Štrajk učiteľov
Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy
@ginger_fox ja som vyjadrila svoj nazor, ked mas iny, neposkladam sa z toho 😀 😀 😀
@ginger_fox neviem preco sa do "effkaa" navazas. Ona len polozila otazku, ako si to predstavujete vy, ked sa vam nepaci takato forma, ci by ste suhlasili s hadzanim vajec. A kto sa povazuje za elitu? Nikto z ucitelov tu nieco take nepovedal, len reaguju na vase utocne slova a snazia sa vysvetlit, o com tato praca je. Ta ironia v tvojich slovach je nemiestna.
takže sa na rokovaní nedohodli 😒 štrajkuje sa ďalej,zajtra ráno rokovania pokračujú....
neviem kto to tu pisal o tom odprevadzani a cakani s detmi na bus na zastavke tak u nas je to standard... obec na to zamestnava dochodknu byv.pani ucitelku...a to ani nemame ziadne romske dieta...
vsetko je to o ludoch a ja mam skusenosti aj ako rodic aj ako ucitel ze pokial ucitel komunikuje, je otvoreny a berie rodica ako partnera a nie ako soplaveho ziacika tak je aj ta spolupraca velmi dobra a preto my ako rodicia nemame problem doniest papier nafotenie, urobit si brigadu, ist s ucitelkou a s detmi na vylet ako dozor, doniest do skoly pre deti to co potrebuju ....
Kto ma este podobnu skusenost zo skoly a zo skolky? u nas je to stvrte zariadenie co mam skusenost ako rodic, tie predtym dve to takto nebolo ... tam som ale mala dobru skusenost s SKD.
Ja zo strajkom nesuhlasim a to ze vcera som citala na topkach ze so strajkom suhlasia aj slovaci je podla mna blud. Pretoze na vela forach to dsudzuju. Ze ucitelia su ty posledny co maju ziadat o zvysenie platu. Nikto kto pracuje nema tolko volna co oni a viem ocom hovorim mame v rodine ucitelov.
@bobulka34 moja rec presne tak. Uplne suhlasim.
@spachtos pisala som o forme strajkuucitelov, nie o praci ucitelov 😉
Ja som len zvedava, do kedy bude mala doma 😠 . Platime za skolku no nam nikto nevrati peniaze za tie volne dni. A aby toho nebolo malo, aj materske centra su zatvorene ☹
ja som vcera bola na prechadzke a isla dievcenska trieda s ucitelom 🙂 ucitelov vek bol okolo 40rokov 🙂
jedno dievca nachytal ako fajci a ked mu ukazala fajfku ktoru mala za chrbatom tak si od nej vypytal cigu a zapalilo si dalsich 5 dievcat a hotova tabakaren to bola 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 bola to stredna skola 😲 😲 😲 😲 😲 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 to je koniec sveta uz tak skoro???????????????????????? 😕 😕 😕 😕
@ginger_fox sak vidis aky ma nick 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@mirip no vidíš, a my čo nie sme v školstve si nemôžeme ísť zarobiť ako žobráčky počas obednajšej prestávky, pretože nás nikto zo zamestnania nepustí a sme radi, že môžeme ísť mnohokrát aj na ten obed.... Ešte by som chcela na margo výroku jednej pani učiteľky ktorej vyjadrenie dávali v TV, že má 300€ v hrubom, tak takúto pani učiteľku by som poslala zbierať po ulici papiere, keď nevie aká je min. mzda na SK, a dúfam, že sa k nej moje deti nikdy nedostanú ako žiaci....
@miso1978 a povedala pani ucitelka, ze je na plyn uvazok? co ked robi na ciatocny, alebo polovicny? (inak ja nevidim, ze sa niekde pise o obednajsej prestavke?...hmmm
@miso1978 to je velmi individualne.
ja som pracovala mimo skolstva, na obedy som chodila, plat bol ok, ako ucitelka by som sa neuzivila.
za to, ze niektori zamestnavatelia porusuju zakonik prace, ucitelia naozaj nemozu a je to celkom ina tema.
no tak to ako dôchodca má len plus, alebo ak je len na polovičný úväzok môže si len gratulovať, lebo iný majú min. mzdu na plný úväzok...
@miso1978 my sa bavime o dochodcoch? pani bola dochodkyna? ci preco ich spominas?
@mata1976 presne tak platim ☹ e za skolku a nam kto nam vrati peniaze. Platim kazdy mesiac cez 80€ skolku tak to nieje malo!!!!!! 😠 u
@gabikastorinska 80E platis za mestsku skolku? 😕 to za co prosim ta, co v tom mate?
toto robia deti ked nechodia do skoly 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Platim 50€ skolsky poplatok + strava+ rodicovske vzdy je to okolo 80 €
@gabikastorinska 50E je u nas v sukr. skolke, to kde maju mestske taketo poplatky? strava sa ti odrata, tu nerataj a rodicovske nie je povinne....
@sorciera24 50 EUR v sukromnej skolke to je nejaka super lacna u nas pod 200 ani sukromna neni...
@maznacik007 u ans v MT maju sukromne tolko (len o jednej anglickej viem, ta ma 100 EUR..ostatne sukromky maju 50....)
@gabikastorinska no ale potom to je jednorazovy poplatok na zaciatku skolskeho roka, nie?
@sorciera24 to kde mate take lacne sukromne skolky? u nas je sukromna skolka 250€ tusim este bez stravy, takze ked mi dcerku nezobrali do skolky zia asi musim ist tam a dat moj celomesacny plat aby som si udrazala aspon daku pracu
No teraz som platila dvakrat po 50€ ten poplatok co schvalilo nase mestke zastupitelstvo + strava 120€. U nas sa rodicovske plati.

Ide minister školstva na obed do reštaurácie. Keď zavolá po obede čašníčku, že chce zaplatiť, támu odpovie.
,,Nie pán minister, nechajte tak to je na mňa, berte to ako poďakovanie."
Udivený minister nechápavo pozrie na čašníčku a tá mu s úsmevom hovorí:
,,Viete, pán minister, ja som bývalá učiteľka a vďaka vaším reformám a platom, ktoré sme mali som odišla a dnes vám za to ďakujem, mám sa omnoho lepšie. "
Minister teda odchádza a berie si taxi. Keď ho taxikár odvezie do cieľa cesty a chce zaplatiť, taxikár sa otočí k nemu a s úsmevom mu povie:
,, Nechajte tak pán minister, je to na mňa, rád som vás odviezol zadarmo."
Minister nechápavo čumí na taxikára a ten vysvetľuje.
,,Viete pán minister, predtým ako som šiel za taxikára som robil učiteľa, no po vašich reformách a platovom ohodnotení učiteľa som bol nútený odísť aby som dokázal finančne aspoň ako tak zabezpečiť svoju rodinu a nežili sme v biede, takže vám za to ďakujem."
Minister už skutočne vykoľajený prichádza zamyslene pred parlament a tam sedí žobráčka a žobre do čiapky. Minister, zamyslene, vykoľajený z toho čo sa doteraz udialo, vyberá peňaženku a dáva jej do čiapky mince. Pri odchode sa však otočí a pýta sa žobráčky. ,, Dúfam, že vy nie ste tiež bývalá učiteľka?"
Žobráčka odpovedá :,, Nie pán minister, ja som učiteľka a teraz mám okno v rozvrhu......"