Čo robiť po prijatí dieťaťa do škôlky?
Ahojte,
je to moje prvé dieťa, zobrali nás do MŠ, 3 roky bude mat až v novembri, ale to nevadí. Chcela som sa spýtať ako sa ďalej postupuje ? Príde nejaký papier kedy prísť alebo bude zapis alebo niečo? Na ich stránke nič nepíšu asi je ešte skoro chcela som sa len ubezpečiť ako to funguje.
Syn stále ešte štrajkuje s plienkami je možné keď ho prijali že podržia miesto a nastúpil by až keď sa tých plienok úplne zbavíme ?
Ďakujem
@anonym_autor nie miesto mu nebudú držať ani keď je prijatý....od januára berú deti len ak je volné miesto.....vy ale miesto budete držať a dieťa nebude chodiť do škôlky....ak bude mať plienku - vrátia ti ho....to tak nefunguje že budú čakať až sa dieťa odplienkuje....volné miesto sa automaticky obsadzuje.....jediné čo sa akceptuje je že dieťa je choré a nastúpi neskôr a aj to len v prípade ak je to kratšie obdobie, nie pol roka....a aj vtedy platíš od začiatku za škôlku....
@mogaa - škôlka kde ho zobrali zatvára triedy lebo majú málo detí tak si nemyslím že sa tam niekto o miesto “bije”, ale opýtam sa priamo tam budú asi viac vedieť povedať 🙂
@anonym_autor zase je naivné si myslieť že ak nie je odplienkovaný teraz tak v septembri, októbri bude...to je naozaj individuálne...môže byť a nemusí byť....ale ak ho neoplienkuješ v lete tak na jeseň to už bude oveľa ťažšie.....
@mogaa ak nebude tak nepôjde

@anonym_d6171f toto má každá škôlka inak....u nás napr.brali deti všetky rovno na celý deň.....niekde je povinná adaptácia že prvý týždeň 2-3 hodiny, potom na pol dńa a až po 3-4 týždňoch na celý deň.....
@mogaa samozrejme 🙂