icon

Štrajk učiteľov

bobulka34
23. nov 2012

Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy

simca06022011
27. nov 2012

@sharlotta skor riaditelovi je to jedno... lebo ututlavat situaciu je ich hlavna uloha 🙂 dlhy clanok ale pre pochopenie roznych machinerii s peniazmi, politikou a ekonomikou fajn: http://komentare.sme.sk/c/6614387/skusil-som-ob...

amouramour
27. nov 2012

@kkiki jaj, tieto populisticke reci...predpokladam, ze peniaze idu na ciganov nie z nasich dani ale z fondov EU...jasne rozdavat ako ty a zvysovat stastne vydavky by vedel lahko kazdy, ale uz sa pri tom nezadlzit a ustat to ekonomicky uz nie je len tak, ze?by som bola zvedava, ze keby to bolo v rovine zvysime ucitelo,, ale od vas kazdeho vyberieme o 50 eur viac, ci by ste este mali taketo reci...jasne ucitelia ma co to naucili, ale velku pracu odviedli rodicia a to, ze som sa aj sama vzdelavala, lebo na rovinu dnesni ucitelia za vela povacsine nestoja....
@simca06022011 male, nizke platy, ako student som robila na ministerstve a tak ma predstavu kolko sa tam zaraba

@maznacik007 to je uplna pravda, jeden trapny pochod a zvysok dovolenka

a ja si stojim za tym, ze malo ohodnotenych ludi je vela...je na kazdom ci sa bude snazit a bude mat viac, alebo ci len doma sediet a lamentovat, my sme vyuzili moznost 2.

brumka
27. nov 2012

ja troska prispiem nechcem ukrivdit ucitelom kazdy rodi daku pracu a za malo penazi, ale jasom zila 20 rokov vskolstve a troska viem kolko tak ucitelky zarabali podla mna si viac hlavne zasluzia taky co robia skolnikov, kucharnky a upratovacky lebo takych beru ako otrokov. ja ked som hodila do skoly za cely zivot som stretla asi 3 ochodnych ucitelov mala som ucitelku co ked som chybala som chela by mi vysvetlila ucivo a povedala ze ona zato nieje platena hned ma vyvolala ahned mi dala 5 zato ze sm bola chora anedoucila som sa. a to je len par prikladov co som zazila ako pani ucitelia neukamenujte ma ale co aka predacka robotnik co robia za 350€ a robia 7 dni v tyzdni na 3 smeny? alebo mamicky na RD zit s 200€ ked to ani zdaleka nestaci na najom s energiami. nehnevajte sa na mna ale pisem co citim. kolky z nas ziju od vyplaty do vyplaty? taky bezny robotnici robia aj svoatky vianoce, kolko krat bez moznosti dovolenky

sorciera24
27. nov 2012

este vam tu pridam jeden na odlahcenie:
Fico, Kažimír a Čaplovič cestujú v limuzíne na inšpekciu po Slovensku. Prídu do školy, strechou zateká , omietka opadaná, všade zima
Riaditeľ žiada na opravu 50.000 Euro - Fico mu vysvetlí , že je kríza a musí se šetriť .
Druhú návštevu urobia vo väznici - strecha perfektná, nové omietky, všade teplo, na každej izbe televízor , vyhrievaný bazén, golfové
ihrisko, volejbal, veľa záujmových krúžkov - pýtajú sa riaditeľa, či niečo nepotrebuje . Odpovie , že nič, že majú všetko čo potrebujú .
Fico mu aj tak dá 2 mil. na vylepšenie posilňovne . Sadnú do limuzíny a Čaplovič s Kažimírom sa pýtajú Fica - tak to nam vysvetli, škola
potrebovala peniaze a nič si jej nedal a vo väznici nič nechceli a dal si im 2 melóny .
Fico sa zaškerí a hovorí : "My traja už do školy chodiť nebudeme !!!"

simca06022011
27. nov 2012

@amouramour a eu fondy idu z kope penazi asi? nie od obcanov EU, to nie su peniaze od tych co zarabaju a platia dane, je to jedno ci je to nemec a ci slovak podniaktel🙂))) neslo by eu fondy vyuzit lepsie, napr aj na zlepsenie skolstva? 🙂)) to je take uzkoprse zase.. ja som dala xy moznosti kde zobrat peniaze, zaciatok je vzdy od spoplatnia nejakej sluzby... ale to by hned vsetci co chcu doma manazerov a inzinierov zadarmo zacali aj po mihalniciach chodit po uliciach 🙂) Zase poznam ludi na uradoch a aj na vyssich miestach, a rozdiely su obrovske, ale priemer ostane priemerom... ked to nezarobit teta za okienkom, zarobit veduci 2x tolko🙂)
Moje profesorky na gymnaziu boli modelky doslova, nevravim ze nevedeli a nenaucili, ale celodenna starost a aj ich look bol ina to tom kto ide k lepsej kadernicke a kto bude lepsie nahodeny.. nikto nechodil na drahom aute, casto prisli ucitelky spolu na jednom aute alebo autobusom. Ale biedu netreli🙂 Ale ked niekto moze zarobit 2000EUR, preco nemoze mat ucitel 700 eur? (napriklad...). Starsie ucitelky dochodkyne boli o nicom, sice priatelske ale nenaucili nic... pretoze sme ich hned obalamutili a babicka rozpravala celu hodinu o vylete do nemecka a podobne...

amouramour
27. nov 2012

@simca06022011 ano, najma krajin ako gb +skandinavske🙂no ono to nepusti...fondy sa nedaju pouzit na vsetko a ano romovia su podla standartov marginalna socialna skupina...a dalsia vec je taka, ze tu pomoc by mohlo vyuzit podstatne viac ludi, akol...len niekto musi projet napisat a na to su lenivi🙂

kkiki
27. nov 2012

@amouramour mila moja ja som od 18 rokov szco , nie len ja ale cela nasa rodina ... bola som za svoj zivot 2x pn ... odvody sa radsej ani nepytaj ake mame ... tak skus to na vlastne triko a nech ti este niekto podkopava nohy , ako budes rozpravat a btw, mne pracu nikto pod nos nestrci, musim si ju este aj zhanat ... je ubohe aby mali ucitelia mensi plat ako polovica z vas 🙂

simca06022011
27. nov 2012

@amouramour no ale ked je lenive nase skolstvo napisat si projekty, je to ich problem.. ja sa citim ako europanka, cize mna sa dotkne aj to ked sa ini skladaju na euro baliky a vyhadzuje sa to von oknom spekulantom... Euroval detto, ten neplatime my z dani? Vies tie peniaze sa prelievaju z jedneho do druheho, proste ked raz niekde nie su pojdu inde.. ked ich minieme na romov, tak nebude na skolu, keby nebolo romskeho sponzorovania, nemali by kam tie peniaze ist a mohlo by sa rozmyslat kam s tym 🙂 preco si jedna skola vie opravit budovu z EU fondov a druha nie? Nech si dotycni sami zodpovedaju za svoju neschopnost a tam nech zamestanci pri riaditelovi kazdorocne strajkuju v zborovni, preco im neprisli peniaze z fondov. Na rozvoj ucebni a na pomocky, na skolenia a ostatne co skola potrebuje.Preco skola resp. VUC plati taketo veci ak je moznost uhradit to z fondov a peniazky co ostanu moze skola dat ako odmeny 🙂 ale nieee... nema nikto cas sa o to zaujimat.. ale hrat farmville v kabinete to je casu :P Vsak moje kamosky na FB - pani ucitelky... inak nic proti :P Ucel fondov sa meni, kazdy rok sa podporuju ine (aj rovnake) s nejakym cielom, daju sa prisposobit na ucel aky treba len treba zapnut mozgove zavity a nie sa len vyhovarat... prave kvoli vyhovorkam prichadzame o milion eur :(

effkaa
27. nov 2012

To ze uz niekto aj strajk zavidi... tak to fakt nechapem... Vsak strajkujte aj vy, ked chcete viac. Co tu pisete a nerobite nieco preto aby ste mali vyssi plat?
Ked ucitelia strajkovali potichu, myslim ten vystrazny strajk, bolo zle, lebo sa podla vas nevedia zorganizovat a ist do ulic. Ked vyjdu von tak @amouramour povie, ze to bol "trapny pochod". Chodte s tym niekam. Ked vam vase platy vyhovuju, sedte doma a zatvorte usta a ked nie, chodte strajkovat, alebo sa odstahujte alebo nieco robte. Nemusite utocit na ostatnych.

sorciera24
27. nov 2012

@amouramour vraj ucta k ludom...ponizila si tu ucitelov, ponizila si tu lekarov.....mam pocit, ze teda ty lekra nepotrebujes, ani tvoje dieta a vyucbu zabezpecis sama pre svoje dieta (lebo my sme uz nanic...).....a najviac zavidia ti, co maju najviac, ze?

sorciera24
27. nov 2012

@brumka co znamena pojem "zit" v skolstve?

brumka
27. nov 2012

@sorciera24 ze moji rodicia robili v skolkstve skoro cely zivot aj sme byvali v skolksom byte tak viem klko tam zarabali aj ked sa jednalo o prideleni bytov a neveiim coho esteho

amouramour
27. nov 2012

@kkiki nebud vztahovacna, hovorim o ludoch celkovo, vlastny business mame aj my, takze viem o com to je🙂
@simca06022011 co sa tyka romov ta absolutne chapem, mam rovnaky nazor, bohuzial nazor eu je uplne iny

@sorciera24 neviem kde som ponizila lekarov, od zaciatku tvrdim, ze si zasluzia dokonca viac ako ucitelia🙂neviem cim som ponizila ucitelov ale ok, nestrielaj naslepo prosim🙂ja len tvrdim, ze mmt ked to nie je mozne pridat 10 percent je zbytocne na to tlacit a nedocenenych je kopa

sorciera24
27. nov 2012

@amouramour lebo na rovinu dnesni ucitelia za vela povacsine nestoja.... tvoj prispevok z 12.08 ...o lekaroch si sa vyjadrovala podobne v diskusii pred rokom....o strajku lekarov......
a ja sa ta stale pytam, ze postavit novy stadion je mozne, prispievat Grecku je mozne?.....kym budem vidiet, ze sa penaize nalievaju inde, tak im neuverim....

brumka
27. nov 2012

inac teraz ma napadlo ono mkazdy strajk je tak ze jednym pridaju drhy uberu, a dodam vzdy ked sa zvysoval plat ucitelom tak mojim rodicom ako nepedagogickym sa nikdy nikdy v zivote plat nezvysil iba ked sa zvysovala minimalna mzda a vtedy nepedagogickym zamestnancom zvysia najomne za skolsky byt to ste pani ucitelia nevedeli ze?

amouramour
Odpoveď bola odstránená
kkiki
27. nov 2012

@amouramour nie som ... nemam byt naco 🙂

dadadulka
27. nov 2012

„ Aký väčší, alebo lepší dar môžeme dať štátu ako TO, že VYUČUJEME a VZDELÁVAME mládež ?
NÁM ide o LEPŠIU BUDÚCNOSŤ, a preto sa NESMIEME zastaviť pri hľadaní prostriedkov, ktoré ju majú umožniť.“

Ján Amos Komenský

drahenka
27. nov 2012

@bobla tak tak 🙂 Ja idem v pondelok po mesiaci a pol do roboty, lebo som bola PN, a uz sa neviem tych drobcov dockat 🙂 Je to urcite narocna, ale aj krasna robota 🙂

yukki
27. nov 2012

No, u nás sa chválabohu vo štvrtok začína učiť. Bolo na stránke školy.

raffaella
27. nov 2012

mile maminky-ucitelky! Sice som tuto diskusiu necitala, ale tym ktore ucite zo srdca zelam, aby sa dosiahlo pozadovane zvysenie platov. To co robite je maximalne podhodnotene - to nie je mzda, lez almuzna...je hanbou tohto naroda, ze to najdolezitejsie - zdravie a vzdelanie je azda najhorsie platene. Moje dieta chodi do MS kde sa o neho s laskou staraju ucitelky, denne hovori nove slovicka, pozna mnohe piesne, naucili ju tolko veci, ze ani ja sa nechytam 😉
Ich pracu si nesmierne vazim, denne ma informuju o malej pokrokoch a co je najdolezitejsie, pritulia si ju, objimu, pohladkaju, pomojkaju. Moja dcerka je maximalne spokojna. Je to sice sukr. MS kde je na triedu polovicny pocet nez v statnej, ale myslim ze tu lasku musi ucitel v sebe mat tak ci tak ak to chce robit.
Vytrvajte v strajku, toto sa uz musi zmenit jedneho dna. Budem na vas mysliet 😉

svatava74
27. nov 2012

@amouramour krasne si to napisala.....viete preco je skolstvo tam, kde je????lebo kazdy kto nesuhlasi s ucitelom je asi idiot....lebo kazdy kto neposlucha ucitela je nevychovanec, lebo kazdy kto ma dieta vraj potrebuje statne skolstvo...atd... kto nejde s ucitelmi a dovoli si napisat par viet o tom ako by sa mohlo zmenit nase skostvo atd je hned verejny nepriatel a najvacsi zloduch...a viete ako vyzeraju porady na skolach?????by ste sa nasmiali....a viete kde sa najviac klebety, intriguje a ohovara????? .....bravooooooooooooooooooooooo ucitelia do toho.... 🙂

miskax2
27. nov 2012

ludia ja nepisem na nikoho konkretneho len reagujem na to co tu niektori pisu nikdy som nepovedala ze je ucitel nepotrebny alebo ze by sme sa bez nich zaobisli len ma nebavi citat niektore prispevky o tom ako si niekto mysli ze je nenahraditelny !!!!!!!!!a otom ze ked ma titul tak uz je automaticki nieco viac ja si ludi vazim preto aky su pre ich povahu zivotne postoje hodnoty a priority a nie preto kolko titulov maju

zuzanockamt
27. nov 2012

@svatava74 "podla seba sudim teba" - tym sa riadis vsak? 🙂

katka.m
27. nov 2012

@stanislavao A má to každý mesiac, či len teraz pred štrajkom ste skontrolovali jednu. Možno dostala vianočné odmeny, možno si tie krúžky dala preplatiť jednorázovo, možno si dala jednorázovo preplatiť nadčasy. Stále nemôžem uveriť tomu, že niekto takto zarába každý mesiac. Ja by som to radšej preverila a určite sa na to pýtala. Možno je pravda niekde inde a niekto takto manipuluje rodičmi, že ak by náhodou chceli v škole štrajkovať.

laurinka98
27. nov 2012

necitala som celu diskusiu,len uvodny prispevok a nemyslim, ze zrovna ucitelia su na tom az tak zle, maju kopu volna a kazdy sviatok v roku su s rodinou, idealna pracovna doba a urcite neucia 8 hodin v kuse kazdy den len s pol hodinovou prestavkou na obed. su robotnici, ktori musia robit vonku za kazdeho pocasia a ked sa blizi vikend, ze uz mozu po tyzdnovke ist domov, tak im povedia, ze musia zostat este dalsi tyzden a co ony mozu, kazdy je rad, ze ma pracu a par rokov do dochodku sa kazdy boji, ze o nu pride a tie peniaze co zarobia, skoda slov,ale to bol len priklad, je vela pracovisk,kde by si to s ucitelmi radi vymenili....

svatava74
27. nov 2012

@zuzanockamt vlastna skusenost....ktora ma donutila odist zo skolstva... 😎

brumka
27. nov 2012

@laurinka98 suhlasim taky kebysli strajkovat tak ich na mieste vsetkych prepustia...dnes je malo prace a vela nezamestnanych ludia su nahraditelny

katka.m
27. nov 2012

@svatava74 Asi si mala problémy v škole s učiteľkou 😀 No, je to tvoj názor. V každom prípade, dieťa je odrazom rodičov. Ale toľko jedu v tvojich slovách? To takto dokáže niekoho vytočiť štrajk? A nabudúce, keď budú štrajkovať sestričky, tak budeme všetci pľuť na ne? A potom na autodopravcov, alebo na predavačky? Pľujte radšej na tých, čo majú milióny a určite ich nezarobili poriadne.

zuzanockamt
27. nov 2012

@raffaella ja mam syna v statnej skolke a pristup je teda tiez vynikajuci ... vezmu na ruky, pohladkaju, syn sa neuveritelne zlepsil v rozpravani, vidno na nom, ze mu skolka prospieva a to nastupil, ked mal tesne pred 2. narodeninami, ma este plienky, takze musia aj prebalovat, no na nocnik nenutia, trpezlivo cakaju, kym s aon dobrovolne rozhodne fakt ich obdivujem ... tak ako pises, musi to mat clovek v sebe ... a dakujeme za podporu