icon

Syn sa snaží, no zo slovenčiny má stále zlé známky. Kde je problém?

Dnes o 11:58

Ahojte. Môj syn je siedmak. Učí sa na jednotky, dvojky, len zo slovenčiny vždy nachytá zlé známky zväčša s váhou 2,3 a potom je to ťažko opraviť. Na polroka mu chcela dať pani učiteľka 4, ale opravil si to na 3.
Syn nie je žiaden lajdák, ak doma píšeme diktáty má max 3 chyby, ak ho skúšam, učivo ovláda. Po škole číta knihy, nerobí tvrdky, ani keď si píšeme cez whatsapp.
Učiteľka mu nikdy nedovolí známku si opraviť, až na konci roka si ho všimne.
Aj na Hviezdoslavovom Kubíne - triedne kolo, dostal 4, aj keď bol naučený, vraj poriadne nedramatizoval. Neviem, ale nie každý vie prednášať básne, meniť hlas atď. Naučený bol a aj tak dostal 4. Riešila som aj doučovanie, doučujúca tiež zhodnotila, že nie je úplne vedľa a určite nie na 4,5.
Už ho to nebaví, stráca úplne záujem aj snahu. Nechápem ju a príde mi, že je zasadnutá. Nechcem nejako objajovať syna, ale príde mi to nefér.
Syn chodí do školy, tam kde jeho otec a učí ho tá istá slovenčinárka, ktorá učila môjho manžela. Manžel nebol ukážkovým žiakom, klasický pubertiak, ktorý jej asi narobil veľa vrások a šedivých vlasov. Ale syn, nie je môj muž. Vždy mi syn hovorí, že sa ho snaží pred tabuľou “nachytať” dáva mu otázky, ktore neprebrali. Potom doma tie chytáky riešime, aby bol lepšie pripravený.
Často ho vyvolá na 5minútovku, syn má aj 35 známok za polrok. Čo mi príde šialené. Alebo sa mýlim?
Aj keď sa za ňou zastavím, riešim s ňou, že nie je na inom predmete problém, vždy povie, že je ku každému férová… ďalej v podstate nekomunikuje. Manžela odignorovala, keď bol za ňou, vraj má inú robotu. Písomky mi tiež nikdy neukáže. Už som bola aj za riaditeľkou, že sa mi toto správanie voči môjmu synovi nepáči. Má predložiť písomné práce, diktáty a v pondelok máme stretnutie v riaditeľni.
ako by ste to riešili?
Prestupom na inú školu?

Strana
z2
anonym_43246d
Dnes o 13:19
@anonym_f5f8da

Tvoj muz ju musel kedysi poriadne na.at. Za chvilu pojde syn aj tak na strednu ...

@anonym_f5f8da ja budem teraz asi hnusná, ale tvoj komentár je absolútne odveci. Je to komentár rodiča, ktorému dieťa potom skočí zo strechy. O chvíľu??? O tri roky.
Autorka robí to najlepšie, čo môže urobiť. Stojí za svojim dieťaťom a rieši.

Môj syn mal takú matikárku, doma sme sa učili 3 hodiny, všetko vedel a z písomky nikdy lepšiu ako 4 nemal. Mali sme kvôli tomu aj špeciálne rodičovské, lebo to bol problém celej triedy a neporiešili sme nič. Dodnes má za to ťažké srdce na riaditeľku, ktorá sa ani o milimeter nepostavila na stranu aj tých detí.
Syn odišiel na inú školu, zrazu boli známky z matiky 1 - 2, bez učenia doma, teraz je už stredoškolák a čuduj sa svete, ani tu nemá problém s matematikou, ani s fyzikou.

moonlight1210
Dnes o 13:20

Este by som suhlasila, ze mozno je stressman, a hoci doma vsetko vie, v skole spanikari a porobi chyby. Ale ten Kubin tak zarezonoval, ze toto nie je ani tak o ziakovi, ale aj o ucitelke.
Ano, trochu to vyzera, ze si odbavuje stare krivdy cez dieta. Mozno ju aj celkom stve, ze je vlastne sikovny, a v podstate by mu nemala za normlanych okolnosti co vytknut.

akvi
Dnes o 13:34

Autorka - aku chces vlastne radu? uplny zaklad je, opytat sa ostatnych, ci tiez maju tolko znamok, ako syn, opytat sa ich aj to, ci je ucitelka este k niekomu taka nespravodliva, ci este niekto dalsi dostal 4-ku za prednes, nahliadnut do pisomek a poriadne pozriet, ci su jasne kriteria hodnotenia, ci ma dobre zratane body a pod.. Darmo pojdes do skoly, ked nemas v rukach ziadne argumenty, ucitel bude mat vzdy navrch a riaditel vacsinou drzi stranu ucitelovi. Pozri, horsie to uz nebude, ak sedi na nom ta ucitelka, co horsie sa este moze stat? Aj tak mu lepsiu, ako 3-ku neda.. Ak by mu drbla 4-ku, ziadam okamzite preskusanie. takze fakt nemas co stratit.. A vezmi si so sebou muza alebo niekoho, kto ta podrzi, lebo vacsinou tie stretnutia v skole su o tom, ze ta ucitelia prevalcuju, ak ides sama, uz len tym, ze tam budu dvaja, ak teda bude stretnutie s riaditelkou, ona si tam urcite prizve este niekho, bud dotycnu ucitelku alebo niekoho dalsieho..

anonym_b9b748
Dnes o 13:51

@anonym_autor a teda za mna - toto si mala riesit "hned"... teda skontrolovat pisomky dajme tomu po prvych 10 znamkach...

kiki68
Dnes o 13:52
@martul

@kiki68 ja len rozmýšľam ako by sa syn vyhol stresu

@martul niekedy treba ist cez ohen, aby sa dalo na nieco poukazat. Inak sa zbavi ucitelky iba prestupom

simoli
Dnes o 14:26

Presne tak, učiteľka je šialená, 35 známok to je šikana!! samé jednotky a slj 4? tam niečo nesedí, evidentne sa dieťa naučiť vie. Prosím vezmi manžela a smer riaditeľka...ja by som knihu o tom vedela napísať...

autor
Dnes o 15:41
@unicornlady

Aby si vedela, či aj ich deti majú toľko známok; a či sa cítia spravodlivo ohodnotení.
Alebo či si nevšimli, že by učiteľka nespravodlivo hodnotila tvojho syna. Veď siedmaci sú už dosť veľkí, aby si všimli, keď je niečo inak.

Tak ja neviem, ty sa nepoznáš so žiadnymi rodičmi zo synovej triedy? Deti sa nenavštevujú?

@unicornlady syn sa kamaráti s dvomi spolužiakmi ale to sú skôr trojkári, štvorkári. Keď som sa ich na to pýtala, tak len hovorili, že slovenčinarka je šibnutá. Skôr má kamarátov z futbalu, než zo školy.

autor
Dnes o 15:45
@anonym_b9b748

@anonym_autor a teda za mna - toto si mala riesit "hned"... teda skontrolovat pisomky dajme tomu po prvych 10 znamkach...

@moonlight1210 tak z ostatných predmetov má normálne známky, aj z odpovede, testov, päťminutoviek.
@anonym_b9b748 riešim to od začiatku roka, žiadala som veľakrát vidieť písomku, vidieť slohovú prácu, aj diktáty, nikdy mi nič nechcela ukázať a mala výhovorky. predtým ho učila iná slovenčinárka v 5-6 ročníku a mal 1-2.

autor
Dnes o 15:51
@akvi

Autorka - aku chces vlastne radu? uplny zaklad je, opytat sa ostatnych, ci tiez maju tolko znamok, ako syn, opytat sa ich aj to, ci je ucitelka este k niekomu taka nespravodliva, ci este niekto dalsi dostal 4-ku za prednes, nahliadnut do pisomek a poriadne pozriet, ci su jasne kriteria hodnotenia, ci ma dobre zratane body a pod.. Darmo pojdes do skoly, ked nemas v rukach ziadne argumenty, ucitel bude mat vzdy navrch a riaditel vacsinou drzi stranu ucitelovi. Pozri, horsie to uz nebude, ak sedi na nom ta ucitelka, co horsie sa este moze stat? Aj tak mu lepsiu, ako 3-ku neda.. Ak by mu drbla 4-ku, ziadam okamzite preskusanie. takze fakt nemas co stratit.. A vezmi si so sebou muza alebo niekoho, kto ta podrzi, lebo vacsinou tie stretnutia v skole su o tom, ze ta ucitelia prevalcuju, ak ides sama, uz len tym, ze tam budu dvaja, ak teda bude stretnutie s riaditelkou, ona si tam urcite prizve este niekho, bud dotycnu ucitelku alebo niekoho dalsieho..

@akvi v pondelok ideme do školy s manželom, učiteľka má priniesť všetky testy, písomky, diktáty do riaditeľne. Ja nepotrebuejm porovnávačky s inými deťmi, keď neviem ako k učeniu pristupujú.
Riešim to, že syn je za mňa pripravený a nosí zlé známky. S inými predmetmi nemá problém, nefláka to, riešime jej predmet denne niekoľko hodín.

anonym_e1eb6a
Dnes o 16:02
@anonym_autor

@moonlight1210 tak z ostatných predmetov má normálne známky, aj z odpovede, testov, päťminutoviek.
@anonym_b9b748 riešim to od začiatku roka, žiadala som veľakrát vidieť písomku, vidieť slohovú prácu, aj diktáty, nikdy mi nič nechcela ukázať a mala výhovorky. predtým ho učila iná slovenčinárka v 5-6 ročníku a mal 1-2.

@anonym_autor no tak pardon, ze ucitelka nikdy nechce ukazat pisomky. to ako sa ma dieta zlepsit, ak nevie, kde spravilo chybu? pokial si napisala skutocnost a nic neprikraslila, tak ano, ucitelka na tvojom synovi sedi a kompenzuje si (mozno) nieco z minulosti v suvislosti s tvojim manzelom. haloo, tvoj syn nie je na konzervatoriu, ze poriadne nedramatizoval, tak pani ucitelka nech sa ukludni. ak prednes vedel, nemal preco dostat 4. ucitelka bude teda asi starsia ak ucila tvojho muza a mozno moc pozerala stare filmy a Marvana v Škola základ života: Co je to štěstí? Muuuuška jenom zlatááá 🙈

anonym_2b20ff
Dnes o 16:09

Daj preňho nejaké doučko , skúsená učiteľka ti môže zistiť “aké operácie” mu neidú, či si niečo blbo “nezapamätal” či akoby nerobí tú istú chybu... To sa dá ľahko odstrániť nejaké veci, po ďalšie sa dostane trošku z toho kruhu tlaku , dokáže ti ho aj namotivovať, povzbudiť . Aj naberie sebaistotu. Pretože ty ideš jeden systém nejaký naňho doma , v škole ďalší tlak . Stále to isté. Čiže môže mu to pomôcť sa uvolniť a podporiť ho osobnostne . Len dobre vybrať. Samozrejme musíte mať písomky doma , keď chcete vedieť či v doučovaní , čo podporiť atď.
Osobne by som nebrala zo školy , útek podľa mňa nie je dobrý , a bude veľa iných vecí, o čo príde.

A takisto skús sa nacvičiť komunikovať na túto situáciu ; čo najviac jasne , asertívne, veľmi krátko čo, bez agresie , lebo to môže sa ľahko otočiť proti . Aj , keď to vrie niekedy v nás. Vedieť sa vrátiť k jednej veci, aby sa príliš nemotať. Držím palce.
Myslím, že doučko dokáže ísť tu jednu známku vyššie. Hlavne on , aby naberal sebaistotu , aby to nemal pospájané s tým celým tlakom.

anonym_2b20ff
Dnes o 16:12
@anonym_autor

@akvi v pondelok ideme do školy s manželom, učiteľka má priniesť všetky testy, písomky, diktáty do riaditeľne. Ja nepotrebuejm porovnávačky s inými deťmi, keď neviem ako k učeniu pristupujú.
Riešim to, že syn je za mňa pripravený a nosí zlé známky. S inými predmetmi nemá problém, nefláka to, riešime jej predmet denne niekoľko hodín.

@anonym_autor aspoň si ich odfoťte

autor
Dnes o 18:00
@anonym_2b20ff

Daj preňho nejaké doučko , skúsená učiteľka ti môže zistiť “aké operácie” mu neidú, či si niečo blbo “nezapamätal” či akoby nerobí tú istú chybu... To sa dá ľahko odstrániť nejaké veci, po ďalšie sa dostane trošku z toho kruhu tlaku , dokáže ti ho aj namotivovať, povzbudiť . Aj naberie sebaistotu. Pretože ty ideš jeden systém nejaký naňho doma , v škole ďalší tlak . Stále to isté. Čiže môže mu to pomôcť sa uvolniť a podporiť ho osobnostne . Len dobre vybrať. Samozrejme musíte mať písomky doma , keď chcete vedieť či v doučovaní , čo podporiť atď.
Osobne by som nebrala zo školy , útek podľa mňa nie je dobrý , a bude veľa iných vecí, o čo príde.

A takisto skús sa nacvičiť komunikovať na túto situáciu ; čo najviac jasne , asertívne, veľmi krátko čo, bez agresie , lebo to môže sa ľahko otočiť proti . Aj , keď to vrie niekedy v nás. Vedieť sa vrátiť k jednej veci, aby sa príliš nemotať. Držím palce.
Myslím, že doučko dokáže ísť tu jednu známku vyššie. Hlavne on , aby naberal sebaistotu , aby to nemal pospájané s tým celým tlakom.

@anonym_2b20ff doučovanie mal, doučujúca mi sama povedala, že on nie je štvorkár.
Písomky, diktáty, píšeme doma, veľa opakujeme. Riešime tie chytáky, čo mu dáva tip,typ, vír, výr, biť, byť, osi, osy atď, n.pluráluc píšeme často číslovky, tam sa často mýlil.

joesvk
Dnes o 18:10

Ja by som to nehrotila.Píšeš,že v triede veľa kamarátov nemá. Ja by som ho preložila.

anonym_b9b748
Dnes o 21:17
@anonym_autor

@anonym_autor ale vyhovorky nemas akceptovat... Ake vyhovorky mala? Syn sa zle uci, ukazte mi, co zle napisal. Neexistuje sa vyhovarat... razne ste to mali riesit po 2-3 zlych znamkach...

Strana
z2