Dali by ste svoje dieťa do škôlky cez leto?
Ahojte. Posledné dni mám také výčitky svedomia. Som v 8 mesiaci tehotenstva, čoskoro nastupujem na materskú. Dcéra má 4 roky. Prihlásila som ju do škôlky aj cez leto, na 5 týždňov. Je energické dieťa, má rada kolektív a do škôlky chodí rada, teší sa. Len mám výčitky, že ja budem doma, a ona bude chodiť do škôlky, či som urobila dobre, a mohli sme aj ušetriť, kedže tá letná prevádzka je dosť drahá. Na druhú stranu si poviem, že potom bude určite aj 5 týždňov doma, lebo začiatkom septembra ju nedám do škôlky, aby nepriniesla nejakú chorobu bábätku, tak nastúpi možno v polke septembra. Musela som to nahlásiť a vyplatiť dosť v predstihu, a nevedela som, ako sa budem zdravotne cítiť. Bývam dosť unavená, a mám pocit, že jej nezvladam robiť program v týchto horúčavách. Ona je zvyknutá chodiť do škôlky + krúžky (ktoré teraz tiež nebude mať).
Nechaj ju v škôlke. Nevieš ako sa vyvinie tvoj zdravotný stav. Môžeš byť aj v nemocnici a s dcérou potom čo?
@anonym_autor urcite nemaj vycitky. Aj moj syn chodi pravidelne v lete na 1 mesiac do skolky. Od septembra ide do skoly ale este cely august bude chodit do skolky.
Aj ty si oddychnes, aj dcerka bude spokojna (ked tam rada chodi) 🙂
Ako môzes mat vycitky ? Aspon sa nebude doma tak dlho nudit a bude mat program. Vsak to je dobre
@anonym_autor keď má rada kolektív a nestrajkuje ako kopec iných detí,buď len rada a nemaj výčitky. 🙂
chod pre nu vzdy na obed,
nechaj ju len doobeda, naobeduje sa a pridi pre nu, ona bude spokojna, ze sa pohra s detmi, potom poobede si urobite program spolu
Môj syn chodil každoročne do škôlky od septembra po koniec júla (keby bola otvorená aj v auguste, tak aj vtedy by šiel). Bol tam šťastný. Nik neriešil, že mám doma ďalšie dieťa, takže som aj ja doma.
Mimo to, možno staršie dieta nechaj doma dlhšie ako do polky septembra. Lebo choroby začne nosiť až práve v čase, kedy sa bude viac ochladzovať a bude nestále počasie, tak pribudne sopľavých deti.
Dobre si urobila. V škôlke má program. Čo ty s tým bruchom už jej neurobíš
Urobila si dobre, ani v septembri nenechávaj doma.
@anonym_autor jasne aj syn chodil cely jul.
Dobre si urobila. V škôlke má program. Čo ty s tým bruchom už jej neurobíš
@anonym_c75e2c v lete program? V škôlke? Jasne, učiteľky sú na baterky, v lete už program nebýva.
@anonym_c75e2c v lete program? V škôlke? Jasne, učiteľky sú na baterky, v lete už program nebýva.
@mooonika1975 program typu že matka s bruchom sa nemusí po horúcave trepať s dieťaťom na ihrisko napríklad. Ale vyhraje sa v škôlke a nebude jej pístat celé dni že dieťa sa nudí. Pokiaľ je škôlka otvorená tak ju absolútne zaujíma či idú učiteľky na baterky .
@anonym_autor jemine vobec sa netrap, pekne nech si uziva skolku, zabavi s atam s detickami a ty mozes oddychovat. Nic hrozne sa jej tam nestane, a ani o tvoju lasku nepride, neboj.
Moj tiez ide cez leto, ale len na 2 tyzdne, kedze dlhsie nie je skolka otvorena. Tiez je tam rad, pohra sa s detmi, takze ja v tom problem nevidim. V okoli ani v rodine nemame male deti, takze ja som radsej za to, nech je medzi detmi, ako sa ma nudit doma.
ja by som nedala, cez letosa spajaju triedy, menia sa deti, menia sa ucitelky, v skolkach nebyva klima v tom teple, tam byt, predsa len aj na byte das na balkon bazenik pomprechadzke osprchujes atd
a v lete nebyva taka cinnost ako cez skolsky rok
ale kamoska je ucitelka a stavalo sa ze mamicky davali deti do skolky v lete a same sa chodili kupat a na vyletikyba dieta v skolke do zaverecnej
@anonym_autor samozrejme, ze by som dala...
@anonym_autor az na tie horucavy, tak v pohode do skolky nech chodi, ked potrebuje aktivitu.
@mooonika1975 program typu že matka s bruchom sa nemusí po horúcave trepať s dieťaťom na ihrisko napríklad. Ale vyhraje sa v škôlke a nebude jej pístat celé dni že dieťa sa nudí. Pokiaľ je škôlka otvorená tak ju absolútne zaujíma či idú učiteľky na baterky .
@anonym_950ca9 vraví o programe pre teba. Takze lepšie napisat treba, keď sa p neho postarajú .
ja by som nedala, cez letosa spajaju triedy, menia sa deti, menia sa ucitelky, v skolkach nebyva klima v tom teple, tam byt, predsa len aj na byte das na balkon bazenik pomprechadzke osprchujes atd
a v lete nebyva taka cinnost ako cez skolsky rok
ale kamoska je ucitelka a stavalo sa ze mamicky davali deti do skolky v lete a same sa chodili kupat a na vyletikyba dieta v skolke do zaverecnej
@anonym_e81369 mame 30 v triede a 32 v spálni, ani najväčšieho nepriateľa by som tu nedala .
Komentare necitam. Absolutne ti kvitujem, ze ju das do skolky. Ty uz mas sama so sebou dost (myslim ten 8. mesiac). Oddychuj kym sa da, dcere bude v skolke dobre. To nie je ze ju odlozis, ved ked sa surodenec narodi a ona ochorie, aj tak budete spolu a uzijete si spolocne chvile. Dovtedy ak mozes, oddychuj, verim ze aj to teplo ti nerobi dobre. Vobec dcere nerobis zle skolkou.. mojji tiez radi chodili do skolky.
Som v 7 mesiaci, termin porodu koniec Augusta/ zaciatok septembra, na august som prihlasila. Pravdepodobne budem v porodnici, okrem toho uz par mesiacov som na PN, pretoze mam pridruzenych zopar zdravotnych problemov, ktore sa tehotenstvom zhorsili. Myslim si, ze v skolke mu Bude lepsie, pohra a pojasi SA s detmi. Niekedy si ho necham doma, ale potrebujem mat zabezpecene, kde Bude , keby som.napr. bola.dlhsie v nemocnici (co hrozi).
V septembri nastupuje do skoly, takze SA nam zmeni zivot vyrazne.
chodí tam rada, tak sa netráp zbytočnosťami ako keby si ju dávala do otroctva 😀
@anonym_e81369 mame 30 v triede a 32 v spálni, ani najväčšieho nepriateľa by som tu nedala .
@mooonika1975 niekto si to nevie reálne predstaviť. Leto sa ešte len začína, múry nie sú také nahriate ako budú o mesiac. Dnes sme šli von o 9ej, pred 10ou sme už boli naspäť, čo sa v tej horúčave nedalo vydržať. Ihrisko rozpálené, deti sa ani nehojdali, ani v piesku sa nehrali. Prechádzať sa po slnku je tiež veľmi zábavné a deti to naozaj milujú. Hlavne tie bez šiltoviek. Polovica z nich nechce v tom teple jesť, mnohé doslova nútime piť. Na spánok ostali len v spodnom prádle. Nemôžeme otvoriť viac okien, aby neboli v prievane. Toť pohľad z druhej strany.
@mooonika1975 niekto si to nevie reálne predstaviť. Leto sa ešte len začína, múry nie sú také nahriate ako budú o mesiac. Dnes sme šli von o 9ej, pred 10ou sme už boli naspäť, čo sa v tej horúčave nedalo vydržať. Ihrisko rozpálené, deti sa ani nehojdali, ani v piesku sa nehrali. Prechádzať sa po slnku je tiež veľmi zábavné a deti to naozaj milujú. Hlavne tie bez šiltoviek. Polovica z nich nechce v tom teple jesť, mnohé doslova nútime piť. Na spánok ostali len v spodnom prádle. Nemôžeme otvoriť viac okien, aby neboli v prievane. Toť pohľad z druhej strany.
@anonym_e9b68f ale tak aa zase socializujú 😁
Obe moje deti sú cele leto v škôlke pokým sa dá a skolka nemá nejakú pauzu 😊 obaja živé extrovertné deti, nemajú s tým problém a my s mužom pracujeme takže nám to aj pomáha 😊
@anonym_autor bolo by to v poriadku, aj keby si nebola tehotná. To len niektoré premotivovane mamičky a učiteľky ktorým sa nechce robit, berú tak, že keď dáš dieťa do škôlky kým ty si doma, si na nič mama.
@mooonika1975 áno normálne majú program aj minulý rok to tak bolo. Bude chodiť 3 týždne.
MŠ má klímu aj veľkú herňu. A vždy je niečo pizzeria deň, deň zmrzliny potom ovocia,lego deň....a to v budovách MŠ.
@mooonika1975 áno normálne majú program aj minulý rok to tak bolo. Bude chodiť 3 týždne.
MŠ má klímu aj veľkú herňu. A vždy je niečo pizzeria deň, deň zmrzliny potom ovocia,lego deň....a to v budovách MŠ.
@bosorkabb to ale máloktorá ma , klímu myslím, a aj program .

@anonym_autor Prepanajana...nemaj ziadne vycitky, sparvila si dobre 👍.