icon

Školská taška pre prváka

lea1029
Včera o 20:07

Ahojte, maminy,

pomaly sa pripravujeme na nástup do 1. triedy a začínam riešiť školskú tašku. Rada by som sa spýtala, aké značky sa vám osvedčili pre prvákov a kde ste ich kupovali?

Zaujíma ma hlavne, či boli pohodlné a dostatočne ľahké. Budem vďačná aj za tipy, na čo si pri výbere dať pozor.

Ďakujem za každú skúsenosť. 😊

Strana
z2
anonym_f55075
Včera o 20:22

Ja som zvedava na tipy tiez... Lebo nechapem tie ceny, su sialene podla mna..
A aj peracniky, ci take ci hentake.. dosky ano ci nie.. ach

ukulela
Včera o 20:24

u nas topgal. neznicitelna. starsi mal cely prvy stupen jednu, do 5. triedy sme druhu kupovali len preto, lebo uz nechcel detsky motiv. Mladsi dostal novu, aby vsetko nededil 🙂 kolegyna ma syna, ten mal svoj topgal 9 rokov, nechapem ako - ale nosil ju uz aj z recesie. u nas viac vyhovuju zipsy, nie tie "cvakacky"plus radsej viac uzsich prepazok, ako jedna velka. bezpecne vrecko na penazenku a kluce. plus bocne na flasu/skladaci dazdnik, reflexne prvky uz ma snad kazda poriadna skolska taska ...
topgal je drahsia, cca stovku myslim, ale fakt u nas drzala 4 roky bez diery, ci roztrhnutia, zipsy - vsetko OK.

beata_k
Včera o 20:24

Mna by zaujimalo, ze kedy to vsetko treba nakupit? August? September?

anonym_9dde2a
Včera o 20:29

Topgal - nezničiteľne tašky. Kupovala som vždy vo februári vo výpredaji za 34 eur. Peračník k tomu, dosky nepouzivame

zuzanaete
Včera o 20:33
@beata_k

@beata_k Prvaci zvyknu ist uz v prvy den so skolskou taskou. Zvyknu fostat nejake veci v skole, tak si to tam nabalia.

anonym_de9a09
Včera o 20:34

Beckmann za nas top

beata_k
Včera o 20:35
@zuzanaete

@beata_k Prvaci zvyknu ist uz v prvy den so skolskou taskou. Zvyknu fostat nejake veci v skole, tak si to tam nabalia.

@zuzanaete A co zosity a pomocky?

zuzanaete
Včera o 20:39
@beata_k

@beata_k Odporucam pockat na zoznam zo skoly. U nas napr. skola vzdy kupi nieco ine a nieco ine kupuju rodicia. Napr. pre jedno dieta dom kupovala zosity. Pre druhe nie, lebo ich kupila ucitelka hromadne a mali ich v skole. Raz som kupovala vodovky, raz ich kupila skola. Treba kupit zaklad - taska, peracnik, prezuvky, veci na telesnu, flasa a desiatovy box. Ostatne podla zoznamu. Alebo si zisti, alo to byva na vasej skole.

beata_k
Včera o 20:40
@zuzanaete

@beata_k Odporucam pockat na zoznam zo skoly. U nas napr. skola vzdy kupi nieco ine a nieco ine kupuju rodicia. Napr. pre jedno dieta dom kupovala zosity. Pre druhe nie, lebo ich kupila ucitelka hromadne a mali ich v skole. Raz som kupovala vodovky, raz ich kupila skola. Treba kupit zaklad - taska, peracnik, prezuvky, veci na telesnu, flasa a desiatovy box. Ostatne podla zoznamu. Alebo si zisti, alo to byva na vasej skole.

@zuzanaete OK, dakujem za info

ukulela
Včera o 20:42
@beata_k

@beata_k u nás prvkom dáva obec. Ak aj nie, nie je toho tonu.... Škola by mala dať zoznam na edupage, alebo pri zápise. Prváci potrebujú ceruzky, pastelky, pár zošitov, vodove farby, voskovly, nožničky... Výkresy? A telesnú a prezuvky

zuzanaete
Včera o 20:44

My sme prvakovi kupili tasku Beckmann. Je super pre chude deti. Za mna neznicitelna taska. Starsi ju mal 3 roky, potom ju dedil mladsi. Zatial ju mal 3 roky a bude ju mat dalej. Cize taska ma 6 rokov a stale je v super stave. Vzdy na konci skolskeho roka operiem v pracke.

lenicka298
Včera o 20:44

Ja mám prváčku, a kupovali sme OxyBag. Pozerala som hlavne kvalitnu výstuž na chrbatik, lebo do školy chodíme pešo. A moja je nižšia, takže som sa zamerala na veľkosť tašky. Kupovali sme tašku, peračník, a veľkú dosku na zošity. (Malú vôbec nebolo treba.) Papučky, telesnú a zasterku na výtvarnú. U vás v škole sme sa skladali na zošity aj výtvarné pomôcky, a tie kupuje škola rovnaké pre všetkých podľa potreby...

ukulela
Včera o 20:47
@beata_k

@zuzanaete OK, dakujem za info

@beata_k ja som dávala robiť nálepky s menom. Označujeme malému aj Peťo a pastelky. Síce mi donesú aj cudzie, no aspoň vedia, že majú vrátiť ... Tenisky a tepláky kúp teraz, koncom augusta budú školáčke čísla vypredané. Tenisky zväčša žiadajú s bielou podrážkou. A aj tie označ, starší piatak teraz 1 stratil... Nechápem ako, ale 1.

beata_k
Včera o 20:52
@ukulela

@beata_k ja som dávala robiť nálepky s menom. Označujeme malému aj Peťo a pastelky. Síce mi donesú aj cudzie, no aspoň vedia, že majú vrátiť ... Tenisky a tepláky kúp teraz, koncom augusta budú školáčke čísla vypredané. Tenisky zväčša žiadajú s bielou podrážkou. A aj tie označ, starší piatak teraz 1 stratil... Nechápem ako, ale 1.

@ukulela Super, dakujem za info 🙂

janulik2008
Včera o 21:13

Neter ma Beckmann a akurat ze davali opravit zips inak taske nic nie je. A na druhy stupen tiez Beckmann bude mat. Uz ju ma aj doma kedze pre nu je taska nutne zlo 😅 uz odratava dni do konca šk roka 🤣

mamatroch
Včera o 22:31

@lea1029 my tiez topgal mame a odporucam. dcera nosi uz 5. rok a stale je ako nova. na konci sk.roka vzdy operie a celkovo jej nemam co vytknut.
co sa peracnika tyka, to je na Tebe, odporucam kupit ale skor tie bez naplne a farbicky, ceruzky, noznice, zvlast. tie sady, kde uz su aj pisacie potreby, obsahuju vacsinou nekvalitne farbicky, co bud ledva farbia alebo sa ustavicne lamu a zle struhaju.
co sa dosiek na zosity tyka, podla mna zbytocnost, len vahu pridaju 🤷
zosity odporucam nekupovat:
zoznam dostanete v skole a niektore p. ucitelky uprednostnuju kupit same vo velkom (rodicia sme sa skladali) a su potom stale v triede, ked niekto vypíše, hned v skole dostane druhy a hotovo. prakticke. nehovoriac o tom, ze tak odpada to, ze niektore deti maju najlacnejsie zosity a ine s peknym motivom.
obaly na zosity a knihy som prvemu dietatu poctivo kupovala, ale boli snad z kvetu makoveho, nevydrzali ani rok. odvtedy nekupujem, setrim prirodu (a svoju penazenku).
farbicky odporucam kupit kvalitne, prvacikovia ich casto pouzivaju. ceruzky makke aj do zasoby.
pero by som vopred nekupovala, p. ucitelky zvyknu odporucat konkretne (jasne, ze Ta nemozu nutit, ale prvacikovia to beru ako seriozny problem, ked "vsetci" maju rovnake, len jeden nie).
na telesnu teplacky, mikina na zips, tricko kr. rukav a dlhy rukav, vrecko na telesnu. obuv s nefarbiacou podrazkou.
vytvarna - podla zoznamu.
desiatovnik a flasa.
ruksak na vylety, exkurzie.
prsiplast / nepremokava bunda (vacsinou nemaju radi na hromadne akcie dazdniky, zeby si deti neublizili od samej radosti).

prezuvky (nie slapky ci kroksy kvoli bezpecnosti).

bronkax
Včera o 22:33

My už mame všetko doma vrátane pomôcok i keď škola niečo kupuje dávali sme príspevok pri zapise ale nevadí vždy sa zídu zásoby 🤷🏻‍♀️ tašku máme topgal je lahučká perfektná a k nej taký istý peračník. Záleží na dieťati aká mu vyhovuje či tvrdý chrbát alebo mäkší, šírka ramienok, či zips alebo klasická aktovka. Ja napríklad viem že túto čo sme kúpili by mladšiemu bratovi nesedela tam budem hľadať zas iný typ.

blackcat8885
Dnes o 02:46

Moji mali obaja Belmil mladší bude uz tretiak a bude ju mat aj v treťom. Teda za 2r je ako nova. Set taška, vrecúško peračník stal cca 75€
Starší tiež mal a dokonca som ju potom ešte predala zac15€ bola ako nová ale teda moje deti si vedia dať pozor na veci

summer23456
Dnes o 03:28

Dcéra nosila topgal 1-4, teraz má druhý topgal 5-8, bude mať aj budúci rok v 9. Vydržala by aj celú strednú, farby nevyblednute, ako nová, len už kúpime zas inu na strednú školu.

silvike
Dnes o 04:00

@lea1029 Moji vsetci traja mali aj maju Beckman.
https://www.zdravybatoh.sk/aktovky-a-batohy-do-...
Perfektna taska, lahucka, pevna vyborne sedi na chrbatiku. Nase deti boli ( aj su) stihlunke tak sme potrebovali nieco pre drobnejsie deti a toto bolo idealne. Naozaj, nasim vsetkym velmi dobre sedeli, nosili sa.

anonym_37310c
Dnes o 04:05
@beata_k

@beata_k september ??? Boha a čo vezme 1 septembra igelitku???

zuzi_h
Dnes o 04:06

Starší syn má ergobag, je fajn, ale trochu ťažšia. Mladší, keďže je extrémne chudý, dostal beckmann, a je super. Lahucka, odolná, aj keď vnútro trochu menšie. Ale na prvé 2-3 roky postačí. Takže za mňa beckmann.

anonym_b83673
Dnes o 04:39

Za nas tiez topgal. Ale odporucam ist vyskusat, lebo nie kazda znacka sadne kazdemu. Dokonca topgal nema len jeden typ

beata_k
Dnes o 04:41
@anonym_37310c

@beata_k september ??? Boha a čo vezme 1 septembra igelitku???

@anonym_37310c Bolo to skor myslene na pomocky. Kto chcel pochopil...

pseudomonas87
Dnes o 06:14

@lea1029 my máme zatiaľ batoh Step by step, odlahceny, taký set spolu a peracnikom, vreckom na telesnú, a ešte takým jednym peracnikom, akoby len na napr.pastelky. ostatné veci ešte nemáme.

mentolka12
Dnes o 06:21

treba ist do papiernictva a poskusat. odporucam titi papiernictvo, velky vyber. My sme kupili topgal a syn je spokojny. prave konci prvy rocnik. Ide s nim topgal aj do druheho rocnika

mentolka12
Dnes o 06:25
@beata_k

@beata_k ja som tasku kupila ked bola v akcii, zosity a veci na vytvarnu v juli a koncim augusta sim kupila papucky do skoly a topanky na telesnu

beata_k
Dnes o 06:36
@mentolka12

@beata_k ja som tasku kupila ked bola v akcii, zosity a veci na vytvarnu v juli a koncim augusta sim kupila papucky do skoly a topanky na telesnu

@mentolka12 Dakujem za info 🙂

beata_k
Dnes o 06:39

Zenice, prosim vas otazka k taske. Ak skolu vidim z okna cesta do skoly trva 5 minut ( doslova) Je nutne kupovat drahu tasku? Tym nechcem povedat, ze chcem kupovat u cinana, ale davat 100€ za tasku....staci aj priemerna znacka?

jabuducanevesta
Dnes o 06:48

@lea1029 topgal...po troch rokoch pouzivania s prania v pracke som bez poskodeni a aj s dobrymi zipsami, podarovala dalej.. potom sme kupili vacsiu

Strana
z2