icon

Vybrali by ste dieťa zo školy kvôli dovolenke?

Dnes o 05:03

Ahojte, riešime doma takú dovolenkovú dilemu 🌞

Naskytla sa nám super možnosť ísť na dovolenku mimo prázdnin a cenovo je to obrovský rozdiel oproti letu. Lenže máme školáka a nevieme, či je OK vybrať ho na asi viac ako 10 dní zo školy.

Na jednej strane si hovorím, že pár dní ho nezabije a ušetríme dosť peňazí. Na druhej strane mi je to trochu blbé a nechcem, aby mal zbytočné absencie alebo problémy.

Boli ste takto na dovolenke mimo prázdnin? Ako sa to dá vyriešiť v škole?

Strana
z2
niki35
Dnes o 07:24
@anonym_6074ed

@niki35 keď už spomínate Anglicko treba Spomenúť aj BBB. Majú cez rok prázdniny na jeseň týždeň, na jar týždeň, V máji týždeň takže sa môžu vydovolenkovat cez tieto týždne lacnejsie. Podobný systém je aj v Nemecku, Francúzsku a iných štátoch. Majú to oveľa lepšie vymyslené ako tuna nabachat 2 mesiace v kuse, najdrahšie ceny. Nepáči sa mi to

@anonym_6074ed tak známy čo mi vraveli tak presne cez tie týždňové prázdniny bolo tiež drahšie lebo spoločnosti vedeli že majú žiaci voľno. To je biznis proste

sissy27
Dnes o 07:58

@anonym_autor robievala som to, ale vzdy to bolo len par dni, iba raz viac ako tyzden, ale to uz bol koniec juna, znamky jasne, prospech vyborny, dokonca nam ucitelka pribalila aj vysvedcenie. Ale bolo to naozaj par dni pred oficialnou klasifikaciou, uz nebolo co menit na znamkach a mali sme to dohodnute cca 3 mesiace vopred.
Uprostred roka, ked sa prebera nove ucivo a pisu pisomky, by som to nerobila. Aj tymto ucime deti zodpovednosti a davame im vzor spravania do zivota ako pristupovat k povinnostiam.

marsmykkok
Dnes o 08:16

Nie, iba ak posledný týždeň kedy sú už uzatvorené známky a neučia sa.

marsmykkok
Dnes o 08:18
@sissy27

@anonym_autor robievala som to, ale vzdy to bolo len par dni, iba raz viac ako tyzden, ale to uz bol koniec juna, znamky jasne, prospech vyborny, dokonca nam ucitelka pribalila aj vysvedcenie. Ale bolo to naozaj par dni pred oficialnou klasifikaciou, uz nebolo co menit na znamkach a mali sme to dohodnute cca 3 mesiace vopred.
Uprostred roka, ked sa prebera nove ucivo a pisu pisomky, by som to nerobila. Aj tymto ucime deti zodpovednosti a davame im vzor spravania do zivota ako pristupovat k povinnostiam.

@sissy27 Presne tak aký príklad dávajú deťom? Aj v práci pôjdú na dovolenku nad rámec dovolenky v pracovné dni kedy sa vo firme bude pracovať?

tilly
Dnes o 08:50

Zas sa nám začínajú opalovat tie isté témy. Toto tu už párkrát bolo. A vždy sa tu niekto pohádal 🤷‍♀️

tilly
Dnes o 08:53

My chodíme len mimo sezóny na dovolenky. Ešte kým s nami chodili deti, vyberali sme ich. Bez problémov.
Ale záleží od triedneho učiteľa, on, resp. ona to musí odporučiť riaditeľovi na schválenie. Ak to nie je v čase najväčšieho skúšania a uzatvárania známok a dieťa vie učenie dobehnúť, ja v tom nevidím problém a ani na jednej škole našich detí s tým problém nemali.

anonym_724739
Dnes o 09:01

v dnesnej dobre nieje velmi potrebne sediet v skole, samozrejme, moje deti ziju polroka na Bali a pol roka na slovensku, a su ucenim na rovnakej urvni ako deti sediace v skole.

beronsche
Dnes o 09:08

@anonym_autor áno, v tvojej situácii by som to bez vycitiek urobila.
Len nezabudni, ze nie všetky školy sú s tým ok.
Najprv si daj schváliť uvoľnenie dieťaťa zo školy, až potom plať dovolenku!

anonym_cfc7cd
Dnes o 09:12
@sissy27

@sissy27 Učiteľka porušila školské pravidlá o vydávaní vysvedčenia.

anonym_7e9b08
Dnes o 09:22

Je rozdiel zobrať dieťa na 5 dní prec a je rozdiel na viac ako 10 dní.

slavomira236
Dnes o 09:52

@anonym_autor boli sme minuky rok 10 dni kd 8juna. Ziadost schvalila riaditelka. Dovtedy 5stak nemal vymeskanu ani jednu hodinu 3cka mala vynechanych 5dni..a znamok mali dostatok na hodnotenie. Pytala sa riaditelka ich triednych ucitelov ako su na tom.

ria_sprout
Dnes o 09:59

Ja si myslím, že v pohode, ale dôležité je čo na to skola - naša s tým nemá problém. Ja to ale nerobievam, čo by sme potom robili 2mesiace prázdnin bez dovolenky, to by bola pre moje deti obrovská nuda. Takto ideme v júli na jednu, v auguste na druhú, pomimo toho na výlety. Ak by som gro mojej dovolenky minula už v júni, tak ich doma zožerie nuda cez leto.

slavomira236
Dnes o 10:28

Viac ako 10 dni je dost..ved ked idete na 12 dnovku do 10 dni sa zmestite..je medzitym sobota nedela

sissy27
Dnes o 11:26
@anonym_cfc7cd

@sissy27 Učiteľka porušila školské pravidlá o vydávaní vysvedčenia.

@anonym_cfc7cd neboj, bolo to dohodnute aj s riaditelkou a na 1.st zs, takze nikomu nebolo ublizene, nikto nebol zvyhodneny ani ukrivdeny, podvedeny, ovplyvneny, podplateny ani nic podobne. Mozes si vydychnut 😅

anonym_659417
Dnes o 11:54

My sa musime riadit len nasou dovolenkou,tak pekne vzdy v july,ja to nemam s cim porovnavat ale vzdy objednavame tak v januari,su tam tiez zlavy.

anonym_cfc7cd
Dnes o 11:56
@anonym_659417

My sa musime riadit len nasou dovolenkou,tak pekne vzdy v july,ja to nemam s cim porovnavat ale vzdy objednavame tak v januari,su tam tiez zlavy.

@anonym_659417 čítam tu ...v júnY v júlY, preboha , ženské!:((

kris_tin257
Dnes o 12:15

Za mňa závisí na dieťati, ak by dieťa malo problém s učením a známkami určite nie, ak sa dobre učí a nemá problém dohnať učivo tak prečo nie 😊

anonym_d247b9
Dnes o 12:15

Ale veď o tom rozhodne riaditeľ školy, nie ženy na mk

anonym_9706c0
Dnes o 12:49
@anonym_cfc7cd

@anonym_9706c0 V júnY...omg. Asi bolo treba menej dovolenkovať;)

@anonym_cfc7cd pochopila si? Pochopila. Načo riešiš blbosti od veci? Stúpa ti týmto ego? Gratulujem. Preklep sa stane. Teraz už len šup šup podať životopis sa finančnú správu.

tiezjedna
Dnes o 13:04
@anonym_d247b9

Ale veď o tom rozhodne riaditeľ školy, nie ženy na mk

@anonym_d247b9 dobrý vtip

anonym_a4252f
Dnes o 13:16
@anonym_cfc7cd

@anonym_659417 čítam tu ...v júnY v júlY, preboha , ženské!:((

@anonym_cfc7cd ved preto treba viberat deti zo skoli aj mimo prazdnin, ved co bi tam robyly pocas skolskeho roka, nie?

danieli
Dnes o 13:27

My nechodime pocas roka, jedno dieta mam v skole kde by ho pustili aj na mesiac s podmienkou subezneho dobiehania uciva a druhe by nepustili ani na jeden den, ale nie preto, mne sa naozaj nechce dobiehat ucivo s dvomi detmi, kedze uz za tyzden sa nazbiera celkom pekne, robit im a sebe stres co prvy den v skole po takejto dovolenke, hanba by ma nepustila ak by boli deti nepripravene a ospravedlnovat to tyzdnovou dovolenkou, cez to vlak nejde, este tak prvaka druhaka by som si vedela predstavit

anonym_26a43e
Dnes o 13:36

@anonym_autor kazdy rok chodime v juni do Chorvatska, staci dat iba ziadost riaditelovi. Uplne bez problemov. Premudrele komentare si nevsimaj

katkaseiner
Dnes o 13:50

Vlani sme boli v maji prec 2 týždne, deti sa na dovolenke aj ucili, tentoraz ideme az 11.juna a mam papier od lekára

anonym_6c49ed
Dnes o 14:00

@anonym_autor ja to nerobím, ale mnohí áno, občas mám pocit, že slovenské školy už nie su školy, ale holubník.. a nie len deti, ale aj učitelia si chodia po dovolenkách počas školského roka mimo prázdnin.

ema22270
Dnes o 14:24

Boli sme takto na 10 skolskych dni - boli s tym uplne v pohode, bolo to na konci sk.roka. Pytala som sa od pani riaditelky a uplne v pohode syna pustila. Mal malo vymeskanych hodin a uci sa dobre..

anonym_013fad
Dnes o 14:44
@anonym_6c49ed

@anonym_autor ja to nerobím, ale mnohí áno, občas mám pocit, že slovenské školy už nie su školy, ale holubník.. a nie len deti, ale aj učitelia si chodia po dovolenkách počas školského roka mimo prázdnin.

@anonym_6c49ed Asi tak.U nás každý týždeň suplovanie= voĺné hodiny.

Strana
z2