Vybrali by ste dieťa zo školy kvôli dovolenke?
Ahojte, riešime doma takú dovolenkovú dilemu 🌞
Naskytla sa nám super možnosť ísť na dovolenku mimo prázdnin a cenovo je to obrovský rozdiel oproti letu. Lenže máme školáka a nevieme, či je OK vybrať ho na asi viac ako 10 dní zo školy.
Na jednej strane si hovorím, že pár dní ho nezabije a ušetríme dosť peňazí. Na druhej strane mi je to trochu blbé a nechcem, aby mal zbytočné absencie alebo problémy.
Boli ste takto na dovolenke mimo prázdnin? Ako sa to dá vyriešiť v škole?
no kedze je to viac ako 10 dni, musis mat potvrdenie od lekara....
nestaci od rodica
@katkaseiner papier akože ospravedlnenka alebo odporúčanie?
@anonym_cfc7cd doteraz som vzdy riesila cez riaditelku ale uz nad 5 dní treba ospravedlnenie od lekara - 6 dni budeme.
@anonym_26a43e Nerobím, ale ok to nie je. Inak, jeden z možných dôvodov na šikanu, nemyslíš?
@valria este som sa s tym nestretla, ze by toto sposobilo problemy, ale ak niekto chce, dovod si najde aj takyto
Prosim ta, nejde o zivot, samozrejme chodte. Kraviny typu"nesmie sa, lebo pravidla" mozte mat u zadnice, kazda normalna ucitelka aj riaditelka ti ziadost schvalia, lebo chapu ze more, resp.dovolenka da dietatu viac ako sedenie v skole, aj mentalne aj zdravotne. Ani len zamyslat sa nad tym netreba, treba ist. Kto cti pravidla nech sedi doma a na starobu moze lutovat ze bol predposraty lebo ktosi to zakazal.....
Prosim ta, nejde o zivot, samozrejme chodte. Kraviny typu"nesmie sa, lebo pravidla" mozte mat u zadnice, kazda normalna ucitelka aj riaditelka ti ziadost schvalia, lebo chapu ze more, resp.dovolenka da dietatu viac ako sedenie v skole, aj mentalne aj zdravotne. Ani len zamyslat sa nad tym netreba, treba ist. Kto cti pravidla nech sedi doma a na starobu moze lutovat ze bol predposraty lebo ktosi to zakazal.....
@zooeynka nikto nikomu nezakazuje cestovať, ale hádam nie zakaždým, kedy si kto zmyslí. Hádam škola či pracovisko nie je holubník. Ak áno, tak to potom aj vyzerá.
@zooeynka nikto nikomu nezakazuje cestovať, ale hádam nie zakaždým, kedy si kto zmyslí. Hádam škola či pracovisko nie je holubník. Ak áno, tak to potom aj vyzerá.
@anonym_cfc7cd kolkokrat do roka si takto ludia zvyknu vziat dovolenku mimo prazdnin? Max raz? To nie je holubnik. Keby aj 2x, stale to nie je holubnik. Ludia akoby stratili sudnost a slepo nasleduju resp.obhajuju pravidla ktore ich obmedzuju...zaujimave.
@anonym_cfc7cd keď to práca umožňuje, tak prečo nie? Vidieť svet je stokrát prínosnejšie ako drať lavice.
Nie, ale u nás treba podať žiadosť aj s odôvodnením. Podľa smerníc školy lacnejšia dovolenka nie je dôvod ab škola vyhovela. Nežijeme ale na SVK. Prázdnin majú dosť. Týždeň vo februári alebo marci, dva cez veľkú noc, 6 cez leto dva na jesen
@anonym_cfc7cd Carpe firmy? Sorry, nerozumiem reči tvojho kmeňa
@anonym_cfc7cd Carpe firmy? Sorry, nerozumiem reči tvojho kmeňa
@tiezjedna Carpe diem
@anonym_cfc7cd kolkokrat do roka si takto ludia zvyknu vziat dovolenku mimo prazdnin? Max raz? To nie je holubnik. Keby aj 2x, stale to nie je holubnik. Ludia akoby stratili sudnost a slepo nasleduju resp.obhajuju pravidla ktore ich obmedzuju...zaujimave.
@zooeynka uplne suhlasim...Vlani ked sme boli na dovolenke 2 týždne, deti zo synovej triedy boli tiež doma ale chory.. tak nie je lepšie raz za rok takto odísť? Španielsko v lete je masaker, chceli sme poznavačku
@anonym_cfc7cd sa za svoje odpovede hanbíš, že ich mažeš?
@tiezjedna Nie, nižšie reagujem, stalkerka;)
@valria Zavídite že nemáte ani na tie lacnejsie junove dovolenky? 😀
@anonym_0fefcb Nie, my na zľavy a prosíkanie nie sme odkázaní. Závidíš?;)
Určite by som takto nešla. Podľa mňa sú dvojmesačné prázdniny až príliš dlhé na to, koľko voľna majú rodičia v práci.
Dvakrat som brala skolopovinnych surodencov na dovolenku pred koncom skolskeho roka - povedzme cca. po 20.6,, mama normalne poprosila triedneho ucitela, ten dal stanovisko, ze nie je problem z pohladu znamok, riaditelka skoly ich uvolnila. Neviem kedy chcete ist, ty vies najlepsie sama, aku skolu dieta navstevu, ci to bude problem z pohladu jeho dochadzky a znamok, v akom obdobi chcete ist, ci ho zo skoly uvolnia a pripadne ci skola ma s takym problem a ked si toto vsetko zvazis, tak sa rozhodnes 🙂. Niekde to nie je problem, inde moze.
@anonym_autor určite nie. Deti sa snažíme viesť k určitej zodpovednosti. Škola nie je holubnik, ale žiaľ, je to bežná prax, dovolenky počas roka. Keď to aj riaditeľ neschváli, aj tak ti rodičia pôjdu, aj tak proti tomu nespravia nič. Škôlka je iná, tam by som možno uvažovala (aj keď sme tak nikdy neurobili)
Napríklad v takom Anglicku sa platí pokuta za to že vyberieš dieťa zo školy mimo prázdnin len tak z rozmaru 😀 tak tu na SK to asi nemáme až také zlé
@niki35 v anglicku maju rodiny ktore vela cestuju povas roka domace vzdelavanie nie jw to nic mimoriadne celkom bezna vec co u nas na sk az take bezne nie je takze asi tak
@anonym_autor určite nie. Deti sa snažíme viesť k určitej zodpovednosti. Škola nie je holubnik, ale žiaľ, je to bežná prax, dovolenky počas roka. Keď to aj riaditeľ neschváli, aj tak ti rodičia pôjdu, aj tak proti tomu nespravia nič. Škôlka je iná, tam by som možno uvažovala (aj keď sme tak nikdy neurobili)
@asocial prepac, ale holubnik by znamenal ze deti beriem kazdy druhy mesiac aspon na 7-8 pracovnych dni. Ale to ze raz za skolsky rok vezmes deti na tyzden alebo dva... su destinacie kam ist v lete je masaker a nie kazdy vie ist na dovolenku presne v case prazdnin - my tiez nie kvoli uzavierkam
@asocial prepac, ale holubnik by znamenal ze deti beriem kazdy druhy mesiac aspon na 7-8 pracovnych dni. Ale to ze raz za skolsky rok vezmes deti na tyzden alebo dva... su destinacie kam ist v lete je masaker a nie kazdy vie ist na dovolenku presne v case prazdnin - my tiez nie kvoli uzavierkam
@katkaseiner ...lebo pre školský rok uzávierky neplatia...🙂
Život človek žije iba raz takže za mňa určite choďte. Nikto si nikdy nebude pozerať vysvedčenia zo základnej školy a riešiť či mal Jožko na vysvedčení 1ku, 2ku alebo 3ku. Tých pár dní nebude dieťaťu zásadne chýbať.
Brali ma tak moji rodičia a budem tak brať aj ja svoje dieťa.

@valria nerob z toho tragediu. Skor vidim ako problem sikanu v skolach a nie to, ci si niekto dovoli ist na dovolenku.
@anonym_26a43e Nerobím, ale ok to nie je. Inak, jeden z možných dôvodov na šikanu, nemyslíš?