icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

winona24
4. sep 2011

Prišla som aj ja zaželať "prvoškôlkárom " úspešný začiatok škôlkárenia.... 😉

u nás dnes večer bol už aj plač a stres...za čo viním aj seba...celý deň mám takú vnútornú nervozitu,kt.asi vycítila aj Naty tak to na ňu večer doľahlo...nechcela spať vo svojej izbe...plakala ...a nakoniec som ju uložila ku nám do spálne a zaspala až po desiatej.... 😔

katik80
4. sep 2011

Aj my zajtra nastupujeme 1x. Citim sa hrozne ako keby vinná že ho odkladam.Určite bude plaču aj ja som hrozne citlivá. Ale vyslala som muža, že bude prvý týžden chodiť on. ten druhy týžden bude určtite horší a to bude na mne. 🙂 Aj my budeme musieť siahnuť hlbšie do vrecka, 12 eur škôlka, 25 eur strava, + triedny fond, zrš, hygienické potreby, poistenie atd atd. Už sa tešime...

ada11
4. sep 2011

aj my prajeme malinkým škôlkárom čo najviac radosti a čo najmenej plaču a chorôb 😉

tweetinkapp
4. sep 2011

aj ja chcem zazelat novym skolkarom, nech novy krok v ich zivote uspesne zvladnu a podla moznosti aj bez slziciek. a maminky drzte sa tiez 😉 , ja si urcite tiez poplacem, ako ten cas leti ☹ .
taktiez sa obavam zajtrajska. tiez bol vecer u nas komplikovany a maly zaspal az po desiatej. hadam rano vstane bez problemov 🙂

sjuzocka
4. sep 2011

bozinku, som myslela ze pohodka, ale normalne to na mna teraz dolahlo a cela sa klepem ako to zajtra vypali v tej skolke... moje batoliatkooooo uz je velke... bozinku ako to leti

wewe22
5. sep 2011

tak rano sme zvladli bez placu este aby to tak vydrzalo cely den

tweetinkapp
5. sep 2011

no u nas sa to zial bez placu neobislo ☹ . mozno keby som odisla trosku skor. pekne mi povedal, ze mozem ist prec, dal mi pusinku a isiel sa hrat k detom. len som este chcela dat ucitelke veci, co bolo treba doniest a uz bol plac ☹ . tak ma poslali radsej domov, ze to bude este horsie ☹ . pevne dufam, ze sa to cez den zlepsi 😖 a bude tam chciet ist aj zajtra

mufin
5. sep 2011

aj my sme dnes odviedli maleho, bez placu to bolo, sotva sme sa stihli rozlucit, tolko mal roboty 😲 Duam ze mu to vydrzi a nebudu mi volat nech po nho idem skor 🙂

bizynka
5. sep 2011

no aj my to mame za sebou, maly sa tesil, pekne sa rozlucil, dal mi pusu a hral sa dalej.... 🙂 tak hadam mu to vydrzi cely den... jediny, komu je smutno som asi ja 🙂 dufam...

iwuskaaa
5. sep 2011

Ahojte, tak aj my sme to zvládli bez plaču, som taká šťastná a hrdá na môjho chlapčeka 😵

mirka2706
5. sep 2011

No my sme to na moje veľké prekvapenie tiež zvládli ráno bez plaču ale už teraz sa neviem dočkať kedy bude 15.00 ze idem po nu a vvidím ze je v pohode 😅

samika
5. sep 2011

Dobre ránko, tak väčšina detičiek to zvládla tuším v pohode 😉 u nás nebol nejaký veľký cirkus, ale , v triede sa chcel otočiť a ísť domov ale to som mu povedal, že poobede sa vidíme a radšej som išla preč. ale môj drobec je veľmi spoločenský a rýchlo si nájde kamošov. aj v prvej škôlke zo začiatku strečkoval a nakoniec sa tešil. tak uvidíme poobede. ale tiež mám riadnu žalúdočnú nervozitu. už nech sú tri hodiny!!!!

mizu416
5. sep 2011

Ahojte,tak aj my sme to zvladli 🙂 Krpec sa tam tesil,len co sa zobudil uz sa pytal kedy pojdeme... len som mu stihla dat papucky a uz som ho nevidela.az mi je smutno ze mi nedal pusinku 😢 povodne som ho chcela nechat len doobeda,ale pani ucitelka povedala ze bude lepsie od zaciatku aby bol cely den...tak uvidime poobede ako sa mu pacilo.inak @katik80 aj ja sa citim tak ako Ty-hrozneeee

sisanka
5. sep 2011

ahojte tak aj my sme to celkom zvladli....tiez sme odchadzali bez rozlucky ☹ ale asi to tak bolo lepsie aby neplakal...a ucitelka sama povedala nech radsej uz ideme az nevidi ze odchadzame a keby moc plakal tak budu volat,inak ostava na cely den aj ked mi hovorili ze prvy tyzden na pol dna...som poprosila aby ho nechali cely den lebo potom bude spekulovat....cokolada a kava to istila 😀

zuzka1.
5. sep 2011

maly ok, ja zrela k terapeutovi 😖

jahodka11
5. sep 2011

@mizu416 u nas to bolo to iste, ani sa neobzrel a mne srdce trhalo....aaa netrvalo dlho, po par mesiacoch sa stalo, ze ho museli odo mna placuceho odtrhat, co tam nechcel byt...cize neplacte, budte stastneee a dufajte, ze to tak aj ostane, lebo ten pocit, ked ho odtrhali bol strasnyyyy, verte mi.... ☹

mizu416
5. sep 2011

juuuj @jahodka11,dufam ze taka situacia nenastane 😖 takze ako povedal slepy-UVIDIME 😉 len ja teraz neviem co so sebou...take divne ticho je tu teraz .na to sa mi bude tazko zvykat 😒

jitkatatarova
5. sep 2011

@spalka dnes sme boli v skolke len tu hodinu,zajtra tiez,trosku to zmenili,v stredu maju byt aj na desiatu do nejakej 10tej a potom sa uvidi.No zatial sa im tam pacilo dokonca sa im ani nechcelo odtial ist,len uz zacali detom nosit desiatu a tak sme museli odist.A to ja som si myslela ze desiata je pre vsetkych 😢 co ma celkom zarazilo.A vysvetli detom ze ten chlebik nie je pre ne...Ale uz som to rozdychala. 🙂 Tak hadam to bude jedine negativne.

tunylyk
5. sep 2011

tak my sme to sice zvladli bez placu,len problem nam robilo prezliect sa,nechcel teplacky,ani papucky,pritom si ich sam vcera pripravil,za dvere sme urobili rychle sup,bez dlheho lucenia,papierovacky sme radsej vybavovali v satni,nech nevidi ako idem prec,u nas hned ostavaju deti do 15-tej,tak dufam,ze to moj velky chlapcek zvladne,lebo maly mi zaspinkal po ceste domov a ja to ticho nejak nezvladam ☹ ked su spolu je ich plny byt...

jani74
5. sep 2011

Ahojte, tak dnešný 1. deň v škôlke - Matejko mi ani pusu nedal na rozlúčku čo sa hral veselo s detičkami a hračkami a ja som samozrejme plakala ako som vyšla zo škôlky ☹ Ráno ma úplne prekvapil, lebo ako náhle sme sa mali niekam obliekať bol cirkus a dnes sa sám pekne obliekol, nechcel ani podbradník pri papaní a cikať nebude do nočníka ale na WC a dokonca si aj misu zdvihol 😲 Teraz neviem čo mám robiť bez neho. Všade sme chodili spolu, do obchodu sama, na poštu sama, do lekárne sama a každý sa ma vypytuje kde je Matej a mne je stále do plaču ☹Uvidíme čo bude poobedie...

katik80
5. sep 2011

Maminy, ja nechcem strašiť ale prvé dni sa dajú zvládať, nevedia poriadne čo ich čaká, ale ked zistia, že tam budu chodiť skoro stále a dookola to isté tak začnú štrajkovať. Aj môj dnes išiel v pohode, ale teraz som volala že ako to snim vyzera, a počula som ho až v telefone ako vrieska. Zajtra ho tam budem ťahať s revom na 100 percent. Mám natlačené slzy v očiach, nervy v kely. ale pani uč. povedala vydržať, nech si odplače jedno obdobie a nech sa to nenaťahuje. Jej sa to ľahko hovorí no nám sa to ťažko zvláda. Ked si predstavým, že mi staršieho driapali z krku, a na šmyku ťahali do triedy a trvalo to pol roka tak sa budem modliť aby to teraz trvalo aspon o niečo kratšie. Držim všetkim palce.

jitkatatarova
5. sep 2011

Ako pozeram tak adaptacny tyzden v skolke je asi len vynimkou. 🙂

mizu416
5. sep 2011

@jani74 ja som na tom podobne. neviem co si zacat. sedim tu a a je mi uplne divne.len slzy sa mi stale tlacia do oci. ale teraz som dostala info-krsniatko isiel zo skoly a videl ako sa moj krpcek v skolke vonku hraje,tak mi je o nieco lepsie.necakala som,ze ma to takto znici. sice manzel bol cely min,tyzden z toho na prasky a ja velka hrdinka som mu hovorila co sa boji,ze to nebude take strasne.este ze je manzel v praci a nevidi ako tu revem 😅

tunylyk
5. sep 2011

@jitkatatarova nas Kubko ma starsie ucitelky a jedna z nich mi dnes hovorila,ze adaptacny skor vo vynimocnych pripadoch,ona z vlastnej dlhorocnej skusenosti odporuca rovno na cely den,vraj budeme prekvapeni ako si rychlo zvyknu a hlavne hned od zaciatku sa dostanu na rezim,potom sa to tazsie dobieha,ked jedno chodi tak a druhe inak...

ivett1
5. sep 2011

vidim, ze je to vsade podobne...aj ked som uz absolvovala prvy den v skolke s mojou starsou dcerkou, aj tak som dnes mala slzy v ociach, ked som tam nechala prvy krat svojho synceka...no, co uz...my mame teraz v MS dva tyzdne len doobeda (adaptacne...), co je pre mna novinka, lebo pred dvoma rokmi u starsej dcerky nieco take nebolo...ostala tam hned cely den...trosku ma to "desi", lebo moj syn ma rad "poriadok" (aky taky rezim musi byt) a bojim sa, ze si zvykne len na doobednajsiu prevadzku...

anita79
5. sep 2011

ahojte..tiez je dnes mala vprvy den v skolke. Celkom sa tesila ale uvidime ako to bude dalej... vcera sme nazehlovali menovky , poznate? http://www.mattymenovky.com/ celkom sa mi to paci...

janka_pn
5. sep 2011

odo mna ju odtrhnut museli..., jaj je mi blbo ☹ o tretej idem pre nu, moju malinkatu 😵

bubinko83
5. sep 2011

baby vas nenapadali po odideni zo školky veci typu že čo ked vam dieta vybehne von zo školky a nikto si ho nevšimne atd.? Mne z toho harašilo. 😀 A ked som prišla pre drobca tak sa pekne tichučko hral. 😵

bubinko83
5. sep 2011

inak my sme boli dnes len 2 hodky .Prečo je to v každej školke inak? Unas išli všetky deti na adaptačny.

bizynka
5. sep 2011

u nas sa ma pytala ucitelka rano, ze ci ho chceme davat len doobeda alebo na cely den... ale my sme sa rozhodli na cely, nech si zvykne. aj tak by casom musel ostavat na cely...ja sa uz neviem dockat, kedy ho pojdem konecne zobrat.... este vyse 2 hodin.... som neuveritelne zvedava, ako to tam zvladol...... 🙂