icon

Je šanca, že v septembri prijmú dva a pol ročné dieťa do škôlky?

18. máj 2026

Cize ako 2,5 rocnu? Je to bezne, alebo skor rarita?

anonym_0beedb
18. máj 2026

A je bez plienky, pyta sa, samostatna? A je to skor rarita, taketo deticky skor do jasliciek... skolky nemaju tolko miest (dvojrocne zabera miesto dvom trojrocnym kvazi)

anonym_d33ca2
18. máj 2026

záleží od kapacít škôlky a jej pripravená na škôlku. Ale skôr nie, aj našu vzali až rok na to (je februárova), ale je pravda, že som to nehnala. A dobre som urobila, bola viac pripravená a zvládla skvele prechod ... mala vyše 3,5 roka pri nástupe

slavomira236
Autor odpoveď zmazal
anonym_12c677
18. máj 2026

@anonym_autor zalezi od kapacity... niekde vezmu od septembra, niekde v pol roku a niekde az v dalsom skolskom roku... idealne si to prezistit... u nas je kapacita skolok v desivom stave, cize u nas by isla az v nasledujucom skolskom roku, po dovrseni 3 rokov

odysejka0099
18. máj 2026

Moj syn je marcovi a zobrali ho ako 2,5 rocneho do skolky od septembra min. rok. Nenosil plienku vedel sa vypytat na WC. Chodi do dedinskej skolky kde je malo deti.

anonym_80c430
18. máj 2026

Načo sú ti tieto informácie? Pýtaj sa tých, ktori majú deti v MS o ktoru máš záujem...

januska12323
18. máj 2026

Musíš len vyskúšať.

katkaseiner
18. máj 2026

V prvom rade zavisi od mesta a dediny. V BA bez sance, tam skutocne aj 3-4rocne deti obcas su v jasliach alebo v sukromnych skolkach, pretoze kapacita nepusti. Ine to je 120km od BA v nejakej dedine. My sme 100km od BA a dcera isla do skolky ako 2rocna s plienkou - ano, podmienkou bolo ju co najskor odplienkovat, ale isla. Syn ked mal v juli 3 roky, dufala som ze aspon maj-jun by uz mohol do skolky - bol uz odplienkovany. Nedalo sa. Musel pockat az na sept. ked uz 3 roky mal. A islo o tu istu skolku

anonym_0878b6
18. máj 2026

Ak si ju už naučila na nočník a nemá plienky, vie sama piť z pohara a jesť, tak áno .

anonym_708c62
18. máj 2026

Záleží od škôlky. Mne povedali že mi jednoznačne 2,5 ročné dieťa zoberú ak bude odplienkovaný. Vraj je kapacít dosť. Malá dedinská škôlka.

anonym_32d148
18. máj 2026

ale my to nemame odkial vediet !

anonym_2d1dcf
18. máj 2026

Neter takto šla na 2.5 v KE bez problémov. Ale asi závisí od škôlky kapacity.

anonym_4457ec
18. máj 2026

@anonym_autor Mne neprijali ani 4,5 rocneho a to mi o 9 mesiacov koncila rodicovska s dalsou.. az na odvolanie a dcera musela do sukromnej, lebo ju nevzali, az ako 3,5 rocna mohla nastupit do statnej. A co viem, zavisi od toho, odkial si, aka je tam situacia. Ja som sa pytala priamo v skolke.

anonym_bf6a67
18. máj 2026

U nas beznadejne. Trpnem aby mi aspon do 1 z piatich skolok v okoli zobrali takmer 4rocneho (a to byvame v malej dedinke pri okresnom meste, nie BA)

anonym_c21b76
18. máj 2026

Moja isla ako 2,5 rocna. Vnuk teraz pojde cerstvo 2 rocny

anonym_514250
18. máj 2026

Obe moje deti nastúpili do MŠ v septembri ako 2,5-ročné. Jedno januárové, jedno marcové. Celá trieda bola z 2,5-3 ročných drobcov. Krajské mesto.

anonym_9dffb9
18. máj 2026

Jedine niekde na dedinách kde nemajú pokryté kapacity. Aby ich nezavreli p. riad. zoberie každého a ona bola riad. aj naďalej.

anonym_896a8e
18. máj 2026

u nás beru od 2r ak sa vedia pýtať a ako tak byť samostatne

anonym_c8b329
18. máj 2026

To zalezi od skolky. Skus a uvidis. My napr mame novu budovu skolky postavenu v obci 3 km od krajskeho mesta a volala som riaditelke pre info. Povedala ze na 99% sa nenaplni kapacita takze vysoko pravdepodobne budu brat uz od 2,5 roka... 😉
Co skolka to ina situacia.

anonym_d8dfbc
18. máj 2026

@anonym_autor záleží od kapacít, moje prijali, ale bol kompletne odplienkovany, vedel rozprávať zrozumiteľne až priveľa niekedy a veľmi tam túžil ist. No a išlo o malé mesto, v BA by som mohla snívať…

lucik194
18. máj 2026

momentalne najdes aj v BA mestske casti, kde 2.5 rocneho zoberu.
ale len pár

vsak urcite daj, kludne aj s datumom od januara 2027

dory11
18. máj 2026

@anonym_autor tak žiadosť dať môžete ale je to o kapacite škôlky keď príjmu 2,5 ročne tak je to tak že zaberá 2miesta v podste .
Ale skúsiť môžete fakt záleží či mesto alebo škôlka aké oblasť akú majú kapacitu unas Ms prijala Dedinská aj 2,5 ročne len musí spĺňať podmienku aby odplienkovany vedieť pit s pohara atď .

Ale preto že mali voľnú kapacitu inak nie

anonym_8ca638
Včera o 07:23

Nasu januarovu vzali, prihlasku sme davali klasicky v maji, teda mala 2 roky a 4 mesiace v case davania prihlasky a to mala este plienky. Ale my sme chceli nastup od januara, ale kazali nam dat prihlasku od septembra klasicky a mala potom akoby "odklad" do januara kvoli tomu, ze este nebola odplienkovana atd., ale miesto jej drzali. Tak sme sa dohodli s riaditelkou a viacere deti to tak mali. Ci Ty chces, aby nastupilo dieta, ked bude mat tych 2,5? Akoze aj to sa da, ak su miesta a je odplienkovane a celkovo pripravene dieta. Nasa mala teda cerstvo 3 roky, ked nastupila, pol roka som jej hovorila, ze bude chodit do tej a tej triedy, chodili sme tam so starsim dietatom, takze ona sa uz aj tesila potom a nastup bol bez placu.

martul
Včera o 07:30

@anonym_autor u nás na dedine zoberú, v BA to bude ťažšie.....pomohla som? Nie. Ťažko radiť keď nevieme odkiaľ si

anonym_483f3e
Včera o 07:33

Daj si teraz ziadost do skolky a dohodni sa po novom roku,ze ti ju zoberu.Tiez som tak urobila ale mne volali uz v septembri,ze sa uvolnilo miesto ci je maly odplienkovany.Vtedy bol len na cikanie,tyzden na to na komplet.A nastupil pekne az teraz od januara,ked mal 3r par dni.

basska_b
Včera o 19:42

Ono, aj ked by nesiel hned od septembra, prihlasku treba podat teraz s tym, ze nastupi napriklad az v januari, februari. Lebo ked bude mat 3 roky, konci rodicovsky a co potom?
Kamoske vzali 2.75 rocneho v Limbachu minuly september. Bol bez plienok...
2024 nie je silny rocnik. Pride cas, ze sa budu skoly a skolky o deti bit 🙂
A skolka rada peijme dieta od septembra a potom mu drzi miesto, lebo na neho dostane dotaciu. Ak by ste peisli neskor s prihlaskou, uprostred roka, tak uz dotaciu nedostane.