Krádež v škôlke
Ahojte maminy. Mozno je to banalost, no zaujima ma vas nazor. Zmizol nam v skolke novy batoh aj s novym oblecenim. Na 99% viem, kto nam ho vzal. V ten tyzden sa totiz objavil vo vedlajsom pavilone, kde deti ucitelke tvrdili, ze nie je nikoho z nich. Az neskor jeden chlapcek ze jeho. Ruzovy vyslovene babsky batoh... Otecko ucitelke povedal, ze ich nie je. Mamicka tvrdila, ze ho maju pozicany...Pre mna velmi nepravdepodobne, zeby si deti (ani otec, ktory ich odprevadza kazdy den) nepoznali svoj batoh. Nejde mi ani tak o tie prachy (aj ked nebol lacny a veci tiez nie), ale dcerka ho chce spat a mne ide o princip. Ja mam kupovat novy, ked vedla mna chodi niekto s nasim...Zabijat cas nakupmi, eurace a potom mi ho niekto vezme. Co si o tom myslite? Riesili by ste to? A ak ano, ako? Kedze 100% istotu nemam, bojim sa, aby som neobvinila niekoho nepravom...
@flower24 chod a vezmi si vas batoh .. a nech oni dokazuju ze to bol ich .. resp. nech ho vezme mala... ako ja nemam rada agresiu ale toto je jej vec pre nu to je dolezite nech si ho vezme.
@flower24 vies co, ja by som sa na to vyflakla a kupila novy batoh a oznacila ho rovnako aj veci ktore nosi dieta. Uz si nadtym stravila takeho casu. Sledovat kde je, ci ho dieta nosi, na konikovi, riesis to urcite doma, s kamaratkami. Niesom si ista ze hlupy batoh za to stoji. Chapem ze ide o princip. Ale stalo sa, kup novy, sprav opatrenia a 2x sa to urcite nestane. Rodicia sa niekedy spravaju horsie ako deti. Urcite by som sa stazovala na vedenie skolky a povedala aj svoje podozrenie nech sa tym zaoberaju.
@flower24 a ak ucitelky nechcu riesit tak by som sa pisomne obratila na riaditelku a napisala co sa stratilo a nech riesia oni s poistovnou ... pripadne ak mas foto ruksaku to im k tomu pripoj .. prioritne to riesit maju oni ..
presne by som aj ja spravila to co tu pisu....zobrala si svoj batoh a neriesila co kto...prilis sa zapodievas druhymi ludmi, ked vies ze mas pravdu a stojis si za tym, tak si ho normalne zober a ani na chvilu sa nezatvar ze vahas ze je vas. tvrdym praktikam - tvrda priucka.
drahsie veci miznu ovela castejsie ako tie lacnejsie, tak je otazne, ci nase deti naozaj potrebuju len to drahsie.
@stardust Neviem, ci si citala celu debatu alebo nie. Tu predsa nejde o cenu ale o princip. Nebol to ziaden znackovy batoh, ktory by z dialky dlhoprstym krical: ukradni ma 🙂 Len bol novy a bolo v nom viac veci, takze dokopy to uplne ze lacne nebolo. No aj keby bol, komu to dava "dovolenie" kradnut?? Kde to zijeme, ked sa kradne este aj v skolke... 😒
@flower24 pises: Okrem ineho, nebol lacny, ani jeho obsah nie.
Zialbohu, veci sa kradnu a stracaju. Keby kazdy jednal podla prikazani a zakonov, tak by sme nemuseli platit z nasich dani policiu, sudnictvo a bolo by nam fajn. Lenze realita je niekde uplne inde. Riesila si to zoci voci s rodicmi? Alebo lamentujes len tu na konovi? Ako ti tu mame pomoct? Mame sa ti tu vyzbierat na novy batoh alebo co? Nabuduce kup nejaky lacnejsi a poriadne si ho oznac.
@stardust Keby si citala uplne celu diskusiu a najme moj prispevok, videla by si, ze som pisala to, ze mi ide najme o princip a pytala si radu, ako to riesit. To bola pointa mojej otazky, nie lamentovanie. A v reakcii na teba som pisala aj to, ze kedze tam mala vela veci, dokopy to lacne nebolo. Mne by bolo luto, aj keby to stalo cele dokopy napr. 15e., kedze to bol dcerin oblubeny batoh. Jediny kto v tom celom vidi len financie si ty, nie ja. Samozrejme, ze som to riesila s rodicmi. A celu tu zalezitost uzavrela uz pred vyse 1,5mesiacom, ale to si tie, ktore maju potrebu sa len navazat do ostatnych, nevsimnu 🙂
a este som zabudla, ze ostatni si priamo riesia tieto veci v skolke 😉
@stardust OMG. Stale nepochopim tie mamicky, co si kradnu vzacny cas popri detoch na tieto "uvahy" a podpichovanie ludi, ktori si tu jednoducho chodia obcas po radu od niekoho, kto ma s danou zalezitostou skusenost.
Ja presne viem, co pisem. To, ze si mam veci znacit si mi pisala uz v juni. A ja som uz na zaciatku debaty napisala, ze je moja chyba, ze som na tento jeden batoh popri x. dalsich veciach zabudla. Samozrejme, ze som to riesila najskor v skolke. Ale to si uz zjavne tiez necitala. Mozme prosim uzavriet tuto debatu o nicom?

@flower24 Nie, celá táto situácia. Podľa mňa to mali riešiť učiteľky.