icon

Štrajk učiteľov

bobulka34
23. nov 2012

Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy

povuma
28. nov 2012

@lea641981 skoro? na strednej? bud rada, že to boli len cigarety, nie tráva 😠 😠 😠

gabikastorinska
28. nov 2012

@zuzana76 nie platim ho kazdy mesiac.

sorciera24
28. nov 2012

@gabikastorinska takze sa nabaluje vase mestske zastupitelstvo.....a strava tolko?....stravna ejdnotka je na jeden den zo zakona 1,19.....a rodicovkse ako vravim nie je povinne...to, ze vam ho tak predostru je ejdna vec......zo zakona nie je povinne!

zuzana76
28. nov 2012

a tie prispevky, ked sem pride niekto a napise, ze co by vlastne ucitelia chceli, ze ved aj robotnik za pasom ma len 300 ci 400 eur a este je rad,ze je rad. Tak neviem neviem, ale porovnavat tu 2 rozdielne profesie, ich snahu, aby niecim boli, studium, nikto sa nechce povysovat, ale ani ja sa nejdem porovnavat s lekarom, ci pravnikom.

sorciera24
28. nov 2012

@brumka v MArtine (cize sme dost velke mesto....)....

povuma
28. nov 2012

Učitelia dnes o 18. hodine prerušia štrajk za zlepšenie financovania školstva. Brány škôl sa vo štvrtok 29. novembra opäť otvoria, rozhodol dnes štrajkový výbor. Čítajte viac: http://www.ta3.com/clanok/1010206/ucitelia-prer...

zuzana76
28. nov 2012

@gabikastorinska a to v ktorom meste? u nas je skolksy poplatok 12 eur, teraz uz neviem, tento rok mozno aj 15, lebo to sa kazdym rokom zvysuje, predtym bolo len 8, a tieto peniaze nezostavaju skolke, ale idu mestu, potom sa plati strava mesacne a jednorazovy poplatok na pomocky a hracky na zaciatku sk. roka 50 eur a potom este sa platia akcie, co deti absolvuju, napr fotenie, vylety atd...

sorciera24
28. nov 2012

ja uz som hore davala link o preruseni strajku.....zjavne ho nik necital....

brumka
28. nov 2012

@sorciera24 vau to mate skolku ako zadarmo. kamaratka sa ma ked da malu tam do skolky moze s i aj statnu aj sukromnu dovolit za ten isty plat

lea641981
28. nov 2012

@povuma 😝 neviem co fajcili,mozno travu

gabikastorinska
28. nov 2012

@sorciera24 ano nabaluje ale ja to musim zaplati inak nemoze nastupit strava je1,19 hovorim ze rodicovske som tiez musela zaplatit.

zuzana76
28. nov 2012

@gabikastorinska tak nech sa rodicia stazuju vyssie, za ten poplatok ucitelky nemozu

gabikastorinska
28. nov 2012

@zuzana76 Kosice

zuzana76
28. nov 2012

@gabikastorinska a nech vam teda vydokladuju na meste, co sa s tymi peniazmi robi, ci idu na zlepsenie urovne vzdelavania , obnovu skolok a pod.

sorciera24
28. nov 2012

@gabikastorinska tak sa obratte na mesto, vy si volite poslancov.....ale evidentne to ide aj za mensie poplatky ako vidis......a ja ti opakujem rodicovske nie je povinne, cie si ho nemusela platit, ci stali ti pri hlave s pistolou v ruke, ze zaplat?

sorciera24
28. nov 2012

@brumka
@gabikastorinska http://zilina.sme.sk/c/6539747/zilinske-mestske... tu je v akom rozmedzi sa pohybuju poplatky.....ja byt vami, si idem pekne preverit, an co a komu davate penaize....

gabikastorinska
28. nov 2012

@sorciera24 mala som to na seku a tie seky som musela zaplatit. Ja neviem o tom ze rodicovske sa neplati.

brumka
28. nov 2012

@sorciera24 tak sukromna skolka ma u nas normalne taku cenu lebo je sukromna, co ma robit rodic ked sa nama nepaci mame si dat dieta do sattnej ale tie su zial plne. to mas poplatky len za statne

zuzana76
28. nov 2012

@gabikastorinska rodicovsky poplatok nie je zvacsa povinny, o jeho vyske sa rohoduje na prvom rodicovskom zdruzeni, teda ste si ho odhlasovali, kludne sa rodicia mohli ozvat,ze je vysoky a ze date menej, u nas sa tento poplatok odpusta socialne slabsim rodinam, ini ho zvacsa tiez zaplatia a tiez sme si ho zahlasovali, jeho vysku navrhla rodicovska rada, cize nie ucitelky.

sorciera24
28. nov 2012

@gabikastorinska jasne, to robia vsade, ze strcia sek.....skus sa opytat, ci je povinne....budes nemilo prekvapena....ale zas ty sa mas o to zaujimat....pytala si sa, ci je povinne?.....odpoved by bola: nie nie je, ale viete..... 😉

zuzana76
28. nov 2012

@gabikastorinska rodicovske sa plati, ale nie je povinne, proste ak niekto nemoze, je v takej financnej situacii, tak nemusi zaplatit, samozrejme po dohode s radou skoly, inak sa samzorejme plati, naco by sa potom urcovala jeho vyska, to by kludne mohli na rodicovskom poslat nejaku misku a do tej by ste vyberali, ako v kostole

sorciera24
28. nov 2012

@brumka no ved ano, pisali sme o mestskych skolkach.......sukromna je ina vec.....a to tiez zavisi aj od mesta, ale halvne od skolky....

brumka
28. nov 2012

@sorciera24 ano ale si pisala ze u vas sukromna stoji tusim 100€, ale aj tak silna kava, v martine je sukromna za 100€ a u nas co sme stale pomerne dalej od BA tiez sme mesto a stoji tu 250€

sorciera24
28. nov 2012

@brumka u ans je len jedna 100EUR sukromna, ostatne sukromne su 50EUR......aspon vidis ako sa u vas sukromnici nabaluju...;)

estrella5
28. nov 2012

je mi ľúto toho prerušeného štrajku.... - nie kvôli mne ako žiakovi.. ale kvôli učiteľom... bohužiaľ to beriem ako ich prehru... ☹ uvidíme ďalej....

brumka
28. nov 2012

@sorciera24 a ironia je ze u nas su take iste platy ako inde, to ze sme zapad je akuratdovod na zdieranie. ceny su to nehorazne ale plat y su rovneke

sorciera24
28. nov 2012

@brumka ale mne to nemusis hovorit....aspon to vidis.....

maznacik007
28. nov 2012

mna zaujima ked je rodicovske dobrovolne preco ucitelia tak tlacia na to aby to rodicia zaplatili ... a nepovedia hned ze ide o dobrovolnu platbu?