Je šanca, že v septembri prijmú dva a pol ročné dieťa do škôlky?
Cize ako 2,5 rocnu? Je to bezne, alebo skor rarita?
záleží od kapacít škôlky a jej pripravená na škôlku. Ale skôr nie, aj našu vzali až rok na to (je februárova), ale je pravda, že som to nehnala. A dobre som urobila, bola viac pripravená a zvládla skvele prechod ... mala vyše 3,5 roka pri nástupe
@anonym_autor zalezi od kapacity... niekde vezmu od septembra, niekde v pol roku a niekde az v dalsom skolskom roku... idealne si to prezistit... u nas je kapacita skolok v desivom stave, cize u nas by isla az v nasledujucom skolskom roku, po dovrseni 3 rokov
Moj syn je marcovi a zobrali ho ako 2,5 rocneho do skolky od septembra min. rok. Nenosil plienku vedel sa vypytat na WC. Chodi do dedinskej skolky kde je malo deti.
Načo sú ti tieto informácie? Pýtaj sa tých, ktori majú deti v MS o ktoru máš záujem...
V prvom rade zavisi od mesta a dediny. V BA bez sance, tam skutocne aj 3-4rocne deti obcas su v jasliach alebo v sukromnych skolkach, pretoze kapacita nepusti. Ine to je 120km od BA v nejakej dedine. My sme 100km od BA a dcera isla do skolky ako 2rocna s plienkou - ano, podmienkou bolo ju co najskor odplienkovat, ale isla. Syn ked mal v juli 3 roky, dufala som ze aspon maj-jun by uz mohol do skolky - bol uz odplienkovany. Nedalo sa. Musel pockat az na sept. ked uz 3 roky mal. A islo o tu istu skolku
Ak si ju už naučila na nočník a nemá plienky, vie sama piť z pohara a jesť, tak áno .
Záleží od škôlky. Mne povedali že mi jednoznačne 2,5 ročné dieťa zoberú ak bude odplienkovaný. Vraj je kapacít dosť. Malá dedinská škôlka.
ale my to nemame odkial vediet !
Neter takto šla na 2.5 v KE bez problémov. Ale asi závisí od škôlky kapacity.
@anonym_autor Mne neprijali ani 4,5 rocneho a to mi o 9 mesiacov koncila rodicovska s dalsou.. az na odvolanie a dcera musela do sukromnej, lebo ju nevzali, az ako 3,5 rocna mohla nastupit do statnej. A co viem, zavisi od toho, odkial si, aka je tam situacia. Ja som sa pytala priamo v skolke.
U nas beznadejne. Trpnem aby mi aspon do 1 z piatich skolok v okoli zobrali takmer 4rocneho (a to byvame v malej dedinke pri okresnom meste, nie BA)
Moja isla ako 2,5 rocna. Vnuk teraz pojde cerstvo 2 rocny
Obe moje deti nastúpili do MŠ v septembri ako 2,5-ročné. Jedno januárové, jedno marcové. Celá trieda bola z 2,5-3 ročných drobcov. Krajské mesto.
Jedine niekde na dedinách kde nemajú pokryté kapacity. Aby ich nezavreli p. riad. zoberie každého a ona bola riad. aj naďalej.
u nás beru od 2r ak sa vedia pýtať a ako tak byť samostatne
To zalezi od skolky. Skus a uvidis. My napr mame novu budovu skolky postavenu v obci 3 km od krajskeho mesta a volala som riaditelke pre info. Povedala ze na 99% sa nenaplni kapacita takze vysoko pravdepodobne budu brat uz od 2,5 roka... 😉
Co skolka to ina situacia.
@anonym_autor záleží od kapacít, moje prijali, ale bol kompletne odplienkovany, vedel rozprávať zrozumiteľne až priveľa niekedy a veľmi tam túžil ist. No a išlo o malé mesto, v BA by som mohla snívať…
momentalne najdes aj v BA mestske casti, kde 2.5 rocneho zoberu.
ale len pár
vsak urcite daj, kludne aj s datumom od januara 2027
@anonym_autor tak žiadosť dať môžete ale je to o kapacite škôlky keď príjmu 2,5 ročne tak je to tak že zaberá 2miesta v podste .
Ale skúsiť môžete fakt záleží či mesto alebo škôlka aké oblasť akú majú kapacitu unas Ms prijala Dedinská aj 2,5 ročne len musí spĺňať podmienku aby odplienkovany vedieť pit s pohara atď .
Ale preto že mali voľnú kapacitu inak nie
Nasu januarovu vzali, prihlasku sme davali klasicky v maji, teda mala 2 roky a 4 mesiace v case davania prihlasky a to mala este plienky. Ale my sme chceli nastup od januara, ale kazali nam dat prihlasku od septembra klasicky a mala potom akoby "odklad" do januara kvoli tomu, ze este nebola odplienkovana atd., ale miesto jej drzali. Tak sme sa dohodli s riaditelkou a viacere deti to tak mali. Ci Ty chces, aby nastupilo dieta, ked bude mat tych 2,5? Akoze aj to sa da, ak su miesta a je odplienkovane a celkovo pripravene dieta. Nasa mala teda cerstvo 3 roky, ked nastupila, pol roka som jej hovorila, ze bude chodit do tej a tej triedy, chodili sme tam so starsim dietatom, takze ona sa uz aj tesila potom a nastup bol bez placu.
@anonym_autor u nás na dedine zoberú, v BA to bude ťažšie.....pomohla som? Nie. Ťažko radiť keď nevieme odkiaľ si
Daj si teraz ziadost do skolky a dohodni sa po novom roku,ze ti ju zoberu.Tiez som tak urobila ale mne volali uz v septembri,ze sa uvolnilo miesto ci je maly odplienkovany.Vtedy bol len na cikanie,tyzden na to na komplet.A nastupil pekne az teraz od januara,ked mal 3r par dni.
Ono, aj ked by nesiel hned od septembra, prihlasku treba podat teraz s tym, ze nastupi napriklad az v januari, februari. Lebo ked bude mat 3 roky, konci rodicovsky a co potom?
Kamoske vzali 2.75 rocneho v Limbachu minuly september. Bol bez plienok...
2024 nie je silny rocnik. Pride cas, ze sa budu skoly a skolky o deti bit 🙂
A skolka rada peijme dieta od septembra a potom mu drzi miesto, lebo na neho dostane dotaciu. Ak by ste peisli neskor s prihlaskou, uprostred roka, tak uz dotaciu nedostane.

A je bez plienky, pyta sa, samostatna? A je to skor rarita, taketo deticky skor do jasliciek... skolky nemaju tolko miest (dvojrocne zabera miesto dvom trojrocnym kvazi)