Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
neviem co robit..maly je nachladnuty,teplotu nema a stale hovori ze nechce zajtra do skolky...neviem,mam ci nemam ho zajtra dat?
@sc ahoj ja by som určite žiadala aby ho dali do menšej triedy. Moj ma v decembri 4 a tiež ho chceli dat do staršej triede 4 +5 deti. Na moju žiadost ho dali do mladšej. Jednak koloi tomu že aj do školy predsa pojde s tými mladšimi, aj koli tomu že tie detičky išli prvý krát a tie staršie su už zohratý kolektýv. Aj koli tej bezpečnosti..preliezkam a tak.
tak dnes som malu nechala v skolke aj spinkat a ked som prisla pre nu pani ucitelka ju chvalila ze krasne spinkala a ze vsetko spapala a tricka ma mokre ze sa radfa hra s vodou plakala len chvilocku potom uz vobec je to nasa princeznicka statocna
no nas maly hrdina sa dnes ukazal naozaj som na neho neskutocne hrda, bola som s dcerkou v hudobnej skolke a je to daleko od nas tak som bola autom a pokazilo sa ci co, skratka neslo mi nastartovat a do skolky som sa dostala az po 4tej a moj maly hrdina bol v tej skolke sam uz iba s pani ucitelkou sedel na tom koberci s 1 autickom a ked ma zbadal povedal iba Maminka a ty si kde bola?
neplakal nic, a to tam uz ziadne dietatko nebolo vraj polhodinu boze moj velky chlapec
ktovie co sa mu premietalo tou malou hlavickou ked videl vsetky deticky odchadzat s maminkou len on tam stale ostaval
@sisanka nas lekar odporuca po teplotach nechat dietatko dva tyzdne doma, po chorobe bez teploty tyzden, pretoze imunita dietatka je naburana a hned sa na to mozu nabalovat dalsie a dalsie neplechy z ktorych sa potom len tak lahko nedostanete ☹...mne skoro oci vyleteli ze 2 tyzdne, este dobre, ze zatial nepracujem
som v koncoch...maly sa mi v noci trikrat zobudil s placom ze nechce ist do skolky...tak som ho nechala doma..ale viacmenej kvoli tomu ze je nachladnuty a vecer mal zvysenu teplotu....tak sme sa s mm dohodli ze mu povieme ze je skolka zatvorena a ked ju otvoria tak pojde...a rozmyslam ze mu do pondelka o nej hovorit nebudem...lebo stale hovori ze tam uz nechce ist ☹ ☹ ☹ neviem co robit.... ☹
aj mne maly začina špekulovat,rano v pohode sa oblečie a ako mame odist tak začne mrnčat že on nejde do školky a mam ho tam zobrat na rukach a vodičku mi daj atd. take vymyšlance. A v šatni zase že on nejde do triedy a tak. Tak sme sa pozdravili pani učitelke a išiel sa hrat.Dalej som nevidela ,lebo učka ma tak slušne vyhodila. Ono sa hovori že pokial dieta papa v školke a normalne chodi na wc,myslim nema problem s vyprazdnovanim tak je to ok.Neviem čo je na tom pravdy ,ale my sme potom v pohode.
@sisanka ak sa ti v noci zobudil s placom, chudak tak ma urcite z toho nocne mory... asi aj to zdravie sa na tej psychike odrazilo. to by som asi uvazovala, ze ho tiez necham doma par dni ako ty. tiez si myslim, ze by si mu o skolke teraz nemala rozpravat. jedna kamaratka mi vravela, ze oni sa doma hrali akoze na skolku, tak ako maju rezim tam, napapat sa, potom sa hrat, popripade ist von, obedovat a spat... ved v podstate doma to robime stale, ale tak som myslela, ze ty budes akoze p. ucitelka. drzim ti palce, mozno potrebuje dlhsie obdobie, kym si zvykne
my dnes uz trosku lepsie, sice doma uz mrncal, ze nejde do skolky, nejak som ho zahovorila, aj pri prezliekani plakal, odisiel sam do triedy, sice s placom, ale aj to je pokrok. potom som chvilku pocuvala, za dverami a za 30 sekund uz bol tisko. som rada.... dufam, ze to uz bude len lepsie... 😉
@januska191 aj ja sa snažim zahovarat a školku spominam najmenej ako sa da,lebo sa nechce o tom bavit.
@bubinko83 moj to mal tie prve dni tak isto. tiez ked nebolo treba, ani som mu o skolke nerozpravala. aj vcera som to pozakazovala starkym, lebo pride zo skolky a pol hodinu mu nedaju pokoj a vypytuju sa ako bolo v skolke. vidim, ze ho to otravuje, tak som im povedala, ze nabuduce len jedna otazka a dost, nech si doma "oddychne". aj dnes rano som mu nehovorila zbytocne o skolke, len som povedala, ze on je uz velky, musi chodit do skolky, potom pojde do skoly (tam sa tesi uz teraz) a dost. potom som len povedala, co budeme spolu poobede robit. ja mam taky pocit, ze naozaj sa to zbytocne nemusi pred nim rozoberat, aspon moj syn je taky...
@januska191 aj moj je taky isty,zbytočne ho tym otravujem tak som všetkym zakazala vypytovat sa ho na školku. On nič nehovori a tak ja to neriešim.Opytam sa učitelky a to mi stači.Proste ide tam aj ked trošku s plačom,nič hrozne tak to nebudem riešit a uvidim ako to pojde dalej.Musia si zvyknut je to pre nich nove a ja to tak berem. Ale ked mi učitelka hovori že je dobry a všetko robi tak jak ma a aj spinka tak je dobre.Keby je v nejakom velkom strese tak ani neje ani nespi nič,lebo ho poznam.
jajaaaj... "mamičkáááá, nechcem byť v škôlkééé, mamičká, chcem ísť domóóóv, nebudem túúú..." to teraz rano, manzel zufaly mi volal s mobilom, aby som si vypocula.
Vcera vecer mi s vaznou tvarou maly hovori, ze on nechce ist do skolky, ze je skareda, ze on bude so mnou... ach jaj som v pokuseni nechat si ho doma a vys...t sa na skolku... kedze som na materskej tak si to este ako tak mozem dovolit nechat si ho doma... :( len neviem, naozaj neviem co robit... mam mu dat pauzu na par dni alebo ako? :(
ahojte maminky,ja by som potrebovala poradiť, náš malý dnes na 4.deň odmietal ísť do škôlky a to prvé 3.dni chodil v pohode, tešil sa,chodí iba na doobedie.No dnes ráno prvýkrát začal plakať,že on nechce ísť, lebo sa mu tam nepáči,pýtala som sa ho,že čo konkrétne a on že pani učiteľke mu včera dala po zadku,lebo keď hrali nejakú rozprávkovú hru,tak sa staval a nesedel.Spýtala som sa,či ešte niekomu dala po zadku a povedal,že ešte jednému dievčatku a chlapčekovi.Zostala som zaskočená,lebo včera mi nič nepovedal,len hovoril,že už do škôlky nepôjde,ale to vravel aj v dni predtým a potom išiel pekne,nemyslím si,že by si to vymyslel,ale zdá sa mi to nevhodné,aby učiteľka stratila nervy na 3 deň a riešila to takto.Poraďte,či sa jej na to spýtať,či to nejak riešiť.ďakujem
@tunylyk no v nasej skolke je adaptacny da sa povedat povinny.Bambulkam sa tam paci a dnes su tam prvy krat same az do 11:30,tak uvidim ako to dopadne.Zatial sa im odtial nechcelo odist,ale to tam boli len do 10tej.No,dnes budem mudrejsia 🙂
@spalka v pohode po ceste domov sme si kupili makovy rozok a tak im ho teraz musim kupovat kazdy den ked ideme domov.Ale dnes tam maju aj obed tak uvidim ci nieco zjedia. 🙂
@januska191 dufam ze si zvykne,myslim ze mu tam je dobre..ved je tam s detmi,prve dni mi aj rozpraval ako sa pekne hrali a tak..ale teraz stale ze tam nechce ist...som z toho n aprasky... 😖
ahojte, chcem vas povzbudit, po 3 dnoch hysteria a kricania a plakania isli dnes dvojicky do skolky s usmevom, jeden vyrehleny a druhy s takym nesmelym usmevom...este sa ma opytali , ci po obediku pre nich pridem, uistila som ich, ze ano a odbehli a ja som odlisla, neplakali, huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a od rana jeden hovori druhemu "Jakubko a nie ze budes v skolke zasa plakat, dobre???"
@sisanka mne tiez stale rozprava, ze tam nechce chodit.. ale musi sa naucit, ze v zivote sa neda robit stale len to co chce. ja som ho doma rozmaznavala, viem, ze to bola chyba, mal co chcel, ale myslim si, ze je cas, aby sa naucil, ze uz nie je babetko a ma svoje povinnosti. Ja sa utesujem tym, ze je to preda este len 4ty den, tak im dajme trosku viac casu, nech si naozaj zvyknu...
baby, dnes sla sara prvy raz do skolky. som z toho hotova. normalne mam v zaludku krce. nech su uz tieto prve dni za nami...

@lenka_da , záleží na školke, u nás to tak nieje- jesenné, jarné prázdniny, normálne fungujú, zimné ako v škole alebo o pár dní skor začnú a v lete- júl je otvorená, august zatvorená. Vo väčších mestách, väčšinou fungujú tak, že sú spojené triedy, alebo školky.
@trpezliva , najstarší syn v školke zásadne nekakal, lebo na wc neboli dvere, zato doma to dohnal 😀