Dávate deti do škôlky cez prázdniny?
Davate deti do školky cez prazdniny pokial nieste v praci? Nemam na mysli to že sa ich chcete zbavit ako skor to že je vonku škarede počasie a v školke maju predsa len lepši program a kolektiv. Dakujem
ano, maly ak bude zdravy, pojde normalne cez prazdniny do skolky, aj napriek tomu, ze budem mat ja pra dni dovolenku (kedze som ucitelka)....ale ja ho davam do skolky, elbo ju potrebuje, bavi ho to tam, preco by mal byt doma?...este za nu platim a nik mi tie peniaze nevrati.....skolka by mala byt otvorena a normlane zobrat dieta, ci rodic pracuje, je doma, ci na mateskej, vsak si za tie skolky platime.....vacsina rodicov ma kde tie deti dat? zavesit na klinec?.....ja niektorym pochodom fakt nerozumiem...
@stardust kedze si myslis, ze v skolstve sa da zasivat, tak asi nemas predstavu, co je to praca s detmi. A stale nechapem, ze tam svoje deti pchas, ked sa im ucitelky nevenuju, ale sa zasivaju. Tak mi to vychadza z tvojho vyjadrenia, lebo u nas sa zasivat neda, ked tam mam 25 deti. Otvorene pocas prazdnin je, ale je obmedzena prevadzka, kvoli dovolenkam a to sa da iba tak, ze niektore deti budu doma. A myslim si, ze tak ako dospeli potrebuju dovolenku, potrebuje si oddychnut aj to dieta od kolektivu. Ved funguje denne 8-10 hodin v kolektive, kde sa sice hra, ale ale je to pre dieta forma prace, je v hluku, musi pocuvat prikazy, fungovat...
@spachtos, ucitelka nema co riesit, ci je rodic doma alebo nie. Nasa (byvala) skolka je otvorena cely rok - aj pocas prazdnin. A ucitelky si dovolenku vyberaju uplne normalne ako kazdy iny zamestnanec, takze ta "nutnost" zavretia ci obmedzenia letnej prevadzky v skolke skor vypoveda o neschopnost ci neochote zriadovatela nieco zmysluplne organizovat. Ale buzerovat rodicov je pochopitelne jednoduchsie nez sa pustit zapasit "s tymi hore" 😠 Moje dieta cez prazdniny do skolky (byvalej) chodi (ked nie sme na dovolenke), pretoze to tak ona sama chce. Ano, viem jej spravit program aj ja a nepovazujem za tragediu stravit tyzden ci dva doma so svojim dietatom. Ale nijako nie som schopna jej naklonovat doma kamaratov a skupinovy program, ktory ona vychutnava. Takze namiesto skrabkania sa po bruchu, aka som to uzasna matka radsej doprajem mojmu dietatu zabavu podla JEJ predstav.
nie nedavam, urobim dietatu prazdniny. Plus vadi mi, ze cez taketo obdobie su v skolke pospajane triedy, deti je tam pomenej a roznoroda skladba, takze naco do takeho provizoria poslat dieta. Pokial vyslovene nechce ist, tan nevidim dovod.
nie každý má v práci dostatok dovolenky ja mám nárok na 25 dni ale prázdninových dni je viacej a nedá sa to pokryť dovolenkou. cez leto chce byť rodina spolu takže sa dá vykryt týžden otec týžden mama a týžden spolu týžden k starým rodičom (zvačša pracujucich) ajto ak vôbec nejaký su a pri vačších detoch to istí tábor. avšak jarne prázdniny su další týžden a vianoce 2 týždne potom kratšie jednodnove. ale taká dovolenky výjde napríklad lacnejšie v juny alebo septembri cez prádzniny bývaju drahe☹
@stardust v socializme nezijeme, ale myslis, ze dodrziavat hygienu netreba? Podla takych ludi, ako si ty, to asi nie je dolezite, tak ako aj byt s vlastnym dietatom, najviac sa ozyvaju tie matky, ktore su doma a maju problem venovat sa tyzden svojmu dietatku, ved s jednym je to jednoduchsie ako s dvomi. Ak si ich aj musia nechat doma, pridu po prazdninach s povzdychom "no konecne, viete, ako daju zabrat, ked su spolu doma?" Co k tomu dodat? Nie je socializmus, ale dieta patri v prvom rade do rodiny a na prvom mieste by mala byt rodinna vychova. /snazila som sa vyhnut takejto kritike, ale prave taka inteligentna mamicka ako si ty, ma k tomu dohnala/
ja som myslela, ze sa tu bavime teraz hlavne o jarnych prazdninach.....mne je jasne, ze skolky cez elto byvaju kvoli hygiene zatvorene, ta nasa napr. v takych pripadoch ponuka nahradnu !pohotovostnu" skolku v meste v inych skolkach......ale co ine prazdniny, ved skolky nemaju nic s prazdninami v SS a ZS......a zopakujem sa, platim si za to, aby som tam dieta mohla dat a chcem aby dieta bolo v kolektive, kde napreduje a je tam rado.....
@sorciera24 ja tiež inak nechapem -my mame dve velke skolky-je jeden zriadovatel že sa v lete nevedia dohodnut aby fungovali na striedacku aspon 6t.v lete a veru boje o skolky su riadne teda aspon u nas 😠
Kto si svoju pracu nerobi dobre, nezasluzi si ani vyssiu mzdu. Ziaden zamestnanec nema pravo sa miesat do sukromneho zivota zakaznikov, nema najmensie pravo hodnotit ich. Ako by si reagovala, keby ti predavacka v potravinach odvrkla, ze ti ten chlieb neda, lebo si tlsta? Potesila by si sa takemuto pristupu?
Naša malá rada chodí do škôlky, ale cez prázdniny ju tam nedávam, keď som doma. Aj ona si rada poleňoší, keď nemusí ráno vstávať. Je to pre ňu zmena.
zeny a vy co budete robit ked vam deti budu chodit do skoly? ved aj tam su dva mesiace prazdniny. a na prvom stupni su deti este male na to aby ste ich nechali same.
ja som pracovala v skolke,ktoru vlastnili anglicania tak aj robili prazniny ako oni. kazdych 6 az 8 tyzdnov bola skolka na tyzden zavreta. bola to sukromna skolka a rodicia o tom vedeli ako to funguje a platili si nemale peniaze. nikto to neriesil, kazdy kto chcel mohol dat dieta inam. v lete sme mali 4 tyzdne summer school a v auguste bola skolka zavreta.
najbližšie (teda jarné prázdniny) je škôlka otvorená... do škôlky natálku nedám a to z toho dôvode,že je chorá.....za normálnych okolností by som ju dala..prečo by som ju nemala dať???? veď predsa chodím do roboty!!!! i keď robím dlhý krátky týždeň....a to my chcete povedať ,že pokaždé keď mám "voľno" by som ju do škôlky nemala dať? 😅 😅 😅 😅
ak je raz škôlka normálne otvorené ,v normálnom režime,tak učiteľku nemá čo zaujímať ,či ja som v práci alebo doma? a je jedno či sú prázdniny alebo nie....
tak ako píše @bubinko .. nechápem prečo hneď musia prísť na rad odsudzovanie a urážky 😔
@hoogy veru na skole je to este horsie ak je dietatko cca 10 rokov je to stres co s nim-dovolenky,babky.očr....no a ja mam teraz stastie že Marek ma dvoch velkých stražcov 😉
@sorciera24 hovoris o sukromnej skolke? Lebo v statnej neviem o com hovoris. Skolne neplatis skolke, stravu mas odratanu a dobrovolny prispevok? Ten ide na kulturne podujatia, ktore v tom case nie su, pomocky a hracky, ktore dieta pouziva cely rok a mozno dieta zamestnaneho rodica je doma z dovodu choroby castejsie ako matky na materskej a neozyva sa a darceky dostanu vsetky deti bez rozdielu, takze, co?
U nas bola skolka cez prazdniny otvorena vzdy v lete jeden mesiac a druhy volno a cez prazdniny boli triedy pospajane.Ja som bola tehotna,termin som mala v juni a ucitelka mi povedala ze malu cez prazdniny vobec nezoberu ze maju nariadenie ktore bolo aj vypisane na dverach skolky ze deti ktorych matky su na MD cez prazdniny skolku nenavstevuju! Neriesila som,lebo mala uz od sept.isla do skoly a inak aj tak chodila na dva mesiace k nasim na dedinu a ked sme mali dovolenku my tak bola s nami.Tiez si myslim ze dieta si potrebuje aj od skolky oddychnut.Teda moje to potrebovalo urcite 😕 No teraz uz nemam co riesit ked je prvacka,a som rada ze som na MD lebo neviem si predstavit ako to robia rodicia ktory maju klasicku dovolenku a v tej skole je tolko prazdnin 😕 A to este nehovorim o riaditelskych volnach...A este som pocula ze niekedy deti matiek ktore boli na MD nemohli chodit ani do druziny,moja mala chodi aj ked som doma,nechcela som zo zaciatku ale sama sa tam pytala,chcela byt s kamaratmi.

@spachtos vies, skolka si ma tak zabezpecit dovolenky svojich zamestnancov, aby bolo otvorene aj pocas prazdnin, nie kazdy sa zasiva v skolstve...A uz vobec nema co personal riesit to, ci je matka na materskej alebo nie.