icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

jitkatatarova
16. sep 2011

@adriana1712 podla tohto my mame asi super ucitelky.Minuly tyzden jeden chlapec stale plakal len co jeho mamina odisla,dokonca ten 4den ponho upalovala len pol hod.potom co odisla.A tak to bolo az do utorka tohto tyzdna.A teraz je v pohode.No a ucitelky sa mu skoro cely cas venovali,na rukach ho nosili,jednoducho pekny pristup.Ako ja osobne by som asi na to trpezlivost nemala,takze klobuk dole. 🙂

spalka
16. sep 2011

@adriana1712 tak ucitelka vyzera byt "vyhorena" 😠 ...a neda sa to riesit inou skolkou?

spalka
16. sep 2011

@atrami haha, ze dostal cokoladu a stichol, to asi skusim tiez 😀

adriana1712
16. sep 2011

@spalka No neviem ci by to bolo v nasom pripade riesenie ☹ poznam ho, on by sa len tak rychlo neukludnil a kedze ma trochu problemy so srdieckom, bala by som sa ☹ je na mna strasne upnuty, on narodenia je stale somnou. keby ta ucitelka aspon trosku mala snahu ho niecim zaujat..ale on sa ram trieskal o zem a o dvere a ona len sedela a cakala kym sa ukludni. a on je taky, ze sa len tak neukludni, treba ho niecim zaujat, pomojkat sa s nim ale namiesto toho ho pani ucitelka este aj akoby ponizovala pred ostatnymi detmi. hovorila mu, ze sa mu budu deticky smiat ked bude plakat a v tom sa zacali deti rehotat a ukazovat prstom na nasho maleho.akoby to mali tie deti uz nacvicene. maly sa zahanbil a potom si len cupol, tak si rucicky na tvar a plakal dalej. nemohla som sa na to pozerat, mala som slzy na krajicku..

adriana1712
16. sep 2011

@spalka Neda ☹ bolo by to asi najlepsie riesenie, ja viem. ale mam obidene vsetky skolky a vsetko je plne..aj tato skolka mala plno ale jedno miesto sa zrazu uvolnilo, tak mi volali, ze maly moze nastupit, tak som bola stastna...

adriana1712
16. sep 2011

@jitkatatarova Presne toto by nas Samko potreboval. Aby sa mu pani ucitelka venovala, aby mal pocit istoty a podobne...ale tu u nas? mala som skor pocit, ze sa tej ucitelky boji ☹

jitkatatarova
16. sep 2011

@adriana1712 a to odkial pochadzas?Akoze aj ja by som sa bala pri tom jej pristupe. 😠 Ked som videla ako to v skolke funguje pocas toho tyzdna,tak som ich normalne obdivovala,na to musi mat clovek povahu,aby to zvladol.A ona tam evidentne nepatri.

spalka
16. sep 2011

@adriana1712 ach boze moj ☹, tak take ucitelky by v skolke nemali pracovat, vynadat sa jej neda, to by sa k malemu asi lepsie nespravala, ked vazne nemas sancu zostat s nim este rok, alebo skusit inu skolku treba nieco spravit s ucitelkou, normalne slusne sa s nou porozpravat, povedat, co na maleho plati, poprosit ju, ci ty to mohla chvilu robit, mozno sa jej trochu "zaliskat" 😉, mozno doniest kavu, bombonieru, ze na nervy 😉 - osobne taketo veci nerobim rada, ale ucel svati prostriedky a ide predsa o stastie tvojho dietatka

andrejka1974
16. sep 2011

no u nas su super ucitelky venuju sa detom ked nejake place ponosia utisia no proste deti po tyzdni uz ziadne neplace moja tento druhy tyzden vobec neplakala

vivienkata
17. sep 2011

Ahojte tak pridavam sa k vam aj ja moja žabka zacala chodiť od pondelka do školky najprv do 10tej a zvladala to dobre tak v utorok a stredu ostala do 12tej aj na obed,tam sa napapala noo a vo štvrtok sopliky a už mame aj teploty tak je doma,poradte mam ist s nou v pondelok k lekarke alebo je to len vyroza zo školky, len mame trošku sopliky a teploty,

atrami
17. sep 2011

@adriana1712 chyba je v učiteľkách. U nás sa im venujú na 100%. Malý im poobede nespal, tak bol s nimi v herni, rozprávali sa, pozerali fotky. V mieste pracoviska, nieje voľné miesto v školke? Kde bývaš?
Pozerala som fotku, malý je riadny chlapisko.

adriana1712
17. sep 2011

@atrami Ahoj, som z Ruzomberka..jedine volne skolky su tu sukromne, ale 230€na skolku nemam. maly je dost vysoky, ale inak je utlej postavy 🙂

jitkatatarova
17. sep 2011

@adriana1712 tak to teda nemas velmi na vyber. ☹

anngee
17. sep 2011

nie je pravda že nemôžeš nič robiť...škôlka má umožniť adaptačný pobyt...niekde kratšie, niekde dlhšie...týždeň dva aj rok...ale vždy ide o to, aby si dieťa zvyklo na nové prostredie a získalo kladný vzťah a dôveru...učiteľka sa mu musí venovať vo zvýšenej miere...obráť sa na vedúcu-riaditeľku a opíš jej danú situáciu...ak dlho plakal až do záchvatu, ak sa hodil o dvere až mal krv, je to nezvládnutie svojich povinností..ľahostajnosť a snáď aj nekompetentnosť učiteľky...a mala spísať záznam o úraze!...žiadaj nápravu alebo preradenie k inej učiteľke...alebo do inej škôlky...riaditeľky si vedia navzájom vyjsť v ústrety...a spýtaj sa či sa máš obrátiť so sťažnosťou na školskú inšpekciu a zriaďovateľa...ale malému hovor o škôlke len pekne, že tam sú kamaráti, že sa hrajú a pod...želám vám len šťastné deti

jitkatatarova
17. sep 2011

@anngee ja nemam problem zo skolkou,ja som velmi spokojna,len som reagovala na adriana1712,ze nema velmi na vyber co sa tyka skolky,ked tam maju len jednu normalnu a ostatne sukromne. 🙂

anngee
17. sep 2011

@jitkatatarova jaj to ma veľmi mrzí, že som takto vyznela...prepáč, to je len nedorozumenie...môj príspevok nebol adresovaný tebe..vôbec si nemyslím, že máš problém so škôlkou...len som chcela tiež len trošku pomôcť v prípadoch ako je ten od adriany1712 a na ňu som aj reagovala...moja chyba, že mi tam vypadlo oslovenie...kamošky?...(to bol pokus o fór)

jitkatatarova
17. sep 2011

@anngee ako som ti uz napisala,je to v pohode. 🙂 Kamosky mozme byt,pridam si ta? 🙂 🙂 🙂

anngee
17. sep 2011

@jitkatatarova dakujem za dôveru...som potešená

jitkatatarova
17. sep 2011

@anngee nie je za co,rada som ta spoznala. 🙂

zdenocka
19. sep 2011

Ahojte,
tak my sme dnes neplakali 😵 . Ja som sa tak bala, lebo po vikende je to vzdy najhorsie. Ale celou cestou sme si spievali a hovorili basnicky, medzitym som mu povedala, ze do skolky sa chodi hrat a zabavat s detickami, ze budu tancovat a spievat, tak isiel pekne aj sa prezul, ja som mu ukazala nove pyzamko, tak sa tesil, aj po schodoch vysiel, potom som mu kazala zaklopat na dvere, a vtedy zacal, ze nie nie on nejde, ide domov. Ale to bolo spekulovanie, tak som mu povedala, ze ma pyzamko s Bobom stavitelom, ze bude v nom bubat, ze nech si ho vezme, nech ho ide dat do postielky. To uz prisla aj ucitelka, zobrala ho za rucku a isli. Hadam sa potom nerozplakal 😒 . Ale prvy krat po 2 tyzdnoch som nenariekala za dvermi 😅 . Zeby som sa opat zacala malovat 😀 .

stankatt
19. sep 2011

u nas pohoda :DDD, mame trosku soplik, snad sa to nerozbehne k horsiemu 😠

samika
19. sep 2011

ahojte, tak my sme po týždni liečenia soplíkov išli úplne v pohode do škôlky. 🙂 žiaden plač, žiadne vyjednávanie 🙂 len na škôlke máme vypísané, že sa vyskytli vši 😖 no snáď sa na nás nenalepia 🙄

tunylyk
19. sep 2011

ahojte,tak my sme dnes plakali,ale preto ze sme namiesto do skolky zamierili do zdravotneho strediska,od piatku sa z nevinneho soplika vyvinuli teploty a hnusny kasel,tak musime ostat doma a to cely tyzden a moje dieta mi tu place,ze chce ist do skolkyyyy pomooooc

syslica
19. sep 2011

@tunylyk Tak nech Kubko skoro vyzdravie! Márna sláva, rovesníci sú rovesníci, mama a mladší brat len chabá náhrada.. ja som robila syslíkovi taký program v piatok: plastelínovanie, malľovanie temperkami, grafomotorické cvičenia, angličtina, medzitým skoro stále vonku... normálne ma zdolal! ale výplachy morskou vodou a kvapky do nosa zabrali, myslím, že už je v poriadku. Do škôlky sa tešil, už je veľký, ani kývať nepotrebuje... za dva týždne taký posun od dieťatka držiaceho sa maminej sukne... normálne ma to udivuje 🙂 .

tanka2
Odpoveď bola odstránená
bizynka
19. sep 2011

ahojte, som tu nebola asi tyzden, maly bol chory, tak po prvom uplakanom tyzdni bol tyzden doma a dnes to bol zase riadny plac....uz doma zacal, pokracoval celou cestou do skolky a samozrejme v skolke tiez...nepomahalo nic, stale mi hovoril, ze chce, aby zatvorili skolku, ze on tam uz nechce ist 😒 a ze chce byt malinke babatko v maminkinom brusku radsej.... a ze on sa narodil na to, aby bol cely den doma a nie v skolke... 😀 tato hlaska ma dost pobavila, ale aj tak mi ho bolo luto, ako ho ucitelka odomna odtrhala rano... tak uvidime, ci sa to cez den zlepsilo, alebo zase plakal cely den....

tanka2
Odpoveď bola odstránená
januska191
19. sep 2011

@adriana1712 ahoj... ja som tiez z ruzomberka, ale na p. ucitelky sa nemozem absolutne stazovat. Moj maly prve dni tiez tak vyvadzal, ze nekrical, ale ako aj u vas akokeby chytil amok, no strasne, skoro som sa pred nim zosypala. Ale teraz tam chodi strasne rad, ked pridem po neho vidim, ze je spokojny, rano sa tesi, donesie mi veci, ze mamina oblec ma, idem do skolky... som stastna, ze nam to takto dopadlo a 99% zasluha je p. ucitelky, lebo je naozaj mila, zlata, videla som ako deticky objime a da im pusu na licko, ked pridu. Je pravda, ze to zalezi len na tej ucitelke ako sa tam deticky citia. Drzim ti palce, dufam, ze ti to dobre dopadne

catlady
19. sep 2011

tak my sme boli dnes prvý krát v škôlke na 2 hodiny, prišla som tam s ním a on mi dal pusu a bežal sa hneď hrať, učiteľka nechápala ... prišla som pre neho o dve hodiny a začal cirkus že nechce ísť domov, že chce ostať v škôlke, vyháňal ma nech idem preč bez neho ☹ ja to nechápem, stále bol len so mnou, nikto ho nikdy nestrážil a teraz 2 dni odkedy vie že ide do škôlky, začal rozprávať že ma neľúbi, že ma nechce ... no srdce mi trhá z toho 😒 na zajtra som ho nahlásila na 4 hodiny keď už dnes robil takéto scény že nechce domov, tak uvidíme

zdenocka
19. sep 2011

@adriana1712, ja Ti tiez drzim palce, aby sa to nejak zrovnalo a aby si maly na skolku zvykol. Mozno daj prilezitost ucitelke, skus si s nou pohovorit, ze ako ho moze zabavit, co ho zaujme a on zabudne, na svoj amok 😒 . Ja ked nastupil Janko, tak som ich zalievala radami, co by mohlo pomoct, i ked oni to vedeli, ale nedalo mi to nepovedat 🙂 .
@catlady, ja si myslim, ze on sa tak vyrovnava so skolkou. Kazde dietatko to zvlada inak, cize on si vybral mozno tento sposob, aby si nepripustal, ze odchadzas. Je to tazke, ked Ti take veci vravi, ale on sa casom vyrovna a urcite bude dobre 😉 .
Janko bol vzdy rozlietany, on nas nikdy nepotreboval, alebo to aspon nedaval najavo. Utekal od nas, isiel s hocikym, ci zo znamym, ci s cudzim. No a od kedy chodi do skolky, tak sa od nas nepohne. Na ihrisku, bud sa s nim hrame, alebo sedi vedla nas. V noci vychadza z izbicky nechce spinkat, a cez den ked bol vikend tiez odmietol. No ja respektujem to, takto sa vysporiadava so skolkou. Verim, ze casom si zvykne a vsetko sa vrati do starych kolaji 🙂 .