Autistické deti: Výber oblečenia v škôlkarskom veku
Ahojte, chcela by som sa opýtať rodičov detí s PAS v škôlkarskom období...nechávate si ich samých vyberať, čo si oblečú a obujú?
nie nevyberali si, zimne som schovala a nosilo sa prechodne/letne postupne som ich ucila pozerat na teplomer a riadit sa nim. ak je pod 5 vetrovka, nad 15 bez mikiny a pod. mali sme topanky do dazda a topanky na bezne nosenie, ak to ma dieťa naskatulkovane nemali zachvaty, jasne občas sa nieco vyskytlo ale system nam fungoval ok
Nie, vyberám ja. Cez víkend si väčšinou vyberá sám, aj to len skrz času, lebo chce hneď už aj sa obliecť.
nie nevyberali si, zimne som schovala a nosilo sa prechodne/letne postupne som ich ucila pozerat na teplomer a riadit sa nim. ak je pod 5 vetrovka, nad 15 bez mikiny a pod. mali sme topanky do dazda a topanky na bezne nosenie, ak to ma dieťa naskatulkovane nemali zachvaty, jasne občas sa nieco vyskytlo ale system nam fungoval ok
@kacena4 lenže ty máš deti ktoré sa dajú ovládať nemôžeš písať do kazdej témy ake sú tvoje deti lebo existuje mnoho a mnoho autistov a ich prejavy, moja malá autistka nosi aj v lete zimné čižmy sú už aj deravé lenze proste ona sa mi ide zabiť keď ich nemá vonku trepe si hlavu musí mať prilbu aby sa nezabila a hádže sa pod auto a to nemá ani 3 roky
mojej je úplne jedno čo bude mať na sebe. Možno by aj v pyžame išla. Nemá vyhranený vkus .
@kacena4 lenže ty máš deti ktoré sa dajú ovládať nemôžeš písať do kazdej témy ake sú tvoje deti lebo existuje mnoho a mnoho autistov a ich prejavy, moja malá autistka nosi aj v lete zimné čižmy sú už aj deravé lenze proste ona sa mi ide zabiť keď ich nemá vonku trepe si hlavu musí mať prilbu aby sa nezabila a hádže sa pod auto a to nemá ani 3 roky
@anonym_75f1a2 aj my sme si presli obdobim agresie, utokov, demolacii, odmietaním, zufalstva... autorka nepise ake dieťa ma, ci vysoko alebo nizkofunkcne, ci detsky autizmus ci AS, s mentalnym ci bez, tak pisem svoju skúsenosť, co je na tom zle?!
@anonym_autor syna nazaujimalo v com pojde, len to nesmelo mat limec gombiky a pätky na rukavoch. Co si oblecie som urcovala ja

Ano ja vacsinou nechavam ak chce, vyberie si v com sa citi dobre. A boli casy ze este v juni chodil do skolky v zimnych topankach. Neriesil nikto, hlavne ze sadieta citi dobre. Ma dost problem zvladat prostredie, snazime sa nepridavat mu dalsie..