Štrajk učiteľov
Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy
@bonnie1 vsak samozrejme!!!!!!!!!! lebo su to normalne pracovne dni a deti maju vtedy zarezavat v skolach a nie sa poflakovat po uliciach...samozrejme ze rodicia riesia kam s detmi!!!! toto je jedine co mi vadi...keby bol strajk vymysleny inym sposobom...rada podporim... ale toto!!!!
@nalla sestricky ked strajkovali tiez neopustili vsetky nemocnice ale pripli si symbolicky stuzky a prestriedali sa ak chceli ist na strajk ale prevadzku nemocnic to nenarusilo. A tak je to podla mojho nazoru spravne a aj pri strajku ucitelov sa to dalo pouzit nejako podobne si myslim.
Aby sme si rozumeli ja beriem ze plat 500 EUR v cistom pre VS pracovnika nie je med lizat ale ozaj je vela VS pracovnikov ktory robia vo svojom obore a za taku a este aj nizsiu mzdu... zial je to tak a v sukromnom sektore to tazko zmeni clovek strajkom.
Podla mna taka "nenasilna" forma strajku a nie zatvorenie skoly by bola daleko lepsia cesta a aj verejna mienka by vam bola daleko viac naklonena a to by pomohlo velmi.
@dm1 nenasilnu formu strajku by si ani nikto nevsimol
@zuzanockamt ale vsimol aj sestricky si vsimli! ved sa da vyjst do ulic jeden den jedna polovica ucitelov, druhy den druha ved to by bola masa ludi ktora by dala jasne o sebe vediet. Ja som ozaj mala v plate podporit strajk lebo suhlasim ze skolstvo nema dobre podmienky ale ta forma ma uplne odradila podla mna je to kontraproduktivne.
lenze vy ste nepochopili este, ze tu to inak nejde len takto brutalne? sa pozrite, kam museli zajst lekari, aby si nieco vydupali? len teraz nezacnite s tym, ze kolko maju rpachov, lebo... lebo mozno ti na sukromnych klinikach hej, ale makat 24 h nonstop za 600 e a mat na zodpovednost Z I V O T pacienta a nie jedneho je akoze sranda, co?
podporim akykolvek strajk,. s ludmi na slovensku sa v zamestnani zachadza ako s odpadom. vela robit za malu mzdu. a najlepsie bez akejkolvek PN a volna.
sestry nevystrajkovali, lebo su makke. a verte, ze keby zastrajkovali poriadne, tak by sa niekto kurva rychlo spamatal.
@evabb35 O nedostatkoch v skolstve vedia ucitelia lepsie ako ty...s takymi pripomienkami radsej treba ist za tymi, ktori su za to skutocne zodpovedni...
@dm1 no asi tak, ako to uz tu bolo napisane ... neohrozujeme nikoho na zivote, cize si mozeme dovolit aj radikalnejsiu formu strajku
@zuzanockamt len prave toto radikalne vam velmi poskodi v ociach verejnosti vidiet to na forach, stretavam sa s tym medzi znamimi.... aj ludia co vas podporovali cuvli
@dm1 uvidime, ako to vsetko dopadne
@mawka no..napríklad taky lekar Blaško zo žiliny si vydupal výpoved 😀 možno si v spravach zaregistrovala
Mile mamicky, tak teda dlho som rozmyslala, ako to povedat , co najlepsie a napadlo mi , ze asi poriadne natvrdo a kruto, inac asi nepochopite.
My strajkujeme, aby vase deti a deti vasich deti neskoncili ako anlfabeti v rade pred fabrikou inej krajiny, ktora dostala investicne stimuly a aby sa pri sume , za ktoru makali od rana do vecera nemuseli podpisat troma krizikmi. My strajkujeme preto, aby sme konecne upozornili, ze krajina ma problemy. Opatovne hovorim, bez skolstva nebude nic, krajina sa stane stadom oviec, ktore budu od svitu do mrku robotovat na cudziom za smiesny peniaz. Ak krajina nema skolstvo na urovni, nema nic. Ak skola nema co ponuknut odbornikovi, ten ucit nepride, ak nebude odbornik, bude amater, ktory nic nenauci a nic neurobi. Skolstvo potrebuje peniaze, aby prilakalo mladych nadejnych ludi, ktori budu sirit osvetu a vzdelanie dalej. Ak sa tak nestane v kratkej dobe, tak mozno uz vase deti budu umierat vam doma, lebo nasi lekari nebudu a ti zo zahranicia budu pre vas drahi, mozno o 20 rokov bude pozerat, ako vase dieta ide do prace a z prace po tme a nic z toho. Teraz poviete, ze je to uz teraz. Je, mate pravdu. Ale preco? Lebo sme to dovolili, nechali sme stat znicit to malo co sme mali a na rade je skolstvo. Preco fini maju to co maju? Lebo skolsky system odpozerali od nas, oni to hovoria a dakuju, ze sme to mali, lebo oni maju TERAZ a investuju do neho. Nuz, tak si dalej vykrikujte, ze ucitelia nie su potrebni, lebo odbornici su taki a onaki, A potom sa zamyslite a uvedomte si, ze su odbornici, ale kto ich to naucil? Ucitel, ucitel na ZS, ucitel na strednej skole a ucitel na VS. Ak teraz dovolite, aby sa nam smiali a vy sa budete smiat, smejete sa sami sebe do tvare a svojim detom a svojim vnukom.
A este jedna vec na zaver, kolke z vas dokazu dat svojmu dietatu vzdelanie na vysokej urovni? Maloktore, ja si mozem povedat, aj ked sa mi smejete a urazate mna a mojich kolegov, moje dieta ma o svoju buducnost postarane, lepsie vzdelanie technickeho, informatickeho a jazykoveho vzdelania, ako mu poskytnem ja s manzelom mu nikto neda. Mozno nebude vediet varit a piect, ale bude vediet programovat, vypocitat seizmicitu, bude ovladat tri cudzie jazyky na urovni C1 a k tomu bude mat skvele vzdelanie v oblasti matematiky a fyziky. Myslim,. ze na studium na akejkolvek vynikajucej univerzite to bude stacit. A teraz sa mi smejte a urazajte, huraaaa do toho, ved som len ucitel. Apropo moj manzel je technik a konstrukter.....tiez technicky a matematicky zamerany clovek, je odbornik a vzzdy hovori, ze za vsetko vdaci ucitelom a mne 🙂 a hlavne za moje vypocty ,ktore potrebuje v praci......
@sirinka absolutne nic. obalamutili ich, ze im pridaju a hovno z toho. natahuju ich jak gumu na trenkach a beru im vsetko, aj z toho mala, co maju. a len preto, ze si dali cierne maslicky na bluzky. akoze to je strajk? to je vyjadrenie nespokojnosti. strajk ako taky ma uplne iny vyznam. my tu zase riesime co sa stane, ked sa v skole zastrajkuje, ale taki francuzi sa neseru nikdy napriklad. nepridaju im o 100 eur a zastavia dopravu v takej krajine aj na 2 dni. a my sa tu ideme pokakat z toho, ze si chudaci ucitelia KONECNE chu nieco vydupat. a bodaj by sa im to podarilo a potom nech idu dalsi a dalsi a potom naraz vsetci. a bude potom len rosambo a niekto sa bude musiet velice rychlo spamatat.
nezavidte, pridajte sa a podporte!
A teraz jedna jesitna poznamka, uraza ma ked sa mi smejete, len preto, ze to co viem, chcem naucit aj vase deti!!!!!!
@jajka257 počuli sme božie slovo..amen 😀 😀 .. .som len zvedavá,že koľko strán sa tu budete ešte doťahovať,lebo podľa mňa už bolo povedané všetko
@lubikan Preco nejdes ty ucit, ked je ucitelom tak dobre?
@miskakyska ja som počula že v Rajeckej doline sú všetci pobožní , nielenže počula ja som tam aj žila. 😒
ups,pardon ak som ťa urazila
@jajka257 ale ked si taká urážlivá nemala by si sem radšej chodiť ☹ ☹
@maminuska nooooo,okrem mňa 😀 ale čo má pobožnosť s týmto tu?....to tu ešte nebolo dneska🙂
@miskakyska nikto nepovedal, ze som sa urazila na teba, pytali si si odpoved, tak si ju dostala, uz hadam vies preco strajkujeme.

"Žijete si vo svojej ulite a vôbec vás nezaujíma, čo potrebuje naše hospodárstvo, akých odborníkov, kde budú za niekoľko rokov chýbať. Zaujíma vôbec niekoho v školstve, že v hospodárstve sú vysokošpecializované odbory, v ktorých pracujúci odborníci sa musia meniť každých 10 rokov?
Zakladajú na VŠ odbory, na ktoré sa hlási čo najviac uchádzačov a odbory potrebné pre naše hospodárstvo sa rušia. Za pár rokov budú v našom hospodárstve pracovať odborníci zo zahraničných VŠ, lebo naše VŠ nemajú záujem také odbory ani otvárať. Však málo uchádzačov sa na tie odbory hlási, tak načo ich vôbec otvárať? Som zvedavá, kde nájdu uplatnenie všetci tí vyštudovaní moderátori, novinári, právnici a umelci?"
Tu nie je problém v učiteľoch a le v rodičoch , každý chce mať doma génia.