Ako riešiť neustále choré dieťa v škôlke?
Dobry den. Ako by ste riesili toto?
Jedna mamka nosi do skolky dieta (prva trieda) chore. Uz sa stalo viackrat, ze jej ucitelky volali, aby si prisla pre dieta.
Ja som po dlhej dobe dala dceru do skolky a zostala tam len 3 dni. V utorok nastupila do skolky, hrala s tym chorym deckom a dnes uz ma zlte sople a boli ju hrdlo. U utorok mi aj ucitelka vravela, ze mam cakat, ze bude chora, lebo ze sa spolu hrali a ze mamke toho choreho dietata volala, aby si prisla pre dieta, lebo ze malo sople a kasel...... popri tom, mamka toho decka do prace nechodi a ine dieta doma nema.
Riesit to uz s riaditelkou? Ci sa s tym mam len zmierit?
@anonym_autor U nas v skolke, ked zacal syn chodit, brali aj jemne nachcipane deti. Potom raz ucitelky od nich tak ochoreli, ze sprisnili podmienky a zacali brat len 100% zdrave deti. Na chorobnosti mojho syna sa to nijako neprejavilo. Stale mam pocit, ze nechodi do skolky, ale do laboratoria, kde niekto neustale vyraba nove virusy 🙂 Aj ked beru len deti bez priznakov, zrejme tam vzdy je niekto v inkubacke alebo bezpriznakovy prenasac a tomu sa neda zabranit.
@taktotedanie zdravo vyvážená strava... ty nobelova cena.
@anonym_7bf1b4 fakt? Teraz si zmenila zivot vsetkym matkam skolkarom 🤦🏻♀️
Vyvazena strava je ten kluc, pediatri nech vyhodia diplomy von oknom, vsetky antihistaminika, expektorancia, mukolytika, antibiotika, kvapky do nosa ci oci atd atd do kosa ci do zberu do lekarne, ziadna dezinfekcia
Ziadne ORL operacie, kazdy si zachrani mandle, usi
Deti nech si navzajom pooblizuju sople, nakaslu na seba, pooblizuju ruky ked su na ihriskach a zjedia piesok ale dieta bude zdrave ako buk lebo MATKY JE POTREBNA VYVAZENA STRAVA! A v skolke sa uz s chorym dietatom nikdy nestretnete
Poprosim potlesk pre autorku komentaru, ze klucom k tomu aby dieta nemalo ziadny sopel v skolke je “obycajna” vyvazena strava…
A co tie deti co vyvazenu stravu maju ? 🤫 a su chore kazde 2 tyzdne? Asi sa kdesi stala chyba, musia zjest o jedno jablko viac ?
@anonym_autor U nas v skolke, ked zacal syn chodit, brali aj jemne nachcipane deti. Potom raz ucitelky od nich tak ochoreli, ze sprisnili podmienky a zacali brat len 100% zdrave deti. Na chorobnosti mojho syna sa to nijako neprejavilo. Stale mam pocit, ze nechodi do skolky, ale do laboratoria, kde niekto neustale vyraba nove virusy 🙂 Aj ked beru len deti bez priznakov, zrejme tam vzdy je niekto v inkubacke alebo bezpriznakovy prenasac a tomu sa neda zabranit.
@marianarem toto je pravda
Ale tu evidentne dieta javi znamky choroby
Malym detom uz nase stare matere hovorili sopliaci a tym je povedane vsetko. Skolku treba prezit, deti neofukovat, nervat do nich vitaminy,probiotika a bohvieco preventivne lebo maju potom slabu imunitu, Prvy rok byva kruty, casom sa to lepsi
@eeffka a co jednorodic matka s pracou, kde jej hrozia vypovedou lebo same ocr?
Uzivis takym nazorom moje dieta a mna ty? Alebo sa prides o tak chore dieta starat aby som ja mohla do prace ty mudrlantka?
Mňa zaujalo, že vieš, že učiteľky viackrát volali mamke, aby preňho prišli. Odkiaľ to vieš? Učiteľka ťa nemá čo informovať o inom dieťati. A nespravíš s tým nič. Čo myslíš, že urobí riaditeľka? napíšem ti to, čo píšem takmer v každej podobnej diskusii. Robíte si to samé. Mnoho mamičiek dá ráno deťom Sinupret, Kalobu, Panadol, Stoptusin, prípadne Zodac, či Fenistil a ja nemám ako zistiť, že mu niečo je. Dieťa nám často samé povie, že mamina mu dala ráno liečik 🤷♀️ a keď sa začítaš do podobných diskusií, polovica mamičiek nepovažuje soplík za chorobu. Aj my učiteľky sme často choré 😵💫 neurobíš s tým nič. A to ti hovorím z mojej dlhoročnej skúsenosti. Zažila som si to aj z opačnej strany, ako matka. Nebol mesiac, aby nebol syn chorý. Ale možno ťa poteší fakt, že nástupom do školy do ustalo.
@anonym_e0e3b1 mozem otazku? Aj ked ucitelka ma sopel alebo kasle nejdete do prace?
Lebo u nas ked som prisla pre dieta ucitelka kaslala a kychala a ked som otvorila usta ci je toto v poriadku ked mne dieta vracia ked zakasle alebo kycha a ona je v praci a nakazi deti nepovedala nic a potom
Som bola na koberceku u riaditelky
@taktotedanie lebo ráno na ňom nevidno chorobu. Ja tie deti vidím a fakt im nič nie je a syn povie že Maťka išla domov lebo grcala. A to som ju ráno videla. U dcéry v ZŠ rovnako.
@bosorkabb vracanie pochopim aj na dospeleho to pride niekedy naozaj odrazu
Ale tu sa riesi ina situacia
@eeffka a co jednorodic matka s pracou, kde jej hrozia vypovedou lebo same ocr?
Uzivis takym nazorom moje dieta a mna ty? Alebo sa prides o tak chore dieta starat aby som ja mohla do prace ty mudrlantka?
@anonym_5b8730 naozaj obdivujem vsetky odvazne zeny na internete schovavajuce sa za anonym , mam deti 2 a presla som si tym, to ze clovek pomenuje pravdu nahlas nie je hanba. Zamyslela si sa niekedy nad tym, ze ta matka co tqm to dieta da moze byt v tqkej istej situacii ako ty?
@bosorkabb vracanie pochopim aj na dospeleho to pride niekedy naozaj odrazu
Ale tu sa riesi ina situacia
@taktotedanie lenže podobné je to pri mnohých chorobách. Proste ráno nič a príde to okolo obeda. Ale už ráno máš v sebe ochorenie ktoré odovzdáva človek ďalej.
@anonym_7bf1b4 fakt? Teraz si zmenila zivot vsetkym matkam skolkarom 🤦🏻♀️
Vyvazena strava je ten kluc, pediatri nech vyhodia diplomy von oknom, vsetky antihistaminika, expektorancia, mukolytika, antibiotika, kvapky do nosa ci oci atd atd do kosa ci do zberu do lekarne, ziadna dezinfekcia
Ziadne ORL operacie, kazdy si zachrani mandle, usi
Deti nech si navzajom pooblizuju sople, nakaslu na seba, pooblizuju ruky ked su na ihriskach a zjedia piesok ale dieta bude zdrave ako buk lebo MATKY JE POTREBNA VYVAZENA STRAVA! A v skolke sa uz s chorym dietatom nikdy nestretnete
Poprosim potlesk pre autorku komentaru, ze klucom k tomu aby dieta nemalo ziadny sopel v skolke je “obycajna” vyvazena strava…
A co tie deti co vyvazenu stravu maju ? 🤫 a su chore kazde 2 tyzdne? Asi sa kdesi stala chyba, musia zjest o jedno jablko viac ?
@taktotedanie zas sa predvádzaš a strápňuješ pani doktorka? Takto arogantne sa správaš aj k pacientom zosmiešňuješ, ponižuješ.... ako to pravidelne robíš tu?
Neviem aký máš problém, ale mala by si so sebou niečo robiť, lebo šíriš okolo seba veľmi zlú energiu.
Píšem o "posilnení imunity" stravou, aby sa "znížila" chorobnosť. Samozrejme, že sa dieťa občas chorobám nevyhne, ale lekári často a zbytočne predpisujú ATB doslova ako lentilky a tým sa znižuje pacientom imunita, ale čím viac chemického svinstva predpíšete, tým tučnejšie konto máte od farma firiem, však?
" Protizápalová strava " je najúčinnejšia na prevenciu a potláčanie chronických zápalov v tele. Treba vyradiť prozápalové potraviny a nahradiť ich protizápalovými a variť každý deň čerstvú stravu nie kŕmiť deti 2-3dňovým jedlom plné histamínu, pliesní...
Pekný deň prajem ❤❤
@taktotedanie zas sa predvádzaš a strápňuješ pani doktorka? Takto arogantne sa správaš aj k pacientom zosmiešňuješ, ponižuješ.... ako to pravidelne robíš tu?
Neviem aký máš problém, ale mala by si so sebou niečo robiť, lebo šíriš okolo seba veľmi zlú energiu.
Píšem o "posilnení imunity" stravou, aby sa "znížila" chorobnosť. Samozrejme, že sa dieťa občas chorobám nevyhne, ale lekári často a zbytočne predpisujú ATB doslova ako lentilky a tým sa znižuje pacientom imunita, ale čím viac chemického svinstva predpíšete, tým tučnejšie konto máte od farma firiem, však?
" Protizápalová strava " je najúčinnejšia na prevenciu a potláčanie chronických zápalov v tele. Treba vyradiť prozápalové potraviny a nahradiť ich protizápalovými a variť každý deň čerstvú stravu nie kŕmiť deti 2-3dňovým jedlom plné histamínu, pliesní...
Pekný deň prajem ❤❤
@anonym_7bf1b4 a to mi hovori niekto kto sa skryva za anonym? Bojite sa? Ci sa sama za seba hanbite? To je naozaj smutne… skuste psychoterapiu chuda 🍀
Neviem odkial ste toto vsetko nabrala evidentne ma mate zmapovanu, nebudete nejaky stalker? 🙈
O mne je zname, ze poviem veci jasne a na pone hrdlo,
Toto co odporucate je “kvapka v mori”, ktora neurazi a nevyriesi nic..
A nepoznam matku, co pcha dieta 3 dnovym jedlom s plesnou, mam kolegyne co kazdy den varis cerstve zdrave vyvazene jedlo, dokonca potraviny nenakupuje ani v supermarketoch, vsetko lokalne, vsetko bio, od farmarov alebo si dopestuje sama, dieta sa nestravuje ani len v skolke ale ma jedlo z domu, kazdy den cerstve a max co vydrzalo v skolke bolo 2 tyzdne , teraz od zaciatku maja je doma pretoze sa nevedia dostat z chorob, ako je to mozne? 🤷🏻♀️ a nieje jedina
Takze s tymi pro a protizapalovymi bla bla bla bla ani sa nejdem vyjadrovat, nefunguje to
A nie, neviem odkial mas , ze kazdy lekar ma tucne konta penazi z farmafiriem, ked neviem ako system funguje bud ticho
@anonym_7bf1b4 a to mi hovori niekto kto sa skryva za anonym? Bojite sa? Ci sa sama za seba hanbite? To je naozaj smutne… skuste psychoterapiu chuda 🍀
Neviem odkial ste toto vsetko nabrala evidentne ma mate zmapovanu, nebudete nejaky stalker? 🙈
O mne je zname, ze poviem veci jasne a na pone hrdlo,
Toto co odporucate je “kvapka v mori”, ktora neurazi a nevyriesi nic..
A nepoznam matku, co pcha dieta 3 dnovym jedlom s plesnou, mam kolegyne co kazdy den varis cerstve zdrave vyvazene jedlo, dokonca potraviny nenakupuje ani v supermarketoch, vsetko lokalne, vsetko bio, od farmarov alebo si dopestuje sama, dieta sa nestravuje ani len v skolke ale ma jedlo z domu, kazdy den cerstve a max co vydrzalo v skolke bolo 2 tyzdne , teraz od zaciatku maja je doma pretoze sa nevedia dostat z chorob, ako je to mozne? 🤷🏻♀️ a nieje jedina
Takze s tymi pro a protizapalovymi bla bla bla bla ani sa nejdem vyjadrovat, nefunguje to
A nie, neviem odkial mas , ze kazdy lekar ma tucne konta penazi z farmafiriem, ked neviem ako system funguje bud ticho
@taktotedanie často tu komentuješ ako anonym, tvoje arogantné a urážlivé príspevky sa nedajú prehliadnuť ❤❤
@anonym_5b8730 naozaj obdivujem vsetky odvazne zeny na internete schovavajuce sa za anonym , mam deti 2 a presla som si tym, to ze clovek pomenuje pravdu nahlas nie je hanba. Zamyslela si sa niekedy nad tym, ze ta matka co tqm to dieta da moze byt v tqkej istej situacii ako ty?
@eeffka pretoze malo ludi vie, ze som jednorodic a je to moja sukromna vec a pokial sama nechcem nemam potrebu to zverejnovat PRETO!
@taktotedanie často tu komentuješ ako anonym, tvoje arogantné a urážlivé príspevky sa nedajú prehliadnuť ❤❤
@anonym_7bf1b4 na MK su desattisice uzivateliek , komentujuce anonymne uz len v tejto jednej diskusii ich je kolko
Preco mate potrebu mna z niecoho obvinovat, netusim
Ale plati to moje odporucanie na psychoterapiu
@anonym_7bf1b4 na MK su desattisice uzivateliek , komentujuce anonymne uz len v tejto jednej diskusii ich je kolko
Preco mate potrebu mna z niecoho obvinovat, netusim
Ale plati to moje odporucanie na psychoterapiu
@taktotedanie Btw, pani doktorka vieš o tom, že protizápalová strava výrazne znižuje agresiu a výkyvy nálad? Mala by si to vyskúšať a zároveň zvýšiť dávky magnézia.
Končím komunikáciu, nechcem ťa mať na svedomí, ak by ti náhodou praskla žilka.
Prajem ti pekný deň a pokoj v duši 🙂
@taktotedanie Btw, pani doktorka vieš o tom, že protizápalová strava výrazne znižuje agresiu a výkyvy nálad? Mala by si to vyskúšať a zároveň zvýšiť dávky magnézia.
Končím komunikáciu, nechcem ťa mať na svedomí, ak by ti náhodou praskla žilka.
Prajem ti pekný deň a pokoj v duši 🙂
@anonym_7bf1b4 tak jedina to tu beriete vazne len vy 🤣
Ja sa v takychto skupinach chodim len odreagovat a zasmiat…🤫
@anonym_autor Toto je vzdy a vsade. Nepoznam nikoho, kto by to neriesil a malokto nema deti v skolke nikdy chore. Mne nastastie mal kto pomoc, ale kym som bola doma s mladsim,.starsi, ak mal sopel,.ostal s nami, nech sa mu to nezhorsi. Pptom som.volala.rodicov, lebo zvycajne sme to chytili postupne od deti my s muzom. A musela som byt PN, homoffice vtedy nebol este. Vdakabohu, my mame fajn zamestnavatela, ktory to prezil a nielen u mna. Nikto nerobi sceny kvoli PN ci OCR a to teda mame dost mamiciek, co su OCR, ale aj nemamiciek, co su prosto chore. A musia byt PN. Jasne ,vitaju, ak sme sice chori, ale nie sme v praci a vladzeme robit, z enas to tak neskolilo. Ale.. pri malých detoch aj homoffice je tazko realizovatelny, pokial nemas robotu, ze je jedno, kedy ju vykonas.
A tiez sa mi nepaci, ked kolegovia chodia chori do prace, dcera sa zas teraz rozculuje, ze ma spoluziakov, co su chori a chodia do skoly.. zas ale neda sa byt s kazdym soplom ci bolestou hrdla doma. Tiez aj ju posielam so soplom ci slabou bolestou, lebo to by bola potom velmi casto doma a to nejde..ked som ju nechavala, odrazilo sa to na znamkach kvoli ucivu. Je uz ale na druhom stupni, nie skolkarka.
Ale sama neznasam, ked niekto pri mne kucha ci kasle, snazim sa utekat cim dalej, no sama tym, ze mam HIT, som v situaciu, ze ma zrazu pichne a zacnem kaslat, pritom mi nic nie je. Tomiste pri chladnejsim pocasi, hned sopel..a nie som chora, len reakcia na chlad. Po jedle som bezne zahlienena, aj ked si dam daosin...
To je ťažko, hlavne vitamíny, D aj po cely rok, probiotika, zinok.... A vydrzat, v skole je to uz naozaj lepsie.

Malym detom uz nase stare matere hovorili sopliaci a tym je povedane vsetko. Skolku treba prezit, deti neofukovat, nervat do nich vitaminy,probiotika a bohvieco preventivne lebo maju potom slabu imunitu, Prvy rok byva kruty, casom sa to lepsi