Máme doma škôlkarku
ahojte dcerka mi nastupi do skolky a chcem, poradit co jej tam treba vsetko kupit myslim ako prezuvky atd.....
V nasej skolke treba doniest pyzamko a teplaciky (leginky) na prezlecenie. V skrinke sa nechava nahradne oblecenie vratane ponoziek a spod.pradla. Najnovsie detom na zaciatku sk.roka nenosime ani vlhcene obrusky, servitky, prip.toaletny, to skolka zabezpecuje sama. Ale pri mladsich synoch sme nosili. No a, samozrejme, prezuvky. Pri starsich detoch sa nosi aj poharik so zubnou kefkou a zubna pasta. Ale pri najmensich sa u nas nenosi, lebo si este pred spanim netrenuju umyvanie zubkov. Myslim, ze tie hyg.potreby sa lisia v skolkach. Treba si to pozriet na stranke skolky alebo pockat na prve rodicko. V nasej sa nenosi, kupuje sa to z penazi, ktore platime skolke v podobe zrps a triedneho fondu.
dcerka bude mat v septembry 6 rokov a vobecneovlada farby snazime sa ju ucit rozoznavat vie rozoznat ze napr. ma modre tricko a povie ze napr je flasa takej farby ale nevie povedat aka je to farba bojim sa i to nebude problem v skolke
@tatiana1406 ako je to divne,ze nepozna farby,ale neboj nauci sa kup nejaku spol.hru s farbamy alebo treba vela malovat,vyfarbovat atd
vsak malujeme kupujem jej vselijake omalovanky ale problem je v tom asi ja si myslim ze sa nevie sustredit ked zacnem s tym aka je to farba tak vzdy daco druhe ju zaujima inac narat vie basnicky vie
zoznam vecí ti dajú v školke, isto bude treba papučky a pyžamko, niekde chcú aj toaletné potreby a pastelky, ale niekde sa vyberú peniaze a kupujú oni. U nás predšoláci mali aj telesnú výchovu, takže sme kupovali biele tričko, tepláky a cvičky. A pani učiteľka mala požiadavku na špeciálne hrubšie 3-hranné pastelky, ale to už je na jednotlivých učiteľoch, čo vyžadujú.
S farbami to problém v školke nebude, v škole by to problém bol ... ale našťastie máte ešte rok a predškoláci robia také pracovné zošity, aj celkovo ich pripravujú na školu, rozvíjajú grafomotoriku a matematické predstavy. Také dieťa sa vie sústrediť krátko, tak 15 minút, takže je to v poriadku, treba skúšať, ale zasa nemysli si, že ti vydrží robiť sústredene hodinu alebo čo.
@tatiana1406 No neviem, zdá sa mi, že už by farby mala vedieť, možno by bolo dobre dať ju vyšetriť, či náhodou nie je farboslepá. Moj syn vedel farby už ako 2ročný. Sestrin sa naučil až ako 4ročný a logopedička vravela sestre, že už by mal vedieť aspon tie základné ako 4ročný.
6 rocna ide do skolky, ci ide do skoly? Kazdopadne my nastupujeme teraz pondelok - papuce, veci na prezecenie, veci na sport (do ruksaku, chodia do telocvicne raz v tyzdni), gumene veci do dazda - bundu a nohavice a gumaky... pohar, kefku, pastu dostane tam, aj vlastny uterak.
do skolky kedze sa onu doteraz mal kto starat tak sme ju nedavali do skolky a pretoide od 6 v septembri je narodena inac by uz nastupila do skoly
@tatiana1406 možno je chyba, že doteraz nebola v škôlke, vedela by viac a možno aj tie farby a každá škôlka má svoj zoznam, čo treba
@tatiana1406 no držím palce, aby nemala problém, ked ide takto neskoro, moja sestra nastupila v 4 rokoch a mala veru problémy sa prisposobiť, predtým sa starala babka o nu, tak ju aj dosť rozmaznala
v školke sa dieťa naučí veci podstatné pre školskú dochádzku ako napr. ako sa správať v kolektíve detí bez dozoru rodiča, rešpektovať iné autority (učiteľky, kuchárky), jesť a prezliekať sa samostatne, vydržať bez mamy viac hodín, riešiť si veci samo, riadiť sa istým rozvrhom hodín, prejsť od jednej činnosti (ktorá ho napr. zaujala) k druhej bez plaču ... a okrem toho veci, ktoré ludia doma moc nerobia, ako práca s nožnicami, lepidlom, plastelínou ... pani učitelka mi v školke hovorila, že deti napr. nevedia vymodelovaný výtvor "odlepiť" od podložky a preniesť si na výstavku a také veci.
Je dobré že ide na rok do školky, ak by išla rovno do školy, mala by to ťažké.

Pyzamko, veci na prezlečenie, u nas sa nosí wc papier, vreckovky, vlhčené vreckovky, mydlo a hrebeň a sponky s gumickami pre dievčatka
Urcite vam na prvom rodičovskom povedia co vsetko treba