icon

Za čo dostávajú vaše deti poznámky v škole?

Dnes o 06:05

Dobrý deň. Za čo nosia Vaše deti poznámky? Je normálne, aby učiteľky písali poznámky za to,že cez prestávku hrali s papierovou guľou futbal, alebo cez prestávku vykopával papuče do vzduchu,alebo cez prestávku sa naháňal so spolužiakom, alebo po príchode do triedy sa so spolužiakom držali pod krkom,alebo cez hodinu sa stále niečo pýta,alebo aj žiak ma vôbec nerešpektuje..
Je toto normálne na všetkých školách,alebo to je len u nás?
Keď som sa na združení na to pýtala pani triednej, či to je normálne, len som nemala spomenúť že si posledné dva roky poznámky aj vytláčam a odkladám,tak sa na mňa osopila, že na čo mi to je a čo s tým mienim..

anonym_17b759
•
Dnes o 13:11
@anonym_autor

@anonym_3874c5
Áno možno..
Len tak ma napadlo a premýšľam či niekedy ľutujú matky ten deň,ked vysrali také hovno ako si napr aj ty.. 🤔

@anonym_autor ty sa krot.
Uz nam je jasne, preco je ten tvoj synacik taky ako je. Ma byt po kom. Mama sa tiez nevie kontrolovat, preco by sa on kontroloval? Vykopnut papucu je zabava. Ked tou papucou trafi niekoho do oka, tak bude to jeho chyba, nemal stat v balistickej drahe papuce tvojho syna. Tvoj synacik si len prakticky overoval platnost fyzikalnych zakonov. Vsak samozrejme skola hrou a len blba ucitelka nepochopila buduceho spasitela sveta, ktory bude vykopavanim papuce zachranovat zivoty

anonym_cd205f
•
Dnes o 13:16

@anonym_autor je to akcia a reakcia, nastavené hranice v škole, ktoré tvoje dieťa prekračuje. Pokiaľ poruší školský poriadok (čo sa zjavne deje), príde poznámka. Ani nakričanie ani bitka prísť nemá - to je násilie voči dieťaťu.
Nám pomohli stretnutia dieťa, učiteľka a my rodičia. Nastavili sme si spoločne hranice a tresty - tak, aby tam bolo aj dieťa a rozumelo im. Problémy sa poriešili veľmi rýchlo a odvtedy sa neopakovali.

autor
•
Dnes o 13:18
@anonym_17b759

Uz nam je jasne, preco je ten tvoj synacik taky ako je. Ma byt po kom. Mama sa tiez nevie kontrolovat, preco by sa on kontroloval? Vykopnut papucu je zabava. Ked tou papucou trafi niekoho do oka, tak bude to jeho chyba, nemal stat v balistickej drahe papuce tvojho syna. Tvoj synacik si len prakticky overoval platnost fyzikalnych zakonov. Vsak samozrejme skola hrou a len blba ucitelka nepochopila buduceho spasitela sveta, ktory bude vykopavanim papuce zachranovat zivoty

@anonym_17b759
Ja sa mám krotiť? Ty sa uvedom ako sa chováš a čo píšeš.!

autor
•
Dnes o 13:19
@anonym_17b759

@anonym_17b759
A len tak mimochodom,dúfam ze nejazdíš ani autom,lebo vieš čo by sa všeličo mohlo stať..

anonym_17b759
•
Dnes o 13:21
@anonym_autor

@anonym_17b759
Ja sa mám krotiť? Ty sa uvedom ako sa chováš a čo píšeš.!

@anonym_autor ja sa chovam slusne, a aj si uvedomujem co pisem. Tvoje dieta nevie ako sa ma spravat v skole ale samozrejme je to chyba ucitelky a este ma ta hlupany tolko drzosti, ze ti vypisuje poznamky o tom ako sa syn nevie spravat. Tak by sme zhrnuli vsetky tvoje komentare do jednej vety.

zuzana76
•
Dnes o 13:31

@anonym_autor zapis poznamky je normalny, spravanie tvojho dietata nie

zuzana76
•
Dnes o 13:33

Vykopavanie papuc, drzanie spoluziaka pod krky, bitka nie su normalne spravanie

autor
•
Dnes o 13:35
@anonym_17b759

@anonym_autor ja sa chovam slusne, a aj si uvedomujem co pisem. Tvoje dieta nevie ako sa ma spravat v skole ale samozrejme je to chyba ucitelky a este ma ta hlupany tolko drzosti, ze ti vypisuje poznamky o tom ako sa syn nevie spravat. Tak by sme zhrnuli vsetky tvoje komentare do jednej vety.

@anonym_17b759
Dobre.

zuzana76
•
Dnes o 13:42

A moje dostalo max poznamku, ze nemal DU

anonym_6eda56
•
Dnes o 13:47

@anonym_autor ženy vy sa Čudujete, ako mamina k tomu pristupuje. U nás na škole je jeden grazlik a mamina učiteľka a ona nedá na neho dopustiť. Jej syn by podľa nej nič nevyviedol, keď si ju zavolali kolegyne . Jej synacik je svätý a vždy všetko na neho len našijú posla nej a pritom hlavný aktér je jej syn. No škoda slov

anonym_6555e4
•
Dnes o 13:52

@anonym_autor Že vykopáva papuče , drží spolužiaka pod krkom, skáče do reči učiteľke ... Ešte dnes si so synom sadnite obaja rodičia a vysvetlite mu ako sa má správať v škole, tak aby ste sa vy ako jeho rodičia nemuseli za neho hanbiť. Lebo ja by som sa teda prepadla od hanby, keby mi príde poznámka, že môj syn niekoho drží pod krkom. Ako matka by som cítila, že som zlyhala. A ešte v ten deň by som mu to vysvetlila , treba mu nastaviť hranice, všetko ide z rodiny , rodič má v prvom rade vychovávať , učiteľ vzdelávať , či máš pocit, že učiteľka má chalanovi na druhom stupni vysvetľovať, že nie to sa nerobí držať spolužiaka pod krkom, to sa nerobí neustále prerušovať výklad učiteľa. Uprac si svoje dieťa prosím ťa s nehádž vinu na učiteľky. Tvoj syn je tvoja vizitka, je to všetko vizitka rodiny, bohužiaľ.

anonym_a80fea
•
Dnes o 14:27
@anonym_3874c5

@anonym_autor A možno ten tvoj vydarený syn onedlho niekoho zabije a budete v novinách. Pre dobro všetkých dúfam, že obeť si vyberie v rámci rodiny.

@anonym_3874c5 ty asi nebudeš celkom v poriadku, keď dokážeš niečo také hrozné napísať. Viac by som sa bála o deti, ktoré vychovávaš ty a nie autorkine.

biba_18
•
Dnes o 15:45
@anonym_3874c5

@anonym_autor A možno ten tvoj vydarený syn onedlho niekoho zabije a budete v novinách. Pre dobro všetkých dúfam, že obeť si vyberie v rámci rodiny.

@anonym_3874c5 akože fakt, si riadne prepnutá…

anonym_b84268
•
Dnes o 16:11

Najskôr si vychovaj decko, až potom rieš učiteľku. Lebo toto už je nonsens ty kokos.....decko drzé, nevychované a ešte učiteľ je na vine....sila

nika_23
•
Dnes o 16:19

@anonym_autor Nie je normálne takéto správanie žiaka. Áno, poznámky sú na mieste.

anonym_b1f1ee
•
Dnes o 17:29
@anonym_1d688f

@anonym_b1f1ee ale prosim ta. Vtedy bol ucitel autorita, co povedal to platilo. A hlavne rodic neriesil “zlu” ucitelku za to ze si dovolila nieco povedat na dieta.
Za mojich cias (cca 25 rokov dozadu) sa bezne za tieto veci davali poznamky. Nemohli sme nikoho skrtit, ani cez prestavky lietat po triede, ani hadzat papuce. Ale tak ak je pre rodica taketo spravanie normalne, tak sa necudujme co z tych deti vyrasta.

@anonym_1d688f aj vtedy boli učitelia bez autority, pripadne hoväda čo nemali sa k detom ani len približit / tak ako boli top učitelia / ako teraz
niečo také ako ... pinpong v triede s učebnicami namiesto palok , flusanie cez verzatilku na hodinách , či ako sa to volalo, chalani sa bežne pobili , ano normalne sa pobili a bol určity čas klud , a ano aj sa raz zub ale nechtiac vybil nie zrovna pri bitke , chyť papuču hru, aj sa sem tam zdrhlo zo školy , falšovali sa podpisy na poznamkach
aj šikana bola , aj nadavky od učitelov ... aj nam plesli ukazovatkom či chrbat či ruky alebo tresli pravitkom po stole že si si ucvrnkla
a ano aj my sme vykrikovali na hodinach alebo skakali do reči .... aj tahaky sme robili
ajajjajaja táto nostalgia ako bolo všetko TIP TOP ma fak bavi

evkatk
•
Dnes o 18:33

Nenormálne je to, čo uvádzaš, za čo dieťa dostalo poznámku. Také veci robia len narušené deti, ktoré si neuvedomujú, že môžu tým druhým ublížiť. Asi doma majú divokú domácnosť, kde sa po sebe hádžu papuče, chytá sa pod krk,.... To všetko môže spôsobiť v tak malom priestore medzi lavicami vážne úrazy. Každý rodič posiela do školy zdravé dieťa a očakáva, že učitelia dostrážia, aby to dieťa v bezpečí absolvovalo vyučovanie. Vďaka deťom, ktoré ohrozujú ostatných svojim vyčíňaním, sú potrebné poznámky. Tie sa dávajú, ak dieťa po upozornení to robí naďalej a nerešpektuje upozornenie vyučujúceho, ktorý je za všetky deti zodpovedný. Neustále pýtanie sa počas vyučovania na niečo, robia tí retardovanejší v snahe narušiť vyučovanie, ktoré ich nebaví a väčšinou mu nerozumejú, tak sa pýtajú na rôzne hlúposti mimo preberaného učiva a vážne narúšajú hodinu. Vadí to tým múdrejším žiakom, ktorí sa prišli do školy učiť a nie počúvať hlúposti retardovaných spolužiakov.

anonym_a3234f
•
Dnes o 18:58
@anonym_autor

@anonym_686a8a
Áno išli sme,vo vlastnom záujme,lebo mi to neprišlo normálne. Ale skončilo to nakoniec tým,že nabudúce máme poslať tú pani učiteľku

@anonym_autor a prečo si šla za švagrinou? mala si ísť za iným lekárom, nestranným. Nie za mužovou sestrou. Toto je konflikt záujmov.

autor
•
Dnes o 19:01
@evkatk

Nenormálne je to, čo uvádzaš, za čo dieťa dostalo poznámku. Také veci robia len narušené deti, ktoré si neuvedomujú, že môžu tým druhým ublížiť. Asi doma majú divokú domácnosť, kde sa po sebe hádžu papuče, chytá sa pod krk,.... To všetko môže spôsobiť v tak malom priestore medzi lavicami vážne úrazy. Každý rodič posiela do školy zdravé dieťa a očakáva, že učitelia dostrážia, aby to dieťa v bezpečí absolvovalo vyučovanie. Vďaka deťom, ktoré ohrozujú ostatných svojim vyčíňaním, sú potrebné poznámky. Tie sa dávajú, ak dieťa po upozornení to robí naďalej a nerešpektuje upozornenie vyučujúceho, ktorý je za všetky deti zodpovedný. Neustále pýtanie sa počas vyučovania na niečo, robia tí retardovanejší v snahe narušiť vyučovanie, ktoré ich nebaví a väčšinou mu nerozumejú, tak sa pýtajú na rôzne hlúposti mimo preberaného učiva a vážne narúšajú hodinu. Vadí to tým múdrejším žiakom, ktorí sa prišli do školy učiť a nie počúvať hlúposti retardovaných spolužiakov.

@evkatk
A ty ideš niekomu rozprávať o retardácii 🤣??

autor
•
Dnes o 19:04
@anonym_a3234f

@anonym_autor a prečo si šla za švagrinou? mala si ísť za iným lekárom, nestranným. Nie za mužovou sestrou. Toto je konflikt záujmov.

@anonym_a3234f
Ale tá švagriná bola až ako štvrtá varianta. Predtým centrum pomoci, potom psychológ,potom detský psychiater- boli úplne nestranný, štátny, verejný a pre nás neznámy.

anonym_a3234f
•
Dnes o 19:09
@anonym_autor

@anonym_a3234f
Ale tá švagriná bola až ako štvrtá varianta. Predtým centrum pomoci, potom psychológ,potom detský psychiater- boli úplne nestranný, štátny, verejný a pre nás neznámy.

@anonym_autor z nejakého dôvodu ste tam išli. Obehli ste 4 inštitúcie s bezproblémovým dieťaťom? a načo? isto nie pre poznámku za vykopnutú papuču. Niečo tu nesedí. Prepáč. Koľko má vlastne rokov?

autor
•
Dnes o 19:09
@evkatk

@evkatk
Inak tu tiež platí to čo bolo hore písané,že či už aj mamka neľutuje ten deň,keď také hovno vysrala ako si ty.. 😅

autor
•
Dnes o 19:13
@anonym_a3234f

@anonym_autor z nejakého dôvodu ste tam išli. Obehli ste 4 inštitúcie s bezproblémovým dieťaťom? a načo? isto nie pre poznámku za vykopnutú papuču. Niečo tu nesedí. Prepáč. Koľko má vlastne rokov?

@anonym_a3234f
Teraz je štvrták. A išli sme tam z vlastnej iniciatívy pre to,ked bol stále nejaký problém. Ano keby nám potvrdili,že má nejaký problém,nejakú psychickú poruchu,tak bytov bolo treba riešiť. Ale ked je dieťa v poriadku,(dvaja lekari a jedna psychologička),tak potom je asi problém niekde inde.

Či??

anonym_a3234f
•
Dnes o 19:42
@anonym_autor

@anonym_a3234f
Teraz je štvrták. A išli sme tam z vlastnej iniciatívy pre to,ked bol stále nejaký problém. Ano keby nám potvrdili,že má nejaký problém,nejakú psychickú poruchu,tak bytov bolo treba riešiť. Ale ked je dieťa v poriadku,(dvaja lekari a jedna psychologička),tak potom je asi problém niekde inde.

Či??

@anonym_autor áno, problém bude niekde inde. Najskôr vo výchove a v nenastavených hraniciach s nerešpektovaním autorít. Snáď si nemyslíš, že je problém v učiteľke? kto mu kázal robiť tie veci, za ktoré dostal poznámky? snáď nie ona? ak považuješ chytanie spolužiaka pod krk za normálne, tak ja už neviem. Tvoj syn dostáva poznámky od druhého ročníka. Ak si myslíte, že ho učiteľka šikanuje, prečo nežiadaš o zmenu? ak ho nemôžeš preložiť na inú školu, zmeň aspoň triedu 🤷‍♀️

autor
•
Dnes o 19:55
@anonym_a3234f

@anonym_autor áno, problém bude niekde inde. Najskôr vo výchove a v nenastavených hraniciach s nerešpektovaním autorít. Snáď si nemyslíš, že je problém v učiteľke? kto mu kázal robiť tie veci, za ktoré dostal poznámky? snáď nie ona? ak považuješ chytanie spolužiaka pod krk za normálne, tak ja už neviem. Tvoj syn dostáva poznámky od druhého ročníka. Ak si myslíte, že ho učiteľka šikanuje, prečo nežiadaš o zmenu? ak ho nemôžeš preložiť na inú školu, zmeň aspoň triedu 🤷‍♀️

@anonym_a3234f
Tak,poznámky dostáva od prvej triedy. Na druhú školu ho nie je možné preradiť nskolko sme Mac dedine a je tu len jedna škola. To s tým chytaním pod krk neviem ako to bolo,nakoľko poznámku dostali obaja a otec/policajt cca 50 ročný toho druhého žiaka sa jej spýtal, že či sa mali držať za vajcia tak viac sa učiteľka obom nechcela baviť. Ja nehovorím ze je anjelik, otázka bola pôvodne položená tak,že či aj ostatný majú také poznámky. On sa jednoducho zle zapísal už v škôlke a odvtedy sa to s nim tuším ťahá. A vela krát ked sa ho pýtam za čo dostal poznámky,tak ani nevie. Ked som sa na to spýtala pani učiteľky,tak mi povedala,ze ona nie je povinná ho informovať za čo mu píše poznámku.

dskjhfdlkdjhl
•
Dnes o 20:16
@anonym_autor

@anonym_a3234f
Tak,poznámky dostáva od prvej triedy. Na druhú školu ho nie je možné preradiť nskolko sme Mac dedine a je tu len jedna škola. To s tým chytaním pod krk neviem ako to bolo,nakoľko poznámku dostali obaja a otec/policajt cca 50 ročný toho druhého žiaka sa jej spýtal, že či sa mali držať za vajcia tak viac sa učiteľka obom nechcela baviť. Ja nehovorím ze je anjelik, otázka bola pôvodne položená tak,že či aj ostatný majú také poznámky. On sa jednoducho zle zapísal už v škôlke a odvtedy sa to s nim tuším ťahá. A vela krát ked sa ho pýtam za čo dostal poznámky,tak ani nevie. Ked som sa na to spýtala pani učiteľky,tak mi povedala,ze ona nie je povinná ho informovať za čo mu píše poznámku.

@anonym_autor Tak snad v tej poznamke je napisane, co robil. A tu nejde o to, ako sa zapisal, ale ak hadze papucou a podobne, tak to sa prehliadat neda. Co ak raz hodi niecim tvrdsim a niekomu ublizi? Snazis sa to zlahcovat, ale tym svojmu synovi nepomahas.

loliki
•
Dnes o 20:20
@anonym_autor

@anonym_a3234f

@anonym_autor Tie poznámky si zaslúžil, lebo to správanie je nevhodné v školskom prostredí. Sama píšeš, že v škole vyvádza, nie je pokojný žiak, ale výmyselník, keď sa niečo deje, tak je tam. Nevie sa spratať do kože. Poznámky sú pre teba informáciou, že máš syna prevychovať, ináč mu hrozí pokarhanie, alebo znížená známka zo správania. Je zbytočné si ich odkladať, všetky sa v škole ukladajú.

autor
•
Dnes o 20:22
@loliki

@anonym_autor Tie poznámky si zaslúžil, lebo to správanie je nevhodné v školskom prostredí. Sama píšeš, že v škole vyvádza, nie je pokojný žiak, ale výmyselník, keď sa niečo deje, tak je tam. Nevie sa spratať do kože. Poznámky sú pre teba informáciou, že máš syna prevychovať, ináč mu hrozí pokarhanie, alebo znížená známka zo správania. Je zbytočné si ich odkladať, všetky sa v škole ukladajú.

@loliki
Áno ale keby k niečomu došlo a mohli by byť použité proti nim,by sa mohli ľahko stratiť. Vid kamerový záznam teraz s tých Kysúc. .

loliki
•
Dnes o 20:26
@anonym_autor

@loliki
Áno ale keby k niečomu došlo a mohli by byť použité proti nim,by sa mohli ľahko stratiť. Vid kamerový záznam teraz s tých Kysúc. .

@anonym_autor K čomu by malo dojsť? Veď sa len držali za krky a kopú si papuče. Ne? Už sa odrazu bojíš, že si budú nože hádzať. A pomaly prídeš na to, prečo tie učiteľky dávajú poznámky za takéto prkotinky. Lebo vždy sa to začne takou maličkosťou. Lebo aj oheň treba hasiť, kým je malý.

autor
•
Dnes o 20:29
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor Tak snad v tej poznamke je napisane, co robil. A tu nejde o to, ako sa zapisal, ale ak hadze papucou a podobne, tak to sa prehliadat neda. Co ak raz hodi niecim tvrdsim a niekomu ublizi? Snazis sa to zlahcovat, ale tym svojmu synovi nepomahas.

@dskjhfdlkdjhl
Ano tri roky,stále vyrušuje,nerešpektuje učiteľa, naháňa sa cez prestávku a dookola stále tie isté poznámky. Priznám sa,že už to ani nečítam nakolko je tam tri roky stále to isté. Keby aspon vymysleli niečo iné nové.
Ja teda neviem,mám iné vzdelanie ako pedagogické,ale ja by som.sa asi hanbila napísať ze žiak ma vôbec nerešpektuje. Alebo keby vykonával papuče, zakaždým mu ju vyhodím von oknom a musel by bežať pre ňu. Alebo keby sa tam postavím, tak by sa určite nenahánal,ale tak áno beriem,to som ja,ako tá lekárka povedala,našťastie nie sme všetci rovnakí.
To ako ked postavím policajta niekde niečo strážiť a stále mu tam budu kradnúť. Kto bude vinný?