Štrajk učiteľov
Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy
este o ADHD syndrome si mozete precitat napriklad tu: http://www.awarelaxcentrum.cz/co-je-adhd
@effkaa no by ma zaujimalo tych kopec deti co ten papier maju od psychologa 🙂)) a este aj takych kde je to nutne, lebo zase mam psychologa, ktory normalnu babu v puberte oznacil ako schizofrenicku :P takze tak.. ale to je uz ina tema... a vobec som nereagovala priamo na teba, ale skor na to ze deti su "nezvladnutelne a hyperaktivne" ako sa nam snazia nahovorit v skolach... vzdy take boli, deti su od toho aby boli nezbedne, neposlusne a aby vymyslali a skusali hluposti 🙂)
Ano maju hadzat vajicka napriklad, a nesediet doma 🙂) preco nie??? Len niektori si zo strajku urobili fajn vyletik, pripadne dovolenku.. vlastne taky skolsky vylet 🙂)) Ked nieco robim tak poriadne.. som zvedava co za nich vyjednaju... dufam ze aspon nieco poriadne co sa im oplati. Inak viem, ze je to divne.. ale preco ked lekari kompletne ochromili nemocnice, nemozu toto urobit ucitelia? trapia sa nejakymi rodicmi, nejakymi detmi, robia ustupky, kluby na strazenie deti a podobne.. mali byt vsetci nastupeni v uliciach.. to by urobilo prevrat, taka kopa ludi... 🙂))
a ano pekny vecer aj tebe 🙂)) moze kazda o inom pisat, pretoze kazdy clovek ma ine skusenosti.. spoluziacke nikdy neuznali ze proste ona sa matiku nikdy nenauci, mala s tym problem celu zakladnu skolu, ledva spocitavala.. ale vtedy neboli moderne vsetky psychologicke diagnozy 🙂)))
@kikaneu no tak to je fakt divne...
Ja tu napisem len jednu vec. Ked ludia idu proti ucitelom, idu vlastne proti svojim detom. Su to ludia (spolu s vychovavatelmi v skolskych kluboch), ktori su s ich detmi 8-9 hodin denne. Malo by im zalezat na spokojnosti deti i ucitelov. Vzdy je pravda niekde v strede. Samozrejme, ze vsetci ucitelia nie su dokonali, tak ako ani rodicia. Od ucitelov ocakavame, aby zvladali 25 a viac deti, no mnohi rodicia nezvladnu ani svoje vlastne a to nemaju ani taku moznost rovnako ich trestat. Nemozu na deti kricat a ani ich bit. A mnohe mamicky na ihrisku, ak ich dieta neposluchne, prve co urobia, nakricia na svoje dieta alebo mu capnu po zadku. Pocula som aj pribeh, ze prisiel rodic do skoly a krical, kde je ta p..a, co uci dejepis. To je hroza. Ja osobne budem ucit moje deti, aby si ucitelov vazili. A tu je mnoho takych, ktori ich len kritizuju. Na margo sukromnych skol. Do tych davaju deti, na ktorych rodicom zalezi a aj doma im prizvukuju dolezitost vzdelania. No do statnych skol chodia aj deti, ktorych rodicia nepridu ani raz za rok na rodicovske. Bohuzial vinu za katastrofalny stav v skolach nemozme pripisovat len ucitelom, tu treba pripisat aj rodicom a hodnotam, ktore vladnu v tejto spolocnosti. Aj tu pisu casto mamicky, ze aku znacku detom kupit, ale len malokedy sa tu stretnete s mamickami, ktore riesia hodnoty dnesnych deti a ich smerovanie. Tym samozrejme nechcem nikoho urazat, len sa divam na svet z oboch stran. Poviem vam aj priklad: Kedysi, ked ziak dostal patku, tak sa ucitel vyvrsil na svojom dietati a dal mu facku. Dnes, ked ziak dostane patku, tak sa ide vyvrsit na ucitela. V tom je pes zakopany. Vychova deti sa nam jednoducho vymkla z ruk.
@kikaneu to ma prosim zo skolskeho poriadku a zo svojej hlavy podporovanej osvetou "prav dietata" 🙂))
ja si pamatam, ze u nas riaditel zavolal policajtov na prehliadku priestorov skoly... a s 2kami zo spravania vtedy skoncilo doooost studentov..odvtedy sa nepofajcievalo v skole a dokonca ani na zastavke pred skolou.. ale teraz uz cigaretky kupia detom aj rodicia, nikoho to netrapi 🙂) deti behaju opite po meste, rodicov to netrapi.. nechapem... nechapem... a vsetci povedia "co ta v tej skole ucia"...🙂 no pit a fajcit urcite nie :P
@denisic moja nevlastna mama dostala ako ucitelka po papulke od pana otecka podnikatela, lebo jeho duty syn dostal 5ku ;) takze tak...
@brumka to co je, ze aspon ucitelia aby sa im venovali? V prvom rade sa musia venovat rodicia, ale povedala by som, ze je to pohodlnejsie posadit ich pred telku alebo pocitac a mat pokoj. Liekmi napchat ich nemozu ucitelia, ale v takychto pripadoch psychiater a myslim si, ze ten zase bez dovodu lieky dietatu nepredpise.
Ja mam skor skusenosti take, ze dieta je z domu nevychovane, nema ziadne navyky a ked sa idem na urcitych pravidlach dohodnut s rodicmi, povedia, ze oni nevedia co s nim, lebo je taky hyperaktivny.
preco si ucitelia v tejto diskusii myslia, ze sme ich ziaci a mame ich o niecom presviedcat my?????ved my neocakavame zmeny v nas prospech...to tu ziada niekto iny a bez zmien vo vlastnom rezorte.....chcet nas znamkovat????uz tu chyba len otazka, ci mame umyte ruky.... 🙂
pojmy a dojmy.....ak takto vyzera cele nase skolstvo, Boze pomahaj!!!!!!!!!a prosim ta rychlo.....a ten slovnik... ani posledny vagabund by sa nemusel hanbit za slovnik niektorych dam..... 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 :
@simca06022011 no neviem o tom, že by v našom školskom poriadku bolo napísané, že žiak má byť poslušný a úctivý k učiteľom len v areáli školy 😲 😲 ale možno som niečo nesprávne pochopila 😀
a presne, vždy padne veta, že čo ich to učíme.....no len robiť nezbednosti, biť sa, nadávať si.....a tak..... 😒
Baby, ja bývam oproti strednej škole a musím Vám povedať,že žiaci ktorí tam chodia sú mnohokrát lepšie oblečení 😖 😖 😖 ako ich vlastní učitelia....hrúúúza.... 🤐
@spachtos ano mas pravdu vyznlo to blbo, pvorady su rodicia, jasne, ale aj ucitelia ja ked som chodila do skoly tak nas bili hlava nehlava trstenicou a dacno to nebolo, a bez dovodne zato ze sme behali na velkej prestavke a neviemc co este. proste dokym ucitel nedostal ziaka do nemocnice vecenie skoly sa s tym nechcelo zapodievat. ale nevravim ze kazdy je zly ale k tej hypreaktivite boli hyperaktivne ceti aj budu, ci to je diagnoza lebo nie, treba sa im len viac venovat a k tomu ze pride otecko a zbije ucitelku tak to je problem toho rodica, ked je to daky zazobane c ale normalny rodic sa snazi byt spravodlivy. pre mna je hyperaktivita nieco zaco sa ludia len schovavaju.
@simca06022011 To je uz raz tak, ked nam hodnoty urcuju mudre americke filmy. Nechapem ako aj niekto moze napisat taky uvodny clanok "bodaj by ucitelom nepridali", nech pridaju zdravotnym sestram alebo magistram v lekrarni. Je mozne vobec nieco takto zovseobecnovat. Ci neexisuje ucitel, ktory by si to zvysenie zasluzil. Ved predsa aj sestricky a magistry potrebuju ucitelov na to, aby sa nimi stali.
@simca06022011 podla toho, co som pocula, tak samozrejme, ze vlade je jedno, ze deti sa neucia, ved nikto nezomrie a ucitelia to aj tak s nimi preberu, tak co... Vyzera to tak, ze si spravili len take mensie prazdniny a vybavene. Ale planuje sa vraj dalsi strajk pocas maturit a to by snad uz aspon pre niekoho problem bol, keby zrazu cely rocnik nezmaturoval. Ako to planuju potom, ci maturity v septembri alebo kedy netusim...
S lekarmi to mozeme porovnavat, ale tam ked odisli lekari hrozilo, ze zomru ludia a to by mohol niekto mozno zalovat stat alebo co a to by bola vyrazne vacsia strata ako to, ze Ferko sa nauci nasobit o tyzden neskor. Bohuzial, alebo vdakabohu, nemozeme mat na svedomi zdravie ani zivot ludi.
Ale uz naozaj bezim... 🙂
@spachtos no hyperaktivny, to je nova moda 🙂) ked mu daju po papulke, zrusia pocitac a telku, miesto toho sa bude ucit.. tak dieta rychlo hyperaktivita prejde :P niektori by si teda zasluzili.. inak ste tu pani ucitelky, to teraz sa uz nenosi, ze chystat sa do skoly? pekne zosity, obalene knihy? okraje? pekne poznamky a podobne veci? ja ked som zbadala este minuly SR bratove veci do skoly skoro som padla na zadok.. ked sa ho opytam co mu mam vysvetlit (doucujem ho vela veci), tak "neviem, tuto tuto stranu..." :P
@denisic no ved za chvilu sa tu uz aj strielat na skolach budu ako v amerike... deti su stale agresivnejsie a vybijaju si zlost kde sa da... niektore veci by som ale urcite v skolstve zmenila, ja som kopec veci neznasala, ako kazdy a ide to staaale vsetko rovnako.. az na to ze naozaj mam pocit, ze ziak ma malo samostantych povinnosti, napr. nejake prace, projekty, citania a pod... ale velmi vela uloh na uplne dostudovanie (cize co sa vobec na hodinach nepreberie a musia to doma ucit rodicia)...
@effkaa oki bez 🙂 preco.. zomru ludia ok, vyriesilo sa to... ale takto by strajkovali rodicia, lebo ich deti by boli xy casu doma.. a to by potom tiez bol iny humbuk, keby kopec rodicov muselo ostat doma.
@kikaneu no u nas vzdy bolo.. ziak nesmie toto a hento v arealy skoly... ziak na pode skoli nesmie a musi toto a hneto.. pocas vyucovania toto a hento... 🙂)) nikde nebolo napisane ze sa bude spravat slusne aj mimo skoly.. ked tak na gymnaziu uz sme mali nieco take ako nebude robit hambu skole... a pod.
@simca06022011 ale ved o tom je ta spatna vazba, su skolske ziacke a rodicovske rady a tam to treba riesit, no ziaci a ucitelia sa to stale nenaucili, my sme taky narod, budeme nadavat, no ked treba vec riesit, malokto sa odvazi ozvat ... to je ako ten vtip: "Nadaval na Fica za jeho chrbtom a ked ho zbadal, tak sa mu poklonil a podal mu ruku". Tak je to aj s ucitelmi, vsetci na nich nadavaju / nadavame, no do oci im to "slusne" povie malokto. Ozveme sa az vtedy, ked je kasa horuca a potom su z toho len same konflikty.
@simca06022011 no jedine, že to pochopil tak, že mu nemá už mimo areálu školy ani učiteľka nič povedať.....ale inak, je to veľmi drzý chlapec.... 😒

po pár dňoch som tu nakukla znovu....nad niektorými príspevkami sa nestačím čudovať.....ale tak čo už.....
my v škole neštrajkujeme, takže sme poctivo boli v práci (deťom sa to samozrejme nepáčilo) a dnes sme mali poradu....kde sme sa dozvedeli, že: " mali by sme niečo robiť s tým, že deti behajú po nociach povonku" normálne som mala pocit, že asi všetky deti z tých dvoch dedín sú siroty keď s tým máme niečo robiť my......a druhá hláška bola tiež super...návrh od rodičov, že robiť dozor na autobusovej zastávke pri škole, keď idú deti domov 😲 😲 😲 😲 zaujímavé, zaujímavé......ale veď jasné, my nemáme čo robiť, tak budeme ešte na zastávke stáť a dozorovať 😔