O koľkej vyzdvihujete deti zo škôlky?
Starsiu chodieval brat tatino o 15:00 avsak sa nam zmenila praca a obaja pracujeme do 16:00. Tento rok nastupi aj druha. Skor ako 16:20 sa nam mnepodari pre ne prist, ucitelky to vraj nemaju rady, ked sa chodi tak neskoro uz tam skoro ziadne dieta nie je. Oficialne je skolka do 16:30. O kolkej chodite vy a ako si to zariadite? Stari rodicia byvaju daleko.
Inak to bude asi v meste a na dedine. U nas na dedine je skolka do 16:30 ale vacsina deti je prec hned ako otvoria o 15:00. Potom par rodicov chodi pred 16:00 a to su tam posledne 3 deti. Ja ked obcas pridem 16:10 ano ucitelka oblecena, zbalena, maly nachystany a uz jednou nohou ona z dveri von pripadne cakaju vonku uz. Niezeby vyslovene zazerala, ale rozhodne je nervozna. A ja kaslem na nu. Ako to stihaju ostatni na 15:00 nechapem. To sa mi da len ak robim z domu.
neviem, ale raz majú pracovnú dobu do 16:30, tak prečo by mal brať niekto ohľad na to, že dieťa je tam ešte 16:20 a že je tam posledné? to potom čo chodia rodičia max do 16tej, aby mohli ísť skôr domov? či?
@anonym_2acd26 aj moj nazor. Maju pracovnu dobu do 16:30. Nerozumiem preco som tam velakrat mavala o 16 posledne dieta, aked som letela z prace prisla niekedy o 16:20 tak uz nervozne dupkali pred skolkou. Tiez mam svoj pracovny cas.
No skolka bola do 16:00. Kedze doprava je aka je. Mnoho rodicov aj ked koncili napr 15:30 nestihali. Tak dali prevádzku do 16:30. Samozrejme ak ja koncim skoe tak pridem už pred 15:00 ale nie vždy sa dá.
Už sa aj stalo že učiteľka so synom čakala na dvore 👏🏼
@anonym_autor Mame 3 deti. Ked boli prví dvaja skolkari, vyzdvihovala aj vodila som denne ja, kedze som bola doma, nepracovala som. Pri tretom sme sa s muzom striedali. Kedze on zacina v praci o 6h rano tak cca medzi 14:30-15:00 vyzdvihoval. Vzdy bolo inak vodenie do/z skolky a skoly len na nas, na mne a muzovi. Babky dedkovia ich ani nevodili ani nevzdvihovali. Mozno 5x za cely cas vybral dedko prostredneho ked som bola doma s najmladsim novorodencom a nevychdzalo to ani muzovi. My sme sa stale snazili co najskor vybrat. Ale moje deti nikdy neboli skolkove, chceli ist co najskor domov. Niektorym to zrejme nevadi a radi su aj ostanu v skolke aj dlhsie ako do 14:30h. Ucitelky su tam na to, to by som vobec neriesila. Vacsinou uz idu potom do zbernej triedy, detí je fakt zopar po 16h. Ale ved ked rodic pracuje a nema moznost tak by som sa nad tym netrapila. Max. hodila s ucitelkou riaditelkou rec, ze ta to aj mrzi aj ich chapes, ale bohuziial inu moznost nemate. A tym to proste aj konci. Kamoska to zas riesila tak, ze jej ina mamicka brala aj jej syna a ona si ho uz vyzdvihla u nej doma. Lebo ona ho fakt nestihala ani do 16:30 casto vybrat. Aj to al elen 2x do tyzdna. 3 dni ma HO, vtedy ide po neho sama v normalnejsom case.
neviem, ale raz majú pracovnú dobu do 16:30, tak prečo by mal brať niekto ohľad na to, že dieťa je tam ešte 16:20 a že je tam posledné? to potom čo chodia rodičia max do 16tej, aby mohli ísť skôr domov? či?
@anonym_2acd26 Ono sa to mozno mysli skor s ohladom na dieta, ze je tam posledne a ono ni eje blbe, vie ze vsetci su uz doma pri rodicoch, len ono musi kvasit este v skolke. Mozno aj z takeho psycholog. hladiska je lepsie ked sa da vybrat dieta skor. Nie nadarmo tie deti priam sutazili medzi sebou koho skor beru rodicia, po koho pridu skor. Vzdy ostal smutnejsi ktoý zostal z kamaratov posledny. Ale tak zas zalezi aj od dietata. Niektorym to je sumafuk a niekotre su dokonca radsej v skolke. Ale vo vacsine idu radsej domov.
@anonym_autor
dceru som vyzdvihovala medzi 15-15:30, lebo som bola este s druhym dietatom na materskej.
syna 16:00-16:15 ako stiham po praci.
ked sa neda skor, tak vyzdvihnete hoc aj 16:29. Nerobite to z lenivosti, aby ste mali od deti pokoj. pani ucitelkam konci pracovna doba 16:30.
ja by som tiez bola najradsej, keby som posledneho zakaznika riesila 15:00, ale ked raz mam pracovnu dobu do niekolkej, tak sa nemozem hnevat na zakaznika ani sefa, ze este mam pracovat. ked sa mi nepaci, mozem dat vypoved a hladat si pracu s inou pracovnou dobou. Pani ucitelky detto.
Vobec nemusis mat vycitky, ked ides Z PRACE tesne pred zaverecnou. Ja mam skusenost, ked moje chodili do skolky, ze posledne odchadzali domov deti mamiciek, ktore boli doma na materskej a tym to nebolo ani trocha trapne.
Inak moje chodili do skolky medzi prvymi a vacsinou medzi poslednymi odchadzali, lebo skor sa nedalo kvoli pracovnej dobe. Ked este robil manzel kedysi na zmeny, tak pocas volna a po rannej isli domov skor, ale ked mal poobednu, musela som ich bravat ja a teda medzi poslednymi zial.

@anonym_autor do škôlky ráno na 6:45 a poobede 16:15,16:20
V škole to isté , tam dokonca na 06:30,poobede cca 15:40,keď mám dlhý deň 16:15.
Som rada , že mám pracu
A ano ,ráno je vždy prvá a poobede posledna