Školák a večierka. Kedy chodia vaše ratolesti spať?
Ahojte, chcela by som sa popýtať, hlavne mamičiek, ktoré majú doma prváčika, kedy chodia vaše ratolesti spať. Môj chodí tak okolo tej pol desiatej. Možno sa teraz niektorá mamička chztila za hlavu, ale jednoducho ho skôr do postele nedostanem.
My sme na tom podobne ako
@akrim1311 !Cez týždeň ide spinkať okolo 8-ej,v sobotu môže byť hore dlhšie a v nedeľu ide zase včas spinkať 🙂 U nás je skôr problém ranné vstávanie,to je horror 😀 Malá je prváčka!
@daniela1978
@daniela1978 tak so spanim problem nieje Marek už o dvadsiatej spi ako drevo,kedze on rad spaval poobede až do teraz tak mu škola dava zabrat,je to doslova,večera,vana,zuby a postel.niekedy sa mi zda že než otvorím rozpravkovu knižku už spí.Ráno vstava 6,45 a celkom to ide aj ked by rad este spal.
@daniela1978 No ja sa snazim ich dat do postele o 9hod vecer a vzdy to potiahnu cez 9:30.
Neviem si predstavit dat dieta spat o 7 ci 8 hodine vecer. Moja dcera ma napr. v pondelok tanecnu do 6:30. A do 30 minut stihnut veceru, domacu ulohu, sprchu a minimu volneho casu...............tak KUZELNIK sa zo mna este nestal.....
😒
Neviem, ako ziju vase deticky....ale my sme cez tyzden velmi vytazeni. Ani, keby som sa roztrhla, tak nemam sancu dat deti spat o 8hod. Keby som skutocne vsetko nahlila a nenechala ich sa ani zahrat, tak s odretymi usami by eventualne mohli "lezat" v posteli o 8:30..... No o takom case chodia spat, ked su chori 😅 😅 😅
@daniela1978 naše deti (7 a 5 rokov) chodia do postele medzi 20.30-20.45 hod, ale ešte si spolu čítame večernú rozprávku, alebo len tak "kecáme" čo sme robili cez deň... takže reálne spia až po 21.15 -30 hod... a ráno vstávajú o 6.40 ... síce sa im nechce - ale to len cez pracovný týždeň...v sobotu sú hore niekedy aj o 6-tej 😀 ....strašné... hlavne, keď ten mladší, 5ročný, vletí do spálne a zvolá:"VSTÁVAJTE!!!!... UŽ JE RÁNO...KOHÚT UŽ KIKIRÍKAL..."....a demonštratívne sa snaží odtiahnuť žalúzie...PS: ...a to bývame v paneláku, tak netuším, ako prišiel na toho "kohúta"... 😀
moji chodia medzi 20,00 a 20,30 o 21,00uz spia nadobro inak by rano nevstali
tretiacka chodi do postele o 21,00 zaspi kedy ako 21-22 ( odmala) , druha 19mesacna chodi spat od 21-23 🙂 podla toho kolko redbullu poobede vypila 😀 , ako nechapem na com to dieta fici... ked zaspi o tej 21,00 sme v soku cela rodina
a my s muzom by sme uz aj chceli pospat, aj nejaky serial pozriet... smola
jaj no a rano su obe hore okolo 7
moj prvacik (v januari 7rokov) chodi spavat rozne, ale najneskor 21.00 je v pyzame v posteli.. vstava 6.30 na budik. v skole je kazdy den do pol 5, stvrtky do pol 6-kruzok, piatky ma vecer Hapkido. Niekedy sa stane, ze o 22 este nespi.. inokedy pridem o pol 8 z prace a doma ticho, a manzel povie,, prisli sme domov a do pol hodiny odfukoval''. 😀
Myslim, ze dni su rozne, podla aktivit a spanku. Niekedy spi dlho a cely den je nervozny... 😖 a naopak ked ide neskoro a skoro vstane, je ruzovucky a v dobrej nalade. Ale to mavam aj ja, ked do postele odpadnem sa väcsinou citim unavenejsia, ako ked spim kratsie. 😅
Ale inak neprotestuje, ked ho posleme spat, pekne sa umyje a prezlecie a lezi, alebo si pozera knizku/kresli, niekedy TV-mi mame aj Cartoon Network, a Nickelodeon, Kika, kde su aj vecer pristupne kreslene filmy.. ale skor to len pocuva, ako pozera, alebo pri hudbe. Ak ma v izbe ticho, dlho nevie zaspat.
A takisto si neviem predstavit ho davat pravidelne 19-20 spat.. kedze 2-4 dni v tyzdni chodim z prace az vecer, vzdy ma caka, prejdeme si par veci, ako bolo v skole, ci je nejake oznamenie zo skoly v "Info-zosite", zahrame sa..alebo tak a az potom sa ide spat 🙂
@daniela1978 ahoj. moja mala je prvacka - do minuleho roka sme mali velmi volny rezim - do skolky sme chodili na 9.30 takze mi bolo jedno kedy pojde spat...
teraz mame tvrdy rezim - o 8mej v posteli, cize ukladat sa zaciname okolo 7.30... do skoly budim deti o 7mej rano...
ja si myslim ze sa v pohode da - nasa ma 5-6hodin denne, potom si robia v druzine ulohy a v ramci druziny ma aj flautu, gymnastiku, umelecku tvorbu a tancovanie. mimo kruzkov sa v druzine hraju a su vonku - t.j. najmenej 2-3hodiny denne... domov chodime okolo 16.30-17tej... stale este vela casu na hru a podobne... zvladame tento rezim aj ked sme s muzom mimo a deti ma opatrovatelka- mne mala casto hovori ako na prvej hodine casto deti pomaly zaspavaju, ona je fajn vyspata a este rano stihame spolocne ranajky doma😉
Takze dcera je tretiacka. Umyt, zuby, pyzamo do 20.00 a potom ma povoleny Panelak a podobne do 21.00. Potom ide do postele a bud si chvilu cita, alebo zaspava pri hudbe resp. Rozpravkach. Neviem, ked som bola mala boli sme dve sestry a nasi nas nutili spat, to znamena ani citanie , proste nic. Zhaslo sa a museli sme spat TO JE ALE PSYCHo ako zaspis ked sa neda..... Inac vstava kazdy den o 6.00, chodi na balet a lsu a bez problemov 8-9 hodin spanku jej staci.
druhák o 20 .00 ,)
ráno vstane o 6:45-7.00 ,dáme ranajky,rozprávku ,hygienu a ide sa ,nespí po ceste,je fit
cez víkend o 20:30
moje deti maju 6,5 a 3,5 r takze prvacik a skolkarka, chodime spinkat medzi 19:30 az 20:00 a zaspia v momente, rano vstavame 6:30 a to sa im moc nechce vstavat 🙂 spaaaaci 🙂
Moje deti (7 a 5 rokov) chodia odjakživa do postele okolo 20hod. Ešte si povieme rozprávku, pokecáme a do 20,3o zaspia. Ja zaspím niekedy s nimi. Ráno vstávajú o 6,30. Niekedy sa budia samé, niekedy ich zobudím ja.
Takýto režim máme aj cez víkend (niekedy im dovolíme pozrieť telku aj dlhšie, ale okolo 21,3o sú už ospalí).
Cez prázdniny bývajú hore do 21 hod. Snažíme sa mať pravidelný režim.
moj prvak sam chodi spat o 19.30 h a zaspi do desat minut.
prvák max. do 19:30, niekedy aj o 19tej, ráno vstávame 6:30..cez víkend max do 20tej.
moje obidve chodia stále o 19:30-20:00 spať. (7r a 1,5r)
Male 3 a 6r.o 20.00 hod. a 12 a 15 r. o 21.00 .
mame 8 rocnu a 4 rocnu, do postele idu okolo 19-45, precitame rozpravku alebo si pozru rozpravku a zaspavaju medzi osmou pol deviatou.
všetko zaleži od toho kedy spinkali,niekedy mi dcérka spi do 10h rána niekedy do 8,takže od toho to závisi :P
ahoj..my mame druhacku..do postele ideme okolo osmej...niekedy sa stane, ze troska neskor, ale vacsinou okolo tej osmej 🙂 V piatky a v soboty chodieva spavat neskor, ak chce, ale najneskor o pol desiate je kaput 😀 ... nieje zvyknuta byvat dlho hore...
@daniela1978
ahoj my chodievame ako kedy niekedy o 22 a niekedy o 21.30
7r a 4r - cez skolsky tyzden sa vypina svetlo o 21,30 a vstavaju o 8,00
cez vikend zimny - tak okolo tej 22 - najneskor 22,30 su v posteli s vypnutym svetlom
leto je uplne o niecom inom to radsej ani nejdem pisat :D

no tak my sme trochu pritvrdili.. mala je druhacka, od utorka chodi dieta do postele o osmej, s tym ze zaspi do pat-desat minut, po rozpravke... rano sama o pol siedmej vyskoci a s usmevom vstava, vsetko stihame bez kriku... vecer chodime asi cca o siestej domov, takze cely den sme prec. hneva ma to, ale ked ina praca sa nenasla, len do piatej vecera...
no a cez vikend to ma neobmedzene, moze ist spat v piatok a sobotu kedy chce... predtym chodila spat o pol desiatej, rano mrncala a tak, ale potom v pohode, ale zas ja som mala nervy ze mrnci...
a v stredu sme mali rodicko, ze mala je roztrzita a nesustredená, vsetko chce povedat a robit naraz... tak co s tym? ako ju naucit sustredit sa? je velmi ziva a ked ju nieco nebavi, tak si najde ine zabavky ( v skole sa cez hodinu vala po zemi.. napr.).