icon

Dať, či nedať 4 ročné dieťa do škôlky

mussli
6. jún 2012

Dcéra ide mať 4 roky, zamestnanie v nedohľadne...dali by ste dieťa do školky, keď je matka doma???

Strana
z5
xlucia
6. jún 2012

@mussli dala kvoli socializacii a kamaratom

zuzi0911
6. jún 2012

ja som tiez dlho uvazovala. moja dcera ma 3 roky ale kedze budem doma ete 2 roky s druhou dcerou tak som ju ete nedavala

mummy01
6. jún 2012

@mussli ja by som dala,4 rocne dieta uz potrebuje spolocnost inych deti.Moja dcera chodila rok do skolky ako 3rocna,potom bola rok doma a opät zacala chodit do skolky ako 5 rocna-vidim na nej velmi pozitivne zmeny,je spokojnejsia a pokojnejsia,doma sa nudila a obcas teda nevedela co by od "blbosti"vymyslela.A tiez som doma....

latvia
6. jún 2012

@mussli dala by som. ine prostredie, viac sa toho nauci, zaradi sa do kolektivu.teba bude mat poobede a vecer. ty si oddychnes do istej miery, budes sa na nu viac tesit. aspon na doobedie by som urcite dala. je to prospesne pre vas obe si myslim

berus222
6. jún 2012

ja som dala syna. nastupuje od septembra, aj ked budem este 2 roky doma. uz to potrebuje.

mussli
autor
6. jún 2012

ved práve, chcem aby bola s rovesníkmi, ale čo ja budem doma robiť??...budem sa cítiť doma zbytočná..:(

k_a_j_k_a
6. jún 2012

@mussli ahoj. Ak vam to financne vychadza, tak by som urcite dala. Presne, ako pise @xlucia, kvoli socializacii a kamaratom a aj kvoli imunite. Podla mna, 4rocne dieta potrebuje kolektiv. Ja to vidim na mojich detoch. Starsia ma 3,5 roka a uz min. pol roka jej chybaju deticky jej veku. Na ihrisku su len male deti a nikto sa s nou nechce hrat. Nastastie mame mladsiu, tak sa hraju aspon spolu. Ale aj tak to nie je ono.

davidka27
6. jún 2012

určite ano, dieťa potrebuje kolektív a rozvíjať sa!

latvia
6. jún 2012

@mussli navaris, upraces, pojdes sa pozriet do mesta, na nakupy, pokavickujes, vylozis nohy pred telku, pojdes sa porozpravat s kamoskami, na navstevu, pojdes na kozmetiku, na bicykel, korcule, pripadne iny sport, das si pletovu masku, upecies kolac, budes citat dobru knihu, kupis nieco malej, vymyslis pre vas aktivitu na poobedie alebo vikendovy vylet, je milion veci co mozes robit cely den. ubehne ti to ako voda, to mi ver 😉

mummy01
6. jún 2012

@mussli a niesi doma s druhym dietatom? ci? 😉 ja sa teda nenudim,syn ma v poho zamestna aj za deti 2 😀

petkave
6. jún 2012

@mussli U 4-ročného dieťatka by som neváhala. A neboj sa, nebudeš sa cítiť zbytočná. Budeš mať čas na prkotiny, ktoré popri malej nestíhaš. Ako píše @latvia ... je toho veľa. A možno sa nájde aj viac času na hľadanie práce. 😵

jahodnicka
6. jún 2012

Ahoj, ano já bych také dala...plně souhlasím s holkama...

vivusika
6. jún 2012

určite dala, ja som doma na predlženej neplatenej RD, ale aj tak ide malý od septembra na 4 hodiny do škôlky 🙂 treba mu spoločnosť rovnako starých detí 😀

lenja123
6. jún 2012

@mussli ak sa nevieš rozhodnúť, skus dať dceru do škôlky aspoň doobedu. Tie 4 hodiny bez nej vydržíš 😉 a aspoň zistíš, ako to zvladnete - ty aj ona. A podľa toho sa rozhodneš čo ďalej, či ju necháš na celý deň alebo - ak by bol nejaký problém, alebo by vam to jednoducho nevyhovovalo, tak ju necháš doma. Za skúšku nič nedáš 😎

habibi78
6. jún 2012

@mussli ja som s dcerou na predlzenej rodicovskej zo zdr.dovodov, ale ked je zdrava, davam ju na 4 hodiny denne do skolky, kolektiv deti aj prirodzena autorita pani uciteliek urobia vela 😉 len statna skolka ma s tymto problem, uprednostnuju deti zamestnanych rodicov, surodencov, starsie deti atd....ale ak by sa ti podarilo, daj ju do skolky, iba jej to prospeje....ale musis ratat s tym, ze prve mesiace bude viac doma bojovat so skolkarskymi chodobkami ako bude v skolke...

jankapo
6. jún 2012

@mussli dala by som do skolky, dovody uz boli spomenute....a aby som necitila prazdno, zacala by som sa niecomu venovat...sportu, jazykom, urobila by som si kurz, vdaka kt. by sa mi mozno zvysili sance na zamestnanie, alebo ak je to vazne tazko, daj si inzerat, mozno niekto potrebuje na par hodin postrazit dietatko, pomoct starsiemu cloveku....proste vytazit zo situacie to dobre... 😉 ja nie som moc zrucna a tvoriva co sa tyka rucnych prac, ale dnes je kopec moznosti ako sa necitit zbytocna 😵 ja mam kamosku co skoncila VS, je Ing, ale nevedela sa dlho zamestnat, urobila si z dlhej chvile kurz na pedikuru, potom manikuru, a nechtovy dizajn a nasla sa v tom, neda dopustit, ze robi na vlastnu past...

buffinko
6. jún 2012

@mussli, naša chodí na 4hodiny a je to super...myslím, že ju to dosť posunulo vpred, kamaráti, rôzne aktivity, ktoré doma nerobíme, dokonca začala sama kresliť, čo nikdy nechcela. daj ju spoň na doobedie, strašne rýchlo to zbehne, navaríš si, upraceš, zacvičíš, možno máš nejaké koníčky...a poobede sa jej môžeš plne venovať.

kvojtanikova
6. jún 2012

@mussli ja by som urcite dala presne kvoli tym bacilom a imunite, je viac nez pravdepodobne ze prveho polroka bude castejsie doma, takze aspon nebudes mat stresy ze ty v praci a kto sa o nu postara, takto si ju pekne nechas doma a bude. A ked bude zdrava a bude v skolke, urcite sa najde milion veci, ktore by sa dali robit. Moja dcera chodi do jasli na 4h a po pol roku este stale mam co robit co sa tyka domacnosti - kuchynska linka, skrine, okna, pivnica - kazdy druhy den si dam nejaky plan "co dnes upracem" a cez volne dni varim, odpocivam, nakupujem co treba, vymyslam hry na poobedie, vybavujem po uradoch atd. Mozno by si mohla aj ist na nejaky rekvalifikacny kurz aby si si potom lahsie nasla robotu. Pripadne sa uc nejaky jazyk, uctovnictvo...atd. Urcite sa ti to v buducnosti zide a aj dcerke prospeje ze bude v kolektive. Fakt by som na tvojom mieste nevahala ani sekundu.

gumimaci
6. jún 2012

@mussli dala, a ty sa mozes venovat hladaniu zamestnania, zvysovaniu kvalifikacie, pripadne zacat handmade vyrobky (torty, hackovanie, sitie...)

zuzana581
6. jún 2012

@mussli určite ju treba dať. Podla mňa už tam rok mala chodiť. Dieťa potrebuje kamarátov, seberovných, dieťa sa formuje, nadobudne väčšiu samostatnosť... Jednoducho sa socializuje..

katusska1
6. jún 2012

@mussli dala by som... deti jej v tomto obdobi prinesu viac ako sedenie doma, aj ked urcite by si vymyslela nejake zaujimave aktivity... ale predsa sa bude citit vo svojom zivle medzi rovesnikmi, skamarati sa, nauci sa vychadzat s druhymi a pod. 🙂

alusha
6. jún 2012

urcite ano, sama hned zistis, ze to bolo pre dieta to najlepsie, co si mohla spravit 🙂 dieta je samostatnejsie, ovela viac novych veci sa nauci, vytvara si prve velke priatelstva, vela vela novych zazitkov, ci uz z vyletov, exkurzii... jednoducho celodenna spolocnost mamy alebo mladsieho surodenca je uz v tomto veku NUDNA 🙂 ako mi povie moj syncek 🙂 spolocne popoludnia, vikendy, prazdniny, ked sa mu venujeme my alebo sa hra s bracekom stacia 🙂 a ze sa budes nudit? urcite nie, rano ju odvedies do skolky, nestihnes ani pomaly nic spravit a uz treba ist po nu 🙂

mussli
autor
6. jún 2012

Maminky ďakujem za vaše názory,len som si potvrdila že konám správne, od septembra nastupuje..🙂 Menšie dieťa nemáme,... viem že budeme zo začiatku viac chorlavý a preto bude aj dobre, že som doma a nepracujem...🙂

xlucia
6. jún 2012

@mussli akoze nemate. v pase mas aj mladsieho syna??!!!!

anjelik0907
6. jún 2012

no ja som asi iný prípad ,ale ja som to sama zle prežívala, keď mi chodil malý do škôlky ☹ chodil od 3 rôčkov, lebo ja som musela chodiť do práce, ale pracovala som každý druhý deň, takže každý druhý deň bol doma 😉 nerobilo mu to problémy ,že raz išiel raz nie, mal tam kamarátov tak sa pohral a druhý deń bol doma, lebo ja keď som bola v práci som chodila domov večer a to som ho iba za ten deň ráno nachystala do škôlky a večer uložila spinkať, čo mi bolo veľmi ľúto tak sme si to druhý deň vykompenzovali 😉 ale tiež by som ti poradila daj ju na doobedie, ty si zatiaľ upraceš, navaríš minie sa aj tebe aj malinkej a poobedie budete mať len pre seba

sasena033
6. jún 2012

urcite dala 😉 podla mna je vhodne aby 3 rocne dieta slo do skolky aj ja som na MD a ani ma nanapadlo nechat ho doma 😉 dovod,...nauci sa kopec veci,samostatnosti,ma kamratov,vzdy pride domov z novou basnickou proste sa uci vo formre hier je to priprava do skoly a samozrejme si tam tvori imunitu 😉 pri mne by sa nudil uz sa mu nedokazem tak venovat popri malej ma tam postarane naucil sa tam sam papat, proste ma nejaky ten rezim a pravidla a ten kolektiv je na nezaplatnie....proste sa tam zdokonaluje 🙂 ak mozes urcite daj koli malej

mussli
autor
6. jún 2012

Mám aj syna ale ten je už školák. Ďakujem za vaše rady, aj ja to tak cítim a viem že sa doma nestihnem nudiť, stále je čo robiť, každá to poznáme..🙂

mummy01
6. jún 2012

@mussli aha,mas starsieho.....jaaaaj,ja som si velmi vela krat predstavovala ze obe deti su v skolke a ja sama doma upratujem az do omdletia 😀 lebo teda skoro 3 roky vsetko zanedbavam...a ked by som skoncila s upratovacim maratonom tak by som varila a vyrabala vsakovake coool vecicky pre deticky....urcite sa nudit nebudes 😉

maca_p
6. jún 2012

ledva cakam na september, davam 3,5 rocneho do skolky a to bez milosti 😀 . uz bolo dost obskakovania, mlady si moc zvykol, nech troska maka aj on. sice to budu malovacky a vystrihovacky, ale aj to je zasluzna cinnost a v kolektive mu to pojde lepsie ako doma predpokladam, ze sa bude chciet dotahovat na starsie a sikovnejsie deti.
@mussli

tea333
6. jún 2012

@mussli nehovor ze nebudes mat co robit doma 😀 ved pripravit ranajky, navarit nieco na veceru, nieco pestovat, alebo hackovat detom, ..mozes chodit do posilky alebo sa prejst, mozte si kupit domace zvieratko.
ja by som povedala, ze dieta NEMUSI, NEMA ist do skolky, ale moze, ked je na to pripravene. vyhladava kolektiv, ma kamaratov rovesnikov? treba sa pozriet na dieta individualne - ak samo chce chodit do skolky, preco ho tam nedat?
daj ho na dopoludnie, alebo aj na cely den tak, ako to vyhovuje jemu.

erika1977
6. jún 2012

Ahoj.ja budem doma ešte rok a pol s mladšim synom ale tan starši od septembra nastupuje do škôlky.chcem aby bol v kolektive.aj ked sa obavam,že zo začiatku bude stale chory a prenese to aj na mladšieho. ☹ ved uvidime ako to bude a kto to zvladne lepšie on,či ja 🙂

Strana
z5