Ako sledovať dieťa na bicykli v meste?
Syn sa naučil bicyklovať krásne bez pomocných koliesok, je taky nadšený ze chce chodiť bicyklovať Kazdy den, po škôlke, proste vždy. Byvame na sídlisku vo veľkom meste, kde je kopec chodníckov a dá sa voziť sem a tam, ale s mužom bicykle nemáme, tak zatiaľ za ním proste utekáme. Dávame mu checkpointy, ze napriklad tam pri lavičke nas počkáš, on je rozumný, vždy počká, no ale naozaj dobiehame za nim vsade, ma len 5 rokov, ešte sa neodvážime sadnut si na lavičku pred vchod a on nech sa vozí po okolí... Ako toto riešite? Kúpili ste si kolobežka alebo korčule?
Ak chcete ísť niekde tak kolobežka so stredne veľkými kolesami je celkom dobré riešenie ak sa chce len voziť taknnejake priestranstvo park kde vidím pár chodníkov a nech sa vozí tam po cestičkách v parku nemusíš vedľa neho byť veď ma 5 ale aby si ho aspoň z diaľky videla
@belllinka zvažujeme to, ale aby som sa ja dospelá žena vozila na bicykli po chodníkoch? Ved bicykel je dopravný prostriedok a patrí na cesty,. Áno keď sa dieťa učí ok, aj väčšie deti sa ešte neodvážia ísť na cestu, ale ja stará tapa mam hatit chodník s bicyklom?
@anonym_autor voziť sa za dieťaťom na bicykli je niečo iné ako keď dospelý ide na bicykli... Ja to robievam bežné. Ale ak sa vozí aj pomedzi tie paneláky kde to pozná a nevyjde tam auto z nejakej cesty hlavnej tak by som to nechala tak chvíľu ho vidíš chvíľu nie tak ak chodí dookola tak to máš tak cca pod kontrolou nemusíš ho každú sekundu vidieť veď o chvíľu je školák a bude chodiť do školy...
otec sa s dcerou bicykloval... tak sme to riesili.. ak sme niekam isli, a isla na bicykli iba ona, tak doslova od cesty po cestu.. a pockala, ale to bolo mensia. Vacsia s otcom chodila na bicykel. AJ v meste, aj na cyklotrasu vyliezli. Parky bvaju take pre deti lepsie, chodia po chodnikoch, hore dole a rodicia sedia.. tak prejdite niekam do parku kde sa vybicykluje a ak sa chce bicyklovat za domom.. tak hore dole poza dom, alebo OKOLO domu, zase kazdu sekundu na neho vidiet nemusis, len auta aby tam nechodili podla moznosti

Ja plne chapem, moze male dieta vbehnut mu do cesty, pes, lopta, zazmatkovat, neodhadne este vzdialenost ak obieha.. poobede byva viac ludi/deti/psov, vsetci sa vencia, kreslia na chodniky, bublkifujy fukaju, proste furt daco .. my mame na bezne presuny kolobezky z decathlonu.. ale teda riesime, ze ideme tam a tam napr na ihrisko, aby dieta slo bicyklom, ja kolobezkou
@anonym_2a4cf4 no presne, u nas podobne, len my na korčuliach.