Ako riešiť fotenie detí v škôlke?
Ahojte. Sme prvé dni v škôlke a nakoľko nezverejňujeme ani my rodičia tváričku svojho dieťaťa verejne, podpísali sme nesúhlas so zdieľaním fotiek našej malej verejne na FB alebo stránku škôlky. Je jediná v triede, ale takmer vždy jej na fotkách dajú na tvár nejaký obrázok. Pani učiteľka spomenula, že deti si začínajú nacvičovať program k dôchodcom na deň úcty k starším, potom to bude mikuláš, deň matiek atď. Zaujíma ma, ako je to poistené vtedy keď je vystúpenie a všetci rodičia si točia svoje (aj cudzie) deti a potom si to zdieľajú na soc.siete, prípadne vystúpenie v dome dôchodcov - kde si to fotia oni a zdieľajú na svoje soc.siete. Samozrejme opýtam sa na to učiteľky v škôlke ako to majú, ale zaujíma ma aj názor a skúsenosti rodičov, ktorí to majú podobne ako my. Na jednej strane nechcem dcérku uberať o tieto zážitky, na druhej si uvedomujem riziko, ktoré nám za to nestojí. Ďakujem 🙂
v skolke kam chodili moje deti bolo tiez jedno take dievcatko, ktoreho rodicia nesuhlasili, tak ju vzdy vyclenili z aktivit, co sa jej samozrejme nepacilo
takze necakaj, ze tvoje dieta bude niekde vystupovat, pre ucitelky je to komplikacia, a toto je najlahsie riesenie, ale ako to zoberie tvoje dieta?
Ked si to vyslovene nezelas, vyriesia to jednoducho. Tvoje dieta nebude nikdy vystupovat. Ked potrebujes aby bolo aj takto vyclenene z kolektivu, trvaj na tom, ony sa zariadia podla vasich poziadaviek
Všetci sú zvedaví už len na fotky tvojho decka 😄chuda dieťa
Učiteľka bude riešiť nezverejňovanie fotografií z akcií len na školskej stránke vytvorené zamestnancom školy. Fotky, ktoré si robia ostatné mamičky si musíš poriešiť sama, to nie je v kompetencii učiteľky . Takže buď sa zmieriš a tým, že dcéra bude na nejakej fotke alebo bude preistotu vyčlenená z aktivít.
tak toto je chore 😂 zatvorte sa do jaskyne, uplne kazdeho zaujima vase dieta 🙄
U nas je to zakazane natacat a fotit vystupenia a je to aj v skolskom poriadku za porusenie hrozi vyhadzov dietata. Najprv to bolo len na zverejnovanie ale potom sa to zmenilo na vyhotovovanie akehokolvek zaznamu.
@cyberk chore? Dam ti realny priklad dieta s muzom ktory zenu znasilnoval a tyral, je riziko, ze si matku s dietatom najde chcela by si aby taky muz videl/vedel s kym a kde chodi dieta? V dnesnej dobe socialnych sieti naozaj nie je problem ked mu hoc aj nechciac vybehne jedna fotka a uz zisti viac nez by mal.
Som za stráženie si súkromnia, ale toto je príliš. Ver mi, že tvoje dieťa skutočne nikoho nezaujíma. Robíš tým zle len jej.
U nás v škôlke je to tak, že tie deti ktorým rodičia podpísali nesúhlas sa nezúčastňujú takýchto aktivít.
Aké riziko?
u nas bolo zakazane na akciach fotit ci natacat .. jedine fotky boli tie od skoly .. kazdopadne tie,kt aj boli tae co sa stale stazovali a tak ich deti sa nezucastnovali predstaveni .. inak sa to riesit nedalo
Ono rešpektujem pokiaľ nechce človek dávať na svoj profil fotky dieťaťa. Okej je to v poriadku ale ako zabránite aj takým situáciám keď príklad ste niekde, na výlete, v cudzej krajine hocikde, nejaký random človek si natáča videá fotky robí, pamiatok, miesta. A vy tam stojíte, prechádzate okolo…. Tomu presne nezabranite. Tak isto ako keď dieťa bude niekde vystupovať vonku.
Škola/škôlka vyrieši len to keď oni robia fotky.
Máte možnosť dieťa zo všetkého vynechať. Ale myslím si že vaše dieťa nebude spokojné…. Inak tomu nezabranite ak ste presvedčená.
Najlepšie spravíš keď dieťa nebudeš brať na vystúpenia, nemáš čo iné spraviť. Každý si chce natočiť, odfotiť svoje dieťa. Je veľmi pravdepodobné že niekde nechtiac bude aj to tvoje.
Ja som za stráženie súkromia ale toto mi príde už prehnané. Každopádne ty si mama a ak ti to príde naozaj dôležité tak najlepšie spravíš keď dieťa necháš doma.
Tiez mam podpisany nesuhlas so zverejnovanim fotografii mojho dietata napr z kruzkov tanca a pod, vobec nieje dieta vyclenovane z aktivit hoci lektorka to zverejnuje na soc sietach moje dieta tam odfotene nikdy nebolo a fotila akurat ine deti
Ze si tvoje dieta natacaju a fotia ine matky no bohuzial s tym nic neurobis, jedine ze by si to oznamila cez edupage alebo rodicovske zdruzenie, ze si to nezelas ale ci by to padlo na urodnu podu neviem
Mna osobne nezaujima co si kto o tom mysli, jednoducho si neprajem aby moje dieta bolo na soc sietach
Si myslis, ze ucitelka povie rodicom, ze nefotte lebo je tu jedna strelena matka, ktora riesi fotky svojho dietata? to nechodite nikam na detske podujatia? koncerty? v dnesnej dobe vzdy, vzdy, musi byt v triede nejaka premotivovana mamicka.. chuda dieta.
@anonym_344fea aj ja mam podpisany nesuhlas a je to uplne v poriadku
Dufam, ze utekas aj za kazdym turistom, ktory si urobi fotku,kde bude nahodou tvoje dieta a prinutis ho vymazat to 😃. Absolutne nikoho nezaujima tvoje decko. Ale vies, jak to mozes vyriesit? Daj tvojmu dietatu sacok na hlavu vzdy, ked vyjdete z domu.
Dakujem za komentáre k veci 🙂 maminkám ktoré ma nazvali prepatou a strelenou prajem, aby ich dieťa nebolo niekde zavesené na dar*weboch alebo v hľadáčiku nejakých bláznov vďaka fotkám zo školy a škôly, ale asi kým to človek nezažije na vlastnej koži tak to nepochopí.
Dufam, ze utekas aj za kazdym turistom, ktory si urobi fotku,kde bude nahodou tvoje dieta a prinutis ho vymazat to 😃. Absolutne nikoho nezaujima tvoje decko. Ale vies, jak to mozes vyriesit? Daj tvojmu dietatu sacok na hlavu vzdy, ked vyjdete z domu.
@anonym_8b4739 keď viem 90% vecí ovplyvniť a 10% nie, myslím, že je lepšie zakročiť aspoň v tých 90% ako neurobiť nič.
Dakujem za komentáre k veci 🙂 maminkám ktoré ma nazvali prepatou a strelenou prajem, aby ich dieťa nebolo niekde zavesené na dar*weboch alebo v hľadáčiku nejakých bláznov vďaka fotkám zo školy a škôly, ale asi kým to človek nezažije na vlastnej koži tak to nepochopí.
@syska96 dakujeme 🙂 my ti nemusime nic zle priat, lebo tym ako pristupujes k svojmu dietatu, a co musi kvoli tebe znasat, ta aj tak bude raz neznasat 🍀👏
@anonym_8b4739 keď viem 90% vecí ovplyvniť a 10% nie, myslím, že je lepšie zakročiť aspoň v tých 90% ako neurobiť nič.
@syska96 no tak sikanuj aj rodicov inych deti na besiedke, ked teda si myslis, ze je to normalne 🤣. A ked uz sa bavime o percentach, tak sanca, ze niekto zneuzije fotku tvojho dietata sa pohybuje pod 1%. Takze by si sa mala nad sebou zamysliet
@syska96 my na rozdiel od teba neprajeme nikomu nic zle, za to ty ano a tam sa ukazuje tvoja prava tvar a len sa potvrdzuje, ze si prepnuta
@syska96 no tak sikanuj aj rodicov inych deti na besiedke, ked teda si myslis, ze je to normalne 🤣. A ked uz sa bavime o percentach, tak sanca, ze niekto zneuzije fotku tvojho dietata sa pohybuje pod 1%. Takze by si sa mala nad sebou zamysliet
@anonym_8b4739 ja nikoho nešikanujem, ja som sa OPÝTALA a postavila otázku pre rodičov, ktorí to majú rovnako. Ja niekomu prajem niečo zle? ak ste matka tak rátam, že ste dospelá osoba a viete čítať s porozumením. Niekto mi tu napíše, že ma bude moje dieťa neznášať, len preto že položím 1 otázku?? potlapkajte sa po ramene aká ste úžasná
@anonym_8b4739 ja nikoho nešikanujem, ja som sa OPÝTALA a postavila otázku pre rodičov, ktorí to majú rovnako. Ja niekomu prajem niečo zle? ak ste matka tak rátam, že ste dospelá osoba a viete čítať s porozumením. Niekto mi tu napíše, že ma bude moje dieťa neznášať, len preto že položím 1 otázku?? potlapkajte sa po ramene aká ste úžasná
@syska96 no skor ty po sebe nevies citat. Napisala si:
"maminkám ktoré ma nazvali prepatou a strelenou prajem, aby ich dieťa nebolo niekde zavesené na dar*weboch alebo v hľadáčiku nejakých bláznov"
Takze ano, prajes, aby sa tym zenam stalo nieco zle.
Neklam.
Neviem, ake riesenie ocakavas, bud sa vy prisposobite k vacsine alebo dieta uplne vyclenite z aktivit. Co je pre vas vacsie riziko? To, ze niekto zneuzije fotku tvojho recitujuceho dietata na skolskej besiedke na dark webe 🥴 alebo to, ze sa bude citit ako totalny outsider uz v skolke? Snad je vam jasne, co je pravdepodobnejsie...
V synovej škole boli rodičia jedného chlapca striktne proti foteniu. Podľa toho čo ideš - asi v rovnakej miere ako ty. Dieťa vystupovalo s celotvarovou maskou na tvári a na spoločných akciách, kde sa fotili, muselo stať mimo detí, nakoľko rodičia netolerovala ani náhodne foto z boku.

Si myslis, ze ucitelka povie rodicom, ze nefotte lebo je tu jedna strelena matka, ktora riesi fotky svojho dietata? to nechodite nikam na detske podujatia? koncerty? v dnesnej dobe vzdy, vzdy, musi byt v triede nejaka premotivovana mamicka.. chuda dieta.