icon

Prečo učiteľky v škôlke dávajú pocítiť neskorší príchod rodiča pre dieťa?

15. aug 2022

Dobrý večer. Odkedy chodí moje dieťa do štátnej škôlky, stále učiteľky hovoria o tom, že keď prídem pre moje dieťa do zbernej triedy, po 16tej hodine, tak že iné deti už išli dávno domou, trebárs pred 16tou a moje je posledné. Chápem, že chcú ísť domou, ale končím v práci o 16tej, nemám tu muža, rodinu, nikoho kto by mi vyberal zo škôlky skôr a už ma to nebaví dookola vysvetľovať.
Tak isto keď bola reč o prázdninách, koncom júla bol zápis a pani učiteľka ma prehováral nech nepíšem dieťa na celé prázdniny v

mooonika1975
15. aug 2022

@dskjhfdlkdjhl 😂 to som ešte nepočula, ale pjekné , ozaj pjekné 😂

lara45
15. aug 2022

@mooonika1975 nemyslím si ,že to je mobilom.Ale ďakujem ,že si to o mne myslite ,že som človek bez chýb, vážim si to.A dalšia vec kým ukončim tento nezmyselný príspevok,ktorý sa otočil na uplne inú debatu ako zakladala autorka.Ak ste všetky také múdre tak,teraz môže robiť učiteľa každý predpokladam ,že keď ovládate gramatiku ,tak strednú máte všetky skončenú ,tak šup na pomaturitné na 2 roky aj externe sa dá príde covid a budete mať aj maturu online alebo skôr bez skúšok a môžte ísť rovno pracovať a ostávať tam aj po pracovnej dobe.Pekný večer.Veľmi ma BAVYLA táto diskusia.😉

zuzanockamt
15. aug 2022

@lara45 A načo mi je pomaturitné? 🤭 Mám už 17 rokov po VŠ s dobrou aprobáciou dvoch hlavných predmetov 😊

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2022

@zuzanockamt mala si pravdu-ona ma velky problem s porozumenim textu😉

mooonika1975
15. aug 2022

@zuzanockamt vysokú ??? to vážne ?? určite celú ? a nechceš ešte pomaturitné ?

zuzanockamt
15. aug 2022

@dskjhfdlkdjhl Ja mám odhad, ja sa bavím 🤭

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2022

@zuzanockamt ja sa tiez bavim a zacinam uvazovat, ake pomaturitne by som si mohla urobit😀

zuzanockamt
15. aug 2022

@dskjhfdlkdjhl Ja som si chcela dorobiť tretí predmet - fyziku, ale pôjdem asi radšej na to pomaturitné.

mooonika1975
15. aug 2022

@zuzanockamt ja nemám moc rada baviť sa na slabšom, mám rada seberovný "súboj"
@dskjhfdlkdjhl a čo tak ešte raz vysokú ? alebo strednu ? nejakú , hocijakú ... keď už vieš tu gramatiku 😝

zuzanockamt
15. aug 2022

@mooonika1975 Ja neverím, že toto sa dá. Neverím. Vždy si poviem, že už som tu videla všetko. A ono vždy príde prekvapenie 🤔.

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2022

@mooonika1975 Ja na VS ucim, ale coskoro si mozno dam univerzitu tretieho veku-hned ako pojdem do dochodku🙂
@zuzanockamt urob si radsej informatiku, aj ked fyzikarov je aktualne asi este menej ako informatikov.

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2022

@zuzanockamt ale hlavne si vyber nieco, aby to bolo poslanie (a nezamienaj r za l😀)

mooonika1975
15. aug 2022

@zuzanockamt joj, to tu je aj omnoooooho horšie. Omnoho....

zuzanockamt
15. aug 2022

@dskjhfdlkdjhl Áno, fyzikárov niet a do budúcna s matikou a fyzikou bude robota vždy.

mooonika1975
15. aug 2022

@dskjhfdlkdjhl 😂😂 toto si musim zapamätať, ale ja som jak Dory, zajtra určite zabudnem 👍😂

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2022

@zuzanockamt ja teda ucim len matiku a co tak sledujem, tak ani do dochodku nebudem moct odist.

mooonika1975
15. aug 2022

@dskjhfdlkdjhl ježiši, že dôchodok, kde ten jeeeeee ???? ja ešte idem do školy tento rok, prváčka na EF😝🙊

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2022

@mooonika1975 a hlavne to ber ako poslanie-to studium😉

mooonika1975
15. aug 2022

@dskjhfdlkdjhl to áno, veď preto to robim 😅

elementissa
15. aug 2022

Ja som rada, že mám dieťa v súkromnej škôlke a naše pani učiteľky sú veľmi milé a rozumejú svojej pracovnej dobe. Ja mám síce ultraflexibil, ale svojich 8h si musím odrobiť. Naša škôlka je od 7:30 do 17:30 a máme ju v práci. Ale nie je tej sily, čo by môjho syna donútila vstať skôr ako o 7mej a z domu vyrážame pred 8mou, lebo ranná hygiena, jedenie, obliekanie... 2 ani 3 ročné dieťa sa nechystá ako dospelák do práce za 15min. Do škôlky prichádzame okolo 8:30, to už prichádza medzi poslednými, očividne sú ostatné deti ranné vtáčatá a nemajú problém byť v škôlke už o 7:30. Ja sa vyveziem hore, zložím si veci, rychlo uvarím kávu a začnem makať okolo 8:45. Notebook zatváram o 17:15. Našťastie, nie som sama jediná z 1800 zamestnancovej firmy, čo pracuje v "normálom" čase od 8:30 do 17:00 (9-17:30) a našťastie nie som ani jediný rodič, ktorý tak pracuje. Takže síce môj syn býva vždy až do záverečnej, málokedy je tam sám, má tam ešte dvoch kamošov, čo odchádzajú vždy podobne ako on. A v ďalších dvoch triedach zvyčajne tiež ešte bývajú aspoň 2-3 deti. Inak tiež netuším, ako to tí ľudia robia .. či nerobia alebo čo. Pre mňa je absolútne nepochopiteľné, ako môžu ľudia vyberať deti o 15tej (veď to majú v našej škôlke ešte len olovrant) alebo aj skôr... Čo akože všetci rodičia nepracujú alebo ako? Osobne poznám iba jednu osobu, čo robí od 7 do 15:30, všetci ostatní majú klasické pracovné časy medzi 8 a 18 podľa začiatku pracovnej doby. A tiež nechápem ako môže byť nejaká škôlka otvorená 7-15:30... To sa rodičia majú akože teleportovat, alebo ako majú deti doniesť a vyzdvihnúť? Veď ak by aj deti dali na 7mu do škôlky (chudence deti, čo o 5tej musia vstávať), tak kým prídu do práce tak zhruba pol hodina v priemere. 8h+obed aspoň 30min.. takže 16:00 a ešte iba skončili. Keďže bola škôlka do 15:30, tak ako sa ti rodičia mali dostať do škôlky? Ci všetci rodičia majú toľko peňazí, že polovičné úväzky im stačia? Škôlka má slúžiť zamestnaným rodičom, aby počas ich pracovnej doby mal kto byť s dieťaťom. Nemá rodič slúžiť škôlke a jej rozmarom. Toto kým sa Slováci nenaučia, tak nikdy tu nebude dobre (ako ďalších xyz vecí, ktoré by sa mali konečne naučiť). Škôlka je služba ako každá iná a má vyhovieť potrebám rodiča. Ak rodič nedokáže vykonávať svoju prácu nerušene a plnohodnotne, tak potom nemá škôlka absolútne žiadny zmysel. Je absolútny nezmysel, aby bola škôlka otvorená 8 hodín, keď bežný zamestnanec má pracovnú dobu 8,5h a potrebuje to dieťa odovzdať, vyzdvihnúť, dôjsť do práce a prísť z práce. A tiež nechápem, čo sa tu dakto čuduje tomu, že dieťa je 10h v škôlke. Ľudia mávajú škôlky pri domoch. To znamená, že odchádza do práce, zloží dieťaťa blízko bydliska. Cestuje 0,5-1h do práce. Odpracuje 8,5h. Cestuje naspäť 0,5-1h domov (do škôlky). Neviem, čo je nepochopiteľné na tom, že rodičia nemajú transporter a musia sa fyzicky dostať z bodu A (dom) do bodu B(škôlka) odtiaľ do bodu C(práca), odtiaľ naspäť do bodu B (škôlka) a naspäť do bodu A (dom). Rocket science 🚀🚀🚀🚀

letfenixa
15. aug 2022

Mám tetu ucitelku v MŠ a podľa toho, čo hovorí, je to presne tak. Jej, aj jej kolegyniam vadí, keď niekto chodí "neskoro" po dieťa, tj v čase otvorenia škôlky, ale posledný. Vadia im aj deti, ktoré sú v škôlkach cez prázdniny. Teta sa blíži k dôchodku, a už sa ho nevie dočkať. Ja som učiteľka na ZŠ a tento rok pred akýmikoľvek prázdninami, keď sa zisťoval záujem o pobyt v škôlke, bola kolonka pri mojom synovi vždy vyskrtnuta a veru na začiatku a konci letných prázdnin by syn mohol byť v škôlke, kým som v práci. Takže toto je nejaký plosny problém v prístupe učiteliek MŠ.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
16. aug 2022

@andreatytler menili sme bydlisko a škôlku a teraz je v náhradnej škôlke lebo ich je teraz v auguste zatvorená. V každej škôlke to isté. A ja teraz nemôžem chodiť robiť len na dve hodiny denne aby moje dieťa prichádzalo posledné a odchádzalo prvé...asi tak si to predstavujú. Chápem úplne že majú svoje rodiny a svoje životy ale hucat do matky že je dlho alebo že je napísané aj na prázdniny. A ja vysvetľujem že dovolenku nemám a ani by som nechcela lebo veľa som doma so sopľami tak kefy mám zarábať na účty a jedlo....ani mi to nevychádza.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
16. aug 2022

@miroslava21 no práve a ja tak isto neurobím s tým nič, len čakám na kolegyňu, zratame peniažky a utekám na bus. Som vďačná že mám prácu lebo už z jednej má kôli ocr stihli prepustiť. Vyšli mi v ústrety a to len vďaka tomu, že predtým som bola dávnejšie v tomto zamestnaní dobrá pracovníčka. Inak nemám šancu keď poviem že vypadavam s dieťaťom. Tak ma to o to viac hnevá. Človek je rád že aspoň niečo zarobí a budú sa do vás púšťať lebo do tej práce chodíte a ony chcú skončiť skôr.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
16. aug 2022

V kazdej skolke to iste? No to je uz velmi neprijemne.
Tu sa vies pekne rozculit, tak pekne sa takto nahnevaj aj nabuduce ked budu ma blbu poznamku a ides. Presne to co hovoris tu, povedz im.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miroslava21
16. aug 2022

@elementissa presne si to vystihla.
Ja tiez niekedy nechapem kde rodicia pracuju ked dokazu po dieta chodit o 15hod. Moja pracovna doba v 2 zamestnaniach bola do 17hod. Skolka do 16hod a skd do 16.30. No poskladaj sa matka a stihni. Bola som nutena si najat pani co mi chodila po dieta a doviezla mi ho do prace a tak sme nasledne spolu domov. A potom clovek narazi na ucitelku ktora frfle ked dieta vyzdvihneme ako posledne lebo ona ma rodinu.