Koľko investujete do školských pomôcok?
Dievčatá aj vy toľko investujete do školských pomôcok alebo ja niečo robím zle? Syn ide do štvrtej triedy..školská sada: taška baagl, peračník a vrecko na prezúvky nás vyšlo 100 eur, prezúvky 20 eur, telesná (tenisky, tepláky, kratase, tričko) 30 eur, pomocky cca 50 eur..a to nemám pocit, že by sme kupovali nejaké drahšie, značkové veci...ale zdá sa mi to ozaj veľa.. museli sme všetko kupovať nové nakoľko syn sa od prvej triedy dosť vytiahol (má 150 CM, 39 nohu)
ahoj, dcera je uz starsia - bude osmacka, ale rozhodne uz nekupujeme tolko ako na zaciatku. tento rok som este nic nekupila. zosity este ostali minuleho roka nejake, ostatne pomocky ma stale tie iste, taska detto. Jedine co mozno bude potrebne su tenisky na telesnu, ak jej noha vyrastla, to zistime ked to zistime 🙂
@gabika20 podľa mňa si až tak veľa neminula. Jedine to že si kupovala tašku.
Môj ide tiež do štvrtej triedy a tašku má od prvého ročníka aj s peracnikom a vreckom na telesnú aj na prezuvky. Novu tašku a peracnik budeme kupovať do 5triedy.
Prezuvky má šlapky za 10€, na telesnú tenisky som kúpila v Deichmann za 25€. Tričká na telesnú sú mu dobre ešte z min roka, kraťase mu dám hocijaké čo má v skrini, akurát tepláky a mikinu som kupovala v pepcu už ani neviem za koľko možno 15€ dokopy.
Základný balík zošitov na celý rok objednáva škola tuším 17€ sme platili na konci roka, a pravítka, gumy, ceruzky toho má strašne veľa, čo aj podostával ked mal nejaký sviatok. Takže nemám nejaký ,,hysák" zo začiatku školského roka, že som veľa minula. Jedine čo tak som mu musela ešte rifle pokupit a tenisky. A ja veľa veci kupujem aj priebežne v zľavách na oblečenie počas roka. Nie je toho potom veľa naraz. Niečo aj dostane k sviatkom od rodiny.
Ale kde pomôcky platíme minulý rok 30€,prezývky 10€,10€ na telesnú tenisky, na telesnú legíny a tričko berie z domu tak isto mikinu všetko je je dobré čisté bez fľakov a dier😁 tašky školské má 2jednu sme kúpili za 80€ keď išla do 1.rocnika bol v nej peračník aj vrecko na telesnú,druhu sme jej kúpili v júni 2025 na dovolenke v Chorvátsku stala 25€ s peracnikom a vreckom na telesnú. Jediné čo som kupovala boli farbičky,fixky ešte nič iné. To bude teraz druhacka. Starší ide na SŠ kupoval si nový batoh a peračník obyčajný na perá. Tepláky na telesnú,plus tenisky ako prezývku keďže oni majú stanovenú uniformu na škole. Jemu som kupovala akurát 15zositov A4 a perá modré nič iné. Ale moje deti majú asi zo 4balikov čo som minulý a predminulý rok dostala v práci pre deti do školy rôzne veci. Osobne by som nekupoval školské veci tak. Syn mal 2batohy od 5.-9.rocnika na striedačku a nič im není doteraz.
@euka210 môj už bude druhak a nohu má 36-37
@parvinka0001 Moj ide do 2.roc. velkostne zodpoveda uplne tabulkam a topanky ma 31-32.
36-37 mi pride na 7-8r.dieta strasne vela. Moji starsi taku nohu mali v 6-7 rocniku ZŠ.
@parvinka0001 Moj ide do 2.roc. velkostne zodpoveda uplne tabulkam a topanky ma 31-32.
36-37 mi pride na 7-8r.dieta strasne vela. Moji starsi taku nohu mali v 6-7 rocniku ZŠ.
@anonym_67aaf7 mladsi bude mat 12 a nosi 38, on je taky drobny, taka polovica brata, co ma o 2 roky viac... Tie jeho nozky su ako plutvicky, 150 cm, palicka. 🤣 Je to individualne, najma chlapci rastu rozne, skor, neskor alebo vysvihnu sa zrazu az na strednej. Plus nie kazdy ma velku nohu, nie je na 100 %, ze cim vyssi chlap, tym vacsia noha, 190 cm moze mat 43 a 180 cm moze mat 46. Mensie deti mozu dobehnut vacsie. 😆
Len sa ti to tento rok nazbieralo...ci kupujes kazdy rok nove veci? Nasa ma Baagl z min.rokov, vyzera ako nova, peracnik menila cez rok, ceruzky atd ma, botasky bude mat z leta, vyzeraju ako nove a veci na telesnu z minuleho roka, cize v podstate len zosity a knihy, mozno nieco specialne na vytvarnu ci tp vymyslia, netusim, zoznam este nemam. Ale samozrejme, o rok to uz bude nakladnejsie, myslim, ze bude treba vacsiu tasku...
@chocolatebox ja suhlasim, akurat, ze tu sa pustili do cloveka, co ma dieta s PAS, ona sama pritom pisala, ze sa treba postarat, aby peniaze boli. Ze to je ulohou rodica. Taktiez ale clovek nevie co ho v buducnosti caka, staci, ze pride choroba a je po prijme a peniazoch. Ale ano, zabezpecit sa nie je mamonarstvo, ja som tiez pisala v jednej teme, ze som odisla zo skolstva, aj kvoli peniazom a uz mi pisala jedna, ze som nenazrana materialistka, lebo chcem viac a do hrobu si to nevezmem a ako by som to mala robit z lasky k detom a pod. No z dobre odvedenej prace, pokial nie je dobre zaplatena sa nenajem, ani na lekara nebudem mat, ani na zazitky, ani deti nebudem moct poslat studovat. Ale ano, treba byt podla druhych skromny a potom vyplakavat, ze nemam na zdravotnictvo, na byvanie, na skoly.
@zuzana76 nikto sa tu do nikoho nepustil. Ale nech tu aspoň nevypisuje hlúposti, ze bez novej tašky by do školy nešla. Vsak normalne vysvetlím, stara škola, stara taška.... tiez mame v rodine dieta s PAS a keď človek.chce, takmer všetko sa mu dá vysvetliť. Rodicia s PAS deťmi vsak často krát sa prispôsobujú vylucne tomu, čo chce dieta, lebo inak budu amoky a pod. Časté výhovorky.
@chocolatebox idealne by bolo, keby ludia mali tolko chochmesu a nevysmievali sa z oboch stran, kedze nikto nevie co ake tazke to ten druhy ma, ci bohaty ci chudobny...niekto ma rezervu, niekto momentalne nie, niekto cudzim pricinenim pride o vsetko a raz tu deti su, nedas ich prec a ani "neutratis", ak tie peniaze zrazu nemas. Jednoducho kazdy ma hospodarit s tym, co ma a tiez nevidim zmysel podporovat mamonarstvo firiem, ktore daju neviem ake prirazky v septembri, lebo vedia, ze ludia musia nakupit, lebo novy skolsky rok...
@vevesh a hlavne, uplne od veci sú diskusie typu, ja som zaplatila XY, je to veľa? Podobne ako pri diskusiách o jedle. Vsak zaplatím, kolko mozem/chcem a iných neriešim.
@gabika20 tak ako som pisala,ked kupis v spravnom case a nie v case najvyssich cien, vela sa da usetrit. dcere som kupila Topgal tasku. bezna cena tych tasiek je okolo 90 Eur, mne sa v akcii podarilo za 40 v eshope.ale samozrejme, nie koncom augusta, ked je najvyssi peek cien
@anonym_7e8ce0 presne.
@anonym_67aaf7 no neviem po kom má takú nohu . Ani extra vysoký nieje ,taký priemer. Ja sa už smejem že za chvíľu ja už budem po nom nosiť tenisky. Má dvojku a ten má 32-33 nohu
Mám buducu druhacku a stvrtacku a škôlkara, miniem asi tak 50€ spolu(bez poplatkov na začiatku roka). Tašky a perecniky majú ti iste, pastelky a fixky ceruzky sa nazbierali v priebehu roka ako dary či iné. Zošity pravítka z minulého roku, telesná tepláky a tričko čo je v skrini, prezuvky na oboje mám dosť aj na výber schopné pekne co mi dá sestra či sesternica po dieťati.
Ja miniem ešte viac 🤷♀️ taška + peračník 120 eur, vrecko na prezúvky 5€, vrecko na telesnú 5€, prezúvky 20€, telesná 40€ (tenisky drahšie kvôli širokej nohe), pomôcky na výtvarnú 45 eur, náplň do peračníka (farbičky, perá, ceruzky, guma, strúhadlo) 20€, zošity a obaly 15eur ale to som kúpila len niekoľko zošitov, keďže zoznam ešte nemáme. No a 1.sept. treba zaplatiť 30 eur za učebnice 🤷♀️ a to ešte počkas školského roka dokupujem ceruzky, bombičky do pera, gumy - keďže moja ich od zlosti vždy rozlomí na polovicu a zošity samozrejme. Vidíš ešte som zabudla tie blbé plastové obálky 🤦♀️ 10€ a možno som ešte aj niećo zabudla. Dcéra ide do 2 ročníka 🤷♀️
@earlgrey ona nemala v prvom ročníku tašku a vrecká? Len tak ma to zaujíma...
Zatial pre dvoch skolakov na 2.stupni kupene len pis.potreby a pomocky, zosity, cca 70€. Tasky maju, prezuvky tiez.

To som jediná ktorá telesnú nerieši? Veď mám doma xy tričiek a kraťasov, teplakov tak mu dam tie niektoré ani nemal na sebe lebo ich dostal a boli veľké. Kúpim iba prezuvky na telesnú max 10€ a aj od číňana úplne stačia o pár mesiacov budú malé. Prezuvky do školy 10€ Deichmann. Tašku vrecúška všetko má od 1roc abude tretiak. Zošity a dokúpiť veci na výtvarnú do 30. Horšie budu poplatky zrps20, triedny fond 30fond družina 20€ hygienické potreby apod. Možno pracovné zošity a samozrejme celý rok krúžky platiť, družinu. Zas na druhej strane si poviem ze horšie by bolo keby človek ozaj nemal z čoho platiť tie krúžky
@blackcat8885 Nie si určite jediná, ja napr. riešim, lebo škola vyžaduje len biele tričká a tepláky, ktoré moje dieťa vôbec ale vôbec nenosí, čiže to musím na telesnú kupovať 🤷♀️