Majú mať deti v škole samé jednotky?
Nie, nehovorím to. Poznám kopec úspešných ľudí ktorí jedničky nemali ani náhodou, ani ja som nemala samé jedničky, dokonca sa aj guľa podarila
Nie, snazim sa ju naucit ucit efektivne. A Ak napr spravi chybu v pisomke, tak si prejdeme co nevedela a douci sa to. A takyto pristup sa ju snazim naucit aj k zivotu. Nie nerobit chyby, ale poucit sa z nich. Moji rodicia na mna vyvijali tlak s jednotkami, bezchybnostou, poslisnostou atd. A dnes je zo mna deformovany clovek, ktory sa boji zlyhania, nazorov inych atd. Svojej dcere to neurobim. Naucim ju prijat, ze chyby patria k zivotu. A aj nieco nevediet je v pohode.
Ja síce deti nemám, ale mňa mama ma nikdy nenútila mať samé jednotky. Musela som mať 1, alebo 2 ak horšie tak už bola nazlostená. Extrémy nie sú dobré ani príliš drezúrovať ani ľahostajnosť.
@anonym_autor nie, ja hovorím, že akože tak trojky by si hádam nemusel mať...(na vysvedčení). 😁
Dcére hovorím, že je dôležité, či sa tomu venovala, nie aká je známka. Aj my mávame zlé dni a nedarí sa. Aj deti mávajú horšie dni, kedy daná známka nezodpovedá tak vedomostiam ale aktuálnemu psychickému, fyzickému stavu, či iným faktorom. Napríklad minule mala dvojku, pretože sedela so spolužiačku, ktorá ju stále vyrusovala a kadečo sa pýtala. Aj učiteľka mi to potvrdila. Pritom učivo vedela a som si istá, že na jednotku.
Sama som učiteľka a známky by som hneď zrušila. A chudence deti, ktoré majú doma z toho teror a doslova majú strach ísť domov.
Reálne koľkokrát sa vás pýtali na pohovore alebo niekde aké ste mali známky? Každého zaujíma ci je urobená maturita. Nie ako je urobená. A aké boli priemery na ZŠ sš
Vždy som sa dcéry opýtala, čo sa dnes v škole naučila, nie akú známku priniesla. Do školy sa deti chodia vzdelávať, nie zbierať jednotky.
Pre mňa je dôležité, aby bolo moje dieťa v živote zdravé, šťastné, milované ... známky ja neriešim, keď vidím, že sa učí, že sa tomu venuje, je mi jedno, akú známku donesie, ja vidím tú snahu, niekedy sa proste nepodarí - zlý deň atď. ... a ona ako na truc nosí samé jednotky ... som skákala minule meter dvadsať, keď mi v edupage konečne zapípala 2 zo slovenčiny ... lebo je dôležité naučiť dieťa aj to, že je prirodzené aj zlyhať.
Nikdy som pri deťoch , keď sa snažili neriešila znamky , ale ak som videla že niečo bolo z ich ľahostajnosti tak som sa hnevala , ale to bolo len výnimočne
znamky su dolezite, mozno nie pre celkovo zivot, ale napr. ak ma dieta 3 na ZS, tak na aku strednu skolu sa dostane? nemusi mat kazdy same 1, ale moje deti ich maju, nie je to vydrete, nie su to biflosi, co nemaju ziadny iny zivot, v podstate sa ani neucia, tak preco by mali mat horsie znamky? ak vsak ide o pripad, ze deti na to nemaju, ale rodicia ich do toho tlacia robia dramu, tak to je problem, ale hlavne rodicov
Dcére hovorím, že je dôležité, či sa tomu venovala, nie aká je známka. Aj my mávame zlé dni a nedarí sa. Aj deti mávajú horšie dni, kedy daná známka nezodpovedá tak vedomostiam ale aktuálnemu psychickému, fyzickému stavu, či iným faktorom. Napríklad minule mala dvojku, pretože sedela so spolužiačku, ktorá ju stále vyrusovala a kadečo sa pýtala. Aj učiteľka mi to potvrdila. Pritom učivo vedela a som si istá, že na jednotku.
Sama som učiteľka a známky by som hneď zrušila. A chudence deti, ktoré majú doma z toho teror a doslova majú strach ísť domov.
@bbbublina je vzácne čítať od učiteľky, že by známky zrušila
@anonym_autor Na známkach mi záleží menej než na tom, aby sa chcela učiť, bavili ju nejaké predmety, našla to, v čom je dobrá, mala snahu a systém. Ak by to malo priveľmi ovplyvniť to, či bude môcť študovať to, čo si vybrala aj napriek zváženie všetkých možnosti - áno, riešila by som, no určite nemusí mať samé jednotky. Beztak “nič nemusíme”
Nie, známky používame len ako informáciu, či sa potrebujú deti niečo ešte doučiť alebo je všetko ok. Nikdy som deti za známky netrestala a ani nechválila.
@anonym_autor známky dôležité boli, sú aj budú, pokial sa na ich základe bude prijímať na školy. Pokial nie, potom môžu nastúpiť obligatorne keci o tom, ze dôležité je to co vieš, nie ze mas z matiky 3.
@anonym_autor známky dôležité boli, sú aj budú, pokial sa na ich základe bude prijímať na školy. Pokial nie, potom môžu nastúpiť obligatorne keci o tom, ze dôležité je to co vieš, nie ze mas z matiky 3.
@anonym_cf85bc to sa predsa nevylučuje, či?
znamky su dolezite, mozno nie pre celkovo zivot, ale napr. ak ma dieta 3 na ZS, tak na aku strednu skolu sa dostane? nemusi mat kazdy same 1, ale moje deti ich maju, nie je to vydrete, nie su to biflosi, co nemaju ziadny iny zivot, v podstate sa ani neucia, tak preco by mali mat horsie znamky? ak vsak ide o pripad, ze deti na to nemaju, ale rodicia ich do toho tlacia robia dramu, tak to je problem, ale hlavne rodicov
@anonym_30bf86 nie znamky, ale vedomosti su podstatne a pristup k uceniu. Znamka tri je dobry, v tom nevidim problem, pokial to dieta neflaka. Aj sa som mala trojky a tu som. Aj VS som dokoncila.
Mam dieta, ktore malo na zakladke aj trojky, lebo splnalo kriteria na znamku tri. Aj zo sovenciny boli trojky. A nemyslim si, ze mu niekto krivdil.
V deviatke potom vdaka Monitoru islo bez prijimaciek na strednu (kedysi sa dalo pri uspesnosti nad 90%, teraz neviem ako to je). Tie horsie znamky vynahradili body za olympiady a sutaze.

Nie, nezvyknem, lebo nie som poondený pokrytec. Sám som jednotky nemal, lebo mi na tom nezaležalo.
A načo by to bolo dobre?
Faktom je, že 5kar, čo zmaturoval na tretikrat keď mal 22, tak ti dnes pride bagrovať za 80€/h, kdežto osobne poznam Judr., ktorá v lidlu doklada tovar.