icon

Majú aj vaši učitelia takéto nepríjemné poznámky?

22. jan 2026

Prosím vás, dnes vravela učiteľka na ZŠ známky zaokruhlene z matiky. Dcéra 8.rocnik tam má samé trojky z matiky, tak sme rátali s tým, že bude mať trojku. Dcéru ale zamrzela blbá poznámka od učiteľky pred celou triedou: "to je posledný raz, čo máš trojku z matiky".
Ja neviem, ale dcére takmer vyhŕkli slzy do očí. Je to normálne takéto reči? Komu by to bolo príjemné? Akože fakt nechápem...

autor
24. jan 2026
@lenka.25

@anonym_autor ty si ideš stále len svoje . Nikde nepíšem, že s učiteľkou súhlasím . Ale ty budeš len kopať nožičkami okolo seba . A áno , padlo to na úrodnú pôdu , bez tej debilnen poznámky , by si to evidentne neriešila . Lebo veď príemer ma 3 , ale vedomosti asi nie

@lenka.25 počuj a všetci majú vždy vedomosti podľa známok? Koľkým žiakom učiteľ prilepší známku pri odpovedi aj podľa sympatii a tiež to nie je vždy fér...

zuzana76
24. jan 2026
@anonym_autor

@zuzana76 prosím ťa a kto ho doucoval? Učiteľ či študent? Kde ste ho našli? Aby fakt aj niečo naučil a nevyhadzujte peniaze von oknom. A koľko ste platili? A prosím ťa, to preberal s ním to učivo, čo brali v škole? Či išiel podľa seba alebo to čo práve preberali?

@anonym_autor je to ucitelka, ja som bola ucitelka, takze byvala kolegyna, platime jej menej ako bezne by som davala - 10 eur, ale slovencinu platime 20 eur, ano idu doradu, ale syn je sikovny, on to ma ako podporu, lebo byva casto chory, vypadne aj na mesiac zo skoly. Ale robia vsetko testovanie, olymiady riesia, syn ma jednotku, obcas dvojku ma vysvedceni, asi v 6 rocniku mal.

autor
24. jan 2026
@zuzana76

@anonym_autor je to ucitelka, ja som bola ucitelka, takze byvala kolegyna, platime jej menej ako bezne by som davala - 10 eur, ale slovencinu platime 20 eur, ano idu doradu, ale syn je sikovny, on to ma ako podporu, lebo byva casto chory, vypadne aj na mesiac zo skoly. Ale robia vsetko testovanie, olymiady riesia, syn ma jednotku, obcas dvojku ma vysvedceni, asi v 6 rocniku mal.

@zuzana76 ďakujem a máva to jednu hodinu týždenne?

zuzana76
24. jan 2026
@anonym_autor

@zuzana76 ďakujem a máva to jednu hodinu týždenne?

@anonym_autor teraz 3 online od januara, je deviatak, tak robia aj testovanie, maval jednu

autor
24. jan 2026
@zuzana76

@anonym_autor teraz 3 online od januara, je deviatak, tak robia aj testovanie, maval jednu

@zuzana76 aj online? No super, idem popozerať kontaky na nete...

zuzana76
24. jan 2026
@anonym_autor

@zuzana76 aj online? No super, idem popozerať kontaky na nete...

@anonym_autor ano, pozri aj na doucma

luccija
24. jan 2026
@anonym_autor

@lenka.25 počuj a všetci majú vždy vedomosti podľa známok? Koľkým žiakom učiteľ prilepší známku pri odpovedi aj podľa sympatii a tiež to nie je vždy fér...

@anonym_autor keď chces mám fajn chalana, ktorý doucoval dcéru na prijímačky.Je z matfyz a učí online.On mal testy, ktoré s ňou prechádzal, alebo rovno mu povedala čo jej nejde.Matematiks bola vždy jej slaba stránka išla na gymnázium veľmi som sa toho bála teraz má lepšie známky ako na ZŠ pre mňa nepochopiteľné.Ja som niekedy zhrozená čo ti učitelia hovoria deťom v škole ako sa medzi sebou ohovárajú, zhadzujú.A hlavne starší nevedia zniesť, že mladí učia iným spôsobom a úplne ich podcenuju

anonym_27f6e4
24. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor necitala som celu diskusiu, ale čo takto dcere najať doucovatela? Ty odsudzuješ ucitelku, ze ju odpisala, ale ty si ju odpisala rovnako, ze nevie matematiku, a tak bude mat trojku. Sestra nevedela matiku (absolútne nie je logicky typ), ale drela, doucovanie matiky, počítanie milion príkladov, gympel presla s jednotkami z matematiky. Miesto opustania sa nad učiteľkou zober dceru, povedz jej, ze len 30% známky z matematiky je talent a 70% úspechu je úsilie a ze či teda idete učiteľke spolu dokázať, ze sa nemylila. Že naozaj si mala poslednykrat trojku, lebo dalsikrat to bude dvojka, možno jednotka

lenka.25
24. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor dobre hovoríš , nie vždy známky odzrkadľujú vedomosti , tak potom čo sa tu zavdusnujes , sama si si odpovedala . Naposledy , áno učiteľka to nemala povedať a kľudne si to s ňou chod vydiskutovať .

anonym_9c438f
24. jan 2026
@anonym_27f6e4

@anonym_autor necitala som celu diskusiu, ale čo takto dcere najať doucovatela? Ty odsudzuješ ucitelku, ze ju odpisala, ale ty si ju odpisala rovnako, ze nevie matematiku, a tak bude mat trojku. Sestra nevedela matiku (absolútne nie je logicky typ), ale drela, doucovanie matiky, počítanie milion príkladov, gympel presla s jednotkami z matematiky. Miesto opustania sa nad učiteľkou zober dceru, povedz jej, ze len 30% známky z matematiky je talent a 70% úspechu je úsilie a ze či teda idete učiteľke spolu dokázať, ze sa nemylila. Že naozaj si mala poslednykrat trojku, lebo dalsikrat to bude dvojka, možno jednotka

@anonym_27f6e4 moje deti išli na školu, kde matematiku nepotrebovali.Viac by som ich podporila v tom čo im ide jazyky, biológia...na matematike nestojí svet

zuzikak
27. jan 2026

ucitelka ma poznamky. Ano nemusela to povedat. No tym, ze si to neriesila okamzite je zbytocne sa k tomu vracat. Musela by si na dalsi den pekne z oci do oci ucitelke vysvetlit ,ze dcera si presla sikanou a dotklo sa jej to. Nie vypisovat ale pekne normalne povedat- bez utocenia. Ak sa to uz neda (co predpokladam, ze uz je neskoro) tak to pories s dcerou.Treba sa s nou porozpravat, ze ucitelka zrejme z jej vysledkov stastna nie je a je nahnevana, ze sa priklonila k trojke a nabuduce sa bude chciet priklonit k stvorke. Ano v zivote sa stretne aj s neprijemnymi osobami. Aj v zamestnani. To treba dcere vysvetlit. Ale zaroven jej daj do ruk zbran aby sa vedela branit. Najdite spolu doucovanie aby dcera nemala strach a stres a aby dostala tu trojku bez namahy (aby ucitelka nemala moznost sa vyhrazat). A mozno by to vytiahla aj na lepsie ak sa podari najst niekoho kto ju bude v tej matike viest postupne pocas sk.roka. Pri najhorsom ak to bude aj s doucovanim stale zle aspon sa dcera nauci,ze sa snazila a nemoze si vycitat, ze pre to nic nespravila. Aspon si da namahu tie znamky si zlepsit aspon o nieco.

zuzikak
27. jan 2026
@anonym_27f6e4

@anonym_27f6e4 maximalny suhlas !

euka210
27. jan 2026

@anonym_autor mohla si to odpustit, nie kazdemu ide matika. Ale ucitelia su uz taki...niektory obcas povie blbu poznamku bez uvahy ako to zaposobi na dieta alebo si myslia ze tym nieco dosiahnu, pripadne tym nieco ventiluju... syn tiez 8r.zo Sj dostal z odpovede 4, lebo 2 zo 4 otazok nevedel a opakovanie ho ani neskusala...a "bud rad, ze mas 4" a "hlavne ze sa na hodinach nudis". Je to jeho triedna, on je na matiku a Sj nemusi. A to, ze sa na hodine nudi si mohla veru odpustit, lebo o tom sme sa rozpravali este minulu zimu, ked mal 1. Uplne mimo mi obcas pridu jej vyroky, no pritom na rodicku je uplne v pohode. Teraz mu vychadzala 2, ale polrocnu napisal za 1, aj odpovedal za 1, tak mu dala 1, hoci vsetci sme boli zmiereni s 2.
Dcere to vysvetli. Este sa takych reci v zivote napocuva.

evia13
27. jan 2026

@anonym_autor dnes nie je problém osloviť pani učiteľku správou cez Edupage a slušne jej napísať svoj názor. Nám sa stalo niečo podobné s dcérou pred pár rokmi a písala som jednu spoločnú správu pre dotknutú učiteľku s tým, že dávam na vedomie aj triednej učiteľke. Rýchlo sa to poriešilo. Môžeš vyskúšať. A možno to myslela tak, že už len lepšie známky jej chce dať 😊 ( srandujem)

diablikovci
27. jan 2026

Ja to beriem tak, že ju chcela motivovať. Že ucitelka už nechce aby mala trojku.

lamar11
27. jan 2026

Tiež mám dojem že niektorý česť výnimkám by lepšie spravili keby učiteľstvo zavesili na klinec. Dcére keď odišiel spolužiak na druhú školu učiteľ zahlásil že ako dobre aj tak ho nemal rád..pred celou triedou. A učiteľka bez ostychu v poslednej triede tiež pred celou triedou nadávala do hlupákov ktorý nič nedokážu žiakom zo slabším priemerom. A čerešnička na torte bola ďalšia učiteľka ktorá im vynadala na hodine do j.bnutých. A áno aj som sa na to opýtala,vraj nemala svoj deň.

autor
27. jan 2026
@lamar11

Tiež mám dojem že niektorý česť výnimkám by lepšie spravili keby učiteľstvo zavesili na klinec. Dcére keď odišiel spolužiak na druhú školu učiteľ zahlásil že ako dobre aj tak ho nemal rád..pred celou triedou. A učiteľka bez ostychu v poslednej triede tiež pred celou triedou nadávala do hlupákov ktorý nič nedokážu žiakom zo slabším priemerom. A čerešnička na torte bola ďalšia učiteľka ktorá im vynadala na hodine do j.bnutých. A áno aj som sa na to opýtala,vraj nemala svoj deň.

@lamar11 jemine no podaktorym to dobre hrabe. Vlastne táto učiteľka tiež jednému žiakovi povedala, že dúfa že ho vezmú z osmičky na gympel, aby mala už od neho pokoj... Akože vážne, tieto poznámky vedia uraziť aj dospelého, nieto ešte dieťa.

mira0611
27. jan 2026
@sara07

@anonym_3b93f3 ty by si sa snažila keby niekto mal k tebe takýto postoj
ak teda jej vadi aktivita, dá sa to povedat aj inak, máš tu známky na 3 a ale bolo by fajn keby si bola viac aktivna hlasila sa .... alebo nejak podobne
nie každy to má v sebe hlasenie, byt akčny a podobne ...

@sara07 mozno preto sa nehlasi, lebo je trojkarka, neide jej matika a boji sa, ze povie nieco nespravne a ucitelka ju znova zosmiesni.
Neviem skor preco nevie prijat ucitel, ze ona matematicky nie je nadana. Za to moze mat ine dobre zrucnosti a schopnosti!

autor
27. jan 2026

@diablikovci nie, nemyslela to tak.

autor
27. jan 2026
@mira0611

@sara07 mozno preto sa nehlasi, lebo je trojkarka, neide jej matika a boji sa, ze povie nieco nespravne a ucitelka ju znova zosmiesni.
Neviem skor preco nevie prijat ucitel, ze ona matematicky nie je nadana. Za to moze mat ine dobre zrucnosti a schopnosti!

@mira0611 presne, veď hádam sa hlási jednotkar, ktorý to vie a nie trojkar, ktorý si nie je istý vedomosťami. By ma zaujímalo, čo by na to vravela, keby sa dcéra hlásila a povedala by zle vysledky

autor
27. jan 2026
@evia13

@anonym_autor dnes nie je problém osloviť pani učiteľku správou cez Edupage a slušne jej napísať svoj názor. Nám sa stalo niečo podobné s dcérou pred pár rokmi a písala som jednu spoločnú správu pre dotknutú učiteľku s tým, že dávam na vedomie aj triednej učiteľke. Rýchlo sa to poriešilo. Môžeš vyskúšať. A možno to myslela tak, že už len lepšie známky jej chce dať 😊 ( srandujem)

@evia13 no vieš, už sme jednu skúsenosť s touto učiteľkou malú a odvtedy práveže je dosť nepríjemná k dcere. Bojím sa, aby sa ti nezhoršilo. Budem to sledovať a v budúcnosti jej už isto napíšem,ak by bola nepríjemná. Pritom dcéra je tichá,utiahnuta, na túto školu prestupoval a kvôli šikane, som rada, že si v triede našla aspoň dve kamarátky a že zvládla ten prestup

anonym_16585c
27. jan 2026

Ucitelka synovy:Ty s tvojimi znamkami sa ani na ss s maturou nehlas,sama zastupkyna zo SS mu volala,ze nech si da na 4r odbor prihlasku,lebo na 3r ho hned brali.Robil nakoniec skusky na 2 skoly,4r s maturou a obe uspesne,tak si mohol vybrat,co mu je k srdcu blizsi odbor.Ale podla ucitelky na to nemal.
Ucitelky radi zhadzuju ziakov a toto sa mi tak velmi nepaci.

mira0611
27. jan 2026
@anonym_aeaea2

Nech si z toho nič nerobí. Povzbuďte ju. Ja som bola tiež tichá introvertka, ale to neznamená, že som bola slabá, lebo som sa nezapájala. Na ZŠ som tiež mala trojku z matiky a z nemčiny. Učiteľka na nemčine mi povedala, že som sprostá a nič zo mňa nebude. Neodporučili mi ísť na zdravotnícku školu, že to nezvládnem. Dnes mám dva doktoráty, bola som vyučujúca na VŠ, prednášala som na medzinárodných konferenciách v zahraničí a teraz som vo vedúcej pozícii. Jednoducho učiteľ neznamená, že bude vedieť aj normálne komunikovať. A ak by jej aj matika nešla, bude dobrá v niečom inom.

@anonym_aeaea2 si zivy priklad toho, co raz Einstein povedal:

„Každý je génius. Ale ak budete posudzovať rybu podľa jej schopnosti vyliezť na strom, bude celý svoj život žiť s vedomím, že je hlúpa"

Treba najst a smerovat dceru na to, v com je dobra a co ju bavi. A tie povinne predmety, ktore ju nebavia a v com nie je dobre, tie treba vytianut na 3ku, zatat zuby a vydrzat.

mira0611
27. jan 2026
@anonym_16585c

Ucitelka synovy:Ty s tvojimi znamkami sa ani na ss s maturou nehlas,sama zastupkyna zo SS mu volala,ze nech si da na 4r odbor prihlasku,lebo na 3r ho hned brali.Robil nakoniec skusky na 2 skoly,4r s maturou a obe uspesne,tak si mohol vybrat,co mu je k srdcu blizsi odbor.Ale podla ucitelky na to nemal.
Ucitelky radi zhadzuju ziakov a toto sa mi tak velmi nepaci.

@anonym_16585c ucitelka MS na mojho syna: ma podpriemerne chapanie, v zivote sa nenauci po slovensky. Syn bol do 7.rocnika cisty jednotkar.

Triedna ucitelka na ZS, dal si prihlasku do dvoch tazkych SS, kde otvaraju len 1-1 triedu, urcite ta nezoberu ani na jednu, daj si radsej prihlasku inam.
Zobrali ho do oboch SS a nakonec si on vyberal.

Ucitelka na SS,kam sa velmi tuzil dostat. Vas syn rozmysla out of the box, takto by mal rozmyslat kazdy ziak, on ma najvacsi potencial sa uplatnit v zivote s tymto odborom!

Treba ist za svojim cielom, nech si hovori kazdy, co chce a treba pocuvat len svoj vnutorny hlas!

anonym_16585c
27. jan 2026
@mira0611

@anonym_16585c ucitelka MS na mojho syna: ma podpriemerne chapanie, v zivote sa nenauci po slovensky. Syn bol do 7.rocnika cisty jednotkar.

Triedna ucitelka na ZS, dal si prihlasku do dvoch tazkych SS, kde otvaraju len 1-1 triedu, urcite ta nezoberu ani na jednu, daj si radsej prihlasku inam.
Zobrali ho do oboch SS a nakonec si on vyberal.

Ucitelka na SS,kam sa velmi tuzil dostat. Vas syn rozmysla out of the box, takto by mal rozmyslat kazdy ziak, on ma najvacsi potencial sa uplatnit v zivote s tymto odborom!

Treba ist za svojim cielom, nech si hovori kazdy, co chce a treba pocuvat len svoj vnutorny hlas!

@mira0611 toto podcenovanie deti je taka hroza,mnohe deti to beru vazne a potom su velke problemy aj v skole.

autor
27. jan 2026
@mira0611

@anonym_aeaea2 si zivy priklad toho, co raz Einstein povedal:

„Každý je génius. Ale ak budete posudzovať rybu podľa jej schopnosti vyliezť na strom, bude celý svoj život žiť s vedomím, že je hlúpa"

Treba najst a smerovat dceru na to, v com je dobra a co ju bavi. A tie povinne predmety, ktore ju nebavia a v com nie je dobre, tie treba vytianut na 3ku, zatat zuby a vydrzat.

@anonym_16585c
@mira0611 bože ako to môžu učitelia toto hovoriť? Tiež ináč mali testovanie že na akú profesiu sa hodia a a vraveli že na akú školu chcú ísť a táto múdra učiteľka tiež dcére zahlásila pred druhou ucitelkou, že na to nemá. Či má alebo nie, ale načo zhadzovať to dieťa,ktoré má tiež aby.

autor
27. jan 2026

*sny

modraplaneta10
27. jan 2026
@adri266

@anonym_autor A myslela to tak, ako si to pochopila Ty? Lebo to mohla mysliet aj tak, ze mas poslednykrat 3, lebo v dalsom polroku na tom zamakame.

@adri266 presne , aj ja som to tak pochopila

autor
27. jan 2026
@modraplaneta10

@adri266 presne , aj ja som to tak pochopila

@modraplaneta10 ale samozrejme, na druhý deň jej ešte povedala, že si ma zohnať doučovanie. Nie nebolo to myslené v zmysle, že bude mať lepšiu známku.

anonym_2a5635
27. jan 2026
@anonym_autor

*sny

@anonym_autor nereaguj/nepíš učiteľke ...bude sa ti voziť po decku. Podaktoré sú pekne pomstichlivé sviňe🐽
Aj mne moja triedna povedala že si nemám davať prihlasku na maturitný odbor že nemám na to...total ma zdeptala a ako 13.r som jej uverila . Bez akýchkoľvek problémov s vyznamenanim mam dve
stredné školy😉 Dobrú prácu, dom....Mala svojich obľubencov- bolo to evidentné👀 No ja som medzi nich nepatrila a Chvalabohu! Takýto ľudia ma posunuli tam kde som teraz.