Ako riešiť problémy so školkou?
Ahojte
V prvom rade chcem len upozorniť že nechcem tu nejaké výčitky že učiteľky mali pravdu alebo podobné...
Takže škôlka je v "prísnom režime" malý bol chorí 4 dní
V zozname bolo že rodič môže dieťa ospravedlňit 7 dní a keď je viac chorí tak doktor... Potvrdenie
Ideme ráno do škôlky riaditeľka už teraz učiteľka prišla ku mne a hovorí či mám potvrdenie od lekára keďže bol chorí... Ja som jej povedala veď bol len 4 dní tak netreba potvrdenie..jej odpoveď bola to je jedno je predškolak musí.. v oznáme bolo že keď je viac ako 7 dní že treba potvrdenie...
Idem pre neho teraz pre istotu druhá učiteľka že vracal že ak mu nesadlo škôlkarske jedlo že to môže byť intolerancia,.. keby mal tak by to mal od narodenia on v pohode zje vypije mliečne výrobky...
A ani ho nepreobliekli z tých ovracanych veci...bolo to síce trochu rukáv a predu ale bolo to cítiť...
Iné dni jedaval... Zjedol to čo mu chutilo a to čo nechcel nechal... Ale nevracal...
intolerancia nemusí byť od narodenia, môjmu synovi sa prejavila tiež v škôlke a mne po 40ke
A koľko vymeškaní mal zatiaľ od začiatku školského roka? Lebo aj v tomto sú obmedzenia. A teda intolerancia sa môže vytvoriť kedykoľvek, no nemôže to mať skôr niečo spoločné s prekonanou chorobou?
Alebo ešte nie je celkom zdravý. Prepáč, ale keď dieťa bolo choré tak to ospravedlnenie od lekára je na mieste. Alebo si u lekára nebola? Tak treba zvážiť či je uz zdravý
Do škôlky ospravedlnenie? Premňa novinka. U nás nič také nie je, len už v škole
@anonym_d06157 pri predškolákoch platia pravidlá ako v škole, keďže predškolská dochádzka je povinná.
Alebo ešte nie je celkom zdravý. Prepáč, ale keď dieťa bolo choré tak to ospravedlnenie od lekára je na mieste. Alebo si u lekára nebola? Tak treba zvážiť či je uz zdravý
@anonym_151aea hej keď je viac ako 7 dní doma... 🤔🤔🤔 Prvých 7 dní môže rodič
@anonym_151aea tak snáď viem čo je zdravý Alebo nieje.... 😡😡😡
@anonym_151aea prečo by mala ísť k lekárovi? nie s každou blbosťou sa chodí. Lekári tiež nie sú nadšení aby si prišla s hoci čím.
ak má dieťa horúčku v noci - vôbec nemusíš prísť k lekárovi hneď ráno na druhý deň. Kľudne aj o dva dni.
nikdy po nás nechceli v mš potvrdenie od lekára, a ak som aj pýtala v ambulancii tak mi lekár odpovedal že do určitých dní ospravedl. rodič.
autorka, chcú ťa dr*ať, tak ťa dr*ú. Nedaj sa. Prajem veľa síl , asi ich budeš potrebovať na boj s mš.
autorka, chcú ťa dr*ať, tak ťa dr*ú. Nedaj sa. Prajem veľa síl , asi ich budeš potrebovať na boj s mš.
@anonym_760ba3 veď tam je dokopy 5 bielych deti dajme tomu 6... A ostatok čierny... Ktovie či by aj od nich takto pýtali... Mňa vytočilo aj to že vracal dobre každému sa to stane nesadlo mu skrátka jedlo ale mohli ho aspoň preobliect... Riaditeľka teraz už učiteľka (triedna jeho je ) tak arogantná že kde mám to potvrdenie že to je jedno on je predškolak on musí... Ale tam bolo jasne napísané že 7 dní od rodiča ospravedlniť
@anonym_760ba3 veď tam je dokopy 5 bielych deti dajme tomu 6... A ostatok čierny... Ktovie či by aj od nich takto pýtali... Mňa vytočilo aj to že vracal dobre každému sa to stane nesadlo mu skrátka jedlo ale mohli ho aspoň preobliect... Riaditeľka teraz už učiteľka (triedna jeho je ) tak arogantná že kde mám to potvrdenie že to je jedno on je predškolak on musí... Ale tam bolo jasne napísané že 7 dní od rodiča ospravedlniť
@katusa32 aj naša skolka je v prisnejsom režime, ospravedlnenit mozes tak ako pises 7 dni ty a od 8 lekar, mame prisnejsi rezim tiez kvoli tmavsim spoluobcanom za polrok mozes len 21 dni ospravedlnit ty zvysok musi byt od lekara. Potom sa to posuva na socialku a pozastavuju da pridavky. Takze sa nedaj nemusis mat teraz nic od lekara.
@katusa32 7 dní ako píšeš. Popros pani učiteľku, nech ti pošle usmernenie, kde sa píše o ospravedlnení od lekára po 4 dňoch. Predškolákov už vieš vysvetliť, že ak by sa mu to stalo znova, nech sa prezlecie. Nech povie pani učiteľke. Je to však pre mňa tiež nepochopiteľné,prečo mu to nepovedali a prípadne nepomohli.
Ja nechapem, vsak ak je dane, ze 7dni vie ospravedlnit rodic, preco si nevytiahla mobil a neprecitala jej to cierne na bielom? Alebo nepovedala nech ti ona ukaze, kde to ma napisane? To po 4dnoch choroby siel do skolky a hned prvy den grcal? Asi zdravy nie je, ak potrebuje este dietu na regeneraciu 😵💫
Škôlka má na svojej stránke uverejnené informácie, isto tam bude aj smernica o ospravedlnení. Vytlač si to a ak po tebe bude opäť žiadať ospravedlnenie od lekára, ukáž jej to s dodatkom, nech ti to teda vysvetlí. Ak bol syn špinavý len trocha na rukáve, možno ti chceli uľahčiť robotu s praním, možno sebe s prezliekaním, možno bolo synovi nevoľno a nechceli ho naťahovať. Síce sa divím, že im to tam nesmrdelo, ale dobre, nemuseli to hneď urobiť z nejakého pohoršujúceho dôvodu. Mohla si sa učiteľky spýtať priamo na mieste ako to teda myslí, keď je napísané niečo iné než čo tvrdí. Syna by som nechala doma, zrejme ešte nie je úplne ok, ak vracal. A trocha sa upokoj, ak si bola rovnako príjemná ako tu, komplikuješ situáciu len pre svojho syna. Inak nechápem, na čo bola dobrá tá poznámka o bielych a čiernych? Už takéto vyjadrovanie o tebe niečo vypovedá.
@anonym_d06157 skolky maju nove pravidla
Bud si skolka vyberie prisny alebo volnejsi rezim
Ale mimochodom toto co popisujes ty mame my vo volnejsom rezime v skolke tak neviem
@katusa32 je predslolak? U mojej predskolacky jej napíšem ospravedlnenie ja. Aj na 1 deň. U mladšej neriešim.
Ja nechapem, vsak ak je dane, ze 7dni vie ospravedlnit rodic, preco si nevytiahla mobil a neprecitala jej to cierne na bielom? Alebo nepovedala nech ti ona ukaze, kde to ma napisane? To po 4dnoch choroby siel do skolky a hned prvy den grcal? Asi zdravy nie je, ak potrebuje este dietu na regeneraciu 😵💫
@cyberk tak mimochodom hovorí sa vracal!!! A nenapadlo tá že mu nesadlo jedlo???
@cyberk tak mimochodom hovorí sa vracal!!! A nenapadlo tá že mu nesadlo jedlo???
@katusa32 a ako vieš že som ho nevytiahla.... 🤔 Jej slová to určite nie je predškolak musí... Je jedno že je predškolak keď raz ze 7 dní môže rodič ospravedlniť tak rodič a nech neprekruca... Ona si myslí že keď už nie je riaditeľka tak ešte má nejakú moc
Po štyroch dňoch choroby by si mala jednoznačne aspoň papier o vyhlásení o bezinfekčnosti priniesť....
@amalka07 aj keď je povinná rodič môže 7 dní ospravedlniť tak neviem čo hovorí že musím keď to bol8 4 dni
@katusa32 no ak si tak isto "prijemna" v ralnom zivote ako tu na konovi tak mi ta je naozaj luto .. kus husnej nafucanej panicky,kt ked nedostane odpoved aku chce sa ide rozculovat a urazat ... decko nauc nech sa samo prezlecie a ty sa nauc komunikovat s ludmi