icon

Syn trpí kvôli novej učiteľke matematiky

Včera o 12:53

Dobrý deň,

obraciam sa na vás s prosbou o radu, pretože som už zúfalá.

Môj syn je tretiak, doteraz mal samé jednotky a do školy chodil rád. Od septembra majú novú pani učiteľku na matematiku a odvtedy je to katastrofa. Syn sa začal v noci pocikávať a ráno ho bolieva bruško. Zistila som, že pani učiteľka ho pravidelne vyvoláva pred tabuľu a pred celou triedou ho zhadzuje, že je pomalý a že "má dlhé vedenie".

Keď som za ňou bola na konzultačných hodinách, správala sa ku mne veľmi arogantne a tvrdila, že syn je len precitlivený a ona má náročné kritériá. Iní rodičia sa boja ozvať, hoci viem, že nie sme jediní. Syn mi včera s plačom povedal, že už do školy nepôjde.

Máte skúsenosť, ako postupovať? Má zmysel ísť rovno za riaditeľom, alebo tým synovi ešte viac priťažím?

Strana
z3
linduska86
Dnes o 02:50
@anonym_2c62a6

@a0 Zmenu? A kde zoženú matikára?

@anonym_2c62a6 na úrade práce

linduska86
Dnes o 03:00
@anonym_c18f27

@anonym_4680b2 ...že fuchtle....poď si to skúsiť, a budeš tá najväčšia!

@anonym_c18f27 s kľudnym svedomím si to s tebou vymením a s úsmevom na perách .

anonym_2c62a6
Dnes o 03:50
@linduska86

@anonym_2c62a6 na úrade práce

@linduska86 Tam nie sú.

linduska86
Dnes o 04:06
@anonym_2c62a6

@linduska86 Tam nie sú.

@anonym_2c62a6 ale sú... Treba vedieť hľadať a mať ľudí na správnych miestach 🙂 a po ďalšie žiadna učiteľka nemá právo slovné a ani nijak inak šikanovať dieťa alebo robiť posmešky. Lebo má vysokéIQ ale očividne je trúba ... Ktorá nevie pracovať s dieťaťom

anonym_2c62a6
Dnes o 04:12
@linduska86

@anonym_2c62a6 ale sú... Treba vedieť hľadať a mať ľudí na správnych miestach 🙂 a po ďalšie žiadna učiteľka nemá právo slovné a ani nijak inak šikanovať dieťa alebo robiť posmešky. Lebo má vysokéIQ ale očividne je trúba ... Ktorá nevie pracovať s dieťaťom

@linduska86 Súhlasím - nemá na to právo.

anonym_c18f27
Dnes o 05:08
@linduska86

@anonym_c18f27 s kľudnym svedomím si to s tebou vymením a s úsmevom na perách .

@linduska86 .....by som sa na teba dívala ja. Btw, nie som učiteľka, takže výmena nebude;).

basska_b
Dnes o 11:14

My sme mali takú matikarku. Rozvadzala sa a nervy si kanalizovala na nás. Mne veľmi pomohla rada mojej mamy, ktora povedala: V matematike je to jednoduche
Mas spravne vyratany priklad? Mas. Neexistuje, aby si na mna zasadla a davala bezdovodne zle znamky. Ano, nemala ma rada, nemala rada asi nikoho okrem par kockáčov. Ale ak som vedela priklad, pre mna to bolo najvacsie zadostucinenie. Vyhecovala ma, ze som jej proste dokazovala, že to viem. Aj keď ona čakala, že som hlúpa.

Nenávidela som matiku. A hádajte, co som vystudovala? Matfyz - matematiku 🤣 dokonca sme ju dostali na seminár v maturitnom ročníku, už mala nového priateľa a správala sa veľmi milo a povzbudzovala ma, nech sa nebojím matfyzu, že tam mi všetko pomaly a polopate vysvetlia (ta istá, co na nás pred 6 rokmi vrieskala, že na VŠ sa vypočíta jeden modelový príklad a pojde sa dalej).

basska_b
Dnes o 11:18
@anonym_655424

@anonym_4680b2 nerob si iluzie o nehnoji inde... Chalan sa vratil z Amsterdamu pred Vianocami s tym, ze v januari nejde nikam. Vycnieval v multikulti rocniku a vsetko mu dali paradne vyzrat, ahmedovia. To nie je pre kazdeho, ta dnesna rozmanitost. 🤮

@anonym_655424 Hej. Aj ja som mala takeho známeho rovesnika, ktorý po maturite zahlásil, že na VŠ minimálne do Prahy a nie na zaprdene Slovensko. Ze on ma zaber biologia fyzika matika kombinovane a to sa tu nikde neda. Šiel do Manchesteru. Na Vianoce prisiel s plačom domov a na antidepresiva. Nikto sa tam s nim nebavil, len jeden Čech. Jeho mama hovorila, ze keby tam ten Čech nebol, tak to nedá.

sulavikova
Dnes o 11:20

@anonym_autor naša matikárka spravila z jednotkára štvorkára! Osobná smutná skúsenosť. Bolesti brucha, ponižovanie…Vedenie nič neurobí, má monopol na matiku.

estellas
Dnes o 11:38
@anonym_924757

@abbey1 Tretí ročník, to je predovšetkým násobilka a dieťa je očividne pomalé a nevie ju dostatočne rýchlo a naspamäť. Matka zdôrazňuje, že pri starej učiteľke mal samé jednotky, čiže to je jej hlavný problém. Zažili sme toto isté. Tretí ročník, nová učiteľka, prísnejšie známkovanie a časť rodičov sa stále sťažovala. Deti mali vraj stres a traumy - z matiek, ktoré chceli jednotky, z učiteľky, ktorá normálne skúšala. Zase neverím, že by skúšala stále len jedno dieťa dookola a ostatné nie. Toto je napadnuteľné. Riaditeľka bola opakovane v triede a neriešila, podľa nej to bolo v poriadku, medzi deťmi boli rozdiely. Najväčšia sťažovateľka napokon preložila dieťa do inej školy. A čuduj sa svete, aj tam mal trojky. Nám pomohlo viac sa učiť a skúšať denne aj doma. S odstupom času vidím chybu skôr v prvej učiteľke, ktorá dávala celej triede len jednotky bez ohľadu na výkon. Dnes každý rodič kritizuje učiteľky, ale nik sa nepozrie, aké dieťa do školy posiela, ako sa mu venuje a aké je šikovné/nešikovné.

@anonym_924757 To je v poriadku, nemusí mať samé jednotky. Mne sa nepáči, že učiteľka ho zhadzuje pred celou triedou. Také reči že mu to pomaly myslí, to vôbec nepatrí do úst učiteľa.

Strana
z3