Drahšia škôlka
Dobrý deň, chcela by som si spravit prehlad, o koľko sa vám zvýšili poplatky za štátnu skolku, ci je ten narast tak vysoký ako aj u nás v Bratislava III.
Školné z 38 na 57 (85 eur v lete)
Strava z 38,80 na 56 (z toho réžia 14eur).
Dakujem
Presov MS strava z 37 eur na 48... skolne zatial 22e nezmene {otazka casu asi }
Sukromna ZS tam nam uz zvysili skolne od sept z 35e na 70... a strava z 35e na 45e
Nám v DK škôlka z 54 na 75e🫣
Bratislava IV nám nemenili nič
Žilina - poplatok za škôlku zatiaľ
nezvyšovali(platíme 20 eur). Ale strava šla z 33,80 na 45 eur.
skolka okres BN, ubytovanie 18 € a strava 48,80 €
Ružomberok. Školné zo 7€ na 10€, a strava z 36€ na 41€.
Strava 2.10 réžia 6e a školné 17e
DK Strava v škole išla o 20€ hore, družina o 3€, krúžok o 2€ a zuš vytvsrná zo 4€ mesacne na 8€ mesacne. Škôlka celkovo išla hore o 20€
Presov okolie 48e strava skolka plus 10e za pobyt v skolke mesacne!!!!! Nenormalne!!!! My zijeme z jedneho platu. Chore....
@laurar1 presne, zvysia sa pridavky, ale vlastne za to zaplati naspat obciam 🙈
U nas skolka nesla hore, stoji 1,54 strava na den a 30€ poplatok mesacny. Asi zazrak.
Jaj a este rezijny poplatok 7,50€.
Dedinská škôlka okolie Lučenec- škôlka z 4,15€ na 5€. Strava z cca 28€ na 45€.. Škd z 2,50€ na 3€... Už teraz sa bojím čo to bude keď pôjde do mesta do školy 🙈
BA Stare mesto statna skolka zatial ziadne zvysenie. nechapem a cakam. ani skd v skole neslo hore, vsetko po starom.
My mame zvýšenie školného z 15 na 18 EUR a strava z 25 na 40e. Skolka v dedinke pri PP
Akoze nehnevajte sa, ale tie sumy co pisete vam pridu prehnane, ci ako? Za par drobakov vam prestravuju deti na cely den a ta rezia ma tiez svoje opodstatnenie.
Ja nechapem, naco ma ktosi deti, ked mu je dat par korun za skolku vela. Viete si vobec predstsvit, co vas budu stst kruzky, SS a potom VS???
@misinka866 otazka casu. Uz v septembri avizovali zvysenie od noveho roku.
Mozem sa opytat co je tp rezia,zatial do skolky nechodime,ale budeme 😊tak len tak informacne.dakujem
Som rada ze žijem na dedine keď vidím tie sumy v mestách a hlavne Bratislava. Uff. Inak strava je podobne 50eur na mesiac. Ale školné zvýšili z 8 na 10.
Fuuu, my sme Koliba, teda BA - Nové Mesto a dnes prišiel mail, že zatiaľ sa platby nemenia - školné 50e (predškoláci neplatia), strava 30e, réžia 7e. Všetko mesačne. Máme aj prváčku - strava 25e, réžia 7e a družina 38e. Tiež zatiaľ bez zmeny.
Košice, strava z 1,94€ na 2,55 €. Školné ostalo 31 €
Školné 40€, zatiaľ ho nezdvihli. Strava z 1,90€ na 2,86€ Banská Bystrica
nám v škole z 18e na 46 eur...
@drahomirrra podla mňa áno, je to veľa. Je to statna skolka, žiaden nadstandard. Na prevádzku skolky prispieva(lo) aj mesto, to nie je len to co zaplatia rodicia. Áno súhlasím je umenie vystravovat deti za takú sumu. Ale môj nazor, zo dňa na deň zvýšiť skolku z 50€ (celkovo) na 100 je pre mnohé rodiny naozaj existenčné... jasné že rozumiem ze to ide hore ale tak ne o 100% (Košice)
Zahorie skôlka- skolne nezmenene 12e/mes a strava isla z 34 na 45e/ mes

My platíme zálohy za stravu v škôlke po novom 90e, zvýšili o 30e od nového roka.