Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
@stanislavao
@tweetinkapp tak to si zase nemyslm, ze by skolka nic dobre dietatu nepriniesla. zalezi od typu skolky a uciteliek. nasej malej sa teraz uz tak velmi paci v skolke, ze ani domov sa jej nechce ist. vidim kazdym dnom pokroky, je komunikativnejsia, ked pride domov, hra sa sama v izbicke, predtym som jej musela so vsetkym asistovat. nechcem predchadzat, lebo sak zatial sme tam len mesiac, prvy tyzden bol tazky, dost plakavala, aj som rozmyslal, ze ostanem este do troch rokov doma, ale teraz vidim, ze skolka bola jednoznacne dobra volba 🙂
@klementina
samozrejme, ja som to nemyslela tak., ze je skolka na nic. deti potrebuju byt v kolektive, ale su vselijake deti a od tych horsie vychovanych syn hned pochytil hluposti, ako napr videla som jednu mamicku, ze ked dcera ju neposluchala, tak ju postipala, potom to dievca v skolke stipalo deti a potom aj ostatne deti zacali stipat, alebo vyplazovat jazyk a tak. iste ze je skolka pre deti fajn, lebo musia byt so svojimi rovesnikmi.
ahojte... ako dlho bude trvat pokym opet prestne v skolke plakat?... nastup s placom(prve 4dni) potom super klud a teraz posledne 3dni opet plac.... 😔 rano chodi v pohode neplace ale ked pridem tak prve co p.ucitelka povie ze maly cely den ze len maminkaaa tatinkooooo 😢 ...papa a spinka ze ok... vdaka
@tanitta ahoj, nezľakol sa drobec v škôlke niečoho? Jedna vec je, že vraj po 2 - 3 týždňoch prichádza kríza a deti znova plačú a druhá je, že naša začala tiež presne ako tvoj, prvé 3 dni plakala, 4 deň sa už do škôlky tešila a odvtedy pokoj, ale po 2 týždnoch znova plač. Zistili sme, že jedno dievčatko si rozbilo hlavu, tak sme s nou o tom hovorili, že je to ok, že to sa stáva a proste si treba dávať pozor a postupne prestala plakať. Ona sa tam začala báť alebo niečo také. Nemali ja u vás nejaký podobný problém?
@indiankaindi zistovala som... ale jedina odpoved jeho bola "maminka" "cakal smutno" ....uz dnes vecer vravel ze zajtra nepojde....a zacal plakat.... 😔
@tanitta :( to mi je ľúto. Ale aspoň to nie je nejakou zlou skúsenosťou, je zrejme na teba veľmi naviazaný. Budem držať palec, aby sa čo najskôr začal do škôlky tešiť 😔
Prispievam i ja keďže chodíme od septembra do škôlky na celý dník. My sme začali s adaptačným pred prázdninami, všetko bolo ok, rád chodil do škôlky, tešil sa. No teraz je to stále s plačom, každý deň a trvá to už mesiac. Plače iba ráno, keď vie, že už má ísť do škôlky. Niekedy je to dráma, pani učiteľka ho musí odo mňa odtrhnúť, no niekedy sám si odkráča do triedy, povie ahoj, dá pusu, utrie slzičky a ide i keď trošku smoklí. Učiteľky vravia, že keď odídem prejde ho to po chvíľke a potom sa pekne hrá, papá, zaspí medzi prvými. Toto je naša skúsenosť, neviem či ešte niekto podobné zažíva. Už len čakám, kedy bude konečne ráno bez plaču. Čo ak ho to neprejde ani po dvoch mesiacoch?
@monika77 my sme na tom uplne presne rovnako ako vy... moj chodil minuly skolsky rok tri mesiace a ani raz neplakal, vzdy sa velmi tesil... teraz po prazdninach je to kazdy den bud s placom alebo minimalne slzy v ociach... tiez je smutny od rana ako vstane, kym prideme do skolky a potom uz je cez den dobre... teraz bol tyzden chory, tak sme to mali dnes rano vsetko od zaciatku... tiez tvrdo cakam, kedy bude lepsie...
Ahojte maminky, prosim vas ako obliekate deticky do skolky ?? aj ich prezliekate do teplackov alebo su cely den v tom co rano prisli ?? ja mam teraz dilemu 😒 rano je riadna kosa, aj dnu v skolke ale vonku cez den zase prilis teplo ... maly je uz 2x nachladeny, bral aj atb a v septembri bol v skolke dokopy 7 dni ... viem ze je to aj koli nastupu do kolektivu ale ked som po neho bola naposledy tak mal uplne ladove ruky a to mal na sebe tielko, tricko aj mikinu 😕 myslite ze mu mam rano dat aj pancusky a poprosit ucitelky aby ho prezliekli ked pojdu von ??
inak to zvlada v pohode, prvy tyzden bol s rannym placom, potom bol 2 tyzdne doma a ked znova nastupil tak sa uz tesil, len dnes rano trocha vymyslal, tak uvidime... teraz ho davam "soplaveho", pedi vravela ze kym nema teploty tak moze 😕
@mam4 ahoj,moja malá chodí do škôlky v tepláčkoch a v nich aj zostáva.v skrinke má aj tenšie legíny,ak by bolo teplejšie,tak sa prezlečie.ak býva v tej škôlke chladno,tak mu daj tie pančušky a učiteľky mu ich vyzlečú.moja malá ma v škôlke teplúčko,je tam v teplákoch a krátkom rukáve
@katushka16 dik ;) tak v tej nasej je dost chladno, aj do vybavy sme museli k paploniku davat este aj deku na spinkanie... lenze my byvame v dome a ani tu nie je tak teplo ako ked sme byvali v byte, no rucky nema nikdy studene, asi sa tam menej hybe, lebo doma lieta-beha este aj v spanku 😵 len neviem ci ho budu perzliekat, aj na zaciatku mal v skrinke kratasky a ucitelky ho nechali v teplych nohaviciach ... prezliekli ho len ked sa raz pocikal 😒
ahojte mamicky...poradte som zufala...nas maly sa dnes v skolke pocikal...od zaciatku septembra sa to stalo uz 5.krat...dnes mi ucitelka povedala nech mu donesiem plienku...na spanok sme uz pol roka bez plienky...v noci sa sem tam tiez pocika,ked vypije viac mlieka alebo ked sa vecer nevycika,snazim sa ho v noci aj budit a davat cikat...ale to ma trapi menej ako to ze mi povedali ze mu mam dat plienku a on hned ze on plienky uz nenosi...som bezradna,neviem co robit....poradte ☹
@sisanka , podla mna to je úplne v pohode. je rozdiel ak je dieťa doma a v kolektíve. Jednoducho v zápale hry sa mu stala nehoda.
Može to byť aj predzvesť choroby- ak chodí častejšie na záchod. Opýtaj sa, či si len cvrkne alebo sa veľmi dociká.
Nášmu sa to stalo tiež asi 3-krát v školke. Učiteľky to berú úplne v pohode. Ešte do 5. rokoch je úplne bežné, že občas sa stane nehoda.
Náš sa pocikáva dosť často v noci, ale to keď tvrdo spí.
radšej dones do školky igelit do postielky ako plienku. Ja som nabehla s plienkami a učitelka nám ich vrátila, že netreba. Asi záleží od školky akú majú prax. U nás je školka -jednotriedka a náš je sám 3- ročný, tak to je iné ako keď má takých detí viac.
Ahojte,
aj my riesime cikanie ☹ . Nas sa doma normalne pytat cikat, aj ked je s babkou a dedkom, no dnes mi v skolke povedali, ze im ani raz nepovedal od kedy chodi do skolky, ze chce cikat 😖 . 2 tyzdne bol bez nehody, lebo oni ich davaju cikat kazdu hodinu a z nicoho nic sa zacal pocikavat, aj ked ho daju vycikat 😢 . Co robit? Slubi, ze sa bude pytat, a aj tak to nerobi ☹ .
@mam4 ahoj, naša chodí do škôlky normálne oblečená, ráno má podšité nohavice, hrubšiu mikinu alebo bundu a čiapku ak je chladnejšie. V škôlke ju prezliekam do tepláčikov a trička, keď idú von, dá jej učiteľka ešte bundu. Poobede jej beriem kraťasy a tričko. Na toto nás upozorňovala aj lekárka pred nástupom do škôlky, že ráno treba dieťa obliecť poriadne, pretože je zima a dieťa je čerstvo zobudené a poobede zase teplo. Takže chodíme s ruksakom do škôlky aj zo škôlky a je v pohode. Musím si zaklopať, ešte chorá nebola, hoci sople ju už obchádzali. Ráno dostane do flaše ešte teplý čaj s echinaceou a to cestou popíja 🙂
@indiankaindi a uckam ste vraveli vy aby ju prezliekli ci to robia "automaticky" ?? echinaceu sme davali aj my asi mesiac aj pred nastupom, teraz imunoglukan a martankov 🙂 ten imunoglukan nam kazala pedi, a vaj mozme davat cely rok co bude chodit do skolky 😕
@sisanka ahoj,ja by som sa určite k plienke nevrátila,ako tu už bolo spomenuté,tak dones do škôlky tu nepremokavú fóliu.
@sisanka ani ja by som sa nevrátila k plienkam. to by bol podla mna krok spat a aby sa to pocikavanie este nezhoršilo. adamko sa začal tiež v noci pocikavať, ale zistili sme, že ak mu nedáme pred spaním mlieko, tak sa nepociká, tak to zatial riešime takto aj ked by som bola radšej, aby som sa nebála mu dať v noci vodu na pitie 😝
@mam4 keď idú von, tak jej tu bundičku dávajú automaticky, len som upresnila ktorú, aby jej nedávali tú, v ktorej ide domov. My ešte marťankov nemôžeme, malá ešte nemá tri roky, ale cmúľa C vitamín v takých malých tabletkách, to vraj môže, ale len jednu za deň. Ale od januára jej nasadím čo sa bude dať. 🙂
@sisanka moja mala sa nepocikavala uz pol roka v noci ani cez obedny spanok doma a ked som ju brala prvy tyzden domov pred spanim po obede, zaspala mi hned v kociku cestou domov, doma som ju len prelozila do postele a viackrat sa pocikala, aj ked mi ucitelka hovorila, ze vsetky deti idu po obede cikat. preto som ju poprosila nech na nasu malu dohladne ci fakt cika pred spanim a zatial v pohode, este sa nestalo v skolke ze by sa pocikala. tak mozno bude stacit poprosit ucitelku nech na tvojho maleho dohliadne. niektore decka maju v skolke tolko "prace"ze nemaju cas sediet dlhsie na vecku, len sadnu akoze idu cikat a hned utekaju prec. takze si ucitelky myslia, ze cikali lebo sedeli na vecku.
a chcem sa spytat taku cisto teoreticku otazku co si o tom myslite - ked dieta uziva imunoglukan, v triede je 10 deti, neberu vobec do skolky chore deti ani so soplikmi, cize dieta je v skolke minimalne chore, asi tak akoby bolo s matkou doma (2-3x za rok) myslite, ze ked nastupi do skoly, kde bude v triede 20deti, deti tam budu chodit soplave a s kaslom, myslite, ze bude to dieta potom castejsie chore v skole ako to dieta, ktore si v skolke vsetky choroby uzilo? nehovorim, ze je to nas pripad, do skolky sme iba nastupili, cize uvidim, ako to bude u nas s chorobami, ma to len vcera napadlo, ked som citala, ako tie choroby buduju imunitu deti.
@klementina aj ked neberu do skolky deti ktore soplia tak to neznamena ze tam nie su virusy 😅 niekedy deti nemaju ziadne priznaky a mozu byt nosicmi ... nasa pedi vravela ze nema dieta co by nebolo chore po nastupe do skolky, niektore viac ine menej ale prejdu tym vraj vsetky ... asi som vas nepotesila 😅
@klementina ja nedavam malemu vobec nič na podporu imunity a v školke už boli všetky deti chore okrem našho syna.Nikdy mi nebyval chory a nikdy neužival ATB a neviem prečo by mal byvat v školke často chory.Ja už začinam byt chora z tych mamičiek ktore to omielaju dookola.Vždy som chodila so synom von dennodene aj v čase chripok aj do obchodu proste medzi ludi a nikdy mi okrem nejakych soplov chory nebol.Nerozumiem tomu a pozanm x maičiek ktorym deti nebyvaju ani v školke chore,prečo by mali,ved ak ma dobru imuitu tak ta si poradi nie?

@ivett1 dakujem ti pekne za odpoved. 🙂 Už sa to vyriešilo ,rano sa mi ospravedlnovali že oni mali pokazenu tlačiaren či čo a zle to pozreli. Takže je chvalabohu po probleme a dufam že sa to už viac nestane. 😉