icon

Dáte deti do škôlky alebo do školy, ak ich od 8.2.2021 otvoria?

2. feb 2021

Ahojte, zaujimal by na vas nazor, sama mam velku dilemu. Vsetci vieme, ako velmi to deti potrebuju, vratit sa medzi spoluziakov, ale tato situacia sa mi vobec nezda bezpecna :(
Rozmyslam, ze ak otvoria skoly, prvaka dam na nevyhnutny cas vyucovania a skolkara asi zatial vobec nedam :( hoci by som rada, no nemam dobry pocit.
Ako ste na tom vy?
ja nepracujem, cize mam mozno trochu vyhodu

oneinamillion
3. feb 2021

@maminkasisa no tak, že majú podmienku OBOCH rodičov v kritickej infraštruktúre. Aj v škole staršej dcéry, aj v škôlke mladšej. A muž má normálnu prácu v kancli, síce 8-18, ale proste nie je kritická infra🤷🤷 Ako to čítam,inde by mi možno vzali.. u nás mi nevzali.

maciatkolulu
3. feb 2021

@jana_eyre_2 ja viem, je to na sk na hlavu vo veľa prípadoch. Na svahoch boli aj to zvesela, pekne na hromadkach, bez rusko, simmering plný, hohen wand plný, parkoviská ani myš by tam nedala auto svoje. Wiedenska mládež pravidelne party, ale je fakt ze nariadenia mi oproti sk prišli jasne a zrozumiteľne a včas. Škola perfektne spolupracuje, ale teda výpovedná lehota tých testov co mame doma, ja ti neviem, ale jasne, ze lepšie ako nič. Je to ťažké. Každopádne. A na sk je to viac o nezmyselných nariadenia h, ktoré jedno zabíja druhé. Ty máš viac detí, to je dobre, saa zahrajú, pobijú, ale jwdinacikivia teraz a samozivitelia. Hrozne...

luccija
3. feb 2021

@oneinamillion velmi zvlastne podmienky to je sukromna skolka?u nich boli deti ucitelov, policajtov, sestricky plus vsetci co musia do prace a nemozu mat HO

stanulienkat
3. feb 2021

Inak vtipne,ze vsetci nadavaju,ked deti nemozu do skoly. Ked mozu,ale potrebuju test,tak to uz tiez rodicia neakceptuju. Nechapem. Kusok palicky v nose,alebo hrdle este nezabilo nikoho. A vsetky deti uz mali vyter u lekarky, tak by mali vydrzat. Dufam,ze uz nebudu vyplacat rozne rodicovske pandemicke ocr. Ludia kuvikaju, ale mam pocit,ze to mnohym vyhovuje,ked mozu sediet doma na riti. Deti treba poslat do kolektivu.

oneinamillion
3. feb 2021

@luccija nie,štátna aj škola aj škôlka. Kolegyňa rovnako (v inom meste ako ja), nevzali im do škôlky malú, lebo len ona je lekárka a muž v kancli🤷🤷

luccija
3. feb 2021

@oneinamillion to je chore ved kolko je rodin kde su obaja v kritickej infrastrukture?kazdy si pravidla vysvetluje po svojom

zuzkalujza
3. feb 2021

Prosím neukameňujte ma, do školy ako teraz čítam sa vracia iba prvý stupeň a deviataci? Či aj druhý stupeň, už som z toho zmagorená nejak...

iinuska
3. feb 2021

Ja mám na 2.stupni syna.Oni nejdú, a som aj celkom rada.

anickaaa6aaa
3. feb 2021

Ak otvoria tak ho pošlem uz v sobotu🤣🤣 srandujem. Ano dam. Potrebuje kolektiv aj normalnu výučbu.

zuzkalujza
3. feb 2021

@katulienkax takže nás sa to zrejme netýka, keďže je dcéra piatačka. Ak to teda dobre chápem. Čo by sa mi teda uľavilo...

lenja123
3. feb 2021

@zuzkalujza práveže deviataci nie. Len prvý stupeň a posledný ročník STREDNÝCH škôl.

oneinamillion
3. feb 2021

@zuzkalujza len 1-4 a koncový ročník sš

zuzkalujza
3. feb 2021

@lenja123
@oneinamillion oki, ďakujem, som rada, že nejdú

katulienkax
3. feb 2021

@oneinamillion ved ked si v kritickej tak ti mali vziat tu malu do skolky preco ti nevzali?

oneinamillion
3. feb 2021

@katulienkax lebo maju podmienku v ZŠ aj MŠ, že obaja rodičia musia byť v kritickej🤷‍♀️

oneinamillion
3. feb 2021

@katulienkax tak mám doma aj skolkarku, aj šiestačku.

stanulienkat
3. feb 2021

Nam brali v skole deti,ak bol 1 rodic v kritickej infra,alebo ked nemohol byt na home office. Co myslite,kolko deti chodilo do skoly??? 4!!!!!! z celej skoly. Rodicia mali moznost v niektorych skolach,no nevyuzili to. Lahsie je frflat a nadavat.

heleninamama
3. feb 2021

@stanulienkat Veď pandemická OČR a predĺžený rodičák je pre niektoré ženy splnený sen. Ale nepriznajú to a radšej budú tvrdiť, že majú obavy o zdravie dieťaťa 😂. Stačí toto zrušiť a všetky deti budú v škôlkach a školách.

maciatkolulu
3. feb 2021

@heleninamama 😂😂😂👍

jana_eyre_2
3. feb 2021

@heleninamama ja som napríklad doma úplne "zadarmo" nepoberam žiadne peniaze od štátu.. tak prosím zdrz sa takýchto hlúpych súdení, ok?

autor
3. feb 2021

a škôlkári ako? nevidela som tlacovku

heleninamama
3. feb 2021

@jana_eyre_2 Takých je minimum. Všetky, čo poznám a lamentujú, tak len preto, že prídu o istý príjem za nič. A budú musieť do práce, alebo aj na úrad práce.
Veď v lete bolo to isté. Mala som vlani prváka a z jeho triedy v júni nenastúpili do školy deti, ktorých matky si chceli ešte oddýchnuť. A mnohé oddychujú dodnes... Už aj nedobrovoľne. Žiaľ, je to tak, nehrajme sa na to, že Slovenky sú nezištné matky roka.

lenja123
3. feb 2021

@jana_eyre_2
@heleninamama dnes na tlačovke minister uviedol, že rodič nemusí dať dieťa do školy, bude sa brať ako dlhodo choré, ale rodič OČR nedostane.

oneinamillion
3. feb 2021

@heleninamama ja takisto som doma úplne zadarmo. Tak sa zdrž takého toho “podľa seba súdim teba”😉
Robím doma prácu učiteľov, ale plat za ňu nedostávam.

simca06022011
3. feb 2021

@heleninamama neviem o tom, ze by v juni nenatupili deti matiek co si "chcu oddychnut", bol v prvom rade limitovany pocet deti v triedach, cize sa (u nas v kazdej triede) muselo vybrat par deti co do skoly nesli, miesto toho s nimi ucitelka mala este online hodinu..U nas to bolo 6 deti ;) a viac menej bolo stastie ze tie mamy nemali problem s detmi ostat doma (niektore ucitelky na strednej skole, na MD/RD...) inak neviem ako by sa to riesilo. Pochybujem, ze sa stalo niekde, ze trieda bola poloprazdna a deti boli doma...

simca06022011
3. feb 2021

AKo ja som si dnes precitala toto: https://www.aktuality.sk/clanok/861767/koronavi... a to je moje cele studium problematiky.. to akoze skola teraz bude testovat rodicov deti... cize dajme tomu 10-12tried ? kde? kedy? ako? kazdy tyzden.. to je taka korunovana sprostost.. a samozrejme, kto sa maskarady nezucastni, ostava doma bez nahrady mzdy + vsetky tie rizika s otvorenim skol, co som opisovala v prispevku svojom predtym a cakacky na spravy kazdy den a nervy s logistikou veci a tak.. :D ale obchod si clovek doteraz nemohol otvorit, kadernicka nemoze pracovat - fluktuacia par ks zakaznikov.. ale deti anoo. aj pretestujeme par stovak ludi v skole kazdy tyzden :D ako ja neviem, ci mam plakat alebo sa smiat...

suzizuzi
3. feb 2021

@janka_266 moj chodi od 4.1 d9 škôlky a vsetko v poriadku,ani som nerozmyslala ho nechať doma,kedze nie kazdy si to moze dovolit.

suzizuzi
3. feb 2021

@stanulienkat keby prestali vyplacat pandemicku,vsetci by hned dali a nadávali,ze su neustale zatvorene.Presne,kazdy nadáva na palicky,ale ak potrebuju vyter,to daju.

suzizuzi
3. feb 2021
walteaa
3. feb 2021

@heleninamama a dokazes si predstavit, ze nie vsetky zeny su take vypocitave ako ty, a ze im zalezi na zdravi svojho dietata ? Nesud vsetkych podla seba, su aj lepsi ludia ako ty😉