Ako riešiť problém so všami v škôlke?
Ahojte, príde vám normálne, že v jeden deň pošlú učiteľky v škôlke niektoré žiačky domov, kvôli tomu ze im našli vsi. A na druhy deň ich rodičia donesú? Lebo majú od Dr papier? Ako vôbec môže dať pediater papier po pol dní, že je dieťa schopné ísť do kolektívu??? Zaujíma ma váš názor, lebo ja som z toho na nervy.
@anonym_autor naposledy aj susedina mala mala vsi... lekar jej povedal, na druhy den do skoly... som ju dala do obrazu, ze na 5ty den ked si bude 100% ista, nech sa paci a nie na druhy
@anonym_autor a preco by nemohli? Vies vobec ako sa bojuje voci vsiam? Ak ich doma po skolke odvsivavili (chemicky+manualne), samozrejme dostanes papier od lekara a kludne mozu ist aj na druhy den do kolektivu- vsak nemaju uz vsi. Ak aj neboli dosledni, nove sa im "okotia" az o 7 dni, vtedy musia akurat zopakovat odvsivavenie...
@anonym_autor a preco by nemohli? Vies vobec ako sa bojuje voci vsiam? Ak ich doma po skolke odvsivavili (chemicky+manualne), samozrejme dostanes papier od lekara a kludne mozu ist aj na druhy den do kolektivu- vsak nemaju uz vsi. Ak aj neboli dosledni, nove sa im "okotia" az o 7 dni, vtedy musia akurat zopakovat odvsivavenie...
@vevesh to píšete riadnu blbosť... bratranecobe dievky boli doma so všami dlho..minuli na šampóny 100vky eur kým sa toho zbavili ak su vsi neznamená to že jedno umytie ich zahubi absolútne nie
@vevesh švagrina mala doma tri deti so všami. A až na tretí deň už nenašli žiadnu. A to vlasy umyli tými šampónmi a vyčesalj všiváčikom. A aj tak tie potvory prežili.
@vevesh to píšete riadnu blbosť... bratranecobe dievky boli doma so všami dlho..minuli na šampóny 100vky eur kým sa toho zbavili ak su vsi neznamená to že jedno umytie ich zahubi absolútne nie
@nama94 Mali im dat olaplex a zosvetlit a bolo by vybavene. U nas to robili takto dievcatkam, ked tie sampony nezaberali prave
@terry658
@nama94 mam 3 dievky a vsi sme mali- nie raz, zakazdym boli deti bezvsivave okamzite. Po prvom aplikovani samponu som poriadne vycesala, plus nasledne zehlila vlasy,nikdy sme nemali druhu rundu. Ak sa to urobi poriadne a zopakuje sa 3 tyzdne za sebou 7 dnovy interval, vsi na vlasoch nebudu. Ale to si treba nad to aj poriadne sadnut a poriadne vycesavat. Lebo sampon sam o sebe na 1x nestaci, ako si vela ludi mysli...
@anonym_autor no mam chlapcov, raz chytil vsi v skole a dost neskoro som to zistila, mali ich aj suridenci. 1 vecer som samponovala a vycesavala, na druhy den sli surodenci do skoly, syn az na dalsi, lebo mal toho viac a vsetko sme opakovali dalsi den.
@terry658
@nama94 mam 3 dievky a vsi sme mali- nie raz, zakazdym boli deti bezvsivave okamzite. Po prvom aplikovani samponu som poriadne vycesala, plus nasledne zehlila vlasy,nikdy sme nemali druhu rundu. Ak sa to urobi poriadne a zopakuje sa 3 tyzdne za sebou 7 dnovy interval, vsi na vlasoch nebudu. Ale to si treba nad to aj poriadne sadnut a poriadne vycesavat. Lebo sampon sam o sebe na 1x nestaci, ako si vela ludi mysli...
@vevesh však hovorím, že vyčesávali. Švagriná je strašný pedant. Ona si dáva záležať.
Vieš nie sú vlasy ako vlasy. Niekto má husté niekto riedke. Nie všetkým sa musí odvšivenie podariť na prvýkrát aj keď sa snaží.
@vevesh však hovorím, že vyčesávali. Švagriná je strašný pedant. Ona si dáva záležať.
Vieš nie sú vlasy ako vlasy. Niekto má husté niekto riedke. Nie všetkým sa musí odvšivenie podariť na prvýkrát aj keď sa snaží.
@terry658 😄😃 moje deti maju velmi dlhe a velmi velmi huste vlasy🙃 ako vravim, deti a aj seba som zakazdym odvsivavila na 1x a to par krat mi aj trvalo, dokym som zistila, ze ich mame. To nie je o pedantnosti, treba odvsivavit kazdeho z rodiny+ komplet vsetko oprat,co sa dotyka hlavy+kazdemu v domacnosti som aj vlasy prezehlila. Vsa prezije bez jedla a vzduchu 24h, ale neprezije teplotu nas 60stupnov.🙃🙃🙃
@terry658 😄😃 moje deti maju velmi dlhe a velmi velmi huste vlasy🙃 ako vravim, deti a aj seba som zakazdym odvsivavila na 1x a to par krat mi aj trvalo, dokym som zistila, ze ich mame. To nie je o pedantnosti, treba odvsivavit kazdeho z rodiny+ komplet vsetko oprat,co sa dotyka hlavy+kazdemu v domacnosti som aj vlasy prezehlila. Vsa prezije bez jedla a vzduchu 24h, ale neprezije teplotu nas 60stupnov.🙃🙃🙃
@vevesh no keď máš dvoch chalanov ťažko prežehlíš vlasy.
Ale gratulujem k Tvojej dokonalosti. Pre nás všetkých nedokonalých: držme si prsty aby sme raz prišli na Tvoju úroveň.
@vevesh no keď máš dvoch chalanov ťažko prežehlíš vlasy.
Ale gratulujem k Tvojej dokonalosti. Pre nás všetkých nedokonalých: držme si prsty aby sme raz prišli na Tvoju úroveň.
@terry658 mam 3 dievky a 1 chalana. Chalan este nikdy vsi nemal 🤷♀️, ale dievky kvoli dlhym hustym vlasom sem tam prinesu a obcas ich dostanem aj ja🤷♀️. Ale aj lekarka ti da po prvotnom odvsiveni papier, lebo vie, ze je to beh na dlhu trat a treba to 3x opakovat v rozmedzi 21 dni , aby sa ziadne neobjavili. Problem nie su ludia, ktori riesia a vycesavaju. Problemom su ludia, ktori capnu iba sampon, ledabolo prehrabnu vlasy- ak vobec, lebo sampon tie vsi zabije... (alebo to neurobia vobec, lebo ONI vsi mat uuurcite nebudu) a dieta ti opat donesie zatulanu vsu od kamosa z triedy- s tymto mam naopak bohate skusenosti....
Nemam s tym skusenost,deti nikdy nemali vsi,ale zato sa mi raz stalo,ze syn ma vo vlasoch psoriazu a proste sa mu ta koza supe a ucitelka,ze su to vsi.Ja kukam na nu,ze to nie su vsi ale psoriaza,tiez som vtedy musela ist s nim k doktorke,aby potvrdila,ze su to neni vsi.
@vevesh určite nie po pol dni na druhý deň do školy/škôlky. A z dlhých hustých vlasov ako píšete to na jedenkrát preč nedáte 🤦♀️
@nama94 bratrancova zena mala otvorit google alebo sa opytat pediatricky. na vsi nezaberaju ziadne 100€ sampony, vsi a hnidy treba obycajne manualne povyberat, teda vycesat. bolo to tak pred rokmi, ked som bola ja decko a je to tak aj teraz. na vsi este ziaden ucinny sampon nevymysleli. ucinne je len ich manualne nicit.
Na nervy z toho byt mozes, ale vsi nie su kiahne. vsi ak doma dosledne povyberas, vyceses, tak decko nema dovod neist do kolektivu. v skolke sme sa s tym sice nestretli, ale pocas ZS mala dcera vsi tusim aj kazdy rok na prvom stupni a nikdy nikto decko nedrzal v karantene niekolko dni, pretoze to nema zmysel. hlavu doma dokladne skontrolovat, pramen po prameni, povyberat vsi aj vajicka, vlasy prezehlit a vybavene.
@anonym_autor naposledy aj susedina mala mala vsi... lekar jej povedal, na druhy den do skoly... som ju dala do obrazu, ze na 5ty den ked si bude 100% ista, nech sa paci a nie na druhy
@krasneleto ako si môžeš na 5.den byť istá, keď kým sa vos vyliahne, trvá to 14dni? A prehliadnuť pár hníd nie je nič ťažké.
@nama94 vajíčka nezničí žiaden šampón, ten funguje len na živé jedince.. takže ak to niekto rieši len šampiónmi a vodičkami, tak ano, vtedy to trvá dlho...
@krasneleto oprava - voš sa vyliahne do 10dni, nie 14
@krasneleto ako si môžeš na 5.den byť istá, keď kým sa vos vyliahne, trvá to 14dni? A prehliadnuť pár hníd nie je nič ťažké.
@beronsche normalne zrakom. ak pouzijem ten maglajz... nasledne zehlim, vycesavam a takto kolom dokola... som si ista, ze na 5ty den je hlava cista... tu je tema ale inde... ze lekar povie na druhy den mozno ist do skoly...

@anonym_autor u vás škôlku navštevujú žiačky?