Kontrolujú v škole prezuvky s bielou podrážkou?
v škole máme v zozname napísané, že prezuvky majú mať bielu podrážku. syn má pritom úplne nové, len ju má tmavú.
kontrolujú to? alebo je to len odporúčanie?
u nás biele, lebo z tmavych su šmuhy ktore nejdu dole a vyzera to hrozne
nie vsetky tmave podrazky robia cmuhy, iba tie gumove. Treba doma skusit, ci cmuhuju na podlahe.
@anonym_autor u nás áno, máme nové podlahy a decká našli pasiu v robení pásikov tými tmavými podrážkami, takže žiadne tmavé nesmú byť.
Všetky tmavé podrážky zanechávajú šmuhy. Deti vedia ako na to. Pre ne robiť šmuhy je zábava, pre školu škoda a deti zotrvávajú potom v nevábnom akože špinavom prostredí. V jednej z košických škôl ak pristihli konkrétneho žiaka, že robí šmuhy, dali rodičom podlahu v triede k náhrade a vymenili ju.
Všetky tmavé podrážky zanechávajú šmuhy. Deti vedia ako na to. Pre ne robiť šmuhy je zábava, pre školu škoda a deti zotrvávajú potom v nevábnom akože špinavom prostredí. V jednej z košických škôl ak pristihli konkrétneho žiaka, že robí šmuhy, dali rodičom podlahu v triede k náhrade a vymenili ju.
@evkatk vymenili ju?! Veď s to len šmuhy, síce idú dole ťažko, ale dajú sa odstrániť. 🙉
Kontroluju ale u nas je zakaz tmavej, ktora robi smuhy moze byt svetla teda nie nevyhnutne biela.
@anonym_autor prezuvky s bielou (svetlou) podrazkou sme museli mat v skole este aj my za nasich cias. Snad si nezabudla 😉 Je to kvoli smuham, ktore zanechavaju, hlavne na linoleu.
Nie je pravda, že všetky topánky s tmavou podrážkou nechávajú čmuhy, existujú také, ktoré sú určené doslovne na interiérové použitie a majú tmavú, nefarbiacu podrážku. Jeden príklad: https://eobuv.sk/p/halove-topanky-asics-gel-roc...
@anonym_autor a prečo si mu kúpila také co majú tmavú podrážku?
Over si, ci robia cmuhy. Nas nosi uz niekolko rokov sandale s ciernou podrazkou, ale uz v popise pri danom tovare je napisane, ze nerobi cmuhy. Ziaden problem doteraz nebol.
@anonym_autor
Nechápem tú logiku. Ešte za socializmu sa nosili biele podrážky, takže predpokladám, že aj ona ich vtedy mala biele. Potom si kúpi čierne a ide sa hádať, argumentovať a dokazovať, že ich vlastne nevyrábajú. A, samozrejme, zopár ďalších debilov ju v tom ešte podporuje. 😄 Presne toto je taký slovenský folklór – pravidlá síce existujú, ale načo ich dodržiavať, keď sa môžeme najprv pohádať a potom vysvetľovať, prečo ich vlastne dodržiavať netreba.
Moje dieťa má topánky, prezúvky a všetko čo potrebuje obuť na predpis na mieru... Aj tam vadilo, že nemá bielu podrážku.. aj keď mu podrážky nefarbia ( odskúšané), tak triedna trvala na tom, že musí mať bielu podrážku alebo návleky.. na telesnej sa v tých navlekoch šmykol tak nešťastne, že si zlomil ruku... A zrazu už nikto nikoho pre biele podrážky nebuzeruje. Zo zoznamu sa záhadne obuv s bielou podrážkou vytratila, už zostala len pevná obuv ...
Moje dieťa má topánky, prezúvky a všetko čo potrebuje obuť na predpis na mieru... Aj tam vadilo, že nemá bielu podrážku.. aj keď mu podrážky nefarbia ( odskúšané), tak triedna trvala na tom, že musí mať bielu podrážku alebo návleky.. na telesnej sa v tých navlekoch šmykol tak nešťastne, že si zlomil ruku... A zrazu už nikto nikoho pre biele podrážky nebuzeruje. Zo zoznamu sa záhadne obuv s bielou podrážkou vytratila, už zostala len pevná obuv ...
@anonym_b486fb
Taka ista vyhrala si a potom sa budes stazovat ked budu mat docmaranu podlahu v skole ze necistia ale stale ti nezaplo preco to chceli
@anonym_b486fb
Taka ista vyhrala si a potom sa budes stazovat ked budu mat docmaranu podlahu v skole ze necistia ale stale ti nezaplo preco to chceli
@anonym_1443be tak si ma dieta nohu zlomit alebo co? Keby chodilo na voziku, tak aj tam ma mat biele pneumatiky alebo co? Vsak tie topanky na predpis su take okrovo hnede, tie tusim biele nerobia, aspon som si to v katalogu nikdy nevsimla.
PS je mi jedno, aka je dlazka v skole. Jedine na telesnej by to vadilo.
@anonym_b486fb
@anonym_1443be vzhľadom k mojej profesií mám s upratovaním školských podláh bohaté skúsenosti. Môžem ti garantovať, že väčší problém je s tým ako decká ťahajú stoličky po podlahe nie s obuvou s farebnou podrážkou.. jedine kde som nejaké šmuhy registrovala ,tak v telocvični , a tie boli rovanko biele ako čierne 😀.. inak v škole kde chodí syn sú tmavé podlahy na chodbe v triede ani neviem, nerozumiem na čo by som sa mala sťažovať. V škole kde som pracovala bol v triedach svetlý vinyl a tam bolo vyšúchané len od stoličiek a v jednej triede aj od opätkov pani učiteľky , zrejme často šúchala nohou o zem počas sedenia ..
@anonym_1443be tak si ma dieta nohu zlomit alebo co? Keby chodilo na voziku, tak aj tam ma mat biele pneumatiky alebo co? Vsak tie topanky na predpis su take okrovo hnede, tie tusim biele nerobia, aspon som si to v katalogu nikdy nevsimla.
PS je mi jedno, aka je dlazka v skole. Jedine na telesnej by to vadilo.
@majka99999
Presne toto isté sme riešili v Zürichu a nikto s tým nemal problém. A to je ten rozdiel oproti Slovensku – pri takýchto nepodstatných problémoch bude Slovensko vždy v porovnaní so Švajčiarskom pôsobiť ako osada.

@anonym_autor Kontrolujú
Naradenie školského poriadku, nie odporúčanie.