icon

Autistické deti: Výber oblečenia v škôlkarskom veku

23. máj 2026

Ahojte, chcela by som sa opýtať rodičov detí s PAS v škôlkarskom období...nechávate si ich samých vyberať, čo si oblečú a obujú?

anonym_6cce3f
23. máj 2026

Ano ja vacsinou nechavam ak chce, vyberie si v com sa citi dobre. A boli casy ze este v juni chodil do skolky v zimnych topankach. Neriesil nikto, hlavne ze sadieta citi dobre. Ma dost problem zvladat prostredie, snazime sa nepridavat mu dalsie..

domkakvet
23. máj 2026

@anonym_autor ak je to vhodne, tak nechaj co si vyberie.

kacena4
23. máj 2026

nie nevyberali si, zimne som schovala a nosilo sa prechodne/letne postupne som ich ucila pozerat na teplomer a riadit sa nim. ak je pod 5 vetrovka, nad 15 bez mikiny a pod. mali sme topanky do dazda a topanky na bezne nosenie, ak to ma dieťa naskatulkovane nemali zachvaty, jasne občas sa nieco vyskytlo ale system nam fungoval ok

anonym_9b3764
23. máj 2026

Nie, vyberám ja. Cez víkend si väčšinou vyberá sám, aj to len skrz času, lebo chce hneď už aj sa obliecť.

anonym_75f1a2
23. máj 2026
@kacena4

nie nevyberali si, zimne som schovala a nosilo sa prechodne/letne postupne som ich ucila pozerat na teplomer a riadit sa nim. ak je pod 5 vetrovka, nad 15 bez mikiny a pod. mali sme topanky do dazda a topanky na bezne nosenie, ak to ma dieťa naskatulkovane nemali zachvaty, jasne občas sa nieco vyskytlo ale system nam fungoval ok

@kacena4 lenže ty máš deti ktoré sa dajú ovládať nemôžeš písať do kazdej témy ake sú tvoje deti lebo existuje mnoho a mnoho autistov a ich prejavy, moja malá autistka nosi aj v lete zimné čižmy sú už aj deravé lenze proste ona sa mi ide zabiť keď ich nemá vonku trepe si hlavu musí mať prilbu aby sa nezabila a hádže sa pod auto a to nemá ani 3 roky

anonym_f09b5c
23. máj 2026

mojej je úplne jedno čo bude mať na sebe. Možno by aj v pyžame išla. Nemá vyhranený vkus .

kacena4
24. máj 2026
@anonym_75f1a2

@kacena4 lenže ty máš deti ktoré sa dajú ovládať nemôžeš písať do kazdej témy ake sú tvoje deti lebo existuje mnoho a mnoho autistov a ich prejavy, moja malá autistka nosi aj v lete zimné čižmy sú už aj deravé lenze proste ona sa mi ide zabiť keď ich nemá vonku trepe si hlavu musí mať prilbu aby sa nezabila a hádže sa pod auto a to nemá ani 3 roky

@anonym_75f1a2 aj my sme si presli obdobim agresie, utokov, demolacii, odmietaním, zufalstva... autorka nepise ake dieťa ma, ci vysoko alebo nizkofunkcne, ci detsky autizmus ci AS, s mentalnym ci bez, tak pisem svoju skúsenosť, co je na tom zle?!

anonym_e36cb4
24. máj 2026

@anonym_autor syna nazaujimalo v com pojde, len to nesmelo mat limec gombiky a pätky na rukavoch. Co si oblecie som urcovala ja