Cumlík v škôlke
Prosim Vas mage skusenost so skolkou Demitrovou ci mozu nastupit aj deti, ktore nie su oddudlovane? Ako to tam beru.
@6botka6 neboj sa inak bude reagovať v škôlke a inak reaguje pri tebe. Moja tiež robila cirkus keď som jej ho zobrala... v škôlke vôbec
@6botka6 tak do septembra sa hádam podarí odudlovat..ja mám síce bezdudlove deti,napínalo ich z neho.,ale viem,že niektorí robili normálne rituál,rozlúčku z dudlikom,dieťa síce pár dní plakalo,hľadalo ho,ale potom bol pokoj...
No ja neviem mne sa dudlik spája s malým bábätkom na ukludnenie,lepší spánok.ale v 2 rokoch by sa malo s ním pomaly rozlúčiť.
U nás v škôlke mal jeden chlapec na spanie dudlik. Nevidím na tom nič čudné
@nikha2809 toto spravila kamoska na vianoce, ze daju dudku Jeziskovi s trojrocnou - to dieta si odmietlo dva tyzdne este aj po vianociach rozbalit akykolvek darcek zo strachu, ze jej Jezisko dudku potom vezme 🤐 Nakoniec musela rozbalit ona a dat jej to proste do detskej izby, dieta malo strach to co i len chytit, lebo dudka nadovsetko...
Nerozumiem prečo píšete že v žiadnej škôlke určite dudel tolerovať nebudú. V našej škôlke majú dudel na spánok povolený najmenšie deti a viem aj o iných škôlkach kde sú povolené. Keď neviete tak radšej nepíšte že určite nikde nebudú tolerovať
@6botka6 uplne bezne v STATNYCH skolkach dovolia detom na spanok cumel.aj moja dcera ho mala a aj kopa dalsich deti. naopak, ucitelky su radi, ze im deti pospia a nevyvadzaju.
Aj u nás v škôlke sú dve deti čo mali cumle a svoje dečky či hračky v skrinke.. moja dcéra si tiež mohla nosiť hračku kým si na škôlku nezvykla a to mala 3,5 roka keď nastúpila 😁 od cumla sa odstrihla na 3 narodeniny a to len kvôli tomu, že ja som bola lenivá, lebo sa mi narodilo druhé dieťa a nechcela som ten rev riešiť pri instantnom reve od mladšej 😁 tejto druhej ho beriem určite skôr, už každú chvíľu, čím neskôr, tym je to horšie..
@6botka6 no aj u nas v skolke je prve dni tolerovany cumel, ale si predstav tie biedy ucitelky, ze oni si budi musiet dat v skolke rady s tvojou dcerou, ked pride ten den, ked cumel uz nebude moct mat ani na spanok. Byt na mieste ucitelky tvojej dcery, tak ďakujem pekne. Chces hodit na ucitelky nieco, s cim si ty sama nevies dat rady. Ach...
@anjelicek26 joj chudiatko malé.No naši vymenili s akože naozajstným Mikulasom dobrovoľné tak to bolo trochu iné.Maly mal dva roky v novembri a doteraz je hrdý keď si sem tam spomenie na dudel ako ho vymenil 😀
@vuvi neviem odkial beries takuto informaciu ze chcem na ucitelky hodit nieco co sama neviem 🤦♀️ Ved prave naopak, chcem jej tam na chvilu dopriat dudlik, kym si nezvykne, bude im tam v klude spat. Na odudlovanie si potom zvolim cas, kedy do skolky chodit nebude, napr prazdniny alebo proste ostanem par dni s nou doma, nie je to kvoli praci u mna problem. Taktiez sa posnazim ju do septembra odudlovat ale ak to nepojde, poslem ju tam s dudlikom. Praveze mi pride ze vy ste si v tom zase nasli len nieco do coho mozete rypnut….
V nasej skolke tolerovali cumlik na spanie, syn mal vtedy 2 roky a 10 mesiacov. Ale na Mikulasa som sa dohodla s pani ucitelkou ze mu ho Mikulas zoberie a vymeni za balicek. Ako strasne som sa bala, tak to prezil uplne normalne.
@6botka6 ono záleží od konkrétnych učiteliek...môžu dudlík povoliť a nemusia.....jednoducho ak ti konkrétna učiteľka povie že dudel už nie, tak ho dieťaťu ani nedá a môžeš sa postaviť aj na hlavu....a naopak u niektorých učiteliek to nie je problém.....takže takéto a podobné otázky sú uplne zbytočné.....u nás napr.bol problém aj keď sa dieťa viac krát počas spánku pocikalo, niekde povolia aj plienky......je to o konkrétnych učiteľkách, nie o škôlke ako takej.....na stránkach škôlok je konkrétne rozpísané čo má dieťa vedieť.....niekde ti dieťa nechajú hladné ak nechce jesť, niekde mu učiteľka dá aspom pár lyžičiek, ak nechce samo jesť....niekde ti ho môžu vylúčiť za každú "blbosť" že nespolupracuje a nie je zrelé na škôlku a naopak niekde s tým nemajú žiadny problém....takže naozaj záleží na aké učiteľky natrafíš a čo budú tolerovať.....
@mogaa toto si mala napisat ako svoj prvy koment.a nie sa bit do prs, ze to v ziadnej statnej skolke nedovolia. pricom opak je pravdou 😉
@matkahelka ja som sa do pŕs nebila, ale fakt je že vo väčšine štátnych škôlok to nepovolia a za tým si aj stojím.....u nás v meste dudel nepovolia v žiadnej, teda len v jednej súkromnej kde sú ale deti od 2do 3rokov.....ale ak si potrebuješ ripnúť, kludne to toho....
@mogaa vobec nerypem 😉 len nerozumiem, ako mozes napisat, ze v ZIADNEJ, ked to vobec nie je pravda. a ked ta tu kopec zien na zaklade vlastnych skusenosti vyvedie z omylu, tak upravis koment na VACSINU. to, ze to v tvojom mini meste nedovolia, neznamena, ze vo vacsich mestach, kde je skolok viac, resp. na dedinach, kde je pristup uciteliek trochu iny sa nenajdu skolky, kde detom cumel v pohode dovolia.

@6botka6 vyvadza, treba byt odhodlany s tym skoncit, je to aj smiesne ked trojrocne dieta ma cumel, ja som si povedala v dvoch rokoch a dost a za dva dni zabudol syn a ten pokoj nehladali sa furt cumle, vyvadzanie je prirodzene treba sa obrnit a ist nato hned zajtra a po vikende sa budes cudovat, mozno od placu zaspi ale pochopi, ale ak to nevydrzis a das nebude to fungovat potom si z teba bude dieta robit dobry den