Stretávajú sa vaše deti cez prázdniny so spolužiakmi?
Steetavaju sa vase 11 rocne deti so spoluziakmi cez prazdniny? Nasi sa snazili par krat stretnut ale nikdy nikto nemoze, rozmyslam ci je to triedou, alebo dobou? Dcera by chcela vidiet spoluziakov, ale zaujem nulovy
Toto velmi dobre poznam. Mam doma 15r a ta svoje spoluziacky pocas prazdnin nikdy nevidela..ehm pardon jednu 1x a dalsiu 1x aj to ked ich zavolala ona k nam sa kupat ale to bolo ked mala 11. A takto to bolo vlastne vzdy cele prazdniny. Ja som to nechapala nikdy lebo byvame na dedine. Myslim, ze niektore sa stretavali jej spoluziacky. Zmenilo sa to az ked isla do 8 triedy, potom sa s 1-2 parkrat stretla. Sialene, nechapala som tomu a nikdy ani nepochopim, ze sa peoste vtedy nenasiel nikto kto by ju chcel obcas vidiet. Neviem kde bola pravda. Ona teda vyvijala iniciativu velku ale len ona, casom sa na to vykaslala.
Teraz mam 11r este a ta videla jednu spoluziacku az 3x (aj to lebo som ja pisala jej mame) a druhu 1x. Ale napriklad co mame v susedstve dve dievcata, ktore sa hraju spolu (mojej utekaju) oni si tiez nevolaju spoluziacky ale hraju sa len oni.
tento rok je to trochu lepsie ako predosle prazdniny, syn 14 chodi so spoluziakmi von tak 3-4x do tyzdna, dcera 11 bola zatial len 2x, ale jej sa ani nechce, bola v 2 taboroch, tak chce byt aj doma+ boli tie extremne teploty, takze to ani nemaju kam chodit (byvame v byte v BA), je uz ina doba, tiez som bola cele leto s kamoskami
Takmer vôbec.
12rocna ano, kym boli po dovolenkach tak bol útlm, ale partia co sa aj po škole cez školský rok stretávajú, si to drzia aj cez prazdniny. Sme male mesto, nemusia nikde ďaleko. Minuly rok to este take intenzivne nebolo, teraz sa radi tárajú, nechcu byt doma cele dni .
Cez prazdniny sa vidia aj nasi kazdy rok malo ja mam dceru este malu takze jej spoluziaci su bud s rodicmi na dovolenke alebo na prazdninach u babky krstnej kohokolvek lebo sami byt doma este nemozu..
Byva na dedine, kde nema ziadneho spoluziaka ale stretava sa kazdy den s detmi odtial s ktorymi nie jw cez skolu levlmi v kontakte tak to ma na striedacku.
10r a 13r. Nie. 😕
Áno, náš 10 ročný sa denne vidí s niektorými spolužiakmi, má tak 2-3 najlepších, chodia spolu von. Pokial teda nie sme niekde na dovolenke. Chodia ku nám, aj on ku nim, dokonca ho jeden bral s rodičmi aj na výlet pred pár dňami. S ostatnými sa nevída, len keď sa náhodou stretnú vonku.
Môj syn má 10 rokov a keď nie je u babky alebo na dovolenke, stretáva sa so spolužiakmi takmer každý deň. Sú dobrá partia, spája ich najmä futbal. Ale chodievajú aj ku nám alebo syn ku nim. Bývame na dedine. Ale mladší syn 7 ročný, ten svojich spolužiakov nevidí celé leto. Viac menej sa vezie so staršou partiou 🙂
chodia a stretavaju, ale presne nie kazdy tazdne casto, lebo malokedy sa im stretnu prazdninove kalendare v BA.
inak idu do centra, pomotaju sa, daju zmrzku, idu omrknut vypredaje a sekače, alebo idu na kupalisko (same)
@anonym_autor ešte na prvom stupni áno, na druhom už len s pár kamarátmi a v poslednom ročníku už nejak nikto nemohol. Asi 2x aj to prvý týždeň po škole, boli vonku a doteraz nikto. Dcéra stále niekoho volá von a každý sa vyhovára, pritom si nejak sledujú polohy cez nejakú appku a všetci sedia doma. Ona je každý deň u mňa v práci, lebo sa nudí. Ešte že som mala 2 týždne v júli a od 18.budem mať zase dovolenku a pôjdeme niekde, lebo mi je jej aj ľúto. Už mala inú predstavu prázdnin, nie so mnou tráviť, ale dnešná mládež radšej na mobile doma kysne, ako byť vonku s kamarátmi.
syn 8 r. dedina stretavaju sa tí čo nie sú odcestovaní, navstevuju sa alebo su vonku, najlepsí kamarat chodí aj na prespávačky. okrem toho sme taka partička rodičov z triedy stretavame sa cez vikendy opekacky, grilovacky, kupacky..... boli sme spolu aj v kempe na vikend zajtra ideme cela partia splavovat rieku, dnes vecer im budeme premietat rozpravku takze ano stretavaju sa 🙂
Nestretava sa. Vobec s nikym. Sme velke mesto, vacsina byva mimo nas. Ma suseda kamaráta, hra sa s ním. Je to prirodzené, nepoznáme sa s eodicmi jeho spoluziakov natolko, aby som ho vozila X km sa hrať s nimi.
No nepotesili ste ma. Byvame v satelite mimo mesto kde chodi dvera do skolu, myslela som ze to je tym...este ze ma sestru ako partacku
Sme v Košiciach. Normálne chodia spolu vonku, jeden sa odpojí ide na dovču, druhý ide do tábora, ale ostatní sa spolu stretávajú. Sú skupinka asi 10 detí - chlapci plus dievčatá, čiže vždy niekto chýba. Ale chodia spolu vonku každý deň. Naša nechcela ísť ani do tábora, ani ku starkým. Boli sme tam iba na predĺžený víkend.
@anonym_autor mam 9 rocny a 12 rocneho a nie nesyretavaju sa. Starsi ma na ulici kamosa sem tam pride este nejakt ku nim ale su mkadsi od neho. A 9 rocna absokutne s nijym. Nemame tu ziadne dievcata na ulici...su dalej mozno 2 alw tie su stake doma zavrete na dvore rodixia zakazuju sa ist hrat ....
Toto veľmi dobre poznám a riešim to tiež. 11 ročná sa s nikým nestretáva a podobne ani 7 ročný syn. Bývame na dedine, každý je niekde rozlietany. Najviac ma štve to, že som sa opýtala mamy synovho spolužiaka, či by sa jej syn nechcel niekedy prísť zahrať k nám domov, tak mi odpísala, že až jej synček sa rozhodne, že chce, tak prídu. Od vtedy som od nej nič nepočula, tak neviem čím to je. V škole sú to normálne kamoši. Myslím si, že je to žiaľ dobou
Ahoj , tiež tak isto môj 11ročny cele prázdniny spolužiakov nevidí .. denno denne mu vravím aby zavolal kamosov von alebo aspoň do kina alebo nech prídu kľudne aj knam .. odpoved je že im sa nebude Chcet 🙈 ( ale ani neskúsi ). Je to divná doba … keby ho nezoberieme na dovolenku a neodtrepala ho sem tam babke tak asi sedí celý deň doma a nudí sa ….hrozne ..tiež neviem čo stym mam robiť je mi to až ľúto keď si predstavím že mi ako decká sme boli od rana do večere vonku :/
Za celé prázdniny sa videl syn 10 so spolužiakmi asi 3 krát, nikto nechce chodiť von, vydržali asi hodinu a potom že idú hrať. Proste cez prázdniny čumia do mobilov doma a hrajú hry. Niektorý sú preč. Syn je z toho strašne smutný, že je celé prázdniny sám. Ja našťastie pracujem z domu takže chodíme von každý deň ale proste s mamou to je na nič🙂 Aspoň cez víkend sa snažíme že niekam ideme, buď kúpaliská alebo nejaké zábavné parky. Ale je mi to strašne ľúto.
moja vobec. ale pisu si cez whatssup, obcas si zavolaju s najlepsou kamoskou. 13r.
@anonym_autor ja mám síce staršiu ale stretáva sa len z jednou kamoškou ...raz bola s inými spolužiakmi keď kamoška bola na dovolenke..inak trčí doma keď je tá jej kamoška inde ..a ona je taká istá
Oni sú také dve 🤣🤗ale oni už majú 15/16 a idú na strednú tak tam uz budú iný, nový spolužiaci
A popravde som aj rada že sa s niektorými nestretáva lebo to čo ,,robia,, netúžim aby robila aj moja dcéra .. našťastie ma rozum a sama ich odmietne
Moja dcéra je nonstop so spolužiačkou. Dokonca u nej prespáva a spolužiačka u nás. Samozrejme aj s inými spolužiakmi sa stretáva, ale s touto jedno tak viac
Moja tiež 11 ročná sa stretáva s dvomi spolužiačkami z triedy a chodievajú spolu na ihrisko, korčule, bicykel, skateboard...občas sú aj u nás, ona u nich.....no 90%von
áno..dcéra 9r a máme hneď vedľa vo vchode 2 spolužiakov plus ďalší vchod ďalšia, takže keď sú doma a nie sú na dovolenke/prázdninách tak sa stretavajú, chodia spolú von..
Pocas prazdnin je poriadny utlm - skoro vsetky kamosky odchadzaju ku starym rodicom na dedinu a obcas pridu do mesta. Ale ja tiez rada posielam decka za hranice vsednych dni a mladsia dcera sa vratila az teraz po vyse mesiaci domov, mozno pojde navstivit niektoru kamosku na dedinu, ale tieto dva tyzdne co ju cakaju to bude relax a samoreflexia 😂
Trend je v triede mat skupinku 2,3 u nás. Viem, že keď poviem dcére, chod von s tou a tou, tak odpoveď nie, nejde oni sa môžu len 2 kamarátiť. To isté druhá dcéra, jeden deň chodí s jednou von, druhý deň s druhou, no spolu všetky 3 ísť nemôžu. Keď poviem, však čím väčšia partia, tým lepšie, som za trápku. A niekedy nejdú von týždeň, pretože sa "pohádali".
Nas sa stretol raz...inaj nikdy nevyhovoval termín...bud sme boli my preč, alebo spolužiaci ktorých chcel stretnúť a pod...cize sa s nimi uvidí posledný augustový týždeň v dennom klube
Nie,byvame na dedine ale vonku niet nikoho. A asi aj dobre,este sme si nezvykli na tuto mentalitu ludi okolo,az stahovanie lutujem.
Mám dcéru 10 r. a syna 13 r. a nie nestretávajú sa cez prázdniny so spolužiakmi takmer vôbec. Stretávajú sa s kamarátmi, medzi ktorými je aj jeden/dvaja spolužiaci. Ale podľa mňa je to asi normálne, ja som sa počas školy tiež nestretávala mimo školy s veľa spolužiakmi. Mala som svojich kamarátov s ktorými som chodila von a málo z nich so mnou chodilo aj do triedy. Jediná výnimka bola a doteraz je jedna spolužiačka zo ZŠ ktorá je od prvej triedy do dnes moja naj kamarátka a stretávame sa celý život a aj deti sme si naplánovali tak aby boli rovesníci 😀

@anonym_autor áno, stretávajú (bývame na dedine, v lete cez deň väčšinou vonku ani noha)....ale niekedy musíme synovi pripomenúť, aby sa niektorému kamošovi ozval. Potom si na seba spomenú a už to ide 🙂 Alebo keď je v dedine nejaká akcia, tak sa stretnú a dohodnú sa na ďalšie dni..