Štrajk učiteľov
Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy
@aymee podla tvojich nazorov nemas o praci ucitela ani ponatia 😝
@miskax2 sama ako si písala si učiteľkou, tak neviem o čom sa tu bavíme, každá práca má určitú zodpovednosť, nie? Myslím si, že ani jedno zamestnanie nie je tak psychicky náročné ako učiteľstvo a zodpovednosť za cudzie deti....nehovorím, stane sa niekedy omyl, ale každý deň mať na starosť 23 cudzích detí a 23 odlišných pováh...tak to je riadna zodpovednosť (vychovať a vzdelávať detí a vytvoriť z nich kvalitných občanov) čo si na materskej už zabudla, ako to je???? 😕
@aymee aspon vieme, ake hodnoty budes odovzdat svojim detom....hmmm (je to na zamyslenie...) 😎
Necitala som celu diskusiu...
Som ucitelka II. stupna, momentalne na RD. Mam 10 rocnu prax. Mam iba jedinu pripomienku. Cudujeme sa, ze deti v skole sa nevedia spravat??? Ak pocuvaju doma tie vase nechutne nazory, bohuzial, niet sa comu cudovat!
Kazdy rodic, ktory si neceni pracu ucitelov ci v MS, ZS, SS alebo VS, ma moznost ist na takzvane dni otvorenych dveri. Som si ista, ze kazde vedenie skoly by suhlasilo, keby mamicky ci oteckovia prisli s ucitelkami do prace, boli by s nimi na hodinach, robili dozory na prestavkach, riesili kazdodenne problemy v triedach, po oduceni hodin opravovali pisomky, pripravili sa na dalsie dni a popritom sa venovali aj papierovackam ohladne dochadzky a pod. Som si ista, ze mozno 10% zo vsetkych pedagogov chodi domov pred 14. hod, zvysok je v praci aj do 16. hod. Na konci dna v praci by som sa rodicov spytala, ci by to robili za take peniaze. Su dni, ked sa nedostanem na zachod, nemam cas zjest desiatu ci odist na obed. Neprajnikom iba tolko, chodte studovat ucitelstvo, zamestnajte sa a VY sa tiez mozete mat tak dobre, ako mi, ucitelia. 😀
no a pre tie ucitelky,co fnukaju,ako musia sa doma pripravovat..preco nejdete robit nieco ine?? 😉
@luckalucka83 Ale ked Ti pekar nenapecie? Budes piect chleby sama? Minuly tyzden v televiznych novinach rozpravala ucitelka s platom 620,- EUR ciste, ze je to malo. Tak to moze strajkovat 3/4 ludi v nasom meste, lebo take platy nemaju. Ak zarobis v malom meste 500 v cistom, tak mozes skakat od radosti.
@aymee tak si to poď vymeniť....ja dodnes nemám zaplatených 21hodín nadčasov a ani ich nikdy mať nebudem, zo svojich som Xkrát kupovala priedy aby mali žiaci čím písať na tabuľu v škole, zo svojich som kupovala papier, farby, štetce aby sa mohli orobiť nástenky pre žiakov do tredy.......zo svojich som niektorým deťom čo ich vlastní rodičia mali u riti kupovala kružidlá, ceruzky a perá aby samohli učiť a na hodine nesedeli bez pomôcok.....takéto veci nikoho nezaujímajú a hlavne takých ako si ty....vidíš len prázdniny a to že si odučím a idem domov ale celkovú prípravu na vyučovanie čo musí robiť učiteľ nevidí nikto a je to omnoho viac ako samajú učiť deti doma
ozaj a este ked nam tak zavidite vsetci tie nase "vyhody", tak tu mam dlasiu - cez vikedn si idem kupovat vianocnu vyzdobu do triedy - obrus na stol, nejaku dekoraciu, farebne papiere, lepiacu pasku, spagat, lepidlo ... a vyrabat s detmi, pripadne sama vo volnom case ... a a vsetko si financujem sama ... no komu lepsie, ked nie ucitelovi 😀
@anos18 ja si kludne ten chleba piect sama budem, ak sa ti pekari pridaju a budu strajkovat tiez...rada ich podporim;)
@aymee nuz mas pravdu, netreba nam.......
A teraz, ked tak citam prispevky niektorych, ktori si myslia , ze sme nepotrebni, zbytocni a nic nam netreba a mame sa fantsticky, napadlo mi jedno jedine, ze sme to mali zabalit uz davno, ved tito ludia sa vsetko naucili sami, sami sa vzdelali, naucili citat, pisat, pocitast, dali si vedomosti, sami sa pripravili do zivota a vlastne vdaka vlastnej vzdelavacej schopnosti si nasli pracu. Ved my sme zbytocni, ludia sa pripravia sami a mozno si sami aj vytlacia vysvedcenia, daju maturitne vysvedcenie, ci dokonca diplom, tak na co ucitelia? Len si klôadiem otazku sama pre seba, ako to chcu spravit, ked vlastne nebudu vediet ani poriadne napisat svoje meno. A vam, ktori na nas utocite, chcem povedat este jedno, keby nebolo nas , tak vy byste sem nemohli napisat svoj nazor, lebo by ste netusili ako....
@lubikan ale my nefnukame, len uvadzame na rpavu mieru tvoje skreslene predstavy...
inak nikto nic na moju otazku...no sup, podla coho si tvorite nazor na ucitelov ( a ine povolania), podla coho......äked ste to nikdy nerobili?....hmmmmm , no cakam
@zuzanockamt
@sorciera24
@mirip
beriete to moc tragicky , moc to prežívate sú ľudia čo sa majú oveľa horšie ako učitelia, a dali by čokoľvek keby mali tolko roboty čo vy, a same ste si vybrali taketo povolanie a nebolo to až tak radikalne ine pred rokmi.
a vyjadrila som svoj názor a dohovorila som.
PS.: a co budem odovzdavat svojim detom?- a co im odovzdavaju ucitelia?!! To že im ukazu ze keď budu strajkovat obrazne povedane hadzat zo sebou o zem tak dostanu svoje?! pekny vzor vychovy.
@linuska1 svokra odisla zo skolstva pred troma rokmi 😉
@jajka257 ja mam pocit, ze momentalne aspon z tejto vzorky je uplne ejdno, kto bude ucit icxh deti ......no dakujem pekne......dufam, ze ani ejdna nepipne, ked si musia kupovat ucebnice, knihy z jazykov, ci prefocovat materialy (lebo aj za toto sa strajkuje....)
@aymee a preco odisla, ked zarabala tak vela penazi, mala vela dovolenky, super pracovnu dobu a prakticky nic nerobila ? ... to je este lepsia praca ako byt ucitelom? ... tak sup s nou sem, nech vieme, kam sa mame hlasit 😀 😀 😀
@sorciera24 No ale ako som pisala, ked zarobi niekto 620,- EUR v cistom, je to malo v porovnani s inymi? Neratm lekarov, manazerov, riaditelov....
Mamičky a nemamičky učiteľky,nemá zmysel sa dohadovať s mamičkami tu ktoré závidia , nadávajú, pohoršujú sa a riešia ako sa majú učitelia dobre...O našej práci vediať velké prd a ich názor nezmeníme, stále dookola si budú tvrdiť svoje.....tak potom nečudo ako sa k nám správajú ich deti,keď oni majú takýto názor. No nechápem jedno ako sa opovažujú na nás kydať, závidieť, pohoršovať sa že ideme do štrajku......ked nevedia o povolaní učiteľ zdaleka ani tretinu, iba to čo vidia, čo všetko je za tým nie.....!!!!
Ja napríklad neviem čo všetko je za povolaním lekár, právnik, robotník na stavbe, baník atď a nekydám na nikoho
@anos18 ja tolko nemam ani v hrubom......zas si enchas masirovat hlavu mediami, kt. si vybrali ejdnu z mnohych (prave s tymto platom)...kebyze mam tych 620 som spokojna a cusim;)
@sorciera24 dettio
@zuzanockamt svokra svoju prácu milovala, dodnes o nej hovorí s láskou, o kazdom trapeni ktore detom obetovala, ale jednoducho pre rodinne zdravotne problemy odisla- problemy ktore nemali vobec suvis s ucitelstvom podotykam.
@aymee mohla ostat. .ked je tam tak dobre... a tak je to dobre platene.. 😉
ja si stale myslim.. ze ak clovek s niecim nie je spokojny... ma to povedat.. dat to najavo.. nech ide o akukolvek profesiu... nie sklopit usi.. a sediet v rohu...lebo sa boji...
ty keby si mala pracu v ktorej by ta neohodnotili cusala by si?.. ja teda nie..🙂
@sorciera24 urcite pipaju vsetky, a tie co este nemaju deti v skole zacnu pipat, ked tam deti pridu a zistia, ze nieto nicoho a pripadne im deti sedia v zime, lebo skola nema na kotol 🙂 🙂 🙂
@nili Ahoj, ja osobne si velmi vazim pracu dobrych ucitelov a myslim, ze je najdolezitejsie, aby dostali deti najma na ZS dobry zaklad. Ja som mala na ZS vynikajucich ucitelov a som im velmi vdacna, lebo z toho, co som sa naucila na ZS, som zila aj na gympli, dokonca perfektna matematika zo ZS mi pomohla aj na VS.
Rovnako som ucila jeden rok na strednej skole a tuto pracu by som nerobila, lebo ma nebavila.
Ale pracovala na 10 rokov v bankovej institucii, tak tam sa teda maka a vobec sa tam nezaraba tak, ako si ludia myslia.Ustavicne si buzerovana za cisla. A ako som vyssie spominala, ucitelka s platom 620,- ciste sa stazovala, ze je to malo. No ja som v banke nezarobila ani tolko a ver tomu, ze robit s klientami nie je veru med lizat. A na WC tiez nemas cas odbehovat. Ja nehovorim, ze s detmi je to lahsie, ale kazda praca je dolezita a ma byt adekvatne ohodnotena.A v tomto state sa zaraba malo, samozrejme ak neratame manazerov, lekarov, sudcov....
@sorciera24 Lenze ona sama povedala, ze ma 620 ciste a stazovala sa, ze je to malo. Ta dotycna pani ucitelka
@linuska1 nemohla ostat, rodina je dolezitejsia ako praca.
ja som taku pracu mala ( a pracu typu kancelarska krysa, tiez som sa napocuvala ako mi je dobre , ze sedim v kancelarii, za pocitacom atd- ale to ze vecsinu dni som v terene nevidel nik, a to ze sa pocitacom nicim chrbticu tiez nik, cize uradnicky tiez nelizu med) , za rok som nazberala 94hodín nadčasových nepreplatených, prepadlo mi 8dní dovolenky lebo som ju nemala kedy vybrat, ale pozrela som do budúcna na to že chceme nejakú tú buducnost tak som čušala lebo keby som sa ozvala tak letím.
@anos18 ved vravim, ze vybrali jednu taku, naschval.....fakt nevidis tu manipulaciu mediami? hlavne, ked tu vsetky ucitelky ti dokola opakujeme, ze kebyze mame tolko, tak sa ani neozvem.....(ci ti staci jedna nahrata pani ucitelka na to, aby si usudila, ze takto funguju vsetky?)

@lubikan Skoda vyjadrovat sa...nechcela by som ucit tvoje deti, ked ty mas takyto postoj k ucitelom, dakujem pekne..ucitel oduci v skole 4-5 hodin, ale priprava na dalsi den mu zaberie dalsie 3 hodiny, ale asi skoda vysvetlovat, minie sa ucinku...