icon

Je správne nechávať dieťa samé na dvore?

Včera o 10:16

Máme 5 ročný dcéru. Žijeme v dome s pozemkom kde máme psa (BK) malé hospodárstvo. Dcére tam manžel spravil kútik na hranie. Svokra si myslí,že nieje správne aby som ju nechávala tam bez dozoru. Brány sú zamknuté na cestu nebude. Pes jej neublíži je kľudnej povahy a na povel zaleziem skôr dcéru stráži a do častice kde máme zvieratá sa nedostane brána je zabezpečená. Dcéru mám na dohľad a občas na ňu nazrieme. Podľa mňa je lepšie keď sa vonku hra akoby sedela pred tv. Svokra ma kvôli tomu však atakuje,že som krkavcia mater

sisska96
Včera o 13:24
@anonym_e9ac3b

@sisska96 lebo ziadne dieta este nemalo blby napad, ze ved preleziem a vezmem si loptu, co mi tam spadla alebo daco podobne. je to este male dieta, kludne sa moze stat, ze daco nevyhodnoti dobre. ak by som ju videla z okna ok, ale bez dozoru ani nahodou.

@anonym_e9ac3b 5 ročné dieťa by už malo mať nejaký taký rozum

sisska96
Včera o 13:29

@januska12323 Nikdy mi nenapadlo, prečo by som mala preliezť cez plot, napríklad u starkých v záhrade, aby som sa dostala do zadnej časti. 😂 Ani naše deti nechodia cez plot, keď je zavreté. Rozumné deti vedia pochopiť, že ak je niečo zamknuté, tak asi preto, že tam nemôžu ísť.

anonym_d8e4d5
Včera o 13:37

Doma okrem tv a mobilu nič nemá 😃

anonym_d94359
Včera o 13:42
@haley7897

@anonym_d94359 hrali, vozili, hádzali... celá ulica... Množné číslo. Bolo vas tam viac. Bol niekto, kto mohol zavolať pomoc, pomôcť...

@haley7897
Teoreticky ano, skor nie bolo tam tiez zopar pubertiakov ale ty sa koncentrovali na basketbalovy kos, nesedeli sme s detmi pri bazene jedine ked nas volali aby sme sa zapojili do olympiady v plavani, prezili a mali super dectvo😊

anonym_3d722a
Včera o 13:48
@ria_sprout

@anonym_3d722a aké dve tri hodiny? Nechápem, nečítala som podrobne celú diskusiu. Pokiaľ môžu deti tráviť vonku čo najviac času, je to pre nich prínos. Ale chápem, dnes je lepšie aby dieťa sedelo na zadku a maximálne si namahalo prsty na mobile 😜

@ria_sprout tak sinprecitaj a potom komentuj. Necháva vonku 5 rocne dieta so psom kým ona doma vari a pod. Preto pisem, ze dieťaťu ten cas doma neublíži a ak sa vie vyhrať von ,výhra sa aj vnútri predpokladám, ze hračky ma.

januska12323
Včera o 13:52
@sisska96

@januska12323 Nikdy mi nenapadlo, prečo by som mala preliezť cez plot, napríklad u starkých v záhrade, aby som sa dostala do zadnej časti. 😂 Ani naše deti nechodia cez plot, keď je zavreté. Rozumné deti vedia pochopiť, že ak je niečo zamknuté, tak asi preto, že tam nemôžu ísť.

@sisska96 vidíš a mne áno a pritom som mala hádam 8 rokov. Aj tak sa viac bojím psa ako plotu.

abbey1
Včera o 13:58
@ria_sprout

@abbey1 no tak si osupe cibuľu či zemiaky, netreba byť deťom stále za zadkom, hoci teraz je to také presadzovane 😉

@ria_sprout Teraz? Mám cez 50. Vtedy i teraz to robia tak ľudia, ktorí si uvedomujú riziká.

ejanjelik
Včera o 14:04

@anonym_autor keď svokra chce,problém si najde

ria_sprout
Včera o 14:06
@anonym_3d722a

@ria_sprout tak sinprecitaj a potom komentuj. Necháva vonku 5 rocne dieta so psom kým ona doma vari a pod. Preto pisem, ze dieťaťu ten cas doma neublíži a ak sa vie vyhrať von ,výhra sa aj vnútri predpokladám, ze hračky ma.

@abbey1 ja si veľmi dobre uvedomujem rizika. Lenže záhrada je môj domov, je zabezpečená tak aby tam extra rizika neboli. To si bola s deťmi snáď aj vnutri stale pri nich? Dokonca aj doma sú rizika, pokiaľ preženieme predstavy
@anonym_3d722a prečo by som mala komentovať potom? Rozkazuj si doma psovi. Nevidím nič zle na tom mať doma dieta na domácej záhrade kam vidím z okna.

anonym_31a607
Včera o 14:20
@haley7897

@anonym_autor prvé ktore mi vyhodilo
https://www.abc.net.au/news/2024-12-02/child-at...
Ano aj border kolie maju zuby. A fakt, že ste dcéru nenaučili, ze jej nemá brať z misky a ťahať ju a správať sa k nej ako k hračke len potvrdzuje, ze vy s ňou nemala byt sama. Ani vy dospelí nieste z toho co spomínaš dostatočne spoľahlivý chovatelia

@haley7897
Neviem ci si aj citala ten clanok o border kolia co pokusal to dieta, takze bol to stary pes a to prisla navsteva, aj k nam raz prisla navsteva nastastie im chutili keksy nasej macky

haley7897
Včera o 14:23
@anonym_31a607

@haley7897
Neviem ci si aj citala ten clanok o border kolia co pokusal to dieta, takze bol to stary pes a to prisla navsteva, aj k nam raz prisla navsteva nastastie im chutili keksy nasej macky

@anonym_31a607 ano zbehla som ten článok. Pridala som ho na margo komentára ci niekedy border kolia niekoho pohryzla. A samozrejme, ze pohryzla. Bolo by naivne si myslieť, ze kolie ako plemeno nemôžu za žiadnych okolností pohryzt.

anonym_e9ac3b
Včera o 14:29
@sisska96

@anonym_e9ac3b 5 ročné dieťa by už malo mať nejaký taký rozum

@sisska96 no ved ma ale 5r dieta aj rozumne urcite nevie vyhodnot vsetky nasledky svojho konania a ono to staci jeden blby napad....ale tak ved na 90% sa nic nestane, ak to vam staci ok. kazdy to citime inak.

anonym_3d722a
Včera o 14:36
@ria_sprout

@abbey1 ja si veľmi dobre uvedomujem rizika. Lenže záhrada je môj domov, je zabezpečená tak aby tam extra rizika neboli. To si bola s deťmi snáď aj vnutri stale pri nich? Dokonca aj doma sú rizika, pokiaľ preženieme predstavy
@anonym_3d722a prečo by som mala komentovať potom? Rozkazuj si doma psovi. Nevidím nič zle na tom mať doma dieta na domácej záhrade kam vidím z okna.

@ria_sprout lebo si napisala blbost preto si si to mala najskôr prečítať. Ja psa nemam a keby mam nenechám ho s dcérou osamote, to vie hadam ( asi teda nie) kazdy psičkar. Naviac ked dieta nieje vychovane ako sa ma k tomu psovi správať, to by si ale vedela keby si čítala.

motylik2559
Včera o 14:38

@anonym_autor Ahoj autorka, podla mna, ked to mas takto dobre zabezpecene, tak kludne sa tak dcerka moze hrat. Dietatu sa moze stat zial kedykolvek cokolvek, na to staci sekunda a aj keby si lapela pri nej, tak to nemusis ustriehnut, len co sa na sekundu obzries inde. Kopec mamiciek na ihrisku sedi na lavicke a pozeraju jednym okom ako deti preliezaju, nahanaju sa atd. Su s nimi vonku, ale ako keby tam ani neboli, lebo kym by dobehla, tak uraz je na svete. Nehovorim o bicykloch, minule takto v parku isla po chodniku mamicka, jej syn na bicykli, oproti dievcatko na trojkolke, a vliezla mu rovno do cesty, cize obaja spadli a ani jedna mamicka nestihla zachytit to svoje...Podla to mas dostatocne zabezpecene a kedze pises,ze na nu aj vidis, tak nie je o com🙂 Svokrusi povedz, ze ona si uz svojho Janka vychovala, teraz vychovavate vy🙂

ria_sprout
Včera o 14:39
@anonym_3d722a

@ria_sprout lebo si napisala blbost preto si si to mala najskôr prečítať. Ja psa nemam a keby mam nenechám ho s dcérou osamote, to vie hadam ( asi teda nie) kazdy psičkar. Naviac ked dieta nieje vychovane ako sa ma k tomu psovi správať, to by si ale vedela keby si čítala.

@anonym_3d722a blbosti píšeš ty 😜

anonym_3d722a
Včera o 14:43
@ria_sprout

@anonym_3d722a blbosti píšeš ty 😜

@ria_sprout chod sa prejsť a spýtaj sa nejakého chovateľa alebo človeka, ktorý psov cvičí... ci by nechal dieta a psa osamote. Ale komu niet rady tomu niet pomoci. Pre mna za mna si nechajte 5 rocne dieta behať kade tade ale potom nerevte.

akvi
Včera o 14:56

Sama si poznáš dieťa najlepšie. Sú deti, ktoré by som bez problémov nechala samé a sú deti, ktoré by som nenechala. Je úplne jedno, čo ti tu ženy napíšu, ty vieš najlepšie, či ju môžeš nechať alebo nie. Každá vychádza zo svojich skúseností a strachov. Počúvaj seba, nie mk a nie svokru.

anonym_ff0e36
Včera o 14:59
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka, podla mna, ked to mas takto dobre zabezpecene, tak kludne sa tak dcerka moze hrat. Dietatu sa moze stat zial kedykolvek cokolvek, na to staci sekunda a aj keby si lapela pri nej, tak to nemusis ustriehnut, len co sa na sekundu obzries inde. Kopec mamiciek na ihrisku sedi na lavicke a pozeraju jednym okom ako deti preliezaju, nahanaju sa atd. Su s nimi vonku, ale ako keby tam ani neboli, lebo kym by dobehla, tak uraz je na svete. Nehovorim o bicykloch, minule takto v parku isla po chodniku mamicka, jej syn na bicykli, oproti dievcatko na trojkolke, a vliezla mu rovno do cesty, cize obaja spadli a ani jedna mamicka nestihla zachytit to svoje...Podla to mas dostatocne zabezpecene a kedze pises,ze na nu aj vidis, tak nie je o com🙂 Svokrusi povedz, ze ona si uz svojho Janka vychovala, teraz vychovavate vy🙂

@motylik2559 motylik asi zabudol, ze je rozdiel ak sa decku nieco vazne stane aj ked je pri Tebe a mozes to okamzite riesit. A je rozdiel ked prides po case, lebo decko napriklad chrci ze padlo na hlavu a nereve, alebo aj reve ale Ty ho nepocujes lebo robis s mixerom domka alebo vysavas a pod. Ale ano, sto ludi, sto nazorov.

klotildabazarik
Včera o 15:00

@anonym_autor svokre podľa mňa dobre sibe🤨

colsami
Včera o 15:01
@anonym_31a607

@haley7897

@anonym_31a607 je uplne bezpredmetne ci je to stary pes, alebo mlady a blby, ci pohryzie vlastneho alebo cudzieho. To bolo na margo, ze aj borderkolie bezne pohryzu cloveka. A este pre informaciu - drviva vacsina ludi a psov co pridu na ambulanciu za ucelom pohryznutia psom (nasledne vydavame potvrdenie), je pohryznutie vlastneho majitela alebo vlastneho dietata. A majitelia ako cez kopirak so slovami "to by sme nikdy neboli povedali, to je ten najmilsi psik na svete, nikdy ani muche neublizil".

detickyy
Včera o 15:15

@anonym_autor Jemine tie svokričky. Keď malú "sleduje", tak nech si ona namiesto varenia alebo sedenia doma sadne al. postojí pri dcérke, keď sa pekne vonku hrá. Myslím to ironicky. My máme 4 deti a staršie sa hrali aj mladšie sa hrajú
samé vonku už od 3 rokov. Veď mám otvorené dvere na terasu a vidím na nich predsa. Pokiaľ nemáte bazén a všetko je zabezpečené, buďte spokojná. Odporúčam, aby to manžel svokre vysvetlil, že on s tým súhlasí a je s tým v pohode, že malá je vonku sama, lebo pozeráte na ňu a že si nepraje, aby to riešila s vami alebo so susedmi. Presne z tohto dôvodu sme si zariadili život mimo svokrovcov po 13 r. manželského života v ich dome.

ria_sprout
Včera o 15:17
@anonym_3d722a

@ria_sprout chod sa prejsť a spýtaj sa nejakého chovateľa alebo človeka, ktorý psov cvičí... ci by nechal dieta a psa osamote. Ale komu niet rady tomu niet pomoci. Pre mna za mna si nechajte 5 rocne dieta behať kade tade ale potom nerevte.

@anonym_3d722a och moja, moje deti už dávno nemajú 5 a predstav si, že ani jedného nase psi nikdy nepokusali aj keď boli s nimi sami na zahrade. 😉 Svoje psy som si vycvičila ja a že to nie sú moje prvé psy. Mám s výcvikom dosť skusenosti. Predpokladám že ty si jedna z tých čo by psa zavreli do koterca, aby náhodou deti neboli s ním v obyvacke sami. Tak v takom prípade áno - ak by šlo o zanedbaného psa, nenechala by som deti osamote. Lenže ja také psy nikdy nemám, lebo sa o ne viem starat. A opakujem rozkazuj si niekomu inému keď nemáš psa, ale u mňa to neskusaj. Si neslusna

detickyy
Včera o 15:20
@anonym_ff0e36

@motylik2559 motylik asi zabudol, ze je rozdiel ak sa decku nieco vazne stane aj ked je pri Tebe a mozes to okamzite riesit. A je rozdiel ked prides po case, lebo decko napriklad chrci ze padlo na hlavu a nereve, alebo aj reve ale Ty ho nepocujes lebo robis s mixerom domka alebo vysavas a pod. Ale ano, sto ludi, sto nazorov.

@anonym_ff0e36 Toto je o myslení. Nechcela by som teda v takom strachu žiť.

colsami
Včera o 15:22
@ria_sprout

@anonym_3d722a och moja, moje deti už dávno nemajú 5 a predstav si, že ani jedného nase psi nikdy nepokusali aj keď boli s nimi sami na zahrade. 😉 Svoje psy som si vycvičila ja a že to nie sú moje prvé psy. Mám s výcvikom dosť skusenosti. Predpokladám že ty si jedna z tých čo by psa zavreli do koterca, aby náhodou deti neboli s ním v obyvacke sami. Tak v takom prípade áno - ak by šlo o zanedbaného psa, nenechala by som deti osamote. Lenže ja také psy nikdy nemám, lebo sa o ne viem starat. A opakujem rozkazuj si niekomu inému keď nemáš psa, ale u mňa to neskusaj. Si neslusna

@ria_sprout zial musim s Tebou nesuhlasit. Vela pohryznuti z praxe su vychovane, vycvicene zvierata zijuce normalny zivot pri detoch. Ale stane sa situacia, ktoru pes vyhodnoti ako pes, zareaguje, a odnesie si to dieta nablizku. Bud rada ze taku skusenost nemas - ale ja (ako clovek co miluje psy, ma ich vychovane a nezavrel by ich do kotca), vidim v dennej praxi u druhych, ze aj TAKY, spolahlivy pes reaguje ako pes a nechat s nim osamote a iba samotne decko (nikto druhy Ti ani nezavola pomoc), nie je bezpecne. A raz sa Ti take nieco stane a budes to lutovat do konca zivota.

ria_sprout
Včera o 15:28
@colsami

@ria_sprout zial musim s Tebou nesuhlasit. Vela pohryznuti z praxe su vychovane, vycvicene zvierata zijuce normalny zivot pri detoch. Ale stane sa situacia, ktoru pes vyhodnoti ako pes, zareaguje, a odnesie si to dieta nablizku. Bud rada ze taku skusenost nemas - ale ja (ako clovek co miluje psy, ma ich vychovane a nezavrel by ich do kotca), vidim v dennej praxi u druhych, ze aj TAKY, spolahlivy pes reaguje ako pes a nechat s nim osamote a iba samotne decko (nikto druhy Ti ani nezavola pomoc), nie je bezpecne. A raz sa Ti take nieco stane a budes to lutovat do konca zivota.

@colsami vklude nesúhlas, moje skúsenosti hovoria o niečom inom. 😜

januska12323
Včera o 15:31
@ria_sprout

@colsami vklude nesúhlas, moje skúsenosti hovoria o niečom inom. 😜

@ria_sprout človek, ktorý má skúsenosti s desiatkami psov má menej vedomostí ako človek, ktorý odchoval pár vlastných, dobre no.

ria_sprout
Včera o 15:34
@januska12323

@ria_sprout človek, ktorý má skúsenosti s desiatkami psov má menej vedomostí ako človek, ktorý odchoval pár vlastných, dobre no.

@januska12323 ako vieš koľko som ich odchovala ja 😜 ja o množstve nikde nepíšem.

motylik2559
Včera o 15:38
@anonym_ff0e36

@anonym_ff0e36 Autorka pisala,ze na svoje dieta vidi cez okno, tam kde sa hra ma az velmi dobre zabezpecene. Nevidim dovod, preco by sa mala nemohla hrat na ihrisku. Keby sa hrala hore v dome na poschodi v detskej izbe, tak si myslis,ze by sa jej nemohlo nic stat? A tam by ju uz vobec nemala na ociach, ako takto ked ju vidi cez okno.

anonym_3d722a
Včera o 15:38
@ria_sprout

@ria_sprout jej dieta sa nevie správať voči tomu psovi, stačí to ?

anonym_3d722a
Včera o 15:43
@colsami

@colsami obzvlast ked mu dieta pcha ruky ked pes žerie ale vsak pani dokonalá ma asi vsetko pod palcom. Nikdy nehovor nikdy ;)