icon

Darček pre učiteľky v materskej škole: čo vybrať?

5. máj 2026

Ahojte, dcera je posledný rok v školke. Tento rok nám zistili diagnozu a učitelky sa naozaj príkladne staraju a zobrali to velmi zodpovedne. Chcela by som im vyjadriť na konci roka vdaku. Vybrali by ste kvety/kytice? alebo skôr občerstvenie aj pre ostatné učitelky v MS (chlebičky alebo sladke)? dakujem za rady...

Strana
z2
januska12323
5. máj 2026

Poďakovanie kvety a pár osobných viet.

anonym_e83e33
5. máj 2026

Učiteľky si neprosia kvety. Máme len 2ruky, kvetov dostávame veľa. Kvtety zvadnu, zvykneme ich rozdať upratovačkám a kuchárkam…. Lapace prachu tiež nie. Mňa napr potešila nejaká Kozmeticka sada, alebo poukážka do nákupného centra ( nie kníhkupectva), fľaša, kľúčenky, ak kvety, tak v kvetináči, ale nie orchiedu, skôr inú.

anonym_1634cd
5. máj 2026

@anonym_autor ja som dala učiteľkám poukážky do DM a veľmi sa potešili, takto si oni urobia radosť 🙂

autor
5. máj 2026
@anonym_e83e33

Učiteľky si neprosia kvety. Máme len 2ruky, kvetov dostávame veľa. Kvtety zvadnu, zvykneme ich rozdať upratovačkám a kuchárkam…. Lapace prachu tiež nie. Mňa napr potešila nejaká Kozmeticka sada, alebo poukážka do nákupného centra ( nie kníhkupectva), fľaša, kľúčenky, ak kvety, tak v kvetináči, ale nie orchiedu, skôr inú.

@anonym_e83e33 ano robím v škole a vacsinou máme plne umyvadlo kytic, vacsinou si učitelky nechaju len tie "najkrajsie" 🙂

anonym_bd9cf6
5. máj 2026

My učiteľky obľubujeme kvety. Nemáme v obľube kozmetiku, každá mame ritou iný typ pleti, pokožky, takze najradšej si kozmetiku kúpime samé
Žiadne lapace ako kľúčenky a už vôbec nie fľaša. Nie sme alkoholičky, aby nám rodičia nosili fľaše. Prosím to naozaj nie.
Kytica je úplne v priadku, postačí

autor
5. máj 2026
@anonym_bd9cf6

My učiteľky obľubujeme kvety. Nemáme v obľube kozmetiku, každá mame ritou iný typ pleti, pokožky, takze najradšej si kozmetiku kúpime samé
Žiadne lapace ako kľúčenky a už vôbec nie fľaša. Nie sme alkoholičky, aby nám rodičia nosili fľaše. Prosím to naozaj nie.
Kytica je úplne v priadku, postačí

@anonym_bd9cf6 ano je to určite aj o tom, čo ma ktorá učitelka rada len teda neviem či ako trieda sa budeme skladať ako spoločný darček ale chcem pomimo zato, že s dcerou mali trpezlivosť aj sa učiť nove veci, aj boli naozaj zodpovedné. Nejake občerstvenie pre celu MS (je ich tam 15) nie je dobrý napad?

anonym_bd9cf6
5. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_bd9cf6 ano je to určite aj o tom, čo ma ktorá učitelka rada len teda neviem či ako trieda sa budeme skladať ako spoločný darček ale chcem pomimo zato, že s dcerou mali trpezlivosť aj sa učiť nove veci, aj boli naozaj zodpovedné. Nejake občerstvenie pre celu MS (je ich tam 15) nie je dobrý napad?

@anonym_autor keď moje dieťa chodilo do skolky, skladali sme sa všetci rodičia na spoločný dar. Samozrjeme že niekotri ešte dali kvety a nejakú drobnosť za svoje dieťa, mali sme chlapčeka s určitými špecifikami tak jeho rodičia dali ešte drobnosť osve

zuzikak
5. máj 2026

keby im dcera nakreslila pekny obrazok a dali by ste ho do ramika aby si ho mohli vystavit niekde v skolke ? Bud ho budu mat na stoliku alebo mozno aj na stene a budu s laskou na nu spominat. Nech nakresli seba a tie ucitelky. Urcite sa im to bude pacit lebo je to typicky detske a od srdca.

anonym_9ede67
5. máj 2026
@anonym_e83e33

Vybrala by som urcite kvety a do kytice by som pridala karticku s kratkym podakovanim, samozrejme dala osobne s par milymi slovami.

@anonym_e83e33 aj zoznam vhodnych darcekov davas na zaciatku roka, aby si rodicia nespravili faux pas kvetmi? 🤦‍♀️

anonym_f46140
5. máj 2026
@anonym_e83e33

@anonym_e83e33 to myslíš vážne??? Si vás dobre rodičia rozmaznali. Nič by som ti nedala, si v práci, máš za to mzdu a šla si do tej práce dobrovoľne 🙈

anonym_015f59
5. máj 2026
@anonym_e83e33

@anonym_e83e33 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 asi najlepšie nedávať nič, veď predsa pre nás lepšie vzdelaných je učiteľ tiež podradné povolanie ako pre vás kuchárka a upratovačka 😂😂😂😂😂😂

anonym_e83e33
5. máj 2026
@anonym_f46140

@anonym_e83e33 to myslíš vážne??? Si vás dobre rodičia rozmaznali. Nič by som ti nedala, si v práci, máš za to mzdu a šla si do tej práce dobrovoľne 🙈

@anonym_f46140 u nás nosia všetky deti, mame uvedomelych rodičov, nie zakomplexovaných. 😉

layla
5. máj 2026

ja kupim rastlinne terarium a asi nejaku rituals sadu 🙂

anonym_f46140
5. máj 2026
@anonym_e83e33

@anonym_f46140 u nás nosia všetky deti, mame uvedomelych rodičov, nie zakomplexovaných. 😉

@anonym_e83e33 to, že napíšem pravdu nie je zakomplexovanosť 😉 Podľa teba je normálne nosiť niekomu do práce darčeky? Lekárovi, učiteľovi, predavačke v Coop, pracovníčke v banke, na pošte, predavačke v kníhkupectve? To sú len sprosté zvyklosti. Rodičia si myslia, že neviem čo donesú a učiteľky rozdávajú, lekári detto 🫢🫢🫢 A že koľkých poznám

anonym_d5ecd6
5. máj 2026
@anonym_f46140

@anonym_e83e33 to, že napíšem pravdu nie je zakomplexovanosť 😉 Podľa teba je normálne nosiť niekomu do práce darčeky? Lekárovi, učiteľovi, predavačke v Coop, pracovníčke v banke, na pošte, predavačke v kníhkupectve? To sú len sprosté zvyklosti. Rodičia si myslia, že neviem čo donesú a učiteľky rozdávajú, lekári detto 🫢🫢🫢 A že koľkých poznám

@anonym_f46140 samozrejme ja za život som dostavala v práci vela tringeltov a nebola to nikoho povinnost a mala som mzdu
Ja som za, treba tešiť ľudí, keď to tak niekto cíti

anonym_d5ecd6
5. máj 2026
@anonym_d5ecd6

@anonym_f46140 samozrejme ja za život som dostavala v práci vela tringeltov a nebola to nikoho povinnost a mala som mzdu
Ja som za, treba tešiť ľudí, keď to tak niekto cíti

@anonym_d5ecd6 a hej predavackam nechavam tringelt automaticky 😃

anonym_d5075f
5. máj 2026
@anonym_d5ecd6

@anonym_d5ecd6 a hej predavackam nechavam tringelt automaticky 😃

@anonym_d5ecd6 čašníkovi sa necháva tringelt, kaderníčke, či nechtárke tiež, čo tu tak čítam. Pár dní dozadu sa tu riešili obálky pred operáciou a že koľko žien priznalo, že dáva? Ale dať učiteľke kvietok, že sa o naše deti stará počas dňa dlhšie ako my sami, to je už zbytočnosť, lebo má plat. Zaujímavé zmýšľanie.

Ja dávam vždy kvietok, či do škôlky, či do školy, dcéra nosí aj na strednej. A k tomu väčšinou pridám lindt čokoládu alebo tie guľôčky a úprimné 'ďakujem'. Ak nestihnem osobne, napíšem cez edupage.

anonym_f46140
5. máj 2026
@anonym_d5075f

@anonym_d5ecd6 čašníkovi sa necháva tringelt, kaderníčke, či nechtárke tiež, čo tu tak čítam. Pár dní dozadu sa tu riešili obálky pred operáciou a že koľko žien priznalo, že dáva? Ale dať učiteľke kvietok, že sa o naše deti stará počas dňa dlhšie ako my sami, to je už zbytočnosť, lebo má plat. Zaujímavé zmýšľanie.

Ja dávam vždy kvietok, či do škôlky, či do školy, dcéra nosí aj na strednej. A k tomu väčšinou pridám lindt čokoládu alebo tie guľôčky a úprimné 'ďakujem'. Ak nestihnem osobne, napíšem cez edupage.

@anonym_d5075f kvietok je to najmenej. Tu vznikla taká reakcia na tento príspevok. Kozmetická sada, poukážka do nákupného centra???Z akého titulu? Tak ale, minulý rok tu ženy plakali nad tým, že nejaká premotivovaná mater chcela aby sa skladali na Pandora náramok ,wellnes, letenku 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

anonym_d5075f
5. máj 2026

@anonym_f46140 áno, na pandoru sa chceli zbierať aj naše mamičky, to som odmietla. Tak sa poskladali bezomňa 🤷‍♀️ pripadala som si ako hlupák, ale čo už. Tá čokoláda a kvietok ma možno vyšli viac ako príspevok na pandoru, ale mne nešlo o sumu, skôr o princíp. Myslím si, že sa to nehodí.

taktotedanie
5. máj 2026

A ja by som dala zase nie kytice ale nejaky mensi izbovy kvietok v roztomilom kvetinaci a krabicu chlebickov tie sa zjedia a za mna je to lepsie ako nejake kolace ci cokolady ak velmi chces sladke kup velky starocesky medovnik ci marlenku , sladke ako des ale vydrzi to dlhsie, mozu si to rozdelit a vacsina ludi to ma celkom rado, resp velky balik cajoveho peciva je tiez fajn ale nie tie male naozaj mega balenie
Ak je to statna spytala by som sa, ci nieco ako celok nepotrebuju- baliky papiera zase 3ks nikoho nezabiju, nove farbicky ( z actionu za par eur velikanske balenia) a pod

taktotedanie
5. máj 2026
@anonym_e83e33

@anonym_e83e33 ze flasu
Dnesny top koment na MK 🤣

strelkyna1
5. máj 2026

Ja som absolutne neoriginalna, ale posielam len kvietok a bonbonieru/cajovu sadu/kavu.

kikusenka1
5. máj 2026

Kytice nedávam. Je pravda, ze ich dostávajú veľa a nemajú ich kam dať doma. Ved v triede ked je 20 deti a ked len polovica z nich donesie kyticu je to uz moc... ja davam sviečku , med, sypaný caj a nejaku bombonieru

anonym_2049f2
6. máj 2026

@anonym_autor Ja som dala urobiť také nádherné kvetináče aj s venovaním a dotoho som dokúpila kvetinku keď sa lúčil zo škôlkou ale aj sme sa skladali, ale nie veľa. Samozrejme som kúpila aj pani upratovačke a pani kuchárke ❤️ Netuším ako by chod škôlky bez nich fungoval...

hygienka
6. máj 2026

U nás sa predškoláci vždy skladajú a zvyšok dá kvietok alebo čokoládku.
Teraz odchádzala učiteľka po 18 rokoch, tak sme sa skladali na machovy obraz. Menší, decentný, ktorý sa hodí všade.

autor
6. máj 2026
@anonym_2049f2

@anonym_autor Ja som dala urobiť také nádherné kvetináče aj s venovaním a dotoho som dokúpila kvetinku keď sa lúčil zo škôlkou ale aj sme sa skladali, ale nie veľa. Samozrejme som kúpila aj pani upratovačke a pani kuchárke ❤️ Netuším ako by chod škôlky bez nich fungoval...

@anonym_2049f2 no u nas su 3 upratovačky a 9 kucharok, tak to by som nedala 😀

lenkaaa25
Autor odpoveď zmazal
anonym_2049f2
6. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_2049f2 no u nas su 3 upratovačky a 9 kucharok, tak to by som nedala 😀

@anonym_autor a všetky majú na starosti triedu kam chodí Vaše dieťa? V škôlke dáva malá kuchárke ktorá im chystá a dáva jedlo a upratovačke tiež tej, ktorá patrí im. A u synčeka v škole dáva všetkým kucharkam, upratovačkám a školníkovi... Veď ale to nemusia byť svety... Ale viete ako sa neskutočne potešia keď len drobnosť prinesie?

nikaeli
6. máj 2026
@taktotedanie

A ja by som dala zase nie kytice ale nejaky mensi izbovy kvietok v roztomilom kvetinaci a krabicu chlebickov tie sa zjedia a za mna je to lepsie ako nejake kolace ci cokolady ak velmi chces sladke kup velky starocesky medovnik ci marlenku , sladke ako des ale vydrzi to dlhsie, mozu si to rozdelit a vacsina ludi to ma celkom rado, resp velky balik cajoveho peciva je tiez fajn ale nie tie male naozaj mega balenie
Ak je to statna spytala by som sa, ci nieco ako celok nepotrebuju- baliky papiera zase 3ks nikoho nezabiju, nove farbicky ( z actionu za par eur velikanske balenia) a pod

@taktotedanie mňa by balík papiera potešil, aj laminovacie fólie 😉 dobrý nápad!

taktotedanie
6. máj 2026
@nikaeli

@taktotedanie mňa by balík papiera potešil, aj laminovacie fólie 😉 dobrý nápad!

@nikaeli tiez si myslim, ze to skolke ako takej pomoze aj ucitelky sa potesia
Tie laminovacie ma ani nenapadli vidis…
Nie ako tu komentovala “ucitelka”? Ze flasu …. 🤷🏻‍♀️

Strana
z2