Dávali ste 2,5 ročné dieťa do škôlky?
Odplienkovana je, aj sa napapa vidlickou. Len je na mna dost naviazana "umaminkovana". Mama a svokra vravia, ze este je malicka na statnu skolku, ze to bude pre nu narocne...Vase skusenosti?
Aj môj šiel do skolky ako 2,5 ročný, ale on si vyslovene pýtal kolektív deti. Veľmi sa z nich tešil, rad chodil na ihrisko a hral sa s nimi. Mame v rodine viac deti takze je na ich spoločnosť zvyknutý a bol zvyknutých že dom jo sem tam nechala samého u babky s bratrancami, takze nebol taký extrémne na mna naviazaný
Syna som dala v presne 2,5 roku. Odplienkovany bol, jedol sam, rozprával, s detmi bol v pohode, aj u starých rodičov casto sam, nebol moj "cecok" , tešil sa a aj tak to bolo priskoro. Vydržal par dni, potom som si ho nechala este doma. Je to veľmi individuálne, vyskúšaj a uvidíš.
Nastúpil potom v januári ked bol takmer 3r a tých pár mesiacov urobilo velky rozdiel, neplakal ani raz.
Nechceš vyskúšať na pol dňa? My tak ideme od septembra.
Ano, mal presne 2.5, on je ale velky extrovert, bezne travil cas u svokrovcov, nebol na nas az tak naviazany 🙂 siel ale do sukromnej, kedze do statnej by nam ho nezobrali.
Chces ci musis ju tam davat? Moj je v kolektive od roka, ale je ich tam len 5... v triede, kde je ich 20+ je take male dieta dost stratene... toto si vsetko musis zodpovedat... moj v roku neriesil ziadnu zamaminkovanost a neriesi dodnes, chodi tam strasne rad... najhorsia je ta faza okolo 2,5-3,5 roka, kde sa deti casto velmi tazko lucia, ked neboli zvyknute zatedy...
Nevidim problem. Nazor babky v tomto pre mna nie je relevantny, myslim si, ze ucitelky to tam ovela lepsie posudia, ved uvidis ako bude (predpokladam ze uz je prihlasena, kedze uzavierka prihlasol bola pred par dnami).
@anonym_autor môjho zobrali do škôlky, ako 2 ročného a bez problémov. Zvládal to skvele.
Syn išiel do škôlky ako 3-ročný a reval každé ráno až do prvého ročníka. 😖
Dcéra nemala ani 2,5 roka a úplná pohodina........podľa mňa nezáleží ani tak na veku dieťaťa ako na jeho povahe.

My sme to skúsili, ale bolo to príliš skoro, veľmi zle vnímala to odlúčenie. Po troch týždňoch som ju odtiaľ vzala.