icon

Matka hľadá bezpečné ihrisko pre deti

Dnes o 17:45

Prosim berte to s rezervou, nejde o zivot iba sa potrebujem vypisat. Ja normalne pridem o nervy pri mojom 3,5 rocnom a rocnom dieťati ked sme vonku. Bývame na byte takze vela času sa suchtame po sidlisku a zeny to je des....jedno vrieska lebo chce byt na ihrisku, druhe vrieska lebo chce ist presne na opacnu stranu.
Co by som dala za jedno obycajne OPLOTENE ihrisko kde by sa vyhrali obidve deti.
Tak veľmi som si uvedomila ako v okoli nic pre deti nemame, proste sa neda kazdy den sadnut do auta...autobus uz vôbec nie, ani vzdy platit niekde vstupne. Tak radsej nech mi vrieskaju v okoli bytovky ako sa kvoli vrieskaniu presuvat do ineho mesta.
Kazdy hovoril ze prvy rok aky bude náročný...u nás to tak vôbec nebolo, kludne by som si to od začiatku zopakovala....ale toto???ked mi dieta ani za svet nebude v kociku lebo zistilo ze ma nohy...toto bola moja najvacsia obava ustrážiť dve deti vonku a teraz sa úplne naplna...strasne som frustrovana z toho kde byvame lebo aj obycajna prechadzka je nonstop len otacanie sa ci nejde bicykel alebo kolobezka.
Ja realne nemam v okoli miesto kam s detmi v uplnom klude a v pohode ist.
Aj by som napisala ze hadajte v ktorom meste byvam..ale asi je takych miest viac.

anonym_d52ad4
Dnes o 17:46

Toto bol jeden z dôvodov, prečo sme sa odsťahovali z Bratislavy.,😁

anonym_893dae
Dnes o 17:52

@anonym_autor je sanca sa prestahovat?

anonym_9c5804
Dnes o 17:54

Neviem kde byvas, u nas na sidlisku v KE su aspon 2 oplotene ihriska, Sice v lete nic moc, lebo tam pecie slnko ale su, jedno je dokonca aj velmi pekne Lidlacke

anonym_ded509
Dnes o 17:56
@anonym_d52ad4

@anonym_d52ad4 Fakt? Ved tu je ihrisko na kazdom kroku a skoro vsetky oplotene. Podla mna nehovori o BA. Kam si sa prestahovala, kde je viac ihrisk?

anonym_d52ad4
Dnes o 18:01
@anonym_ded509

@anonym_d52ad4 Fakt? Ved tu je ihrisko na kazdom kroku a skoro vsetky oplotene. Podla mna nehovori o BA. Kam si sa prestahovala, kde je viac ihrisk?

@anonym_ded509 ... Presne tie ihriská boli to, čo nas prestalo baviť veľmi rýchlo. Ideš sa tam upiecť, unudit, všade špina, bordel, nevychovane decká a nič viac. Toľko iných možností ako tráviť čas existujú.

autor
Dnes o 18:08
@anonym_d52ad4

@anonym_ded509 ... Presne tie ihriská boli to, čo nas prestalo baviť veľmi rýchlo. Ideš sa tam upiecť, unudit, všade špina, bordel, nevychovane decká a nič viac. Toľko iných možností ako tráviť čas existujú.

@anonym_d52ad4 tak u nas nie je ani obycajny priestor kde by si hadzali loptou, jazdili na odrazadle...nejaky les, jazero.
Ja uz neviem ako s nimi vonku teraz travit cas. Zbieranie kamienkov, kvietkov uz mame za sebou 🥲 v okoli žiadna farma a nejake zvieratka...
Dve deti na bicykel sama nevezmem, sama sa s nimi ist kupat netrufam (rozhodne po tom teraz s mladsim ani netuzim ked je vsade hlava na hlave).

autor
Dnes o 18:10
@anonym_893dae

@anonym_autor je sanca sa prestahovat?

@anonym_893dae hladame dom ale slaba ponuka..asi skor nie..mame celkom malu hypotéku takze takto by sme sa vrátili akoby naspat v čase

anonym_d52ad4
Dnes o 18:12
@anonym_autor

@anonym_d52ad4 tak u nas nie je ani obycajny priestor kde by si hadzali loptou, jazdili na odrazadle...nejaky les, jazero.
Ja uz neviem ako s nimi vonku teraz travit cas. Zbieranie kamienkov, kvietkov uz mame za sebou 🥲 v okoli žiadna farma a nejake zvieratka...
Dve deti na bicykel sama nevezmem, sama sa s nimi ist kupat netrufam (rozhodne po tom teraz s mladsim ani netuzim ked je vsade hlava na hlave).

@anonym_autor ... Ja ťa úplne chápem. Opakujem, pre toto sme odišli z mesta.

anonym_67cad4
Dnes o 18:14

@anonym_autor Zo svojho detstva si pamätám veľký dvor, trávnik,psa, mačku, sliepky, záhradu.Vsade sa dalo dobre zabaviť aj bez priamej prítomnosti rodičov.Porovnam s detstvom môjho syna.Ked bol malý, na ihrisko mohol len so mnou,aj to hrozilo,ze sa v piesku poreze na skle, pichne sa ihlou,stupi do psieho alebo ľudského 💩.. Väčší už chodil sám na ihrisko, ale neraz prišiel, že veľkí ich odohnali.Keby si mala možnosť, malý domček s malým dvorom by vyriešil veľa vecí

belllinka
Dnes o 18:21
@anonym_67cad4

@anonym_autor Zo svojho detstva si pamätám veľký dvor, trávnik,psa, mačku, sliepky, záhradu.Vsade sa dalo dobre zabaviť aj bez priamej prítomnosti rodičov.Porovnam s detstvom môjho syna.Ked bol malý, na ihrisko mohol len so mnou,aj to hrozilo,ze sa v piesku poreze na skle, pichne sa ihlou,stupi do psieho alebo ľudského 💩.. Väčší už chodil sám na ihrisko, ale neraz prišiel, že veľkí ich odohnali.Keby si mala možnosť, malý domček s malým dvorom by vyriešil veľa vecí

@anonym_67cad4 Ako dlho to bude detičky baviť na tom malom dvore? 😀

anonym_67cad4
Dnes o 18:22
@belllinka

@belllinka To závisí aj od rodičov,aj od okolností

anonym_c4758b
Dnes o 18:27

@anonym_autor skús ísť na deku, namiesto chodenia. Vymyslí aktivity aj pre jedno aj pre druhé dieťa...

anonym_d1fe94
Dnes o 18:34
@belllinka

@belllinka našich to veľmi bavilo, na dvore mali pieskovisko a dokázali sa tam hrať hodiny, stavali si dráhy pre autá, vlaky... v lete sa bláznili vo veľkom nafukovacom bazéne...

anonym_11a7ac
Dnes o 18:42

Mám dve deti do štyroch rokov s malým vekovým rozdielom a vnímam to presne tak ako ty .Už som sa bála že som jediná

belllinka
Dnes o 18:53
@anonym_d1fe94

@belllinka našich to veľmi bavilo, na dvore mali pieskovisko a dokázali sa tam hrať hodiny, stavali si dráhy pre autá, vlaky... v lete sa bláznili vo veľkom nafukovacom bazéne...

@anonym_d1fe94 ano, tak do 4-5 rokov max. ich to bude bavit

beata_k
Dnes o 18:54
@anonym_d52ad4

@anonym_d52ad4 Ty si v BA aj niekedy bola? Lebo ja mam v Petrzalke pochodenych tak 80% ihrisk a neoplotene som este nenasla. Iba jedno.

anonym_eb840c
Dnes o 19:00

no vidis, my sme si take ihrisko s rodicmi svojpomocne postavili a sluzi dodnes (uz 20 rokov). v spolupraci s mestom a malokarpatskou nadaciou Revia (prispeli obe) nieco s me dali do toho my a je klud este aj teraz. ihrisko je oplotene ma krasne prvky na hranie pre mensie deti pre rodicov sme si spravili stol a lavicky a super sa tam o chvilu vyhraju aj moje vnucaka 🙂 mozno by stalo za to nieco podniknut aj u vas...

anonym_d1fe94
Dnes o 19:07
@belllinka

@anonym_d1fe94 ano, tak do 4-5 rokov max. ich to bude bavit

@belllinka samozrejme, že sa pridali iné aktivity bicykel, kreslili kriedami po chodníku, alebo s vodou a štetcom, pomáhali polievať kvety a trávnik, majstrovali s manželom... vždy sa nejak zabavili a cez víkendy sme chodili na výlety...

anonym_ff6e1e
Dnes o 19:13
@anonym_d52ad4

@anonym_d52ad4 odstahovali z Bratislavy? A ty si na tych ihriskach aj bola? Ved drviva vacsina je oplotenych…

anonym_09b73f
Dnes o 19:20

My byvame v Ba a neviem si predstavit zit niekde inde. Ani v mensom meste a uz vobec nie na dedine. Raz sme varovali kamosom dom a psika ked isli na dovolenku. Byvaju v satelite pri Ba. Dom, zahrada, bazenik, psik- vsetko moc fajn 🙂 Po dvoch dnoch som si z toho ticha trhala vlasy, vykukavanie susedov, deti otravene, unudene- tesili sa na kamosov a aktivity, ktore mame na sidlisku a v okoli. Takze za nas jedine hl. mesto, ale je to asi o tom kto kde vyrastal a co mu vyhovuje 🙂

anonym_d7d217
Dnes o 20:14
@anonym_09b73f

My byvame v Ba a neviem si predstavit zit niekde inde. Ani v mensom meste a uz vobec nie na dedine. Raz sme varovali kamosom dom a psika ked isli na dovolenku. Byvaju v satelite pri Ba. Dom, zahrada, bazenik, psik- vsetko moc fajn 🙂 Po dvoch dnoch som si z toho ticha trhala vlasy, vykukavanie susedov, deti otravene, unudene- tesili sa na kamosov a aktivity, ktore mame na sidlisku a v okoli. Takze za nas jedine hl. mesto, ale je to asi o tom kto kde vyrastal a co mu vyhovuje 🙂

@anonym_09b73f uplny suhlas. Kazdy den mozme byt na inom ihrisku, mat ine aktivity, deti socializovane lebo kazdy den stretavaju kamaratov, siroky vyber kruzkov a inych aktivit. Neviem si predstavit ze zijem na dedine a kazdy bozi den zazivam to iste. Ja osobne by som sa zblaznila.

A k teme, je tu vela oplotenych ihrisk ale ked sme na nejakom ktore oplotene nie je tak tiez mam nervy, takze uplne ta chapem.

anonym_d52ad4
Dnes o 20:19
@anonym_ff6e1e

@anonym_d52ad4 odstahovali z Bratislavy? A ty si na tych ihriskach aj bola? Ved drviva vacsina je oplotenych…

@beata_k
@anonym_ff6e1e .... Nie každý túžiť vychovávať dieťa po ihriskách. Jednoduchšie to neviem povedat.

beata_k
Dnes o 20:21
@anonym_d52ad4

@beata_k
@anonym_ff6e1e .... Nie každý túžiť vychovávať dieťa po ihriskách. Jednoduchšie to neviem povedat.

@anonym_d52ad4 Mne je jedno. Ale nepis somariny, ze tu nie su oplotene ihriska.