icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

ivett1
23. sep 2011

@adriana1712 presne toto som mala chut urobit aj ja...nechat ho doma...ale nastastie ma stopol moj manzel (on je ten, co ma dnes volno, ale kvoli vybavovackam na uradoch...)...a tak, ako som uz pisala sme ho horko- tazko presvedcili...ale, kym som vahala, ci ho teda dam dnes do MS, alebo nie, tak maly plakal a vykrikoval, ze chce ostat doma a ked som sa "vnutorne" rozhodla, ze dnes pojde, tak sa aj on ukludnil...pravdepodobne to naozaj nejakym "zmyslom" to dietatko vyciti (naladu mamicky, pripadne jej vahanie...)...ako o tom uz niektore mamicky pisali..

alusha
23. sep 2011

@adriana1712 ja som to urobila minuly piatok, nechala som ho doma, ale nechcem, aby si na to zvykal... no tiez je mi to velmi luto, ked je taky smutny....chudatka deti, uz od malicka ich stresujeme, ved este si uziju v zivote dost stresu 😒

bizynka
23. sep 2011

boze my sme zase chori ☹ nas bol v skolke len prvy tyzden, potom tyzden doma, lebo bol chory, teraz bol tri dni a zase sme museli ostat doma, lebo od stvrtka ma horucky ☹ doktorka mu dala aj imunoglukan na imunitu a vselijake lieky... neviem neviem, ako si takto maly zvykne na skolku, ked je viac doma ako tam 😒

sorciera24
24. sep 2011

@bizynka podobne, pred tyzdnom bol doma 3 dni ,lebo mal enjaky virus.....horucky 3 dni, tento tyzden v skolke a dnes z nicoho nic, zas horucka a kasel...... 😒 a tipujem, ze chlapec, ktory je tam od zaciatku zasopleny uz 3 tyzden ta m bude vzdy 😠

vivienkata
24. sep 2011

@sorciera24 Ahoj presne toto sme preživali pred tyzdnom , len sopliky a teploty, tento tyzden som ju nechala doma aby sa dala do poriadku v pondelok nastupuje som zvedava ako dlho vydrži aby nic nechytila

22miska22
25. sep 2011

ahojte som nova,citam prispevky,a tiez mam takyto problem.mam dceru Lenku 3,5roka,a zacala teraz chodit do skolky,bola tam 3dni a uz s malym soplikom som ju nechala doma.imunitu som si myslela ,ze ma vybornu,lebo doteraz bola iba 2 krat chora.a az v utorok nam odporucila ist do skolky.uvidime,ako sa to vyvinie.

syslica
26. sep 2011

@22miska22 Miška, ono je to už raz tak, doma je dieťa zdravé, lebo jeho organizmus si zvykol na mikroflóru príbuzných, ale keď sa raz dostane do kolektívu, kde je okrem neho minimálne 10 nových, po všetkých stránkach (aj tej mikrobiologickej) odlišných jedincov + stres z adaptácie na nové prostredie + jesenné počasie = predprogramované soplíky a pod.
Ja to riešim preventívne Imunoglukánom, výplachmi nosa slanou vodou a keď už sa soplíky objavia pridám Sinupret a nosové kvapky. Malý syseľ mal po nástupe do MŠ nádchu bez teplôt asi tri dni.. potom postup zabral a uvidíme ako dlho vydrží. Toaletu nosa nemá rád, no vždy argumentujem tým, že choré deti do škôlky nemôžu ... a zas škôlku zbožňuje, aj kamarátku Karolínku aj učiteľky, takže sa radšej podvolí 😝 .

sisanka
26. sep 2011

my sme si pekne zvykli,Denisko sa do skolky tesil ale dnes rano nie,vravel ze nechce ist...ostal doma lebo sme mali vcera gulasovku a popalil si rucicku tak som sa bala aby ho to v skolke nebolelo tak som ho nechala doma a navyse bol taky spinavy vcera ako uhol a kvoli tej ruke som ho ani umyt poriadne nemohla tak som sa rozhodla ze dnes ostane doma 😀 ale vidim ze na ruke ma len pluzgier ale neboli ho to tak zajtra pekne krasne pojde aj keby rano vyvadzal 😀

jitkatatarova
26. sep 2011

dnes bol nastup do skolky ukazkovy.Pekne isli do triedy a hned sa aj ucitelky pytali ci aj dnes dostanu slniecko. 🙂 Potom mi vysvetlila ze od piatka im zacali davat peciatky slniecka na rucku,ked sa pekne hraju a spolupracuju. 🙂 Tak som zvedava kolko ich dostanu dnes.Inak som cely vikend nepocuvala o nicom inom ako tam mali tu peciatku.Vyzera to tak ze aspon toto zabralo. 😀 Hura! 😀

vivienkata
26. sep 2011

Ahojte . Potrebujem poradiť neviem co si mam myslieť, dnes bola naša žabka po tyzdni v školke , a dnes tam prvy krat aj spala , doma nam zaspava s flaskou ,a tak ze si k nej lahnem , no dnes mala ostat spat prvy krat v skolke ,rano bolo v pohode bez plaču, ale dohodla som sa s učitelkou že pre každy pripad necham flasku v skrinke ,, ale mala aj so sebou oblubenu hračku .no prisli sme poobede pre malu akurat papali detičky nasa tam sedela pred stolom a ani nepapala este nebola prebudena poriadne učitelka vravela ze vraj šla spať v pohode bez plaču a flasku vraj nepytala a ze ju až teraz zobudili,samozrejme cestou domou bola mrzuta nebola este prebrana a doma si trosku polezala a potom z nej vypadlo že na nu kričala pani ucitelka a že jej vraj dala po zadku ze nechcela spinkať a ze na nu kricala že ma otvorene očka tak ja som teraz hotova neviem co si mam o tom myslieť,

tinki
26. sep 2011

@vivienkata ja dosť možné, že možno aj zvýšila hlas, ale nemyslím si, že by ju aj udrela. Je to zakázané a učiteľky vedia, že deti by to povedali. Skús sa opýtať. Ale detičky si niekedy zvyknú aj prifarbiť. Lebo sa cítia troška osamelo a chcú aby sme ich troška poľutovali. Malá je možno aj nahnevaná, že musela zaspať iným spôsobom ako bola zvyknutá, možno nemala odvahu si od učiteľky pýtať fľašku. Tak sa cítila asi zvláštne.
Aj moja zvykne hovoriť, že ju chlapci v škôlke bijú a keď som zisťovala, tak vraj sa nič nedeje, dokonca sa chlapci hrajú osobitne od dievčat. Skús sa aj viacej malej povypytovať...chápem, že máš obavy... 🙂

vivienkata
26. sep 2011

@tinki dakujem za odpov ed, malej som sa pytala a ona stale len to svoje pytala som sa ci dostali aj ine deti ona nie len ze na nich kricala ucitelka a ze ona dostala lebo nechcela mat zavrete oci ,,ja fakt neviem rano sa porozora vam s učitelkou a uvidim aku bude mat reakciu ,

lyenka
26. sep 2011

my sme po skoro 3 mesacnej pauze dnes nastupovali do novej skolky a Emmy to zvladla skoro ukazkovo 🙂 rano sa ledva rozlucila a uz jej nebolo, hracky a deti boli prednejsie a naobed ked som pre nu prisla aby nespinkala hned prvy den v skolke tak ma poslala naspat do robotky ze ona ide spinkat, tak som odisla domov, a to naobed nespinkava uz velmi dlho 🙂 poobede ked som pre nu prisla tak bola vychvalena ze je velmi vyrovnana, rozumna, inteligentna a perfektne zvladla prvy den a hned aj pol hodinku spinkala... tak som rastla do vysky... uvidime zajtra, dufajme ze sa to nepokazi 🙂

tanulka007
27. sep 2011

Ahojte. My stále ráno plačeme, ale cez deň už nie. Papa ,ale musia ju vždy dokŕmiť, aj pekne spinká. Teraz sme boli týždeň a pol doma, lebo bola nachladená. Takže sme si tršku odvikli. Nevadí, dúfeam že si nejak zvykneme. 😉

llumka
27. sep 2011

my dnes konecne bez placu,je uz 15 den v skolke,prvy krat bez placu,taka som stastna,ucitelka dokonca chvalila pekne sa hral,papal.este nespinka v skolke.zatial nam takto vyhovuje.ale jednu vec sa mi nepaci vcera aj dnes maly mal pocikane teplaky,ucitelky neprezliekli,mozno si nevsimli,nebolo vidiet na teplakoch,ale aj tak, skusim zajtra upozornit aby maleho spomenula cikanie. pytala som sa maleho ze preco ma mokre, a on ze som zabudol ist na zachod 😀

gianni
28. sep 2011

máte niekto také dieťa? neviem či je to vzdorovitosť či čo, včera sa mi učitelka sťažovala že ked sa mu niečo nepáči tak povie nechaj ma na pokoji(to hovorí niekedy aj nám ale väčšinou starým rodičom)a ide na nich päsťami akoby sa chcel biť,nerozumiem tomu lebo je medzi detmi už ked mal rok aj dva mesiace začal chodiť do jasiel, ku nám rodičom si to tak nedovolí a ked je so mnou sám neni problém ,skor je taký k starkým,starká je s ním málo ale starký sa mu dosť venuje toho aj chce len on mu všetko zase dovolí,neviem sa z toho vysomáriť ,ked to robí vždy mu to vyčítam že to nesmie,dúfam že je to len nejaké prechodné obdobie

annie13
28. sep 2011

nam vcera vybrali mandle, takze 2 tyzdne doma, takze zacneme si zvykat od znova 😒

adaf
28. sep 2011

Ahojte maminky,
potrebovala by som poradit ohladom jedenia. Dcerka ma 2roky a 9mes a v zac sept nastupila do skolky. Vsetko prebiehalo v norme, trosku placu na zaciatku teraz uplne bez problemov, len odmieta papat. Ani doma nie je ziadny velky papkac, ale spapa polievky, suche cestoviny, rizoto, parky, jogurty, croisant a ine hluposti z toho radu. V skolke zostava zatial do 12,00 a pri obede podakuje, ze si neprosi pripadne oznami ucitelke, ze bude papat s maminkou doma. Neviem si uz po mesiaci rady, tak skusam drastickejsiu formu v tom, ze jej ten obed nedam, vysvetlim jej, ze sa musi napapat v skolke a skusam motivovat maskrtou. Nezabera... Zvycajne chodi spavat okolo 13tej a ked sa zobudi tak jej ten obed dam, ale mam z toho zly pocit, ze ju nechavam tak dlho hladnu. Od rana je totiz iba na kakavku co vypije pred tym ako odchadzame do skolky. Poradte mi prosim 🙂

samika
28. sep 2011

@gianni aj môj malý má teraz nejake zvláštne obdobie. v poslednom časepočúvam : ,,prestaň mi to hovoriť" ,,počula si , už mi to nehovor" a to mi povie takým nahnevaným tónom. alebo hlášky typu,,teraz nemôžem, nemám čas" a to doma určite nepočul, nikdy som ho takouto vetou neodbila. dokonca včera zahlásil,,nechaj ma nemám čas musím sa učiť deják a príroďak" 🙄 no skoro som odpadla a to tiež od mojích deciek nepočul. a všetko z neho lezie takým strašne nahnevaným tónom

gianni
28. sep 2011

@samika mne zas povie ale to má od mna že "prečo ma rozculuješ" alebo "prečo ma hneváš" ked mu niečo hovorím a nepáči sa mu to,ale to je asi všetko ku mne a otcovi si viac nedovolí,no ku ostatným je viac drzý a viac aj kričí,darmo ho upozornujem

samika
28. sep 2011

@gianni podľa mňa to súvisí s nástupom do škôlky 😒 snáď ich to čo najskôr prejde a nám aby trpezlivosť vydržala 😝

gianni
28. sep 2011

@samika no neviem lebo toto robil už pred tým mojej mame ,svokre....ale hádam to prejde

winona24
28. sep 2011

ahojte...idem sa aj ja posťažovať...a možno mi poradíte....

my sme s nástupom do škôlky nemali problém...klop klop.... žiadny plač ...nič...tak som sa vytiešala...až ma včera ráno schladila učiteľka....že Naty bije deti.... 😕 😕 😕 ostala som mierne v šoku,lebo doteraz som nič také nemusela s Naty riešiť...skôr bola submisívna...že aj keď ju bili ,tak sa ani poriadne nebránila....a teraz zrazu sa dozviem,že v škôlke bije bezdôvodne deti... 😔
tak sme si ju včera posadili a v kľude sa snažili vysvetliť,že to v žiadnom prípade nemôže robiť....sľúbila,že to robiť nebude...ale dnes keď som po ňu prišla,zase učiteľka vravela,že udrela dievčatko...ja som z toho taká nešťastná...je mi jasné,že to nepôjde zo dňa na deň...

nemáte niektorá s tým skúsenosť?? neviete poradiť?

dadenka1
28. sep 2011

@winona24 ja som učka v MŠ a viem, že to robia deti v strese.. nechtiac.. telo reaguje agresívne, hoci nechce.. treba na to trpezlivosť vašu aj učkinu.. čo najmenej stresovania... Niektoré deti si to prvé dni odplačú, tvoja malá neplakala ale stres z nového dáva von údermi... malo by sa to časom ukľudniť.. Netlačte na ňu, pokojne vysvetľujte, a hlavne si vypestujte s učkou veľmi veľmi dobrý vzťah.. aby sa niečo negatívne a nepochopené medzi vami a učkou neprenieslo na malú ☹ (žiaľ sa to stáva).. Proste to riešte s učkou pokojne, poproste ju, aby jej s tým pomohla, že ona nikdy deti nebila, asi sa len bojí o svoje miesto na zemi v cudzom prostredí a skúša to tými bitkami.. Ak bude na ňu učka vhodne reagovať, prejde to.. takých detí sme už v škôlke mali veľa, a prešlo to..

winona24
28. sep 2011

@dadenka1 ďakujem za fundovanú odpoveď 🙂 ...ako ..učiteľky má Naty dobré...aspoň zatiaľ sa tak javia...dnes mi povedala,aby som nebola nešťastná...že to niektoré deti proste robia...že to prejde....presne hovorila o spolupráci...tak ja pevne verím a dúfam,že to prejde skôr,ako si znepriatelí všetky deti s učiteľkami na čele... 😔

mrzí ma to,lebo malá je extrovert...komunikatívna...nemá problém spoznávať ľudí....tak som myslela,že škôlka nejaký veľký problém nebude...a hups...nakoniec budem mať dieťa menom postrach DENIS...a na rodičko budem chodiť s hanbou....

netvrdím,že natália je absolútny anjel....ale doteraz sme nemali nejaké problémy s jej správaním....pochytilo nás to obdobie vzdoru...ale tak normálne...nič nadpriemer....

dadenka1
29. sep 2011

@winona24 nič sa neboj, dá sa to doporiadku.. a povaha tvojej dcéra sa bude skvele "využívať" v špeciálnych situáciách (napr. besiedky a súťaže).. 😉

bubinko83
29. sep 2011

baby dneska sa mi stala taka trošku trapnost v školke.Ked som bola pre Filipa v školke tak prišla za mnou učitelka že či som zaplatila to školne vraj im to neprišlo na učet.A ja som to platila hned ako nam dali začiatkom mesiaca udaje k platbe.Jeden učet maju na jedalen a druhy na Mš a presne tak som to aj poslala a strava je v poriadku a to druhe nie.Nechapem to uviedla som tam aj meno za koho platim teda maleho,sumu všetko jak ma byt.Ako by ste to riešili??? Nepomylila som sa peniaze riadne z učtu odišli na dobry učet.Iba som stiahla tie vypisy z EB a zajtra im to zanesiem. Nechapem to a bolo mi to trapne. ☹

tweetinkapp
29. sep 2011

@winona24 mňa dnes tiež dosť znepokojila učiteľka. Náš Adamko vraj pohryzol dievčatko ☹ a riadne ☹ .
Zatiaľ mám ozaj pocit, že nám tá škôlka nič pozitívne nepriniesla ☹

ivett1
30. sep 2011

@bubinko83 ahoj...inak sa to riesit ani neda, len im doniest tie vypisy 😉 ...ak je vsetko OK (cislo uctu prijimatela, meno dietatka a my tam davame aj mesiac - za ktory platim a triedu, do ktorej moje deti chodia), tak budu musiet pozriet do svojich evidencii a patrat... mozno len hladaju, kto im este neposlal peniazky a nespravne uviedli vase meno...v nasej MS ziadaju nejaky vypis o zaplateni (nemusi to byt priamo z banky), ak platime prostrednictvom IB, takze ja si to vytlacim z pc hned, ako mi vypise, ze suma bola prevedena na ucet prijemcu🙂 (inak by som zabudla a takto mam pokoj...)

stanislavao
30. sep 2011

@tweetinkapp
no od skolky v prvom roku necakajte nic dobre. ja som prvy rok lutovala. naucila sa same hluposti od deti a bol stale chory. cize ziadne +. :-}