icon

Prečo učiteľky v škôlke dávajú pocítiť neskorší príchod rodiča pre dieťa?

15. aug 2022

Dobrý večer. Odkedy chodí moje dieťa do štátnej škôlky, stále učiteľky hovoria o tom, že keď prídem pre moje dieťa do zbernej triedy, po 16tej hodine, tak že iné deti už išli dávno domou, trebárs pred 16tou a moje je posledné. Chápem, že chcú ísť domou, ale končím v práci o 16tej, nemám tu muža, rodinu, nikoho kto by mi vyberal zo škôlky skôr a už ma to nebaví dookola vysvetľovať.
Tak isto keď bola reč o prázdninách, koncom júla bol zápis a pani učiteľka ma prehováral nech nepíšem dieťa na celé prázdniny v

mandzula
15. aug 2022

@mooonika1975 @zuzanockamt uvediem vam obom priklad. Dcera mala na prvom stupni ucitelku, ktora bezne detom, teda najma rodicom, zadavala nesplnitelne ulohy... za vsetky jedna ukazkova z druheho rocnika. Rodic si po prichode z prace o 17.00 najde v ziackej knizke napisane, ze treba na druhy den doniest do skoly 5 m cervenej latky. Dieta je z toho na prasky, lebo ved ucitelka povedala a co teraz, urcite dostane poznamky, ostane po skole, ked ulohu nesplni. Zbytocne som jej vysvetlovala, ze tu latku fakt nemame kde zohnat. Vracala zo stresu, lebo ved im vsetci hovoria, ze ucitel ma pravdu, treba ho posluchat. Bola to posledna kvapka pre mnohych rodicov, viaceri sme sa stazovali. Vysledok? Ale ved pani ucitelka ma zdravotne problemy, ale ved ma postihnute dieta, ale... Zasiahla vyssia moc a ucitelka pre zdravotne problemy odisla. Mala som si ju teda ako ucitela a ako cloveka vazit, ked pre nu trpelo moje (a nielen moje dieta)? Viackrat sme sa jej snazili dohovorit, ze deti su z jej pristupu v strese, vysledok 0. Takze tolko k tej ucte.

miroslava21
15. aug 2022

Tie pani ucitelky co tu pisete ze aby sme pozerali ze mate aj rodiny a tiez chcete ist domov....ale to sme na tom asi vsetky rovnako. Aj my pracujeme, aj my mame rodiny. Aj my sa ponahlame domov. Ale niekedy sa hold stane, ze clovek pride tesne pred koncom. Nie zamerne, ale povacsine to nie je pravidelne kazdy den. A po dalsie je to v ramci otvaracich hodin. Ano, su rodicia, co "odkladaju" deti ale uprimne kolko je takych pripadov ci rodin? Mi nehovorte ze za skolsky rok mate polovicu deti s nezodpovednymi rodicmi co chodia neskoro az po zatvoreni MS alebo nechavaju z nedbanlivosti dieta hned od zaciatku rana az do uplne konca v MS.
Inak, na toto ze mate rodiny to moze vlastne povedat aj kazda predavacka, kadernicka, lekarka, proste vsetci a teda vlastne nikto nikdy nechodte niekam pol hodinu pred zaverecnou lebo budu vsetci a vsade frflat.

zuzanockamt
15. aug 2022

@mandzula Chápem. Takýchto ľudí je v každej profesii niekoľko.

lara45
15. aug 2022

@mooonika1975 no ak to tak,nevnímaš vo svojom povolani tak,mi to je ľúto asi ťa práca nebaví.Skús nájsť prácu,ktorá bude dávať zmysel tvojmu životu a ľudský ťa naplní.

zuzanockamt
15. aug 2022

@lara45 Mňa napr. moja práca baví, som tam rada, teším sa do roboty, robím nad rámec prac.času a prac.náplne. A veľakrát aj zadarmo. Ale beriem ju ako prácu, ktorá ma živí, nevnímam to ako poslanie. Myslím, že pri týchto pomáhajúcich profesiách sa to s poslaním preháňa.

lara45
15. aug 2022

@miroslava21 v tom nesúhlasím.Kadernička ma objednaních ľudí len po pr.dobu nemyslím si ,že by tam ostávala po pr.dobe .Predavačka zatvára predajňu presne do sekundy pr.doby.A lekár? Ten si odpracuje svoje a vystieda ho druhy takže mu je jedjo ,že niekto prišiel dajme tomu po úraze.Áno stane sa ,že rodic zavolá učiteľke ,že sa zdržal a ,že bude meškať jasne aj ja som ostávala s dietaťom po pr. dobe nemala som to zaplatené a čakala som s dieťaťom vyše hodinu.

zuzuliennka1
15. aug 2022

na mna tak nahucala, doslova nahucala predavcka v potravinach, ze som si “dovolila” vstupit do predajne 17:50. zatvaraju o 18:00.
meskal mi vlak, no dobehla som ltt.
tak som sa jej slusne spytala, ci si mozem zajtra dojst nakupit 5:50 (otvaraju o 6:00), ved 10min hore dole…
🙄🤦🏼‍♀️ nedaj sa odbit, pokial je skolka do 17:00, aj 16:45 mozes prist a nema co na teba skaredo pozerat. Bodka. Bez vysvetlovania

lara45
15. aug 2022

@zuzanockamt tak to sme úplne rozdielni ľudia.Mňa práca bavý nápĺňa ma .Nevnímam to len ako zdroj financii.Tešim sa z toho ,že môžem odovzdať niečo zo seba a 10000× sa mi to od tých detí vráti.😊Toto je pre mňa poslaním.Tak možno sme sa len nepochopili.

mooonika1975
15. aug 2022

@lara45 dakujem za pomoc, skúsim nájsť iné poslanie ? ktoré zamestnania su poslanim ? napriklad doktor ? sestra ? kadernička ? poštarka ?

zuzanockamt
15. aug 2022

@lara45 A kde som ja napísala, že ma práca nebaví?

zuzuliennka1
15. aug 2022

@lara45 tak akurat s povolanim doktor si to trosku prestrelila.
doktori pracuju ovela viac, nez co vidi pacient na ambulancii a nez co maju napisane ako ordinacne hodiny.
ovela viac

mooonika1975
15. aug 2022

@zuzanockamt to vydedukovala , ale z učebnice spisovného jazyka to nebolo. bavÝ ju iná literatúra, 😝

lara45
15. aug 2022

@mooonika1975 povolanie v ktorom vidíš zmysel.Môže to byť aj smetiar ak ťa práca bavý a cítiš ,ze ťa to napĺňa po každej stránke.Práca pri ,ktorej nieco vykonávaš a nepotrebuješ nič na oplátku.Nemyslím peniaze.

zuzanockamt
15. aug 2022

@mooonika1975 Nuž tiež ma zarazili tie gramatické chyby 🤷 Neviem, čím by sa to dalo ospravedlniť.

zuzanockamt
15. aug 2022

@lara45 Žiaľ nevieš čítať s porozumením.

miroslava21
15. aug 2022

@lara45 pointa je niekde inde. Nie v konretnom zamestnani, ale o pristupe. Aj ta kadetnicka vo ma objednane klientky, moze sa stat ze 2 jej pridu o 10 min neskor a poslednu klientku tym padom stihne natesno ako povodne planovala. Atd to by som mohla menovat rad radom.
Ale tu ide vela razy o to ze matky sa stretavaju s poznamkami od uciteliek ze dieta je posledne a pritom skolka este otvorena dalsich 30 minut alebo prideme tesne pred koncom.

mooonika1975
15. aug 2022

@lara45 takže nemusime vravieť, že byť učiteľom je poslanie , však ? aj byť smetiarom je poslanie , teda.

lara45
15. aug 2022

@zuzuliennka1 pracovala som v zdravotníctve strednú mám zdravotnú takže sú to moje skúsenosti.Samozrejme to neplati o každom ako v každom povolaní.Pacient nevidí , čo sa deje za dverami a kvôli takému prístupu som zdravotnictvo nechala.

lara45
15. aug 2022

@mooonika1975 nič nemusíš.Ešte stále si nepochopila pointu.Pre teba nemusí byť práca smetiara poslaním ty to tak nemusíš vnímať no človek,ktorý túto pracu vykonáva, tak áno.

lara45
15. aug 2022

@zuzanockamt to si myslím aj ja o tebe.Nič v zlom😊

zuzanockamt
15. aug 2022

@lara45 Môžeš si to spokojne myslieť 😊

mooonika1975
15. aug 2022

@lara45 o učiteľoch toto spojenie - učiteľ poslanie - je známe, preto si to použila, teraz zase o inom

mooonika1975
15. aug 2022

@zuzanockamt neskorou nočnou hodinou 😀

zuzanockamt
15. aug 2022

@mooonika1975 Pravopis buď vieš aj o polnoci, alebo nevieš a vyhovoríš sa na mobil. Dnes je parádna doba v tomto 😂 .Určite to bude mobilom 🤭.

lara45
15. aug 2022

@mooonika1975 pani vyžšie bude máť asi len v niečo pravdu.Tento komentár nezvládam prečítať s porozumením.Jasne ,že vychádzam z toho čo nás učili na zdravotnej aj na výške veď sama by som si to nevymyslala.Neviem fakt či odpovedam spravne na tvoj komentár ,ktorý som naozaj nepochopila.

mooonika1975
15. aug 2022

@zuzanockamt ozaj, prepisuje , čo je bavy .... ???? davy??? 😂 ech.

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2022

@lara45 Z mojho dlhorocneho pozorovania viem, ze zvycajne ludia, ktori svoju pracu robia dobre a radi, nepotrebuju hovorit/pisat o poslani, proste robia. A casto ti, ktori maju plne usta poslania, az tak dobre tu pracu neodvadzaju. A teda pracujem takmer 30 rokov v skolstve, svoju pracu robim rada, podla vsetkeho aj velmi dobre, ale nepotrebujem to nazyvat poslanim, proste praca.

mooonika1975
15. aug 2022

@lara45 ok, nevadi, ja to zhrniem, čo si povedala, že proste povolanie učiteľ je poslanie a ja mám dávať a nečakať za to nič, teda okrem peńazi, to je poslanie. Ok, už to nejdeme riešiť, je neskoro večer a je mi to jedno, nejdem sa na tebe dorábať. Je to ok.
Nerobim nikomu žiadne poslanie, ani to nerobim, preto, že to niekto ako poslanie stanovil. Je to práca , bavi ma, preto ju robim. A ešte preto, lebo mi vyhovuje viacej veci na tej práci. Proste je to výhodný kšeft. Ako každá práca. 😝

peknýýýý večer. ❤

mooonika1975
15. aug 2022

@dskjhfdlkdjhl bože, áno, presne, neznášam tieto báchorky o poslani, čo som samaritán ??

dskjhfdlkdjhl
15. aug 2022

@mooonika1975 ako povedal klasik-klobasa ma byt dlha, nie reci😉 Ale mnohi radsej taraju ako robia a take slovicko ako poslanie-to tak dobre vyznie😉