57e87
25. aug 2026

Syn ide do 3roc. Prezuvky- slapky Adidas 23€ (kupovali sme ich synovi v Marci este su mu dobre a vyzeraju ako nove takze ich bude mat aj tento rok)
tasku sme kupovali ako set (lunch box, vrecko na prezuvky, peracnik) okolo 80€, znacku si uz nepamatam, ale bol Minecraft. Kvalita na nic- vydrzala mu prvy rok. V 2. rocniku si vybral tasku (ruksak) z Temu a bude ho mat aj v 3roc., lebo vyzera ako novy- skvely, spolu s lunch boxom a peracnikom okolo 25€ 👌
Lunch box, flasu Adidas ma z min. roka a bude ich mat aj tento rok, pomocky kupujeme zvacsa v Tescu- su tam vypredaje- on toto vobec neriesi 👍🙈
Horsie to bude s dcerou- ta ide bud. rok do skoly a praje si vseeeetko Top model, kde len taska stoji 100€ bez nicoho 🤣

anonym_865d7c
25. aug 2026

Taska,peracnik,flasa na vodu beckmann cca160€,50zosity,pisacie potreby,ten zaklad,pracovne zosity 60,oblecenie70,tenisky prezuvky 70.Ide do stvrteho rocnika.

anonym_7231b1
25. aug 2026
@anonym_865d7c

Taska,peracnik,flasa na vodu beckmann cca160€,50zosity,pisacie potreby,ten zaklad,pracovne zosity 60,oblecenie70,tenisky prezuvky 70.Ide do stvrteho rocnika.

@anonym_865d7c a ze Slovac nema peniaze 🤣🤣🤣

anonym_879600
Včera o 02:35

Nechápem, čo je na tom zvláštne. Ceny idú hore každý rok. Mňa zarazili prezúvky už keď som za ne dávala 11€.

lusyyy36
Včera o 03:52
@gabika20

Preto prosím radu, kde robím chybu.. 10 eur som kúpila tenisky 39 veľkosť s bielou podrážkou v Decathlon na telesnu..prezúvky Adidas biele veľkosť 40 za 20 eur.. uzatvorené papuče mať nemoze.. taška 100 eur lebo chodí sám pešo a potrebujem niečo aspoň trošku ergo.. len som chcela názor, radu či sa da kúpiť lacnejšie, kvalitne dobre a ja robím chybu a kupujem draho

@gabika20 podla mma normalne ceny. Ja som síce tentokrát nič extra nekupovala, tašku, peracnik má dcéra už 2 roky, na to si ale šetrila a polovicu zaplatila (chcela jednu určitú značku tak to bola podmienka a podmienky bola, že tu tašku bude nosiť minimálne 4 roky).
Teraz som dokupovala len pastelky, fixky, ceruzky, papiere, Kružidlo a ďalšie drobnosti ale okolo 60 eur to isto isto bolo. Čo je ok. Už iba dve krabice potrebujem a slapky

anonym_43bbff
Včera o 03:53

Dcera ide do 2 rocnika .
Na telesnu ma veci co ma doma , nejake nove pomocky co jej treba sa dokupilo,zbytok z min roka ,ma nove prezuvky a na telesnu boty .
Ca 60e dokopy 🤷🏼‍♀️

lucia245
Včera o 03:58

@gabika20 nakupujem priebežne od začiatku leta, nie jednorázovo, nech to nie je taká palka pre rozpočet . A veci podľa mňa nie sú až také drahé, to len my máme také mizerné platy, žiaľ .

parvinka0001
Včera o 04:04
@euka210

@gabika20 to ma aku velku nohu, ze 39 stvrtak 😮...ale vysoky je teda ...mojmu siedmakovi teraz kupujem 39 😀

@euka210 môj už bude druhak a nohu má 36-37

vevesh
Včera o 04:09

Ja kupujem pocas skolskeho roka na dalsi skolsky rok a priebezne, cize v septembri mi treba maximalne nejake specialne poziadavky kupit (specialne znacky obalov/zositov/pomocok) a pracaky..vypredaj papuc bol v juni, najlacnejsie potreby su v oktobri (vtedy kupujem na dalsi rok...). A tasku a telesnu nikdy na september, ale v oktobri a v maji, vtedy su najlepsie ceny...🤷‍♀️

anonym_85cc00
Včera o 04:24
@earlgrey

@anonym_7231b1 Ako som spomínala, ja som rada, že mi do tej školy ide. A keby som na to nemala, tak nemám ani dieťa 🤷‍♀️ dieťa som si urobila, lebo som vedela, že sa o to dieťa viem a budem vedieť postarať. Takže som počítala aj s variantou, že na dieťa ostanem sama a to sa aj stalo. My nechodíme na dovolenky - kedže s dcérou sa nedá cestovať ani autom, ani autobusom, ani lietadlom, ani vlakom. Takže peniaze, čo iné rodiny míňajú na dovolenky atď. ja miniem oveľa menej na začiatku školského roka 🤷‍♀️

A určite vieš, že každé dieťa s PAS je iné, jedno pochopí, iné nie. Keďže ona nechápe ani vreskot a pískot detí na ihrisku, v škole, na telesnej, nechápe čo im je, že tak vrieskajú, nechápe, keď ma niečo bolí, keď som unavená, keď som bola napr. po operácii a nemohla som určité veci robiť, proste nechápe ale tak nemusím tu vlastne nič vysvetľovať, autorka sa pýtala koľko minieme, odpovedala som jej a tým to končí.

@earlgrey keby som nato nemala tak nemám dieťa ako že ťa hláška 🤦jasne ty vieš aké dieťa sa ti narodí . Takže keby si nemala prachy tak by išlo stým čo by malo doma hoc by neviem aku dg malo

sebulinko1
Včera o 04:31

My sme ešte nič nekupovali 🙈, ideme počas školského roka....mam 7cku a 1ka na nadstavbe, tak sa teším uz teraz, nakolko všetko ide neskutočne hore každým rokom...

anonym_7e8ce0
Včera o 04:35

@gabika20 nie. Ja taska Topgal v akcii s peracnikom 40 eur,kozene prezuvky 10 eur,zosity 12,oblecenie v akcii kvalitne na TV do 10 eur +20tenisky.treba vediet kedy a kde nakupovat

zuzinabila
Včera o 04:36
@vevesh

Ja kupujem pocas skolskeho roka na dalsi skolsky rok a priebezne, cize v septembri mi treba maximalne nejake specialne poziadavky kupit (specialne znacky obalov/zositov/pomocok) a pracaky..vypredaj papuc bol v juni, najlacnejsie potreby su v oktobri (vtedy kupujem na dalsi rok...). A tasku a telesnu nikdy na september, ale v oktobri a v maji, vtedy su najlepsie ceny...🤷‍♀️

@vevesh presne,moja rec. Dolezite su datumy nakupov🙂

anonym_7e8ce0
Včera o 04:38
@anonym_865d7c

@anonym_865d7c to kde si tie zosity kupovala ze stali 50 eur? Moja ide do 5.rocnika a komplet zosity na cely sk.rok 12 eur a nejake centy

anonym_fe7cb9
Včera o 04:42
@gabika20

Tak poplatky ako 20 eur za hygienické pomôcky, učebnice, družina, obedy, zrps to už ani nerátam ..a to je len základná škola..ešte mám dcéru na strednej..aj Vám sa to zdá tak veľa?

@gabika20 podľa mna toto rieši každý rodič každý rok v septembri. my mame síce škôlkara, ale tiez papucky, zrpš, upratovačke, hygienické, nove veci lebo narástla

anonym_7e8ce0
Včera o 04:53
@anonym_fe7cb9

@gabika20 podľa mna toto rieši každý rodič každý rok v septembri. my mame síce škôlkara, ale tiez papucky, zrpš, upratovačke, hygienické, nove veci lebo narástla

@anonym_fe7cb9 kazdy nie
🙂ved vidis,ze my co usetrime to riesime v inom.case

natalka13
Včera o 04:58
@gabika20

Len pre upresnenie .. nechcem sa s nikým predbiehať, len mi tie pomôcky na povinnú školskú dochádzku prídu veľmi veľa .. chcem len aby mali moje deti aspoň základ.. a zaujímalo ma či to už nepreháňam.. zle hospodarim..ale podla odpovedí je to proste štandard..dievčatá ďakujem..

@gabika20 a co sa ti zda vela na ako pises povinnu sk.dochadzku?
Ma stat platit tasku a oblecenie na telesnu ci prezuvky?
10e tenisky si ani neviem predstavit ake su. Ved to mas za babku.
Skor ako ergo batoh by mna trapila kvalitna obuv.

earlgrey
Včera o 05:13
@anonym_85cc00

@earlgrey keby som nato nemala tak nemám dieťa ako že ťa hláška 🤦jasne ty vieš aké dieťa sa ti narodí . Takže keby si nemala prachy tak by išlo stým čo by malo doma hoc by neviem aku dg malo

@anonym_85cc00 Nie, keby som nemala peniaze, tak robím všetko pre to, aby som tie peniaze zarobila.

petik22
Včera o 05:27
@gabika20

@euka210 ide do štvrtej triedy má 150 CM, 39-40 obuv a oblečenie 158-164, to už proste neovplyvním, nohu má ako jeho 16 ročná sestra🙈

@gabika20 akože ja neviem čo majú dnešné deti s nohami :D moja ide tiež do 4. triedy, noha č. 37, 153cm. druhá ide do 1. triedy - noha č.34

anonym_7231b1
Včera o 05:31
@anonym_85cc00

@anonym_85cc00 presne ako píšeš, to len tu mudruje. My za to nemôžeme, ze ma postihnuté dieťa. Evidentne to v sebe este stále nespracovala.

anonym_23873a
Včera o 05:32

Ja mám už dávno za sebou tieto starosti,ale moja osobná skúsenosť bola s kúpou skol.batohu taká, že som ho kúpila až koncom septembra/značkový so slušnou zľavou/.Syn nosil celý september z predošlého skol.roka.Mal sice nejaké nedostatky,ale bol vyčistený a mesiac to syn vydržal aj so starým

anonym_7231b1
Včera o 05:35
@anonym_7e8ce0

@anonym_865d7c to kde si tie zosity kupovala ze stali 50 eur? Moja ide do 5.rocnika a komplet zosity na cely sk.rok 12 eur a nejake centy

@anonym_7e8ce0 ide o to kde a ake zošity kupuješ. Chod kúpiť nejakú princeznú do ševtu, aj 2€ ks a viac das v pohode. Pokial kúpiš klasiku, tak ta ti vyjde 15€.

anonym_7231b1
Včera o 05:37
@anonym_85cc00

@anonym_85cc00 ako pise, nechodí na dovolenky, tak na to ma. To je hláška hodna nobelovej ceny 🤦‍♀️